Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

asik89 napisał(a):
hihi no i doszedł kaganiec :) Myślałam,że troche lżejszy będzie.Na spacerach spojrzenia ludzi pokazują mi jaka to jestem zła,że takim czymś psa męcze.:cool1:

Ech mam to samo.........
Tylko się zastanawiam dlaczego ludzie nie reagują na psy w "tubie"
Tylko przypieprzają się do właściciela psa w kagańcu fizjologicznym.
Wczoraj dwóch facetów się do mnie przyczepiło w autobusie- dowiedzieli się że im gówno do tego.
Sorki wielkie za słownictwo ale mnie wkurza jak ktoś lepiej wie co dobre jest dla mojego psa....
Potem jakaś paniusia miała ubaw ma szczęście że nie miałam ochoty wstać z ławki..........

Posted

Ja dla swojego sznaucerka miniaturki tez zamowilam taki kaganiec.
Na szkoleniu ludzie bardzo polecaja wlasnie ten kaganiec... i chyba faktycznie jest fajny bo psiak moze spokojnie otworzyc buzke, ziewnac sobie i wywalic jezyczek... chociaz wyglada jak morderca... hehe...

Posted

W tym kagancu żeczywiście pies może swobodnie ziać i wygląda on bardzo solidnie, ale czy jest dużo cięszy od normalnego drucianego bo widać na zdjęciu ze drut jest wiele gubszy?

Posted

kalif1921 napisał(a):
W tym kagancu żeczywiście pies może swobodnie ziać i wygląda on bardzo solidnie, ale czy jest dużo cięszy od normalnego drucianego bo widać na zdjęciu ze drut jest wiele gubszy?

Ten kaganiec czarny jest powlekany i dlatego wygląda na grubszy.
Moja Sabra ma kaganiec nie powlekany niestety zaczął śniedzieć - napisałam w tej sprawie do sklepu.

Posted

aż poszłam zważyć:evil_lol:
chopo (dalmat, suka) - 160 g
tradycyjny metalowy (doberman) - 250 g

w sumie wielkość ta sama, chopo bez porównania wygodniejszy;)

Posted

jest różnica w wielkości i głębokości.
jak się cofniesz, to zobaczysz zdjęcia astki w modelach 'pit suka' i 'pit pies' - widac na 1wszy rzut oka

• 2 weeks later...
Posted

Wreszcie zadecydowałam się na kaganiec fizjologiczny i nie żałuję. :multi: Jest naprawdę lekki, a pies po założeniu nie protestuje. Kupiłam od Maszera.

Posted

My mamy kaganiec skórzany i metalowy. Porównując te dwa, lepszy jest skórzany. Rocky i tak nie chodzi, bo nie jest przyzwyczajony :P Zakładam mu codziennie kilka razy na minutke i chodzi na dworzu, ale jakoś się nie może przyzwyczaić :P

Posted

moth napisał(a):
Wreszcie zadecydowałam się na kaganiec fizjologiczny i nie żałuję. :multi: Jest naprawdę lekki, a pies po założeniu nie protestuje. Kupiłam od Maszera.

na drugim zdjęciu ma minę jakby była obrażona na Ciebie:evil_lol:

Posted

moon_light napisał(a):
na drugim zdjęciu ma minę jakby była obrażona na Ciebie:evil_lol:

Rzeczywiście. Ale ona często taką ma. :oops:

PS. Może się obraziła, że mały wszedł w kadr. :evil_lol:

Posted

moth napisał(a):
Rzeczywiście. Ale ona często taką ma. :oops:

PS. Może się obraziła, że mały wszedł w kadr. :evil_lol:

Jaki rozmiar wzięłaś dla setera ??

Druga fota zwala z nóg.

Posted

BeataSabra napisał(a):
Jaki rozmiar wzięłaś dla setera ??

:oops: Nie wiem. Poprosiłam do setera suki. :lol: Nie było żadnej metki z numerkiem.