Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

diabelkowa napisał(a):
a jakie masz argumenty by byc przeciwnym stosowaniu ?

Tylko takie że miał by problem w czasie bawienia się z innymi psami :-( a w zasadzie to one miały by problem bo pewnie by je nieźle tym kagańcem poobijał :-(

Posted

Muszę kupić mojej suni kaganiec i chciałabym fizjologiczny. W tym problem że Chopo ma chyba najmniejszy rozmiar Cocker spaniel suka a mi sie zdaje ze moja ma mniejszy pysk. Czy sa jeszcze jakieś fzijologiczne z mniejszymi rozmiarami?

Posted

Jami napisał(a):
Muszę kupić mojej suni kaganiec i chciałabym fizjologiczny. W tym problem że Chopo ma chyba najmniejszy rozmiar Cocker spaniel suka a mi sie zdaje ze moja ma mniejszy pysk. Czy sa jeszcze jakieś fzijologiczne z mniejszymi rozmiarami?

pewnie, sa na jamnika suke, na pudla i na innej maluchy ;)
spojz na ich glowna strone

Posted

powyższe nie ważne ;p

Gdzie mogłabym w necie kupić kaganiec CHOPo Pudel/Jamnik suka lub Szpic pies/suka (a w razie złego rozmiaru zwrócić)?

Posted

[quote name='dOgLoV']Tylko takie że miał by problem w czasie bawienia się z innymi psami :-( a w zasadzie to one miały by problem bo pewnie by je nieźle tym kagańcem poobijał :-(

gwarantuje Ci ze nie przeszkadza ani troche w zabawie z innym psem moj sie bawil biegal szalal przewracali sie i jakos psy zyja to sa super lekkie kagance

a gdzie mozna dostac w necie ? ja kupowalam tu :
IPO-sklep - sprzęt szkoleniowy, karmy, obroże, kagańce, akcesoria dla psów

Posted

Jami napisał(a):
powyższe nie ważne ;p

Gdzie mogłabym w necie kupić kaganiec CHOPo Pudel/Jamnik suka lub Szpic pies/suka (a w razie złego rozmiaru zwrócić)?

Rozmiar Szpic (miniaturowy) jest naprawdę malusi ;) Suczka która ma w kłębie 27cm go nosi

Posted

Wiem, wiem ;p Dzisiaj pomierzę. Ale jak to jest z tą szerokością? Ona jest mierzona w linii prostej czy zaokrąglonej jak ten pasek u góry?

I gdzieś czytałam, że CHOPo i Maszer to to samo tylko, że od CHOPo odrywają metki i sprzedaja jako maszer. Prawda?

Posted

Jami napisał(a):

I gdzieś czytałam, że CHOPo i Maszer to to samo tylko, że od CHOPo odrywają metki i sprzedaja jako maszer. Prawda?

Prawda.. ;)

Posted

A te paski rzeczywiście podrabiane a nie prawdziwa skóra? ;p
Ja i tak maszera kupuje bo znalazłam fajną oferte, może gościu odnowi :evil_lol:

Posted

Chodziło mi o maszera ^^

Coś mi się nie zdaje, żeby jamnik suka miał pysk szerokości 7 cm... Ale tą szerokość się mierzy na górze kufy czy na "policzkach' ?

Posted

Aha, dzięki, chyba ten rottweiler suka będzie dobry, a jest gdzieś w Warszawie sklep, gdzie można dostać kagańce tej firmy? Jednak wolałabym przymierzyć go najpierw.