Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

moon_light napisał(a):
hehehe, księżniczka;)

O tak! To jest najtrafniejsze określenie. :loveu: Jak na nią patrzę, to zawsze mam wrażenie, że jest dumna. Taka wyniosła. A jak już wyciągnę aparat to dopiero robi miny. ;)

Posted

a ja mam pytanie, przepraszam, jeżeli już było, ale nie mam czasu czytać całego wątku...
czy kagańce Chopo lub Gappay da się dostać w jakimś "stacjonarnym", nie internetowym sklepie w Warszawie? chodzi o to, żeby pojechać, poprzymierzać, zobaczyć jak się pies czuje i ewentualnie kupić...

Posted

A nam jednak bardzo dobrze używa się cocker spaniela suki więc przy nim zostajemy. :) Fajnie,że i w Warszawie mają takie kagańce,przyda się na przyszłość tylko dziwne,że każdy rozmiar 39zł.

Posted

Chyba musze zamowic taki kaganiec. Mam taki zwykly dingo, ze pies nie moze pysia otwierac jednak ja nigdy go nie uzywalam bo w sumie bez sensu, ale podrozuje z psem co drugi dzien autobusem i zawsze mam kaganiec w rece, al eostatnio juz dwa razy mnie wyrzucili z autobusu... A nie mam najmniejszego zamiaru podduszac mojego psa dlatego trzeba edzie zamowic ta klatke:diabloti: .

Moje pytanie lepszy maszer czy chopo? Z tego co zauwazylam maszer jest powlekany chopo nie...

Posted

o tym juz dyskusja byla.. to jest jedna firma... tylko np masz rozne modele jvm i chopo i tzw maszer, ktore sa tak naprawde chopo itp.. cofnij sie pare postow .. roznia sie bzdurami.. i tyle.. no i powlekane lub nie.. pasek skorzany lub sztuczny, czy nawet hmm "kanciastosc" miedzy jendym modelem a drugim.. co istotniejsze to cena sie rozni bardzo czasami;)

Posted

ja będę jechać po Gappay'a czyli Maszera czyli Chopo powlekane :grin:.
bierzemy takie bo po pierwsze czarne mi się bardziej podobają, a po drugie - boję się, że w zimie psiakowi jęzorek się do metalu przylepi... no chyba, że nie będzie odpowiedniego rozmiaru - wtedy bierzemy niepowlekany.

tylko jak trochę kasy wleci, wtedy psiul dostanie porządny kaganiec...

Posted

marmara_19 napisał(a):
o tym juz dyskusja byla.. to jest jedna firma... tylko np masz rozne modele jvm i chopo i tzw maszer, ktore sa tak naprawde chopo itp.. cofnij sie pare postow .. roznia sie bzdurami.. i tyle.. no i powlekane lub nie.. pasek skorzany lub sztuczny, czy nawet hmm "kanciastosc" miedzy jendym modelem a drugim.. co istotniejsze to cena sie rozni bardzo czasami;)

Sory:oops: ... Przyznam sie bez bicia nie czytalam poprzednich postow...

Posted

Przeczytalam przelotem caly watek... Juz mnije wiecej wiem o co chozi.. Teraz pan z allegro musi mi pomoc dobrac. Chociaz te maszery a gappaye sie roznia... Nie wiem czemu, ale maszery nie maja na dole takiego wygiecia, a gappaye sa chyba lepiej wyprofilowane

Posted

Zamowilam kaganiec w poniedzialek, we wtorek zrobilam przelew i bardzo bardzo bym chciala miec juz jutro:diabloti: . Zamawialam u pana maszera na allegro, bardzo mily kontakt i mam nadzieje, ze bedzie pasowal na mojego szkraba, bo nie lubie wymieniac, a ma ktos taki kaganiec na jamnika?

Doszedl kaganiec z allegro... niestety zdecydowanie za maly:cool1: . No nic wyslalam m@ila zeby przyslal rozmiary innych modeli. Cos sie dobierze...

Za chwile dostane ostrzezenie za post pod postem, ale co ja za to moge ze nikt tu nie pisze:hmmmm:

Wyminilam kaganiec z suki jamnika na psa jamnika i juz jest dobry:multi:

zdjatka Scooby'iego:

Posted

chyba by byl za duzy jedziemy dzis do katowic a jak nie to sie postaram umowic z panem z allegro od Maszera na przyjechanie z psem i przymierzanie no co w koncu mam wakacje to mam czas zeby jezdzic a wazne zeby moj pies mial wygode :)

kupilismy skorzany kaganiec firmy pas rozmiar 5 swietny jest a tak go nie chcialam na szczescie posluchalam sie sprzedawcy TZta i go kupilam a dla pana sprzedawcy na prawde bylam upierdliwa :) bardzo mi sie podoba Loganowi tez bo nie protestowal jak chodzil po miescie a w innych ciagle sie buntowal umi normalnie ziajac jesc przez niego ciastka i sie oblizywac :) zdjecia:

Posted

Jezuuu beznadzieja!!!!!!!!!Diabełkowa chyba "NIESTETY posłuchałam się sprzedawcy i TZ" Logan nie może w nim nawet języka wyściubić .MASAKRA!!! Czarek też ma skórkowy ,ale ogromny jak na kaukaza!
Kaja ma plastyk rozm.7 i też może dyszeć szczekac itd.
Już mogłąś kupić tube z paskiem do regulacji bynajmniej jeżor by mógł wysunąć.

Posted

Olus zlotko wiekszy zachodzi na oczy kazdy obojetnie jaki i moze powodowac wiele chorob oczu ? jest wystarczajaco na to zeby jezdzic autobusem a nie zamierzam zeby pies mial taki wielki kaganiec jak wiadro , nawet fizjologiczne mu nie pasowaly... fizjologiczne na Loganie i jamnikach to kompletna porazka sa po prostu za duze i przy krotkich lapach to koszmar

To skora rozciagnie sie na dole jest duzo luzu moze przez niego normalnie jesc i porzadnie ziajac wiec po co mu wiekszy? wiekszy rozciagnalby sie i mialby jakas szmate na pysku co moze zdjac i moglby mu wiecej krzywdy zrobic niz pozydku

daje inne zdjecia troche ciemne ale przypatrzcie sie ile luzu w prawdzie nie tyle co w fizjologicznym ale jest

to zalezy od zdjecia pod jakim kontem jest zrobione Logankowi na prawde dobrze w nim szczegolnie ze ma o wiele cofnieta rzuchwe i na prawde tak gigantycznego miejsca nie potrzebuje na dobermana na niego byl o wiele za duzy. Rozciagnie sie jeszcze:)

Powiedzcie mi tylko w jaki sposob moge konserwowac taki kaganiec?

Olek na prawde ciesze sie ze sie tak martwisz o Loganka, ale wierz mi na jazde w autobusie mu wystarczy szczegolnie, ze wtedy lezy na podlodze rozlozony jak placek z mordka na ziemi a jak w wiekszym sie polozyl to mu wchodzil to oczek.

teraz fotka specjalnie dla Olka :) faktycznie na pierwszej fotce okropnie wyglada, troche tez mu za ciasno zalozylam a teraz mamy dobrze zobaczcie ile luzu, tu jak lezy tak jak w busie i jest duzo luzu i do oczek nie wchodzi :)

przez chwile sie wahalam ze moze faktycznie za maly kupilam ale teraz jednak wiem ze jest akurat :)