Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dostał biegunki :( w nocy wychodziłam... wymęczył się...dziś głodóweczka chyba będzie... nie wiem czemu. dostaje jedzonko świeże, mięsko sprawdzone,ale wiem, że się zdarza psom... tylko mi go szkoda... teraz już wszystko w porządku (już mi daje dyskretne sygnały, ze coś by opędzlował) - ale ja mam tak, że jak mi coś lekko niedomaga to panikuję...

konia zaderkuję, zaderkuję i Sashę... powiem nieładnie - wisi mi, że mu się nie podoba. przyzwyczai się, chrzanię...mi jest zimno, a jemu nie mniej ;/

Zuza Rodziców za to wczoraj wymiotowała... podziębiła się? ech, zwierzątka...

Siwy od dziś już może chodzic lekko pod siodlem...wczoraj mielismy kontrolę, przy okazji spojrzał Sebastian (wet) na Dziadka, bo mi się wydawało, że ma nogę spuchniętą...oczywiście nie ma :p ale lepiej czasami chyba miec szmergla w tę stronę niż bagatelizowac... teraz czeka mnei zdjęcie podków, bo Dziadek ma piękny kształt kopyt - prawie okragłe...i w podkowy wchodzi śnieg, co skutkuje wielkim butem, na którym może połamac nogi... ze 2 tyg nie wyjdzie na dwór, trudno, będę puszczac go na hale i ściągamy podkowy... z Siwym czas go zintegrowac...Okruś jest ogierem, ale znaja się, Dziadek ma wielkiego agresora do koni, więc go ustawi i przynajmniej będzie chodził Okręcik z drugim koniem... juz kiedyś, w poprzedniej stajni, chodzili razem...

mamy chłodno w domu... martwię się, że Sashy jest zimno...ale on nie chce dac się nakryc! zostanie nakryty i od razu wstaje i się otrząsa. co za padalec :roll: on nawet pod kołdrą w łózku nie lubi spac...

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

CIOTECZKI BOKSIOWE, help! jakis pilny namiar na sklep gdzie kupię ubranko Sashy! w sklepach jeździeckich są fajne derki dla psów...ale 400zł to niestety trochę za dużo... na allegro znalazlam...dla yorków! w sklepach stacjonarnych które zwiedziłam - rozmiaru na średniego boksia, jakim jest Biszkopcik, nie ma... może przed świętami.... ;/ ewentualnie może ktos coś ma do sprzedania albo na jakims bazarku? będziemy wdzięczni!

Posted

emhokr napisał(a):
CIOTECZKI BOKSIOWE, help! jakis pilny namiar na sklep gdzie kupię ubranko Sashy! w sklepach jeździeckich są fajne derki dla psów...ale 400zł to niestety trochę za dużo... na allegro znalazlam...dla yorków! w sklepach stacjonarnych które zwiedziłam - rozmiaru na średniego boksia, jakim jest Biszkopcik, nie ma... może przed świętami.... ;/ ewentualnie może ktos coś ma do sprzedania albo na jakims bazarku? będziemy wdzięczni!

...już załatwiam

Posted

emhokr napisał(a):

hop, hop bo ja już targu dobijam...:evil_lol:

Posted

ewelina.milik@wp.pl

szkoda Kluska... strasznie... :(

Sasha już po biegunce, minęła :) dostal troszeczkę chrupek. już w porządku..kamień z serca...

dziś było integrowanie mojego ogiera z wałachem...puścilam ich na hali..podłoże średnie, zimno za mocno obciąża płuca to chodzili sobie na luzie :) obyło się bez ran...wygrał walach :D czyli Dziadek ;)

Posted

pewnie już zawędrowałyście, ale... wpadajcie :) razem damy radę !

http://www.dogomania.pl/threads/196909-M%C5%82odziutki-niepozorny-Spajku%C5%9B.-Na-dniach-trafi-do-schronu.-Pom%C3%B3%C5%BCcie-go-uratowa%C4%87-(

a tu bidulka... wierzę w niego ! uda się, prawda?:)

http://www.dogomania.pl/threads/197374-Boksio-z-%C5%82a%C5%84cucha-wychudzony-z-po%C5%82aman%C4%85-%C5%82ap%C4%85-w-trzech-miejscach

edit:

przeglądam sobie wątek od początku (Sashowy..) i jestem obrażona :cool3: to on pod kocykiem ma zdjęcie? a teraz kocyk bee? no to z kubraka się nie wywinie, buhahaha :eviltong:

ile miałyście z nim nerwów...jeszcze mi skóra cierpnie, choc teraz wiem, że jest dobrze, jak czytam przypuszczenia zdrowotne... ech...

wrócilismy ze spaceru. problemy Sashy się pogłębiają... jak na gentelmena przystało nie bedzie się załatwiał na środku odśniezonej ściezki...a w śnieżek nie chce wchodzic (dziś się zdziwił jak z radością na naszą łączkę wskoczył...i zginął pod sniegiem :evil_lol: jasny gwint, boksery mają buźki wyraziste...ale takiej konsternacji i zdenerwowania to ja nei widziałam u żadnego psa :D wyskoczył jak z katapulty, otrzepał się, prychnął i dyskretnie dał znac, że starczy tej imprezy i on jednak wróciłby do domu...gdzie został wytarty i wymiziany ręczniczkiem) ... daje sobie radę, ale nie czuje się komfortowo w tych warunkach... w stajni na hali podłoże dośc ostre, trochę grudy, więc nawet na konie nie wsiadam, a puszczam luzem, ale psie łapki są delikatniejsze od kopyt... z dwojga złego - wg Biszkopta - wybieram śnieg ;] nosek mu troszke się łuszczy, ale smarujemy maścią z arniki...oczywiście nie jest zachwycony, ale mamy patent :) rozbawic i miźnąc po kinolu - potem idzie spokojnie...

czas zrobic obiad dla męża...szef kuchni dziś poleca kotlety z piersi kurki... juz wiem, że sama nie będę nad garami...Sasha wie, że jak kurkę tnę, to zawsze coś się trafi :) dzis mi porwał plaster kiełbasy... gdyby nasi bramkarze mieli taki refleks jak psiska, to cięzko byłoby strzelic naszym gola :evil_lol:

hmm..upiekę mężowi jeszcze babeczki z konfiturami ;] chcę mu zrobic przyjemnośc i ugrac w końcu kupno aparatu foto - w sam raz na Mikołajki :eviltong: dośc pseudofotek z telefonu!

Posted

Tak moje dzieci mówiły że na dwór nie na długo, uciekał szybko do domu. Zganialiśmy na przeraźliwą chudość....może stał przy budzie jak ten z drugiego linku....

Jutro powinno dotrzeć paltko, ale Twoich Rodziców nie ma w domu....

Posted

andegawenka napisał(a):
Kapsiu, Ty mężatka? i nie wiesz co jeszcze?:shake::evil_lol:

Może Kapselek już zapomniał :evil_lol::evil_lol::evil_lol::eviltong::eviltong:

Posted

Mysza2 napisał(a):
Może Kapselek już zapomniał :evil_lol::evil_lol::evil_lol::eviltong::eviltong:

A żebyś wiedziała, że już daaaaaaawno zapomniał:eviltong::eviltong::eviltong::eviltong::eviltong::eviltong: