Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

kasia_1982 napisał(a):
Ale w nazwie tez jest lablador i to ten lablador mnie najbardziej przezaza ;) moja suka ogolnie ma maly leb, kufa jest wezsza niz ustawa przewiduje ale troche dluzsza. Jak tylko znajde centymetr zmierze dokladnie pysk i zobacze jak to wyglada (teraz sie przeprowadzamy i jestesmy 'zapakowani'). O ile wymiary kufy psa powinny byc mniejsze niz rozmiar kaganca?

wiesz co , ja sie sugeruje zdjeciami takich modeli na psach , a widzialam sporo astow w tym rozmiarze i najczesciej sa za male wlasnie , dlatego mysle ze na Twoja bd ok .
tymbardziej ze kilka stron wczesniej masz zdjecie suczki w typie bull tez niezbyt duzej w takim kagancu i jest bardzo dobry , ale zmierz dla pewnosci
szerokosc najlepiej jak jest podobna(jak najbardziej ale nie wieksza) zeby nie latal zbytnio jak bd biegac bo boki da sie dogiac i rozgiac ;)

Posted

kasia_1982 napisał(a):
Ale w nazwie tez jest lablador i to ten lablador mnie najbardziej przezaza ;) moja suka ogolnie ma maly leb, kufa jest wezsza niz ustawa przewiduje ale troche dluzsza. Jak tylko znajde centymetr zmierze dokladnie pysk i zobacze jak to wyglada (teraz sie przeprowadzamy i jestesmy 'zapakowani'). O ile wymiary kufy psa powinny byc mniejsze niz rozmiar kaganca?

Tak jak już pisała gops, najlepiej jest zobaczyć zdjęcia psów w tych kagańcach. na str. 8, 44, 52 masz przykłady suk, które są dość drobne, a kagańce ast/pit suka lub ast/pit pies są dla nich bardzo dobre. A jeżeli chodzi o to, że w nazwie jest lablador... moim skromnym zdaniem ten kaganiec byłby dla labka zdecydowanie za mały.
Ja bym spróbowała zamówić fizjologa, szczególnie jak patrzę na Roxie w Twoim podpisie - pyszczek ma jak najbardziej w porządku;)

Posted

kasia_1982 napisał(a):

Moja suka jest dużo drobniejsza od standardowych staffików, mniejsza od asta i ma mniejszy łapek. Ale kaganiec pasuje idealnie.

Posted

Nie mam pojęcia, ponieważ Pani nie chciała mi podać tej informacji jak zapytałam. Zostałam poinformowana, że będzie pasował i tyle.

No dobra, czyli się nie złamią :D Bo tego się trochę obawiam

Posted

Nie będę pytać jaki kaganiec polecacie :lol: odpowiedz znam :)
Ale może ktoś z Was ma psiaka o pysku zbliżonym do mojego Pamira ( długość do czubka nosa to 10 cm a obwód 25 cm).
Nie wiem jaki rozmiar powinnam kupić.
I jaki lepszy czy ten z szerszym czy węższym paskiem?

Przepraszam za offa ale pragnę zaprosić na bazarek z bardzo fajnymi rzeczami ( między innymi: biżuteria, akcesoria dla zwierząt, portfele, zegarek nowy i wiele wiele innych).
http://www.dogomania.pl/threads/205962-Biżu-rzeczy-dla-zwierząt-portfele-zegarek-i-inne.Na-Romę-i-Sokoła.-Do-25.04-22-00?p=16685446#post16685446

Posted

to może doberman suka, z tego co tak przelotem pamiętam to ma chyba 11,5 cm? wejdź na stronę sklepu i popatrz sobie na wymiary (akurat obwód pyska tutaj nie ma wpływu na dobór fizjologa, ale raczej szerokość psyka) mozesz też bez problemu napisać do właściciela sklepu, bardzo miły pan, do tego cierpliwy i odpowie ci na każde twoje pytanie ;-)

u mnie kaganiec jest troszkę za długi, no ale jakbym wzięła krótszy to w szer. był za duży, a jak w szer ok to był jeszcze dłuższy i tak w kółko :lol: no ale chociaż przez to, ze te 1,5 cm jest za długi to mi nic nie zeżre na spacerze

Posted

Luzia napisał(a):
Nie będę pytać jaki kaganiec polecacie :lol: odpowiedz znam :)
Ale może ktoś z Was ma psiaka o pysku zbliżonym do mojego Pamira ( długość do czubka nosa to 10 cm a obwód 25 cm).
Nie wiem jaki rozmiar powinnam kupić.
I jaki lepszy czy ten z szerszym czy węższym paskiem?

takie wymiary bardzo podobne ma Kleo od Asia&Luna i ona nosi dalmatnyczyk/hasky suka , dlugosc z tego co pamietam tez ma 10cm ale jak Asia wejdzie na dogo to powie dokladnie

Posted

gops napisał(a):
takie wymiary bardzo podobne ma Kleo od Asia&Luna i ona nosi dalmatnyczyk/hasky suka , dlugosc z tego co pamietam tez ma 10cm ale jak Asia wejdzie na dogo to powie dokladnie

ja mam ten sam kaganiec co Asia&Luna :evil_lol:

Posted

Nuka jest mniejsza trochę chyba od Kleo, Nuka waży 21 kg i jest wielkości shar-pei'a

EDIT: cholera nie działa mi imageshack :angryy: i nie mam za dobrych zdjęć, pójdę później na dwór, wezmę kaganiec i zrobię lepsze zdjęcia i wstawię jeśli image zadziała ;-)

tu jest post ze zdj nuki http://www.dogomania.pl/threads/27389-kaganiec?p=16011448&viewfull=1#post16011448
teraz lepiej leży bo go trochę podoginałam ;-)

Posted

Czy Wasze psy z początku też nie chciały biegać w kagańcu? Tydzień temu kupiłam swojemu psu plastikowy i w sumie w 2 dni się przyzwyczaił. Od wczoraj ma fizjologiczny (dzisiaj tata poodginał mu te druty na policzkach) i chyba mu mniej leży, bo jak widzi, że biorę kaganiec to nie chce iść na spacer, a jak wyjdzie to trochę potruchta a tak to się leniwie wlecze. Może musi się przyzwyczaić do nowego kagańca, ale mam wrażenie że on jest trochę ciężki jak dla niego.

Posted

Nuka wcześniej w żadnym kagańcu nie chciała chodzić, odkąd ma fizjologa problem się skończył i nawet odkryła, że można w nim szczekać pełną gębą :evil_lol:

Posted

Luzia napisał(a):
Na Nuce rzeczywiście dobrze leży, na Kleo ( przepraszam za pomyłkę ) wydaje mi się ciut za krótki.

zalezy jak sie zapnie, dziurke dalej ma juz inaczej i nie jest taki krotki ;)
Kleo jest wieksza od Nuki 55cm w klebie i kolo 24kg

jesli chodzi o wersje, to jak pies bd chodzil codziennie w kagancu to lepszy bd zwykly a nie pro , moja lazi codzinnie i wersja pro strasznie sie zniszczyla tzn to biale, cale w siersci brudne itd ;) kiedys zrobie zdjecie tego samego podszycia

Posted

vege* napisał(a):
Nuka wcześniej w żadnym kagańcu nie chciała chodzić, odkąd ma fizjologa problem się skończył i nawet odkryła, że można w nim szczekać pełną gębą :evil_lol:

O kurcze... No o tym szczekaniu to nie pomyślałam, no to chyba w takim razie zainwestuję w tubę :evilbat:

Posted

my od razu zaczęłśmy od fizjologa. Na początku Wena średnio to znosiła, ale po regulacji(wcześniej było za luźno i jej latał) i wsadzaniu jej do pycha miliona smakołyków tera sama wsadza tam głowe :)

Posted

Luzia napisał(a):
O kurcze... No o tym szczekaniu to nie pomyślałam, no to chyba w takim razie zainwestuję w tubę :evilbat:

chcesz to ci moją tubę oddam, rozmiar 5 (pisało, że na dobermana) :evil_lol:

Posted

Luzia napisał(a):
Na Nuce rzeczywiście dobrze leży, na Kleo ( przepraszam za pomyłkę ) wydaje mi się ciut za krótki.

z tą długością, to też zależy.... jeżeli pies zjada śmieci na spacerach, to dłuższy faktycznie będzie lepsze, ale jeśli nie ma takiego problemu, to wcale nie musi być taki długi.
Mój pies ma dł pyska 8cm i długość kagańca też 8cm i dla niego tak jest idealnie - on lubi akurat dotykać nosem tego co wącha. Oczywiście kaganiec zapinam tak, że z przodu ma sporo luzu, a pasek na pysku nie jest przy samych oczach tzn jest dopiero jak pies przyłoży nos do ziemi.