Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam. Zakupiłam dla mojego psa kaganiec, chyba fizjolog tak mi się wydaje i w związku z tym mam pytanie czy jest dobry dla mojego psa (czy nie zadurzy)?
Wstawiam oczywiście zdjęcia żeby to ocenić

Posted

sprzedawczyni kompletnie się nie zna,skóra która jest na nosie powinna sięgać najwyżej do połowy nosa,kupowałam takie kagańce gdy jeszcze nikt nie słyszał o fizjologu;na lato mój pies miał drugi z wyłamanymi drutami od spodu

Posted

No właśnie ja też się kompletnie na fizologach nie znam. Poza tym na pysk tego mojego psa trudno co cokolwiek dobrać. myślałam że ma być taki dłuższy specjalnie. W sumie było napisane że rozmiar jamnik, ta chyba jakiś mutant.

Posted

metalowe nie fizjologi mogą służyć dobrze ale muszą być odpowiednio dobrane , trzeba kupować za duże .
my mamy i z powodzeniem używamy , suka w nim dyszy, nosem nie tyka metalu i jest ok .

Uploaded with ImageShack.us

Posted

zootechniczka czy to nie jest aby kaganiec Dino? mam taki dla mojego psa nr 2, aktualnie już jest jej za mały :lol: na pewno nie jest to żaden mutant :evil_lol:
a propo kagańca dino :cool3: ma ktoś może nr6a ON suka? na długość by był dobry mojej suczy wysokość też by była pewnie ok wie ktoś może jaką on ma szerokość?;)

Posted

zmierz psu pyszczek i porównaj z wymiarami kagańca;) nie ma co w ciemno kupować, bo niedługo będziesz miała niezłą kolekcję nieużywanych kagańców:eviltong:

Posted

Zmierzyć zmierzyłam ale jak to na psie będzie to nie wiem.W tym momenice już mam 4 kagance tak wogóle, jeszcze troche i bede miec na kazdy dzien tygodnia ;). Skoro kaganiec którego zdjęcia wstawiłam wyżej miał 9 cm wysokości i wygląda jak wygląda na moim psie a ten co chce kupić ma 11 cm czy będzie dobry myślicie bo ja nie mam pojęcia jak to z fizjologami.

Posted

Dziewczyny, teraz ja potrzebuję pomocy, a w sumie to moja przyjaciółka.
Ma małego "jazgacza" - sunię ok. 9 kg wagi, w typie jamnikowatym.
Mierzyłam ją dzisiaj i na długość od okolicy oczu do czubka nosa wyszło jakieś 7cm.

Zastanawiam się nad tym kagańcem:
http://www.ipo-sklep.pl/index.php?p1215,kaganiec-jamnik-pudel-skora-suka-kod-ch-513

Ale ten chyba byłby na styk, a ten z kolei:
http://www.ipo-sklep.pl/index.php?p1214,kaganiec-jamnik-pudel-skora-pies-kod-ch-514
za długi.

Toola ma dlugi, wąski pyszczek, noo taki właśnie jamnikowaty:)

Pomóżcie. No i gdzie najlepiej kupić??