Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Rozmawiałam z hotelikiem: rano Mieszko dostał porcję leków, przemyconą w kawałku kiełbasy. Wieczorem witaminki.
Na śniadanie i kolację, ze względu na ranę w dziąśle dostaje mięso z puszki z ryżem. Połyka wszystko z prędkością światła!
Pewnie po raz pierwszy będzie miał szanse na regularne posiłki...

Jest bardzo grzeczny, nikogo nie zaczepia, spacerkiem, powolutku obchodzi teren.
Podjęta została próba chodzenia na smyczy i podobno wyszła całkiem nieźle. Ze względu na rany, zamiast w obróżkę zaapatrzony został w szeleczki.

Niestety ucho się chyba "babrze". Jutro o 9.00 w hoteliku będzie vet. Obejrzy Mieszka i być może da jakieś dodatkowe wytyczne (oczywiście poza przepisanymi lekami), typu przemywanie, jakaś maść....

• Replies 387
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ale ucho miało się babrać. ma wyciekać z niego syf, to powoduje maść i dodatkowo steryd. więc może to tylko tak wygląda. że sobie zasyfił, to jasne. ale leki dostał przy wzięciu pod uwagę, ze będzie w syfie. więc -silne. oby to była tylko ta maść, a nie babranie.

neris, nie wkącie i nie cichutko! :-)

Guest Elżbieta481
Posted

I my przyszliśmy do Mieszka-ma przepiękne imię,ale najwyżej postoimy w kącie..
E/W

Posted

A czy wiadomo cokolwiek od czego ma te rany? Czy to inne psy, czy to ludzie, czy może samochody go tak pozałatwiały?
Co oprócz funduszy na hotelik potrzeba teraz? Chyba przez pierwsze dni nic...prawda? Niech on dojdzie do siebie.

Posted

Rany na 99% są wynikiem pogryzienia przez inne psy. Tak jak pisała SBD, oprócz tych "świeżych" biedak ma całą masę innych blizn, szram i zagojonych ran.
Te najświeższe wet określił na ok.2 dni.
To mogłoby się zgadzać. Usiłowałam namierzyć go w piątek i sobotę - nie udało się. Przepadł bez wieści.
Pojawił się dopiero w niedzielę, kiedy pojechałyśmy tam z SBD. Wlókł się centralnie środkiem ulicy nie zwracając uwagi na nic, co działo się wokół.
Totalny autyzm, apatia i zrezygnowanie. Byłam przekonana, że to starowinka (na dodatek ślepaczek), który powoli gaśnie, a u veta okazało się, że to całkiem młody psiak!
Tyle, że pewnie pierdoła z charakteru...

Posted

Jestem na zawołanie Abrusi ;)

Jejku, jak bida :( Gdzie Ty znalazłaś? Ja nigdy go nie widziałam. Pewnie jakaś ulica którą nie jeżdżę.
Kasy nie mam, ale trochę fantów na bazarek mam. Komu mogę przesłac zdjęcia na maila?

Posted

no, 2 lata mieszkał pod płotem. niktórzy go odganiali, niektórzy karmili, ale wszyscy tak naprawde zlewali. choc byc może nie.. gdzie bowiem przetrwał ostatnia zime? a może on ma jakichs rąbniętych właścicieli? mysmy nawet z abrakadabra myślały, zeby powęszyć, ale stan mieszka i godzina zmusiły nas do pośpiechu.

monday - teraz jest potrzebne tak naprawde porządne miejsce dla niego. psy, które są w tym hoteliku wyglądają dobrze, ale sa zdrowe. on ma sierść w fatalnym stanie. nic o nim nie wiadomo, czy zna smycz, czy trzyma czystość w domu, nic. zatem nawet nie ma co robic mu ogłoszeń, nie nadaje się chłopina, bo nic o nim nie wiemy. potrzebuje miejsca, gdzie się sprawdzi jego stopień uzywilizowania i na szybko - potrzebuje miejsca, gdzie mógłby normalnie dochodzic do zdrowia. w tej stodole to nierealne w humanitarnym czasie.
oczywiście to, ze już ma miejsce, regularne posiłki, jest w trakcie leczenia to baaardzo dużo. same przeciwbóle zapewne sprawiają, ze czuje się lepiej. no i antybiotyk zaczyna działać. no i ma względnie ciepło.

Posted

No właśnie, przy antybiotyku powinien być w cieple, a stodoła o tej porze roku...........................

Komu zdjęcia na bazarek. Sama powysyłam, po licytacji, żeby było łatwiej i krócej.

Posted

Jestem i ja, niestety ten miesiąc jest bardzo słaby finansowo.37 dni zwolnienia wydrenowało mi pensję :-( Mam za to fanty na bazarek. Książki w typie albumowym, twarde okładki. Komu podesłac fotki?

Posted

dziewczyny, rany, nie spodziewałam się takiego odzewu!! dzię,i bardzo!!
i nie piszcie, ze mało - każde mało się liczy, przeciez wiecie. zapraszmay tu wszystkich, którzy moga wspomóc mieszka swoja obecnościa na wątku, nie tylko kasą, choć ona oczywiście jest ważna. ale np ja nie mam grosza dla mieszka w tym miesiącu... każdy orze jak może, a jemu naprawdę przydadzą się ludzie z pomysłami, ludzie, którzy będa o nim pamiętać, jka zwolni się jakieś miejsce w dobrym dt czy hoteliku, jak ktoś będzie szukał psa do adopcji...
to wszystko jest bardzo ważne. zresztą pisze banały, same wiecie.

Posted

Zaglądam do chłopaka, bo SBD prosiła ;)
Dziewczyny, a czy pytałyscie może o miejsce w hotelu u Gajowej? Nie wiem, może coś mi sie popierdaczyło, ale pisała chyba gdzieś, że jest jedno wolne miejsce. Warto sprawdzić!