Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czyli moja i Kruksa weekendowa historia.
Pojechałam na ten weekend w Rudawy Janowickie się wspinać, miałam projekt do zrobienia, a zamiast ze zrobioną drogą wróciłam do Puszczykowa z gorączką, kaszlem i Kruksem :shake:

Kruks na campie zobaczyliśmy w sobotę rano. Mały zagubiony młody psiak. Biegał za wszystkimi, nie miał obróżki, camp duży to i ludzi dużo a często tam z psami przyjeżdzają. Myślę sobie że gdzieś właściciel tu jest (o ja naiwna :oops:). Doczepił się do nas bo Pako mu się bardzo spodobał, zjadł z nami śniadanie. Poszedł nawet z nami w skały, siedział cały dzień i wrócił z nami. Wieczorem znalazł sobie inne towarzystwo. W niedzielę obudził mnie swoim radosnym piszczeniem, że wreszcie udało mu się nas znaleźć.
Więc zrobiłam sobie wycieczkę do właścicielki ośrodka zapytać kogo to psiak. Okazało się, że jest od piątku - ona też myślała, że ktoś z nim przyjechał ale nie bo pytała prawie wszystkich. To już nie pierwszy przypadek, że ktoś jej psa na camp podrzuca bo tu dużo ludzi, no i tak zamiast jednego ma 3 teraz. Nie może przygarnąć następnego bo jeden samiec, podrzucony jako ostatni nie toleruje nowych psów.
Tymczasem Kruks zabrał się za kimś w skały. Nie spotkaliśmy go cały dzień, w sumie się cieszyłam, że może ktoś go zabrał. Jednak po powrocie już czekał na campie. Po weekendzie prawie wszyscy się już zawinęli z ośrodka zostaliśmy tylko my i jedna rodzina, Kruks został. Właścicielka chciała w końcu z domu wypuścić tego jednego nie tolerującego inne psy samca więc postanowiliśmy go zabrać bo nie było innego wyjścia. Zostawiłam telefon w ośrodku jakby ktoś się po niego zgłosił, też w 2 sklepach w wiosce i lokalnej knajpie. Jednak mam wrażenie, że nikt nie zadzwoni bo psiak został tam celowo podrzucony.:angryy::angryy:

Kruks przyjechał z nami i z Pakiem w nocy do domu. Po drodze był grzeczny, nie ma choroby lokomocyjnej, po pierwszych 15 minutach gdzie nie wiedział o co chodzi i się kręcił poszedł spać i tak spał całą drogę. W domu jest grzeczny, czasem zdarza mu się podsikać ale bardzo rzadko. Z pakiem bawi się świetnie - takie 2 kumple. Jest młody ma około roku - myślę że nawet mniej. Na koty reaguje dobrze- boi się ich jeszcze. Na ludzi super ale na kogoś nowego się cieszy i jednocześnie kuli bojąc się, że może dostać z papcia. Pewnie nie ma za miłych doświadczeń. :angryy: Dzis załatwię odrobaczenie a pożniej dopiero szczepienia, książeczkę zdrowia...
a teraz cóż szukam dla Kruksa domku stałego

Czy ktoś chce wspaniałe psie dziecko?

Posted

zdjęcia będą, mam nadzieję że uda się zrobić lepsze bo dziś tak na szybko a on spokojnie nie chciał być fotografowany :cool1:

no i gdyby można to oczywście że pod fundacyjne bo dopiero za robotą się rozglądam a jeszcze mnie 2 wyjazdy czekają (dokończenie projektu i staż na Słowacji) więc finansowo średnio

a Kruks super, ładnie w domu się zachowuje już nie podsikuje, nic nie niszczy, nie chce jeść tylko suchej karmy albo gotowany albo najlepiej samo mięso i domowe jedzenie, zresztą je też bardzo mało i już dostał na odrobaczenie tabletkę

Posted

Kruks ma się świetnie, staram się nauczyć go jedzenia suchej karmy - na tą chwilę rezultat kiepski
Skubany nauczył się przeciskać przez płot więc może wychodzić na podwórko tylko w asyście, zaczęło się od tego że byłam w sklepie bez niego a on bardzo chciał ze mną iść no i tak kombinował że w drodze powrotnej znalazłam go na ulicy :oops:
Nie umie chodzić na szelkach, nie chce w nich nawet kroku zrobić
a tak generalnie w domu to przekochany pies, wszyscy nim zachwyceni, grzeczny, nic nie niszczy, zostaje sam z pakiem na czas naszej nieobecności, nic nie narobi, no i garnie się jak wariat na kolana i łóżko :diabloti:

Posted

[quote name='snuszkak']Kruks ma się świetnie, staram się nauczyć go jedzenia suchej karmy - na tą chwilę rezultat kiepski
Skubany nauczył się przeciskać przez płot więc może wychodzić na podwórko tylko w asyście, zaczęło się od tego że byłam w sklepie bez niego a on bardzo chciał ze mną iść no i tak kombinował że w drodze powrotnej znalazłam go na ulicy :oops:
Nie umie chodzić na szelkach, nie chce w nich nawet kroku zrobić
a tak generalnie w domu to przekochany pies, wszyscy nim zachwyceni, grzeczny, nic nie niszczy, zostaje sam z pakiem na czas naszej nieobecności, nic nie narobi, no i garnie się jak wariat na kolana i łóżko :diabloti:[/QUOTE]

hmmm...skoro jest taki kochany i zgadza sie z Waszym psiakiem, to moze by zostal?:oops:

Posted

[quote name='conceited']hmmm...skoro jest taki kochany i zgadza sie z Waszym psiakiem, to moze by zostal?:oops:[/QUOTE]

Protestuję. To nasz jedyny awaryjny tymczasik w okolicach P.
Jeśli Kruks zostanie, to nawet po sterylkowy domek stracimy. Lub w innych awariach.
Musimy posuzkać mu super domu.
Czekam na fotki, żeby dac ogłoszenia.

Posted

piękny jest :loveu: on ma coś z jamolka? jeśli chciałybyście ogłosić go na innych stronach (ok 40 ;) ) dajcie znać chętnie pomogę :) tylko muszę mieć tekst

Posted

jeśli mogłabym wykorzystać ten tekst to będę musiała go trochę przerobić i zrobić dłuższą i krótszą wersję, bo na niektórych stronkach można dodawać ogłoszenia 150, 300 czy 1000 liter... coś tam wykombinuje z tego :) a wiecie coś nt jego zdrowia? zdrowy jest chłopak? wygląda mega zdrowo ale wolę się upewnić :) a jak do dzieci? miał kontakt? a czy potrafi zachować w domku czystość? czy leje gdzie popadnie ;)

Posted

bierz z tekstu co chcesz :) dzieci nie zjada, wręcz przeciwnie może jedynie zalizać na śmierć, koty też spoko, wszystkie psy toleruje
w domu utrzymuje czystość
zdrowy też jest, nic tylko brać

Posted

[FONT=Arial]udało mi się zmontować coś takiego ;) proszę o szczere opinie i korektę :) w miarę potrzeb ogłoszeniowych będę wybierała co ważniejsze informacje o Kruksie, a tam gdzie można chciałabym wrzucać taki tekst[/FONT]

[FONT=Arial]
[/FONT]

[FONT=Arial]Kruks... Czy ktoś przygarnie porzucone psie dziecko? [/FONT]

[FONT=Arial]Kruks to śliczne jamnikopodobne roczne psie dziecko, któremu kilka dni temu zawalił się świat, ponieważ został porzucony... [/FONT][FONT=Arial]Kruks nie miał obróżki i b[/FONT][FONT=Arial]iegał za wszystkimi, możliwe, że w poszukiwaniu swojego „pana”, który okazał się potworem bez serca porzucając to cudne i milutkie stworzonko. [/FONT]

[FONT=Arial]Młodego, zagubionego psiaka, zauważyła nasza wolontariuszka, która nie mogła przejść obojętnie obok tego małego nieszczęścia. I tak Kruks wyruszył z gór do Wielkopolski w poszukiwaniu lepszego życia...[/FONT]

[FONT=Arial]Kruks to bardzo pogodny, radosny i żywiołowy psiak, mała iskierka, żywe sreberko... Jest bardzo kochany i uroczy. Potrafi zaprzyjaźnić się z innymi psami, toleruje koty. Dzieci wręcz uwielbia. Bardzo garnie się do człowieka, choć trochę się boi - n[/FONT][FONT=Arial]a widok kogoś nowego cieszy się i jednocześnie kuli bojąc się, że może dostać lanie. Pewnie nie ma zbyt wielu miłych doświadczeń[/FONT][FONT=Arial]. [/FONT][FONT=Arial]Jednak gdy już poczuje, że nic mu nie grozi wychodzi z niego wielki pieszczoch.[/FONT][FONT=Arial] Jak wariat garnie się na kolana i łóżko. [/FONT]

[FONT=Arial]Kruks jest zdrowym psiakiem, w bardzo dobrej kondycji. Idealnie nadaje się do mieszkania, czy do domku z dziećmi. Potrafi zachować czystość, nie niszczy. Dobrze znosi podróż samochodem. Czy to nie jest pies idealny?[/FONT]

[FONT=Arial]Kruks w[/FONT][FONT=Arial] każdej chwili jest gotowy do adopcji i szuka ciepłego i kochającego domku. Dlatego jeśli mały Kruks chwycił Cię za serce napisz lub zadzwoń, a na pewno Twój dom zyska wspaniałego, wiernego psiego przyjaciela, który dostarczy wielu radosnych chwil całej rodzinie. [/FONT]

[FONT=Arial]Kontakt w sprawie psiaka:[/FONT]
[FONT=Arial]tel. 509 565 343[/FONT]
[FONT=Arial]mail: [/FONT][FONT=Arial]snuszkak@gmail.com[/FONT]