diabelkowa Posted September 13, 2013 Posted September 13, 2013 juz sa i czekaja na nowe domki i nowe mordki :) Quote
LalaAla Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 My też mamy maszera i jak dla mnie to jest najlepszy kaganiec ever!! A przerobiliśmy już wiele :) Quote
Besti Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 [quote name='LalaAla']My też mamy maszera i jak dla mnie to jest najlepszy kaganiec ever!! A przerobiliśmy już wiele :) [/QUOTE] LalaAla jaki to rozmiar? :) Quote
LalaAla Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 [quote name='Besti']LalaAla jaki to rozmiar? :)[/QUOTE] Niestety kompletnie nie pamiętam. Kupowany rok temu i nie przypomnę sobie.. Quote
LalaAla Posted September 21, 2013 Posted September 21, 2013 Hmmm a ja zaczęłam czytać o jakimś nowym kagańcu Baskerville.. Kurcze zastanawiam się teraz czy nie kupić tego kagańca. Wydaje się super- mały, lekki, giętki- nie to co durszlak do makaronu Masher. No i jak pies uderzy w takim kagańcu to nie zostawia ran (nasz gagatek często przekierowuje agresję z mijanych psów na nas i wali kagańcem po nogach, już nie raz wracaliśmy ze spacerów z krwawiącymi nogami :/ ). Chyba się zdecyduję. Quote
Besti Posted September 21, 2013 Posted September 21, 2013 Dwie strony wcześniej Marta_Ares wstawiała zdjęcia tego kagańca. Ogólnie ostatnio cieszy się co raz większym zainteresowaniem. Pies nie wyciągnie z niego pyska skoro lubi się tak obijać o nogi? Quote
LalaAla Posted September 21, 2013 Posted September 21, 2013 No to decyzja podjęta :) W poniedziałek zamawiamy Baskervilla :) Quote
gops Posted September 21, 2013 Posted September 21, 2013 Ja też coraz bardziej się przekonuje do tych kagańców , szkoda że mają tak mało rozmiarów i ciężko dobrać do psa . Dla mojego musiałabym wziąć 4ke ale będzie dużo za długi . Quote
LalaAla Posted September 22, 2013 Posted September 22, 2013 Słuchajcie mam problem :/ Zmierzyliśmy ryjek Walusia i kurcze wychodzi długość 8 cm a obwód 28 cm :/ To wychodzi rozmiar 1 albo 2 czyli rottweiler ma pysk jak york.. Ja mu chciałam zamawiać 5 a tu wychodzi według tabeli york. Quote
gops Posted September 22, 2013 Posted September 22, 2013 [quote name='LalaAla']Słuchajcie mam problem :/ Zmierzyliśmy ryjek Walusia i kurcze wychodzi długość 8 cm a obwód 28 cm :/ To wychodzi rozmiar 1 albo 2 czyli rottweiler ma pysk jak york.. Ja mu chciałam zamawiać 5 a tu wychodzi według tabeli york.[/QUOTE] Mój ma pysk 6cm i 28-9 obwód i dobry będzie rozmiar 4 . Musi być trochę luzu , nie patrz do końca na wymiary. Według mnie powinnas kupić rozmiar 4. edit: york to ma obwodu może z 10cm hehe Quote
diabelkowa Posted September 23, 2013 Posted September 23, 2013 dla mnie te Baskervile sa tak beznadziejne, ze masakra, lepsze i tansze sa juz dobrze dobrane plastiki. Quote
Ewa&Duffel Posted September 23, 2013 Posted September 23, 2013 A u nas baskerville się sprawdza super ;) I u kilku znajomych psów też. Kwestia właściwego dobrania rozmiaru, zresztą te kagańce mają trochę inną budowę i gdy się nie przymierzy na pysk, mogą się wydawać za małe, podczas gdy wcale takie nie są. Quote
gops Posted September 23, 2013 Posted September 23, 2013 [quote name='Ewa&Duffel']A u nas baskerville się sprawdza super ;) I u kilku znajomych psów też. Kwestia właściwego dobrania rozmiaru, zresztą te kagańce mają trochę inną budowę i gdy się nie przymierzy na pysk, mogą się wydawać za małe, podczas gdy wcale takie nie są.[/QUOTE] Masz może jakieś zdjęcia na Dufflu? Jki macie rozmiar? Quote
Ewa&Duffel Posted September 23, 2013 Posted September 23, 2013 [quote name='gops']Masz może jakieś zdjęcia na Dufflu? Jki macie rozmiar?[/QUOTE] Niestety nie mam żadnej fotki. Mamy rozmiar 5 i może swobodnie otworzyć pysk, dyszeć, brać smakołyki. Kaganiec zrobiony jest z bardzo lekkiego tworzywa, dzięki czemu podczas podróży komunikacją pies może położyć pysk na podłodze lub ułożyć się na boku. Mój pies fizjologa nie tolerował, ten kaganiec mu nie przeszkadza w niczym. Ja na spacery nie używam, ale znajoma ma dla suni, która nosi go codziennie na każdy spacer i jest bardzo zadowolona. Mogę ją poprosić o jakieś zdjęcia ;) Quote
gops Posted September 23, 2013 Posted September 23, 2013 Mój właśnie też nie lubi fizjologa :roll: Chętnie bym zdjęcie zobaczyła . Korci mnie by go kupić tylko z takim krótkim pyskiem jak ma mój obawiam się że nie będzie bardzo dużo miejsca z wolnego na długości. Quote
Twardoks Posted September 23, 2013 Posted September 23, 2013 Jaki jest najmniejszy rozmiar tego kagańca? :) Quote
LalaAla Posted September 23, 2013 Posted September 23, 2013 Przed chwilą zamówiłam rozmiar 4. Zobaczymy jak będzie pasować :) Quote
aganela Posted September 25, 2013 Posted September 25, 2013 A ja po kuszącej ofercie na fb, myślę nad chopo owczarek niem suka sport lub ON suka, chciałabym taki bardziej 'dopasowany', żeby nie wyglądał jak wielka klata, bo widzę,że u niektórych fizjologii są ładnie dopasowane, moja sunia to DONka, co radzicie? Bo wymiary mają praktycznie takie same..Sport: szerokosc 12 cm , dlugosc z filcem 11 cm , glebokosc ok 16, 17 cm . zwykla suka szerokosc 11,5-12 cm , dlugosc z filcem ok 11,5 cm , glebokosc ok 16. Quote
aganela Posted September 25, 2013 Posted September 25, 2013 [quote name='nadira']Mam pytanie... wydaje mi się, że na kufie kaganiec leży dobrze, ale czy nie jest za głęboki? :/ (tzn. ta część, do której jest przymocowany pasek, czy nie jest za bardzo w tyle? pies swobodnie schyla głowę i na nic się nie skarży ;) ale dziwnie mi to wygląda) Co to za rozmiar i marka?:p Quote
nadira Posted September 26, 2013 Posted September 26, 2013 (edited) To CHOPO z ipo-sklepu (dokładnie to ten: http://www.ipo-sklep.pl/index.php?p245,kaganiec-doberman-bauceron-skaj-suka-kod-ch-38sk ) czyli rozmiar na sukę dobermana/ owczarka francuskiego Nie bardzo się znam na ON czy DON, ale Drago ma koleżankę rasową "onkę" i kufy mają niemal dokładnie tej samej wielkości, jestem pewna, że ten kaganiec pasowałby jej bez problemu. Widok od frontu ;) Edited September 26, 2013 by nadira Quote
aganela Posted September 26, 2013 Posted September 26, 2013 Szkoda,że ze skaju...i jak ON się w nim czuje?Jak z trwałością? Ciekawi mnie czemu wybrałaś model dla dobermana, a nie owczarka?:) Quote
nadira Posted September 26, 2013 Posted September 26, 2013 Bo to nie owczarek ;) doberman w sumie też nie :D , ale wydaje mi się, że ma pycholek kształtem bardziej zbliżony do dobermana- bardziej spiczasty, niż owczarki. Poza tym kagańce dla ONków jakieś takie niezgrabne są wg.mnie. Co do trwałości- wydaje się solidny i trwały, chociaż kupiłam go na sporadyczne okazje, jak jazda pociągiem. Jest w miarę lekki i po paru razach Drago się przyzwyczaił i już nie zwraca uwagi, że jest zaklatkowany. Tak na marginesie Drago to Chodsky Pes :) Quote
diabelkowa Posted September 26, 2013 Posted September 26, 2013 [quote name='aganela']A ja po kuszącej ofercie na fb, myślę nad chopo owczarek niem suka sport lub ON suka, chciałabym taki bardziej 'dopasowany', żeby nie wyglądał jak wielka klata, bo widzę,że u niektórych fizjologii są ładnie dopasowane, moja sunia to DONka, co radzicie? Bo wymiary mają praktycznie takie same..Sport: szerokosc 12 cm , dlugosc z filcem 11 cm , glebokosc ok 16, 17 cm . zwykla suka szerokosc 11,5-12 cm , dlugosc z filcem ok 11,5 cm , glebokosc ok 16.[/QUOTE] kupuj kupuj ;) Quote
aganela Posted September 26, 2013 Posted September 26, 2013 [quote name='nadira']Bo to nie owczarek ;) doberman w sumie też nie :D , ale wydaje mi się, że ma pycholek kształtem bardziej zbliżony do dobermana- bardziej spiczasty, niż owczarki. Poza tym kagańce dla ONków jakieś takie niezgrabne są wg.mnie. Co do trwałości- wydaje się solidny i trwały, chociaż kupiłam go na sporadyczne okazje, jak jazda pociągiem. Jest w miarę lekki i po paru razach Drago się przyzwyczaił i już nie zwraca uwagi, że jest zaklatkowany. Tak na marginesie Drago to Chodsky Pes :)[/QUOTE] Jak nie owczarek, chodosky też z owczarków;) właśnie w fizjologach ON razi mnie niezgrabność, wielka klata,ten drut jakby grubszy jest..muszę się zastanowić,żeby nie żałować. Quote
nadira Posted September 27, 2013 Posted September 27, 2013 (edited) Też uważam, że kagańce dla ONków jakieś przesadzone są- za gęsto tych drutów i kończą się za bardzo prostopadle :/ Może udałoby się dopasować nie patrząc na rasę, tylko na wymiary? Możesz podać wymiary kufy suni? (długość, szerokość, wysokość) Poza tym zawsze można zwrócić/ wymienić, albo wziąć 2- przymierzyć, porównać i jeden odesłać. Edited September 27, 2013 by nadira Quote
Recommended Posts