Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Fizjologiem raczej krzywdy nie zrobi ;) Moja bawiła się w fizjologu z pudlem i nic mu nie było a parę razy mocniej nim oberwał, ale to lekkie jest a mamy jeszcze sport'a zaokrąglonego, bez tych rogów, więc już w ogóle bajka :D

• 2 months later...
Posted

Dodaje nasz nowy zakup;)

Stary - jak sie okazalo suka (badz pies) ON

Byl za krotki, za szeroki (latal bardzo podczas biegania), spadal z lba, bo nie moglam go za mocno zapiac zeby nie wchodzil w oczy i nie dotykala nosem. Do tego za wysoki

Nowy - doberman pies i to chyba o to chodzilo, ciut wlazi w oczy, ale daleko do konca, wezszy i nizszy

Tak mi sie wydaje;)

Posted

[quote name='Agnes']Dodaje nasz nowy zakup;)

Stary - jak sie okazalo suka (badz pies) ON

Agnes, a ten stary masz jeszcze? Bo ja mam właśnie na tymczasie sukę ON i pilnie poszukuję dla niej fizjologa :oops:

Posted

Agnes - z fizjologiem nie wygrasz : P Raz udało mi się IDEALNIE dopasować kagan do psiego pyska (http://img195.imageshack.us/img195/2719/1001138w.jpg ) z Rastą mam taki problem, że jej kaganiec ( ON suka sport) byłby ideolo, gdyby nie za długie podgardle... Gdy skracam pasek, długość kagańca OK, oczy OK a część koło gardełka się wżyna .. Ale cóż, Raszpli nie przeszkadzają 2cm luzu między nochalem a kratą i wykorzystuje całą głębokość kagańca, więc nie mam zamiaru kombinować z innymi rozmiarami.

Posted

No ten u Atosa to podobnie jak obecny u nas - wchodzi w oczy bo mocno zapielam, jak bedzie na smyczy w kagancu to dziurka luzniej i juz jest akurat. W kagancu ON przeszkadzala mi szerokosc i wysokosc- zdecydowanie za duzo. Wezme na spacer i bede wiedziala czy wybor byl odpowiedni - jednak nic innego nie pasowalo, a mierzylam sporo

Posted

[quote name='Sonix']Pewnie to bylo cos takiego

Sonix, to na pewno nie jest ten, o który chodzi Ani i Salam'ie, wiem o który jej chodzi, bo też takiego szukałam. Ten kaganiec, którego zdjęcie tutaj wkleiłaś to zwykły bojowiec, a ten o którym mówi Ania i Salam, to pewnie kaganiec fizjologiczny :)
Pozdrawiam!;)

Posted

Agnes - a gdzie mierzyłaś te kagańce? Bo zbieram się żeby młodej kupić za jakiś czas i wolę przymierzyć żeby dobrać odpowiedni. Na razie śmiga w ogromnym skórzanym, ale jak jeszcze trochę pojeździ po betonie to go rozwali :roll:.

Posted

Tylko ja muszę pomarudzić, poprzymierzać i wybrać odpowiedni do tego 'paskudnego ryja' (tak jakaś dziewucha na ulicy stwierdziła :mad:). Pamiętam, że kiedyś coś mi tłumaczyłaś, ale oczywiście nie pamiętam gdzie i co :roll:.

Posted

No wlasnie na Ursynowie, przy metrze Stokłosy, dzwonisz pytasz czy maja duzy wybor duzych kagancow i jedziesz ;) Ja przymierzalam kilka i wlasnie teraz byla duza dostawa - ale ze ida kagance to lepiej zadzwonic i zapytac co maja
Posialam wizytowke, tel wiec nie podam ;) ale pewnie ktos ma tutaj

Posted

Ja od ludzi z Allegro kupowałam, też z Warszawy. Zmierzyłam najpierw Nerowi pysk i pani przyniosła kilka kagańców ze zbliżonymi rozmiarami.

Posted

Mam do Was prośbę, ponieważ w wakacje wybieram się pociągiem z psem nad morze, muszę się zdecydować na jakiś kaganiec i tu pojawia się problem. W tym momencie moja sucz nosi w autobusach halti i nie ma problemu, bo jeździmy z reguły 2/3 przystanki, ale na tak długą podróż to nie wystarczy. Zastanawiam się nad:
1. fizjologiem
2. plastikiem
3. skórą

Który polecacie? Sunia nie jest agresywna i nie jest też bardzo silna, więc rozwalić nic nie powinna.

Posted

Ja skory nie polecam, nasz plastik lubilam ale do czasu az nie kupilam fizjologa - jesli jest odpowiednio dopasowany to bedzie to najlepszy wybor dla psa

Posted

Zdecydowanie fizjolog, jesli jednak nie masz zamiaru trzymac psa w kagańcu kilka godzin, to plastik ( odpowiednio większy rozmiar) powinien wystarczyć ;) My mamy fizjologa, bo sucz nosi kaganiec pare godzin dziennie - pije w nim, bawi się z psami, nauczyła się nawet łapać patyki i mogę stwierdzić z czystym sumieniem, że jej nie przeszkadza a ja czuję się bezpieczna, że nie zje czegoś z ziemi lub innego psa ; )

Posted

ja wlasnie jutro zamawiam fizjologa
robie ostanie podejscie
jak nie wyjdzie to trudno
to juz bedzie nasz 3 fizjolog
rozmair sznaucer sredni pies

Posted

Na pewno będzie musiała w kagańcu po parę godzin siedzieć w trakcie podróży (jedziemy z przesiadkami, więc w przerwie będzie miała zdjęty). Tylko nie mam pomysłu jaki rozmiar fizjologa na setera.

• 2 weeks later...
Posted

Według mnie jest trochę za głęboki.
Co do kagańców dingo - czy one są teraz fizjologiczne. Bo niby pies da radę w nich dyszeć, ale nie są tak głębokie jak niektóre CHOPo..

Posted

Jami napisał(a):
Według mnie jest trochę za głęboki.
Co do kagańców dingo - czy one są teraz fizjologiczne. Bo niby pies da radę w nich dyszeć, ale nie są tak głębokie jak niektóre CHOPo..

dingo nie mają kagańców fizjologicznych, przynajmniej nie mieli, zwykłe metalowce

gops, po wyregulowaniu ok, fakt, może i trochę za duży ( szerokość, głębokość ) ale sama mam ciut za duży dla mojej suńki a ona nie narzeka (kaganiec ma na każdym spacerze, więc musi być wygodny) Skoro Twojej suczce nie przeszkadza to jest ideolo ;)