łamAga Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 gops napisał(a):w necie nawet na allegro ;) masz onka wiec rozmair on pies chyba ze jest mneijszy to na suke kup powinien byc okey ;) nie ludzila bym sie ze znajdziesz w zoologu normlanym Boje sie kupić w necie , bo Neron ma właśnie większy pysk niż owczarek niemiecki , metalowego nie szło na niego w ogóle dopasować bo wszystkie były niby za małe hmmm a jak mi przyślą zły rozmiar to póżniej kłopot z wymianą lub zwrotem Quote
Lucky. Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 Z tego co mi wiadomo nie ma problemu z wymianą :cool3: Quote
Doda_ Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 Doglov - w necie podawaja rozmiary, mozesz zmierzyc czy bedzie dobry dla twojego psa. Moj wilczur tez ma wiekszy pysk niz inne owczarki. Quote
łamAga Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 Pokaże jeszcze raz fotk e Nerona w skórzanym kagańcu żeby udowodnić że ma dobrą wentylacje i swobodę dyszenia , ale niestety obciera go koło oczu i robią mu sie rany przez co jestem zmuszona zmienić rodzaj kagańca .... Quote
Agnes Posted November 17, 2009 Posted November 17, 2009 Czemu uwazasz, ze pies ma dobra wentylacje? Po czym to stwierdzilas? Po tym, ze psu wisi jezyk? Ze moze go wysunac? Otoz nie...to nie o to chodzi - pies powinien miec swobode w kagancu - jesli w nim chodzi, biega etc dluzej niz wizyta u weta. Powinien swobodnie otworzyc pysk, natomiast tego ja tu nie widze.... Plus to ze jest za ciasny o czym sama napialas - oczy...widac odrazu. Kaganiec na pewno jest sztywny, po tym jak zmoczy go deszcz zapewne nie pomoze - bedzie jeszcze sztywniejszy. Myslisz, ze jemu jest wygodnie? Nie sadze... Quote
łamAga Posted November 18, 2009 Posted November 18, 2009 Nie sądze żyby psu było wygodnie w jakimkolwiek kagańcu , i nie chodziło mi w tym poście o wygodę a o wentylację .... Quote
diabelkowa Posted November 18, 2009 Posted November 18, 2009 Ja tez sie balam kaganiec kupic przez neta baardzo bo pies strasznie niewymiarowy jednak udalo sie w miare dobrac kaganiec nie idealnie ale wystarczajaco zeby psu bylo wygodnie. To troche jak kupowanie butow przez neta niby rozmiar znasz ale tu moze obcierac i tam . Ja tam jestem zadowolona Quote
asiunia Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 My dzisiaj dostaliśmy nasz fizjologiczny od Onomato-Peii ;) Quote
asiunia Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 http://images37.fotosik.pl/224/74ade7db29079b99.jpg" class="ipsImage" alt=""> ciut musze doregulować boki i pasek ale ogółem jest świetnie. Paco zaakceptował go od razu Quote
Talia Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 diabelkowa napisał(a):Ja tez sie balam kaganiec kupic przez neta baardzo bo pies strasznie niewymiarowy jednak udalo sie w miare dobrac kaganiec nie idealnie ale wystarczajaco zeby psu bylo wygodnie. To troche jak kupowanie butow przez neta niby rozmiar znasz ale tu moze obcierac i tam . Ja tam jestem zadowolona Jaki rozmiar wzięłaś? Quote
hecia13 Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 dOgLoV napisał(a):Nie sądze żyby psu było wygodnie w jakimkolwiek kagańcu , i nie chodziło mi w tym poście o wygodę a o wentylację .... Otóż mylisz się, zdecydowanie kaganiec fizjologiczny psu nie przeszkadza, a zatem musi mu być wygodnie :) A co do kupowania przez Internet, to poszukaj kagańca Maszer na allegro (to to samo co Chopo) i skontaktuj się ze sprzedawcą, jak podasz wymiary pyska, to ci na pewno doradzi. Quote
Agnes Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 hecia13 napisał(a):Otóż mylisz się, zdecydowanie kaganiec fizjologiczny psu nie przeszkadza, a zatem musi mu być wygodnie :). nie kazdy pies go toleruje ale jest cala gama kagancow, mozna wybierac i przebierac Quote
łamAga Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 Agnes napisał(a):nie kazdy pies go toleruje ale jest cala gama kagancow, mozna wybierac i przebierac Oczyiście że można ale to są koszta :) już mam w domu 3 rodzaje , metalowy , kantarek i skórzany :roll: żaden nie zdał egzaminu a pieniądze poszły w błoto :shake: Quote
Agnes Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 dOgLoV napisał(a):Oczyiście że można ale to są koszta :) a kto ci powiedzial, ze pies jest tani?:eviltong::eviltong::eviltong: dOgLoV napisał(a):już mam w domu 3 rodzaje , metalowy , kantarek i skórzany :roll: żaden nie zdał egzaminu a pieniądze poszły w błoto :shake: sprzedaj;) kantarek nie jest kagancem Quote
łamAga Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 Agnes napisał(a):a kto ci powiedzial, ze pies jest tani?:eviltong::eviltong::eviltong: sprzedaj;) kantarek nie jest kagancem Pies to skarbonka akurat to wiedziałam :eviltong: No a tamtych kagancy nie bede sprzedawała bo skoro mój pies się w nich męczy to inny pies tez pewnie by zadowolony nie był :roll: Quote
WeronikaM Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 my mamy plastikowy ;) używamy go raz na pół roku, ale tak ogólnie to jest świetny ;) Quote
lisc.miety Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Dla 5 miesiecznego owczarka niemieckiego - jaki kaganiec? Doradźcie prosze :) Nie chodzi o to zeby nie brał z ziemi, bo nie mam tego problemu, ale potrzebny mi po prostu ze wzgledu na przepisy. Jak zmierzyc pysk? Nie mam doswiadczenia. Quote
asiunia Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Ja dla 6 miesiecznego DONa kupiłam fizjologiczny-model pies owczarek niemiecki. Po wyregulowaniu paska i nagięciu boków leży idealnie:) Quote
łamAga Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 jednak zdecydowałam sie kupić fizjologa przez internet , jutro ma przyjsć mam nadzieje ze nie będe załowała tego kroku ;) Quote
diabelkowa Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Talia napisał(a):Jaki rozmiar wzięłaś? collie sukua :) Quote
Agnes Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Nasz plastik lepiej widoczny Najwiekszy jaki dostalam;) Quote
łamAga Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 [quote name='Agnes']Nasz plastik lepiej widoczny Najwiekszy jaki dostalam;) Kurcze całkiem fajnie to wygląda , ciekawa jestem czy taki plastik wytrzymał by dłużej na moim psie niż jeden spacer hmmm słyszałam że one sa wytrzymale ale kurcze neron nawet metalowy popsół hmmm Quote
Agnes Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 dOgLoV napisał(a):Kurcze całkiem fajnie to wygląda , ciekawa jestem czy taki plastik wytrzymał by dłużej na moim psie niż jeden spacer hmmm słyszałam że one sa wytrzymale ale kurcze neron nawet metalowy popsół hmmm nie wiem niektorzy pisali, ze ich psy polamaly plastik...moja suka zanim sie przyzwyczaila to ryla nim po chodniku i po ziemi....non stop - nic sie nie stalo. Teraz tez potrafi ryc (w sensie, zeby zdjac;) ) Quote
Talia Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 diabelkowa napisał(a):collie sukua :) My tez mamy collie sukę i nie jest zły, ale myślałam o trochę większym. Chociaż jak ten dobrze wyreguluje to jest ok. No i fakt, że moja rzadko chodzi w kagańcu. W sumie to tylko do środków transportu publ. i czasami jak idziemy wieczorem do parku. Quote
łamAga Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Agnes napisał(a):nie wiem niektorzy pisali, ze ich psy polamaly plastik...moja suka zanim sie przyzwyczaila to ryla nim po chodniku i po ziemi....non stop - nic sie nie stalo. Teraz tez potrafi ryc (w sensie, zeby zdjac;) ) Neron własnie bardzo "ryje" pyskiem o ziemie żeby ściągnąć sobie kaganiec i obawiam sie ze dlugo by ten plastik nie wytrzymal dlatego wybralam metalowy gumowany , jutro sie okaze czy jest dobrze dobrany ;) Quote
Recommended Posts