Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

diabelkowa mozesz mi zemirzyc go ? dokladnie jakie sa wymiary
bo pies podobnej wielkosci co moja sucz a nasz fizjolog jest za maly juz mam cocker spaniel p;ies i chce porownac ;)

Posted

diabelkowa napisał(a):
na stronce sa dobre wymiary dlugosc 10 szerokosc 8 :) zmierzylam mi tak samo wychodzi

to jest jeszcze mniejszy niz ten moj :roll:
trudno bede szukac dalej

Posted

A macie pomysł jak w fizjologu dorobić "drugie dno"? Kaganiec jest nam potrzebny ze względu na gówna :cool1: a obawiam się, że jak takie ludzie pojawi się na naszej drodze to pies zdoła schować pół głowy w kaganiec i wciągnąć to w jakiś sposób. Jakieś pomysły? :roll:

Posted

agnieska napisał(a):
A macie pomysł jak w fizjologu dorobić "drugie dno"? Kaganiec jest nam potrzebny ze względu na gówna :cool1: a obawiam się, że jak takie ludzie pojawi się na naszej drodze to pies zdoła schować pół głowy w kaganiec i wciągnąć to w jakiś sposób. Jakieś pomysły? :roll:

ja wlasnie z tego powodu zrezygnowalam z tego kaganca - i samo dno nic nie pomoze, bo kaganiec ma wszedzie szczebelki rzadko rozstawione - uwierz mi, ze pies dolna czescia kaganca tez wylize co bedzie trzeba:evil_lol:
kupilam po prostu duzy plastykowy - i sprawa zalatwiona

Posted

Agnes napisał(a):
ja wlasnie z tego powodu zrezygnowalam z tego kaganca - i samo dno nic nie pomoze, bo kaganiec ma wszedzie szczebelki rzadko rozstawione - uwierz mi, ze pies dolna czescia kaganca tez wylize co bedzie trzeba:evil_lol:
kupilam po prostu duzy plastykowy - i sprawa zalatwiona

Ja mam ten kaganiec i wiem jak wygląda - dlatego chcę go stuningować ;) jeśli się nie da, to możliwe że skończymy z plastikowym, ale wolałabym najpierw spróbować

Posted

agnieska napisał(a):
Ja mam ten kaganiec i wiem jak wygląda - dlatego chcę go stuningować ;) jeśli się nie da, to możliwe że skończymy z plastikowym, ale wolałabym najpierw spróbować

ja sie domyslam, ze masz ale tlumacze Ci, ze wstawienie drugiego dna nic nie da. Sama widzialam jak pies pieknie wywija jezykiem i dociera tam gdzie nie powinien przez dolna czesc kaganca - tam gdzie drugiego dna nie ma, a gdzie w fizjologu szczebelki mu w tym nie przeszkodza

Posted

[quote name='agnieska']Ja mam ten kaganiec i wiem jak wygląda - dlatego chcę go stuningować ;) jeśli się nie da, to możliwe że skończymy z plastikowym, ale wolałabym najpierw spróbować
A przewlec takie paski zaciskowe?

[quote name='Agnes']ja sie domyslam, ze masz ale tlumacze Ci, ze wstawienie drugiego dna nic nie da. Sama widzialam jak pies pieknie wywija jezykiem i dociera tam gdzie nie powinien przez dolna czesc kaganca - tam gdzie drugiego dna nie ma, a gdzie w fizjologu szczebelki mu w tym nie przeszkodza
Jeśli pies będzie chciał koniecznie, to nawet bokiem zacznie zgarniać, albo przyciśnie kaganiec i przemieli przez dziurki.
W takim przypadku jest najlepszy skórzany kaganiec bojowy :evil_lol: chyba, że już zaczyna nosem wciągać.

Posted

Może wiadro plastikowe założyć? :evil_lol: Zart oczywiście.
Te paseczki moga byc dobrym pomysłem, a gdzie je można dostać?

Posted

Pewnie gdzieś kilka stron wcześniej jest pełno takich informacji,ale szukam kagańca fizjologicznego dla suczki owczarka niemieckiego..
Znacie jakieś dobre sklepy internetowe??
W Bydgoszczy ciężko o taki kaganiec..

Posted

agaton85 napisał(a):
Pewnie gdzieś kilka stron wcześniej jest pełno takich informacji,ale szukam kagańca fizjologicznego dla suczki owczarka niemieckiego..

alllegro ;)

Posted

Talia napisał(a):
Może wiadro plastikowe założyć? :evil_lol: Zart oczywiście.
Te paseczki moga byc dobrym pomysłem, a gdzie je można dostać?

:P myślałam też o jakimś plastiku, który można modelować na ciepło, zrobić z tego płytką "miseczkę". Plastik taki jest, ale trudno by było dopasować kształt.

agaton85 napisał(a):

Pełna-miska, IPO,Gappay, na Allegro :)

Posted

agaton85 napisał(a):
Na allegro jest zaledwie jeden..chyba,że nie umiem szukać..albo za leniwa jestem :razz:

na allegro sa wszystkie tzn kazdy rozmiar tylko jedna aukcja ;)
jak zamowisz to dodasz tylko jaki rozmiar ma byc i tyle ;)

Posted

gops napisał(a):
na allegro sa wszystkie tzn kazdy rozmiar tylko jedna aukcja ;)
jak zamowisz to dodasz tylko jaki rozmiar ma byc i tyle ;)

Właśnie chodzi mi o tą jedną aukcję..dlatego szukam dalej..ale dziękuję :)

Posted

[quote name='Onomato-Peja']a ja już nie wiem co z tym moim kagańcem mam zrobić... szerokość ok, głębokość ok, tylko za długi trochę .:roll: a ON suka będzie chyba węższy i płytszy no nic poszukam jeszcze[/quote]
suka ON jest dość płytki, mój pies ma taki.

Posted

Mojemu psu NIGDY ten kaganiec w niczym nie przeszkadzał aż tu nagle 2 dni temu zaczął go sobie co chwila zdejmować i stresuje się gdy mu go zakładam.. :roll:

Ania - mogłabyś mi zmierzyć głębokość ([SIZE=1]i jeśli można obwód pysia w najszerszym miejscu i długość ?:diabloti:[/SIZE] [SIZE=3])[/SIZE]

Posted

[quote name='Onomato-Peja']Mojemu psu NIGDY ten kaganiec w niczym nie przeszkadzał aż tu nagle 2 dni temu zaczął go sobie co chwila zdejmować i stresuje się gdy mu go zakładam.. :roll:[/quote]
Patrzyłaś czy coś mu nie przeszkadza w nim? Bo to trochę dziwne.
[quote name='Onomato-Peja']
Ania - mogłabyś mi zmierzyć głębokość ([SIZE=1]i jeśli można obwód pysia w najszerszym miejscu i długość ?:diabloti:[/SIZE] [SIZE=3])[/SIZE][/quote]
Ok, napiszę wieczorem jak dotrę do domu ;)

• 2 weeks later...