Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

I dostaniecie w prezencie ślubnym od dogomaniaczek kolejne trzy boksie,benię oraz ze cztery kundelki! :) No i -obowiazkowo-kilka kociambrów!:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

jostel5 napisał(a):
I dostaniecie w prezencie ślubnym od dogomaniaczek kolejne trzy boksie,benię oraz ze cztery kundelki! :) No i -obowiazkowo-kilka kociambrów!:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

I żeby nie było że my takie złe, to jeszcze parę worków karmy dorzucimy na nową drogę, a co tam:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

mi teraz chodzi po głowie jeden koń.... :) jak tu wygrac w totka? :)

Kundel przyszedł usyfic mnie ryżem, który wchodzi pod fafelki... mięsko i warzywka az tak się nie kleją ;)

trochę oczko mu jedno łzawi, myjemy rumiankiem, bo nie jest zaropiałe, nie wygląda na swędzące. może po wczorajszych halowych szaleństwach troszkę się zatarło?

Posted

emhokr napisał(a):
mi teraz chodzi po głowie jeden koń.... :) jak tu wygrac w totka? :)

Kundel przyszedł usyfic mnie ryżem, który wchodzi pod fafelki... mięsko i warzywka az tak się nie kleją ;)

trochę oczko mu jedno łzawi, myjemy rumiankiem, bo nie jest zaropiałe, nie wygląda na swędzące. może po wczorajszych halowych szaleństwach troszkę się zatarło?

Nie myj rumiankiem, to ponoć odwrotnie działa :shake: Kup mu jakieś kropelki, a lbo przemywaj woda przegotowaną .

Posted

emhokr napisał(a):
to wbijajcie na ognisko weselne pod koniec miesiąca :D :cool3:

A niekoniecznie boksiowe ciotki też się mogą załapać :eviltong::eviltong::eviltong:

Posted

Wiesz, Kapselku, ja tak trochę po końsku myślę...Siwy ma wrażliwe oczy i zawsze na niego dobrze działa rumianek lub zwykła herbatka... Na Sashkę też podziałało - oczko suchutkie :) i wypady do koni mu się podobają... już nawet się nie gniewa na zamknięcie w boksie - od razu do siana i mości sobie wyrko... z końmi super wciąż, ale już jak ja siedzę na górze, to w głowie mu się taki układ nie mieści! to jest niepojęte, żeby człowiek ładował się na grzbiet takiej bestii! Szkoda jego gardła - ile można szczekac ;p Dziś na hali za to było szalenstwo piłkowe - co prawda zabawki mi nie przynosi, tylko leci z nią do słomy, która od razu obsikuje, ale chętnie pozwala zabrac zabawkę i rzucic raz jeszcze :) wyhasany i najedzony właśnie zalega na plecach...fafle wywinięte, dyskretne pochrapywanie - wygląda na zadowolonego :)

aaa - i kupę najlepiej robic w kącie hali - ma swoje ulubione miejsce...chodzę z nim przy stajni na smyczy po trawniku i nic...ale na hali - dziki galop, węszenie i zakręcenie się w celu wypróżnieniowym. co mnei cieszy - nei jada końskich kup, omija je szerokim łukiem. bałam się trochę, czy nie postanowi się z nimi bliżej zaznajomic, ale, na szczęscie, wie, ze to nie jest produkt spożywczy; szczęśliwie do ekstrementów absolutnie go nie ciągnie (szczerze powiem, że nie znoszę tego u zwierząt..mam szczęście, bo żadne z naszych nigdy nie przejawiało zainteresowania czymś takim)

Myszko, a neich się załapuja ;) ognisko jest w stajni (taak, jesteśmy oryginalni :D ), miejsca kupa, ludu będzie ponad 100... a prawdziwe wesele po kościelnym , zapewne w czerwcu :)

Posted

Emhokr, na rumianek wet zawsze groził mi :nono:szczególnie przy zapaleniu spojówek, albo jakimś zapaleniu alergicznym, dlatego tez napisałam, ale jak na Saszkę podziałało, to dobrze :kiss_2:

Jak ciotki boksiowe zwalą sie na ognisko, to nie będziesz miała 100-u gości a 200 :diabloti::grin:

Ziemeczki, a Wy co się nie odzywacie??? :shake: Wasz Niuniek rządzi na całego, a Wy tak cicho siedzicie :mad:

Posted

Zimeczki pewnie neta nie mają bo na pewno zajrzałyby.
Co do oczu to mocna herbata u mnie jest w użyciu (stare sposoby naszych babć) ale rumianek też słyszałam że nie halo na oczy.
Emhkor, ja Cię lojalnie uprzedzam, nie zapraszaj, bo będziesz miała prywatny zlot dogomaniaków

Posted

andegawenka napisał(a):
Nie mają Zimki neta, ale pogadali my prywatnie......i szykujem porwanie.....:diabloti:

Trzeba szybko jakiegoś boksia podstawić, porwany trafi do wspaniałego dt i szybko stamtąd do ds:evil_lol::eviltong:

Posted

marta0731 napisał(a):
Trzeba szybko jakiegoś boksia podstawić, porwany trafi do wspaniałego dt i szybko stamtąd do ds:evil_lol::eviltong:

Tęsknimy za nim. Mam nadzieję że Nowy Domek nie mam nam tego za złe;)

Posted

andegawenka napisał(a):
Tęsknimy za nim. Mam nadzieję że Nowy Domek nie mam nam tego za złe;)

Ale powiedz, że pomysł miałam dobry ;)

Ciekawe czy Sasza też tęskni...
Jak miałam psy na dt i oddawałam, i się zryczałam zawsze, choć wiedziałam, że dobrze trafiły, to i tak się zastanawiałam, czy mnie pamiętają...
Oba daleko pojechały i nie mam jak sprawdzić, ale nie raz sobie wyobrażam, że widząc mnie nagle bardzo się ucieszą
Tak to już mamy, że kochamy je całym sercem, nie ważne czy dt czy swój na zawsze
Hm.......................
Ale mi się myślenie włączyło

Posted

skoro koń pamięta, to pies chyba też ;)

właśnie czytam dobre Floydowe wieści i mordzisko mi się śmieje...a Hrabia Sashowy śpi i biega... xD nie umiem się opanowac, jak widze psa, który przebiera nogami i poszczekuje :D obłędny jest :D i tak jest w tym cichszy od Zuźki :p domyślam się, że śni o tym stajennym kocie, z którym miał dziś przyjemnośc się spotkac na hali... cóż, spotkanie owocne nie było, kot, jak ostatnia menda, wlazł na sam szczyt słomy i, nie dośc, ze się wywyższał, to jeszcze gapił się i pomrukiwał, dając tym samym do zrozumienia biednemu psu, co na jego temat myśli...w efekcie psinka się obraziła i postanowiła za to zaatakowac mnie...idę sobie grzecznie, a tu tętet ... łap!..odwracam się, a tam szalona istota na mnie pędzi, oczy błyszczące, fafle rozwiane i tuman kurzu z tyłu...bardzo był z siebie dumny :D mam nadzieję, ze na wiosnę już takie biegi będą na łące :)

Posted

emhokr napisał(a):
skoro koń pamięta, to pies chyba też ;)

właśnie czytam dobre Floydowe wieści i mordzisko mi się śmieje...a Hrabia Sashowy śpi i biega... xD nie umiem się opanowac, jak widze psa, który przebiera nogami i poszczekuje :D obłędny jest :D i tak jest w tym cichszy od Zuźki :p domyślam się, że śni o tym stajennym kocie, z którym miał dziś przyjemnośc się spotkac na hali... cóż, spotkanie owocne nie było, kot, jak ostatnia menda, wlazł na sam szczyt słomy i, nie dośc, ze się wywyższał, to jeszcze gapił się i pomrukiwał, dając tym samym do zrozumienia biednemu psu, co na jego temat myśli...w efekcie psinka się obraziła i postanowiła za to zaatakowac mnie...idę sobie grzecznie, a tu tętet ... łap!..odwracam się, a tam szalona istota na mnie pędzi, oczy błyszczące, fafle rozwiane i tuman kurzu z tyłu...bardzo był z siebie dumny :D mam nadzieję, ze na wiosnę już takie biegi będą na łące :)

Za dużo atrakcji ma, jak na jedną boksiową głowę :D

Posted

kundlisko właśnie wytarło pyszczydło o narzutę na wyrku, a teraz się wije jak piskorz na łóżeczku :) konie pojeżdżone, bardzo satysfakcjonujące dwa treningi - jeszcze trzeciego powinnam ruszyc... - a psisko postanowiło wsiąśc do ciągnika... oparł się łapami i skamlał...nie bardzo wiem, o co mu chodziło..czy to jakieś wspomnienie czy wielka fascynacja traktorem....?

niestety, opierdziel dzisiaj dostał za próbę wyżerania ze śmietnika... kosz stał wyjęty, odwróciłam się na sekundę, a on pierwszy... dostał ochrzan i poszedł na miejsce swoje...ale od razu mi zagrały wyrzuty sumienia i się przeprosiliśmy :) za mało mam konsekwencji w wychowywaniu psa..z koniem jakoś idzie łatwiej...

Posted

Możemy sobie ręce podać emhokr, robię identycznie,:-D krzyknę i lecę utulać, dlatego TZ mówi mi, że Kapsel przy mnie jakiejś głupawki dostaje i jest innym psem, niż gdy on zostaje z nim sama na sam.

Saszka może lubił w traktorze jeździć i dlatego tak skomlał :grins: Z tego co widzę, to motoryzacja bardzo mu się podoba ;)