fiorsteinbock Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 [FONT=Book Antiqua][SIZE=5]Yaris/Rota ma już dom, zostala zaadoptowana! Szczescia Pieknoto! Do Yaris uśmiechnęło się słońce! POKER daje DT - już w czwartek zawozimy małą!!! Yaris ma pakiet ogłoszeń, ale proszę o kolejne, żeby szybko poszła do domku! [FONT=Arial Black] Rota dostała nową szansę, teraz ma na imię YARIS [/FONT] W dzierżoniowskim Azylu przebywa młoda suczka, Rota. Szukamy dla niej DT a najlepiej DS! 3 października zabrałyśmy Rotę i Lalę na Światowy Dzień Zwierząt organizowany we Wrocławiu przez TOZ. Miałyśmy nadzieję, że udział w tej imprezie pomoże znaleźć dom przynajmniej jednej z nich - niestety nie udało się... Siedziałyśmy z dwoma bezdomnymi psami a nasze przygnębienie pogłębiało się z każdą kolejną godziną. Obserwowałyśmy Rotę, jej zachowanie i charakter i łzy stawały w oczach. Zarówno wolontariuszki jak i przechodnie współczuli, ale nikt z nas nie potrafił pomóc. Rota zaczyna tracić chęci do życia, jest apatyczna, ospała - obojętna. Czy to początek końca? Depresja schroniskowa? Podawałyśmy suchą karmę z ręki, zjadła niewiele - z miseczki prawie wogóle a pod piękną sierścią można policzyć kosteczki! Jej obojętność jest porażająca! Momentami zdawała się być szczęśliwa, kiedy maszerowała przy nodze na smyczy, kiedy człowiek zwrócił na nią uwagę, pogłaskał i przytulił. Po chwili znów gasła, zamykała się w sobie. Boimy się, żeby nie zgasła na zawsze. Błagamy o pomoc! Szukamy DT najlepiej darmowego - bo nie mamy nawet złotówki deklaracji a czas nas nagli. Tylko gdzie takowe znaleźć??? Podpowiedzcie proszę co robić, skąd pieniądze? Rota jest wysterylizowaną suczką, ładnie chodzi na smyczy i grzecznie siedzi w aucie podczas podróży. Ma komplet szczepień. Kupiłyśmy jej pakiet ogłoszeń, bo Rota była na wątku wspólnym suczek z Azyla. Niestety nikt o nią nie pytał. Po niedzieli doszłyśmy do wniosku, że jej pomoc potrzebna jest na cito - dlatego oddzielny wątek i szukanie DT/DS Miejsce, gdzie przebywa Rota: schronisko Azyl w Dzierżoniowie ul. Brzegowa 151 tel. 74 831 18 00 Grażyna: 664 315 852 Ogłoszenia Roty: allegro: http://allegro.pl/rota-w-typie-owczarka-nizinnego-i1259970514.html[/FONT] 1. www.alegratka.pl 2. www.kupsprzedaj.pl 3. www.gieldaogloszen.pl 4. www.eoferty.com.pl 5. www.neeon.pl/ 6. www.kupiepsa.pl 7. www.polskastrefa.eu 8. www.psy.pl 9. www.przygarnijzwierzaka.pl czeka na akceptacje 10. www.cafeanimal.pl 11. www.ojej.pl czeka na akceptacje 12. www.animalia.pl 13. www.gumtree.pl 14. www.petworld.pl 15. www.autogielda.pl 16. www.rozglos.net 17. www.olx.pl 18.www.hiperogloszenia.pl 19.http://wszystkotujest.pl/ 20. http://www.e-ogloszenia.com/ 21. www.kokosy.pl 22. http://szerlok.pl/ 23. www.pajeczyna.pl/ 24. www.pineska.pl 25. www.wegetarianie.pl 26. http://www.adopcjapsa.pl/ 27. www.najpewniej.pl 28. www.top-ogloszenia.com 29. http://www.cwirek.pl 30. http://www.oferta.pl/ D E K L A R A C J E S T A Ł E: 1.fochu - 20zł 2. Krzysztof T - 100zł Quote
fiorsteinbock Posted October 4, 2010 Author Posted October 4, 2010 Zdjęcia ze schroniskowego boksu: Quote
fiorsteinbock Posted October 4, 2010 Author Posted October 4, 2010 Niedzielne spotkanie na wrocławskim rynku. Podczas niego dostrzegliśmy ogromną samotność Roty. Quote
adkaaaaa5 Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 To przykre, że nie udało nam się znaleźć domu dla żadnej suni.. :( Patrząc wczoraj na Rote serce się krajało- sunia była całkowicie nieobecna, aż "za spokojna"... Wyglądała tak jakby całkowicie straciła nadzieje, że ktoś się nią zainteresuje. Nie jestem ekspertem, ale Rota naprawde gaśnie... Pamietam jak brałam swojego pieska ze schroniska, wszystkie psy podbiegły do krat boksu, szczekały, piszczały i pchały głowy, aby je głaskać, aby sie nimi zainteresować.. a piesek, którego wybralam siedział samotnie na srodku boksu i wył... nawet nie podszedl do nas, zachowywał się tak jakby ubolewał nad swoim losem kompletnie nie mając nadziei, że ktoś może go przygarnąc... ze człowiek może wybrać właśnie jego.. Przez pierwsze dni w domu był nieobecny, chyba nie wierzył, że człowiek może ofiarować mu serce i że będzie szczesliwy... Teraz jest to szczesliwy, kochany, spokojny i wierny pies- taka też może być Rota, gdy tylko znajdzie kochający dom... Wczorajsze zachowanie Roty, przypomniało mi własnie mojego Westusia... Kamienne, smutne spojrzenie... apatyczne zachowanie jakby do okoła nikogo nie bylo... jakby nic sie nie działo... Rota zamknela się w sobie, tesknota i samotnosc przybrały takie rozmiary, że Rota nie daje sobie z tym rady... Ona "lezy i czeka.." tylko ile tak jeszcze może? Ona potrzebuje milosci, swojego czlowieka, ktory przywroci jej chec do zycia... w schronisku nie ma zadnych szans... nostalgia ją zabije... bardzo prosimy o pomoc w rozsylaniu watku- musimy jej znalezc dom staly lub tymczasowy...prosimy o pomoc ;( Quote
kamilawa Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 Jestem... taka piekna... kochana. na prawde potrzeba jej dt... pomysle. Quote
Nadziejka Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 o matenko cioteczki:-(ale bidunia .... jak napisalas cioteczko o tym ze gasnie ...o matenko ziemio.......cudowna kruszyna z niuni.:glaszcze: Quote
kamilawa Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 Ale to jak - szukamy hoteliku i deklaracji? Czy jeszcze się wstrzymujemy i liczymy na DS? Quote
kora78 Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 dzieki fiorko za spama u smutaskow :) sliczna sunia!!! mam pewne wiesci... bylo zainteresowanie podobna bardzo sunia z drugiego konca kraju, kilka domkow wolnych zostalo po tamtej, przrzucily dziewczyny chetnych na mja suczke ze schronu, ale ona jutro jedzie do niemiec z fundacji.... no coment. wiec moze beda chetni na Rotke!! wieczorkiem ja wysle tam ja o dt nie mysle, bo mi stamtad nikt jej nie da :evil_lol: ale jest sliczna, postaram sie pomoc Quote
Alexandra29 Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 Czy suńka jest w kudłaczach na wątku. Dziewczyna która założyła ten wątek szuka takich piesków.. ten wątek nazywa się 25 domków szuka kudłacza Quote
fiorsteinbock Posted October 4, 2010 Author Posted October 4, 2010 Wlasnie zamkneli ten watek. Zaprosze osobno Elinke, juz wysylam link. Mialam to zrobic popoludniu i wylecialo mi z glowy. Mysle aby zaczac zbierac deklaracje a w miedzy czasie szukac domu stalego. Quote
E-S Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 Kora wyślij mi SMS-em swój mail - forwardnę Ci domki pozostałe po Molly i Kai ... może ta śliczna kudłatka będzie mieć krajowe szczęście. Quote
kora78 Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 fiorka wrzuc ja na watek kudlaczy, watek dyskusyjny chociaz. nie ma jej tam na pewno przeciez zleca sie ciotki kudlatkowe, jak ją tam zobacza wyslij z pm do leni356 Quote
brzośka Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 Trzymam kciuki za suńkę! Próbowałam przekonać ojca, żeby jej chociaż tymczas zapewnił, ale jest nieugięty :shake: Mam nadzieję, że szybko znajdzie stały domek, jest naprawdę super! Quote
elinka Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 [quote name='fiorsteinbock']Wlasnie zamkneli ten watek. Zaprosze osobno Elinke, juz wysylam link. Mialam to zrobic popoludniu i wylecialo mi z glowy. Mysle aby zaczac zbierac deklaracje a w miedzy czasie szukac domu stalego. Fiorst, ale chyba nie chodzi Ci o wątek 25domków, bo o jego zamknięciu nic mi nie wiadomo. W tytule proszę, aby nie pisać tam niepotrzebnych postów, ale ten wątek jest nadal otwarty. Przynajmniej u mnie tak jest. A Rotkę można śmiało tam wkleić. Jest "zdecydowanie" w typie wzorcowej suni jak również polecam ją wkleić na wątek Muszki i Molly. Tam też teraz jest duże zainteresowanie takimi podobnymi suniami. Quote
kora78 Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 wlasnie wysylam maila z linkiem do Rotki chetnej dac dt we wrocku dziewczynie, jakiemus kudlatkowi kto ma kudlatki z okolic wrocka, prosze sie do mnie zglaszac :) Quote
Poker Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 adkaaa mnie tu przygoniła, a ja i tak zaglądam do Rotuni. Ile ona ma latek i ile w kłębie ? Quote
fiorsteinbock Posted October 4, 2010 Author Posted October 4, 2010 [quote name='elinka']Fiorst, ale chyba nie chodzi Ci o wątek 25domków, bo o jego zamknięciu nic mi nie wiadomo. W tytule proszę, aby nie pisać tam niepotrzebnych postów, ale ten wątek jest nadal otwarty. Przynajmniej u mnie tak jest. A Rotkę można śmiało tam wkleić. Jest "zdecydowanie" w typie wzorcowej suni jak również polecam ją wkleić na wątek Muszki i Molly. Tam też teraz jest duże zainteresowanie takimi podobnymi suniami. hehehe - przeczytalam, zeby nie pisac na watku, wiec sobie sama wnioski wyciagnelam :) Ok, juz sie tam przenosze - dzieki Elinko! Kora78 - dzieki!! Z transportem do Wroclawia nie mamy problemu, byleby dt znalezc! Wrzucilam Rote na watek bezplatnych domow tymczasowych. Ok, czyli musze wkleic do Elinki i na kudlacze dyskusyjny. Quote
elinka Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 No i koniecznie przynajmniej na wątek Molly. Quote
fiorsteinbock Posted October 4, 2010 Author Posted October 4, 2010 W poście pierwszym wpisuje pierwsze deklaracje stale. Quote
Poker Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 Poker napisał(a):adkaaa mnie tu przygoniła, a ja i tak zaglądam do Rotuni. Ile ona ma latek i ile w kłębie ? ponawiam pytanie, w niektórych ogłoszeniach jest podane ,że ma 1,5 roku ,a w niektórych ,że 3 lata.A ludzie lubią czytać ogłoszenia i mogą mieć wrażenie ,że się podaje nieprawdę. To jak się już tak wymądrzyłam , to teraz dawajcie ją do nas. Quote
fiorsteinbock Posted October 4, 2010 Author Posted October 4, 2010 Witaj Poker, dziekuje, ze jestes. Rotka ma okolo 3 lat - to ja robiac allegro pomyslilam wiek. Chociaz moim zdaniem blizej jej dwoch lat, nie wiem jak mysla dziewczyny, ktore ją poznaly. Ale dla poprawnosci juz robie edycje na allegro. Pokerku, Rota jest do polowy łydki: Ale moge zmierzyc dokladnie nasza Dame :) I prosze powiedz, bo boje sie zle zrozumiec: czy Ty ofiarujesz jej DT?? Quote
Recommended Posts