zaba14 Posted July 7, 2012 Posted July 7, 2012 To też włoskiej firmy kaganiec ;) brevettato rozmiar 4 ;) i przypuszczam że to też na boksera ;) Quote
kasia_1982 Posted July 7, 2012 Posted July 7, 2012 Ania, jeśli chcesz mogę ci odstąpić nasz fizjolog. Ja go kupiłam tylko na pobyt psicy w Polsce, teraz leży nieużywany. A do Polski prędko się nie wybieramy. Quote
zootechniczka Posted July 7, 2012 Posted July 7, 2012 Witam. Zakupiłam dla mojego psa kaganiec, chyba fizjolog tak mi się wydaje i w związku z tym mam pytanie czy jest dobry dla mojego psa (czy nie zadurzy)? Wstawiam oczywiście zdjęcia żeby to ocenić Quote
LadyS Posted July 7, 2012 Posted July 7, 2012 Chyba to jednak nie jest fizjolog- wydaje mi się, że fizjologi są wyższe, żeby pies mógł całkiem rozdziawić paszczę i ziać. Quote
Ewa&Duffel Posted July 7, 2012 Posted July 7, 2012 Też mi się wydaje, że to nie jest fizjolog. I wg mnie ten kaganiec jest za długi i za niski... Quote
wilczy zew Posted July 7, 2012 Posted July 7, 2012 To na pewno nie jest fizjolog. Jest za duży. Quote
zootechniczka Posted July 7, 2012 Posted July 7, 2012 No to chyba będę musiała go sprzedać. Też mi się trochę przydługi wydawał ale sprzedawczyni stwierdziła że za długi to on na pewno nie jest. Quote
wilczy zew Posted July 7, 2012 Posted July 7, 2012 sprzedawczyni kompletnie się nie zna,skóra która jest na nosie powinna sięgać najwyżej do połowy nosa,kupowałam takie kagańce gdy jeszcze nikt nie słyszał o fizjologu;na lato mój pies miał drugi z wyłamanymi drutami od spodu Quote
zootechniczka Posted July 7, 2012 Posted July 7, 2012 No właśnie ja też się kompletnie na fizologach nie znam. Poza tym na pysk tego mojego psa trudno co cokolwiek dobrać. myślałam że ma być taki dłuższy specjalnie. W sumie było napisane że rozmiar jamnik, ta chyba jakiś mutant. Quote
gops Posted July 7, 2012 Posted July 7, 2012 metalowe nie fizjologi mogą służyć dobrze ale muszą być odpowiednio dobrane , trzeba kupować za duże . my mamy i z powodzeniem używamy , suka w nim dyszy, nosem nie tyka metalu i jest ok . Uploaded with ImageShack.us Quote
xxxkaluniaxxx Posted July 7, 2012 Posted July 7, 2012 zootechniczka czy to nie jest aby kaganiec Dino? mam taki dla mojego psa nr 2, aktualnie już jest jej za mały :lol: na pewno nie jest to żaden mutant :evil_lol: a propo kagańca dino :cool3: ma ktoś może nr6a ON suka? na długość by był dobry mojej suczy wysokość też by była pewnie ok wie ktoś może jaką on ma szerokość?;) Quote
zootechniczka Posted July 7, 2012 Posted July 7, 2012 Tak Dino. No fakt może mój pies trochę nie wymiarowy jest. Bo od jamnika to on sporo większy, ale pysk to może i ma krótszy jakoś nigdy się nie przypatrywałam. Quote
wilczy zew Posted July 7, 2012 Posted July 7, 2012 kupuj z psem aby przymierzyć,ten jest dobry http://img825.imageshack.us/img825/6966/dsc09339ru.jpg w zwykłym pysk się mniej otwiera niż na zdjęciu a reszta tak samo Quote
zootechniczka Posted July 7, 2012 Posted July 7, 2012 A zna ktoś jakąś stronę internetową z kagańcami fizjologicznymi, tylko takimi po 30 parę złotych max? Quote
gops Posted July 7, 2012 Posted July 7, 2012 [quote name='zootechniczka']A zna ktoś jakąś stronę internetową z kagańcami fizjologicznymi, tylko takimi po 30 parę złotych max? http://allegro.pl/kaganiec-fizjologiczny-maszer-i2456084935.html Quote
zootechniczka Posted July 7, 2012 Posted July 7, 2012 [quote name='gops']http://allegro.pl/kaganiec-fizjologiczny-maszer-i2456084935.html Dzięki. Hm ale chyba jednak skuszę się na kaganiec od jeden z dogomaniaczek, kaganiec firmy CHoPo na wielkość cocker spaniel suka. Mam nadzieje że tym razem będzie dobry :) Quote
Beatrx Posted July 8, 2012 Posted July 8, 2012 zmierz psu pyszczek i porównaj z wymiarami kagańca;) nie ma co w ciemno kupować, bo niedługo będziesz miała niezłą kolekcję nieużywanych kagańców:eviltong: Quote
zootechniczka Posted July 8, 2012 Posted July 8, 2012 Zmierzyć zmierzyłam ale jak to na psie będzie to nie wiem.W tym momenice już mam 4 kagance tak wogóle, jeszcze troche i bede miec na kazdy dzien tygodnia ;). Skoro kaganiec którego zdjęcia wstawiłam wyżej miał 9 cm wysokości i wygląda jak wygląda na moim psie a ten co chce kupić ma 11 cm czy będzie dobry myślicie bo ja nie mam pojęcia jak to z fizjologami. Quote
stefanek1407 Posted July 10, 2012 Posted July 10, 2012 zootechniczka - tak 11 będzie w sam raz. Ten na górze jest trochę za niski. I dużo za długi. Quote
Czekunia Posted July 10, 2012 Posted July 10, 2012 Dziewczyny, teraz ja potrzebuję pomocy, a w sumie to moja przyjaciółka. Ma małego "jazgacza" - sunię ok. 9 kg wagi, w typie jamnikowatym. Mierzyłam ją dzisiaj i na długość od okolicy oczu do czubka nosa wyszło jakieś 7cm. Zastanawiam się nad tym kagańcem: http://www.ipo-sklep.pl/index.php?p1215,kaganiec-jamnik-pudel-skora-suka-kod-ch-513 Ale ten chyba byłby na styk, a ten z kolei: http://www.ipo-sklep.pl/index.php?p1214,kaganiec-jamnik-pudel-skora-pies-kod-ch-514 za długi. Toola ma dlugi, wąski pyszczek, noo taki właśnie jamnikowaty:) Pomóżcie. No i gdzie najlepiej kupić?? Quote
Dzikie nieporadne Posted July 11, 2012 Posted July 11, 2012 Wreszcie zdjęcia mojego potwora w kaganku :) Quote
Beatrx Posted July 11, 2012 Posted July 11, 2012 jak dla mnie to jest za szeroka. nic nie powinno na psim nosie leżeć. Quote
Dzikie nieporadne Posted July 11, 2012 Posted July 11, 2012 On nie dotyka nosa ,kończy się tuż obok granicy przy której zaczyna się nos ;) Tutaj jak się przypatrzeć to to widać :) Quote
Beatrx Posted July 11, 2012 Posted July 11, 2012 zobacz na pierwszym i ostatnim zdjeciu, które wstawiłaś, idealnie wchodzi na nosek. nie da rady zapiąć go dziurkę wyżej? Quote
Recommended Posts