Cimi Posted July 5, 2006 Posted July 5, 2006 batmanka napisał(a):Ja nie planuje zakupu kagańca.. myślę o halti- oszukującym go w razie "kontroli".. gdy już będe zmuszona..to ewentualnie skórzany.. W razie jakiej kontroli ? W autobusie czy w pociągu ? Sory, ale dla mnie pies powinien mieć uniemożliwione ewentualne ugryzienie. Quote
batmanka Posted July 5, 2006 Posted July 5, 2006 Na spacerku z razie kontroli straży miejskiej np. Jesli będe zmuszona jeżdzić komunikacją miejską..to wtedy się zastanawię nad skórzanym.. inne odpadają.. nie tylko z powodów osobistych.. z powodów czysto "fizycznych" głównie.. Quote
batmanka Posted July 5, 2006 Posted July 5, 2006 Mastiff angielski..na razie to szczeniak.. :cool3: Quote
Nanami Posted July 5, 2006 Posted July 5, 2006 No to moze... na cane corso albo rottka rozmiar? :lol: Quote
Ania i Salma Posted July 5, 2006 Author Posted July 5, 2006 I oto moj nieszczęśliwy pies w kagańcu ;) A tak poważnie to Salmie bardzo się podoba ten kaganiec i chodzi w nim zdecydowanie chętniej niż skórzanym. To jeden z moich najlepszych dokonanych zakupów :multi: Quote
batmanka Posted July 6, 2006 Posted July 6, 2006 Nanami napisał(a):No to moze... na cane corso albo rottka rozmiar? :lol: Niestety.. co najwyżej rozmiar- podwójny cane corso..albo podwójny rottek :eviltong: Quote
Nanami Posted July 6, 2006 Posted July 6, 2006 Zawsze mozna złozyc specjalne zamówienie i podsunac panu Maszerowi pomysł na nowy rozmiar :cool3: Quote
marmara_19 Posted July 6, 2006 Posted July 6, 2006 no musi.. i na doga niem. tez musi byc.. haltiki nie zalawtia sprawy;/ na male peiski tez sa.. w sumie nawet na yorczki widzialam kagance:) Quote
martynkao Posted July 6, 2006 Posted July 6, 2006 Ania i Salma napisał(a):I oto moj nieszczęśliwy pies w kagańcu ;) A tak poważnie to Salmie bardzo się podoba ten kaganiec i chodzi w nim zdecydowanie chętniej niż skórzanym. To jeden z moich najlepszych dokonanych zakupów :multi: Aniu jesli moge cos powiedziec to mysle ze spokojnie mozez jej ten kaganiec poluzowac jedno / dwa oczka bo faktycznie ej trhe na oczy wchodzi :) Quote
Sonix Posted July 6, 2006 Posted July 6, 2006 marmara_19 napisał(a):no musi.. i na doga niem. tez musi byc.. haltiki nie zalawtia sprawy;/ na male peiski tez sa.. w sumie nawet na yorczki widzialam kagance:) Na doga niemieckiego jest tutaj http://www.allegro.pl/item113096178_kagance_fizjologiczne_dla_psow_firmy_maszer.html Quote
batmanka Posted July 7, 2006 Posted July 7, 2006 Głowa doga niemieckiego ma niewiele wspólnego z głową mastiffa..to są dwioe zupełnie inne czaszki.. Jeżeli będe kupowała kaganiec to skórzany- wielkość chyba na bernardyna. Maszer odpada..jak sobie to wyobrażacie? Maszer przez to, że ułatwia psy swobodne ziajanie itp. jest bardzo duży..jak sobie wyobrażacie psa z taką wielką glową..w jeszcze większym kagańcu.. o ile kto kolwiek by go zrobił? Quote
Sara Posted July 7, 2006 Posted July 7, 2006 Chwileczkę a co tu ma do rzeczy nasza wyobraźnia ? Kaganiec jest lekki na pewno psu przeszkadzał nie będzie ! Za to pies będzie mógł swobodnie oddychać i chłodzić się. Jeśli chcesz by skórzany tak samo działał to też musisz kupić ogromny. Quote
Nanami Posted July 7, 2006 Posted July 7, 2006 Kazdy pies "głupio" wyglada w kagancu maszerowskim, bo wydaje sie za duzy proporcjonalnie do głowy psa. Mały mastiffek nie jest wyjątkiem ;) A mastiffy dodatkowo mają specyficzna budowe fafli, ze kaganiec skórzany nie nadaje sie na dłuzej. Ja bym wysłała maila do maszera z zapytaniem co i jak :) Quote
martynkao Posted July 7, 2006 Posted July 7, 2006 nie prawda mi sie np. moj onk podoba w kagancu maszera i ludzie tez sie nim zachwycaja mowiac ze jak "slodko" wyglada:) Quote
Ania i Salma Posted July 7, 2006 Author Posted July 7, 2006 Moi rodzice też na początku stwierdzili że chyba kupiłam zły (czyt. za duży) kaganiec i że Salmie będzie niewygodnie :roll: Ale gdy zobaczyli jak uroczo w nim wygląda, i że bez skrępowania moze oddychac to zmienili zdanie :evil_lol: Gdyby przejmowala się tym co ludzie mówią na temat naszych róznych, ich zdaniem, "udziwnień" to chyba bym zwariowala :eviltong: Quote
batmanka Posted July 7, 2006 Posted July 7, 2006 Ja nie powiedziałam..że głupio wygląda.. twierdzę tylko, że kaganiec który jest ogromny..na psa który ma głowę już samą w sobie przeogromną to pomyłka.. Poza tym (jeśli chodzi o skórzany) ja nie potrzebuję kagańca na co dzień, ewentulanie tylko i wyłącznie jeśli zdarzyłoby mi sie podróżować środkami komunikacji miejskiej..a na tę "wyjątkowe i rzadkie" chwile skórzany wystarcza.. Quote
Nanami Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 A to ja jeszcze dodam nasze zdjecie juz 2-letniego kaganca ;) Quote
asiunia Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 Hej! Dzisiaj wrocilismy z naszego weekendziku poza miastem,gdzie (aby sie dostac na miejsce)uzylismy kaganca:evil_lol::evil_lol:Jestem w 90% zadowolona z uzytkowania "Maszera",10% nie zadowolenia wynika z faktu ze pies nie mogl polozyc głowy "na plasko":roll: Quote
diabelkowa Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 Nanami a jak Twoj pies widzi w tym kagancu bo na zdjeciu wyglada jakby widzial tak jakby zza kratek Quote
Nanami Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 Asiunia, to jeden z minusów, prawda, ale na to juz sie nie poradzi, albo rybki albo akwarium ;) Diabelkowa, to zdjecie jest tak specjalnie, to sie nazywa łapanie szyszek przez kratki :lol: I normalnie ma na nosie, ale jak jezdzi po ziemi i próbuje chwycic szyszke, to musi tak ustawic kaganiec ;) Quote
PALATINA Posted July 23, 2006 Posted July 23, 2006 Ukradli mi dzis w nocy kaganiec maszerowy!!!!! Jestem WŚCIEKŁA!!!! Wracałam z wakacji, czekaliśmy na pociąg w Słupsku. Zdjęłam Czacie kaganiec, żeby sie napiła. Położyłam go obok bagaży. Czekalismy ponad godzinę na pociąg... Nie przyszło mi do głowy, by przywiązać kaganiec do plecaka. Ludzi było mało... A tu kur... Ktos mi podwędził taki fantastyczny kaganiec! Jak tak można!?! buuuu.... Quote
anetta Posted July 23, 2006 Posted July 23, 2006 :eek2: ja pierdziele, jak mozna komus zabrac kaganiec?!!! I nikt tego nie widzial?!!! Nikt nie pilnowal bagazy? Nie rozumiem tego :shake: Quote
Sonix Posted July 23, 2006 Posted July 23, 2006 O ludzie...Ale jest jednak dobra strona tego. Jeden pies mniej bedzie sie meczyl w upal w nylonie :evil_lol: To takie na pocieszenie ;) Quote
Recommended Posts