Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Więści z domu Bona:

Hej,
Bono skarmiony karma junior teraz zapamietale obrabia gryzaka ze sciegien :) zachowuje sie jak aniolek; poweszyl po calym domu, rozejrzal sie, zaakceptowal miejsce do spania (ma dwie poskladane kolderki + kocyk - jak krolewna na ziarnku grochu).
Rano:
Bono sprawuje sie na medal, poznaje okolice i wszedzie weszy. W nocy spal spokojnie na swoim legowisku z kolderka - to byl bardzo dobry pomysl zeby ja zabrac. Benek zachwycony ze taki milutki i grzeczny, ale ciekawski. Dzis byl na spacerze przed osma (dwa kilo kupy + siku) a jak wrocil dostal sniadanie. Wieczorem puszcze ci info jak sie sprawowal w ciagu dnia. Poki co jest super.

• Replies 213
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mailuję z domem Bono. Wczorajsz mail:

"Bono mial dwie proby samotnego pobytu w domu + 2 moje wyjscia. Cwaniak z niego nieziemski - jak widzi zakladanie plaszczy natychmiast rusza pod drzwi, ale Panstwo wychodzili bez ceregieli, a piesio zostawal. Przed poludniem troche plakal, a nawet zdarzalo sie wycie, ale potem byla cisza. Popoludniu wychodzilam do banku, Bono zostal z Benkiem i podobno popiskiwal chwilke jak zamknelam drzwi (pan go oczywiscie przywolal i zajal czyms innym). Godzine pozniej Ben ruszyl sam do sklepu i slyszal protest jeszcze jak byl na klatce, ale jak wrocil to juz byla cisza. Wieczorem znow wychodzilam, a Benek spal i Bono juz nie obudzil pana czyli byl cicho. Po kazdym powrocie zabieralismy Bono na spacer zeby mial mile skojarzenia.
Poza tym piesio czuje sie coraz pewniej - na spacerach biega za rzucanymi kijami, weszy wokol i poznaje sasiadow i okolice. Zarlok zwinal Benkowi z talerza pieczonego kurczaka !!! Zostal dydaktycznie objechany, ale kurczak (samo biale mieso) wyladowal w jego zarciu razem z ryzem, marchewka i indycza mielonka - bedzie mial na trzy dni. Rano podaje mu karme junior a wieczorem dodatkowo spodek mleka (wapn na kosci). Jest slodki i kochany, jak jestesmy zajeci to sam sie czyms zabawia - sznurkowy aporcik, gryzaki albo uklada sie na miekkim i spi jak aniolek.
W czwartek jade do Gdanska; zdecydowalam sie na pociag, przy takiej pogodzie pewniej i bezpieczniej. Zostawie chlopakow na cala dobe i niech sobie radza :)"

A Pepe u Ani ucz się bć grzecznm i nie sikać w domu.

Posted

Dzięki za dobre słowo.

A wieści od Bona:

"Bono ma sie super, zostaje grzecznie na 1,5 - 2 godziny sam i nie wyje. Przed wyjsciem podrzucamy mu ukradkiem gryzak z zyly jarzmowej i ma zajecie. Lada dzien go zaszczepie - zobaczymy czy zrobi cyrk u weta jak to pieski maja w zwyczaju :)
Poczyna sobie coraz odwazniej i zaczyna lobuzowac - zaczepiac i szalec po mieszkaniu. Apetyt ma nieziemski, ale poki szczeniak to nie bede go brac na diete. Niestety zostal smieciarzem, na spacerkach dobiera sie do resztek wyrzucanych dla ptakow i traktuje jako lepsza zabawe nieskuteczne proby wyjecia mu tego z pyska.
Ja mam jeszcze dwa wyjazdy ale jednodniowe, a Benek dba o piesia jak matka rodzona wiec nie ma strachu. Teoretycznie termin "okresu probnego" dopiero w weekend, ale juz wiadomo ze nikt Bono nie bedzie chcial oddac, bo kochany i dobry z niego pieseczek (a do tego taki sliczny - wszyscy zachwycaja sie jaki ladny i wdzieczniusi)."

Posted

no ja się nie dziwię że się wszyscy zachwycają - bo on jest piękniusi:) bardzo się cieszę że na Święta dostał kochający dom
Pepe - do roboty chłopaku!! oczaruj kogoś tak jak Twój braciszek:)

Posted

Ja nie chce zapeszać,bo jak cos za szybko chlapnę to potem nic z tego nie wychodzi,ale cos tam mamy na oku :)

A Pepik jest wspaniałym psiakiem,jest taki madrutki,wszystko łapie w lot,poczuł się chyba juz u mnie pewnie,bo nie wpuszcza juz innych na swoje posłanie,nawet nadepnąć nie moga :)Chociaz z Zuzia sie zamieniaja czasem na miejsca,zamienianie jest przeciez fajne :)

Posted

tanitka napisał(a):
co u Pepe, co z domem?

Własnie miałam zmieniać tytuł. Pepe dzisiaj pojechał do nowego domu. Zamieszkał w toruniu, w slicznym mieszkanku na strychu, w kamienicy. Para młodych ludzi, około 30 -ski. Niedaleko ładny teren do spacerowania. Dziewczyna jest obecnie na zwolnieniu, więc moze poswięcić psu wiecej czasu. Potem pepe będzie zostawał max 6 godzin, bo pracuja na zmian. Wyglada to obiecująco.
Anka sie popłakała jak wychodzilismy. Ech, coraz trudniej...

Bardzo dziekuję wszystkim na watku, zwłaszcza Ati i tanitce. dzięki waszej pomoc możemy pomagać i to sie udaje.
Jestem waszą dłużniczką.