Marta_Ares Posted August 8, 2013 Posted August 8, 2013 Doszedł dzisiaj baskerville, pierwsze wrażenie - świetny, lekki, dobrze dopasowany do psa, może w nim jeść, pić i dyszeć :) na szczęście udało się trafić z rozmiarem :lol: Quote
vege* Posted August 8, 2013 Posted August 8, 2013 [quote name='Marta_Ares']Doszedł dzisiaj baskerville, pierwsze wrażenie - świetny, lekki, dobrze dopasowany do psa, może w nim jeść, pić i dyszeć :) na szczęście udało się trafić z rozmiarem :lol:[/QUOTE] A jaki w końcu wzięłaś rozmiar i jaki obwód pyska ma Ares? :) Quote
Marta_Ares Posted August 8, 2013 Posted August 8, 2013 [quote name='vege*']A jaki w końcu wzięłaś rozmiar? :)[/QUOTE] 2, jutro zrobię zdjęcie :) ważylam fizjologa i baska :) praktycznie te same rozmiary, cocker spaniel fizjolog - ok 170g baskerville - ok 77g.... Quote
Illusion Posted August 9, 2013 Posted August 9, 2013 Fizjolog Chopo, jamnik/pudel suka. Wydaje mi się, że jest trochę za duży :hmmmm:. [IMG]http://i.imgur.com/InQaoZl.jpg[/IMG] [IMG]http://i.imgur.com/RJTulD3.jpg[/IMG] Quote
Unbelievable Posted August 9, 2013 Posted August 9, 2013 zdecydowanie za duży, przede wszystkim za długi Quote
Illusion Posted August 9, 2013 Posted August 9, 2013 (edited) Hmm... no to chyba klops, bo sznaucer mini suka ma taką samą długość, a to dwa najmniejsze rozmiary. Może ktoś jeszcze się wypowie? Tak sobie jeszcze pomyślałam, że może lepiej by leżał, jakbym wycięła to wystające, białe podszycie, wtedy dałoby się go bardziej przesunąć. Edited August 9, 2013 by Illusion Quote
puchu Posted August 9, 2013 Posted August 9, 2013 Chciałam baskervilla dla Szczurzyny, ale rozmiar 2 jest stanowczo za duży, a rozmiar 1 minimalnie za mały :( Jedynka od biedy mogłaby być do autobusu przy normalniejszej pogodzie. Teraz mamy fizjolog sznaucer mini i przeszkadza jej jak się chce wygodnie ułożyć. Mogliby wypuścić coś pomiędzy. Quote
Illusion Posted August 12, 2013 Posted August 12, 2013 Ipo-sklep zaproponował nam rozmiar sznaucer miniaturowy, ale mam co do tego wąptliwości. Gina ma ok. 5cm długości, 6cm wysokości i 6,7-7cm szerokości pyska, a wymiary sznaucer min. pies są takie na stronie sklepu: długość- 6cm, wysokość- 8,5 cm, szerokość - 7,5 cm, a na stronie chopo takie: długość ok. 7cm; szerokość ok. 9cm, więc różnica dosyć spora. Rozmiary naszego kagańca (jamnik/pudel suka) też się niezbyt zgadzają. Według sklepu kaganiec ma 7cm długości, nasz ma 6cm długości, a razem z wystającą skórą i filcem 8cm, przez co suk ma przed pyskiem 3cm wolnej przestrzeni. Quote
maxishine. Posted August 12, 2013 Posted August 12, 2013 Poszłam do zoologa poprzymierzać kagańce. jeden był dobry Figa mogła otworzyć pysk, napić sie i zjeść smaczki. Ale pani powiedziała że jest za duży i dała mi taki mały że Figa nawet pyska nie mogła otworzyć. Wyszłam z stamtąd. Szok! :mad: Quote
proszek99 Posted August 15, 2013 Posted August 15, 2013 Ostatnio myślałam nad kupnem nowego kagańca dla mojej psinki, teraz mam zwykły materiałowy ale chciałabym teraz raczej taki z plastiku bo to ma być kaganiec na spacery jak psinka by biegała bez smyczy, głównie dlatego żeby nie zjadał resztek wyrzuconych przez ludzi (kości, mięso, kanapki, itp.) Chcę żeby pies czuł się swobodnie w kagańcu, mógł otworzyć pysk i napić się wody. Myślałam nad kupnem fizjologa Chopo ale w nim psiak się nie położy wygodnie, patrzyłam też na baskerville ale one wydają mi się dość małe w sensie otwierania pyska i mają dość duże szpary i chyba pies spokojnie mógłby coś zjeść. Doradźcie mi proszę bo nie umiem się zdecydować :shake: A i mój psiak ma pysk miej/ więcej jak border collie Quote
diabelkowa Posted August 15, 2013 Posted August 15, 2013 ja znalazlam przed chwila w domu nowe kagance z prawie wszystkie metkami lekko zakurzone- fizjologi wszystkie Chopo : ocynkowany sznaucer miniaturka, ocynkowany doberman pies i doberman pies powlekany gumoplastikiem, również powlekany dla psów : dalmatynczyk, husky, ogar, labrador oraz ocynkowany dla psa boksera , pasujacy rowniez na sznaucera olbrzyma Quote
betty_labrador Posted August 17, 2013 Posted August 17, 2013 Illusion tez wydaje mi sie na Ginke troche za duzy ;) zbyt masywny. Quote
Illusion Posted August 18, 2013 Posted August 18, 2013 Postanowiłam go jednak wymienić, więc jakby ktoś potrzebował taki rozmiar... klik ;) Quote
zozolina Posted August 18, 2013 Posted August 18, 2013 diabelkowa a nie zamierzasz któregos sprzedac?;) bardzo pilnie szukam fizjologa dla asta,i tak myslałam o rozmiarze bokser pies,sznaucer....daj znac na pw:razz: Quote
nadira Posted August 25, 2013 Posted August 25, 2013 Mam pytanie... wydaje mi się, że na kufie kaganiec leży dobrze, ale czy nie jest za głęboki? :/ (tzn. ta część, do której jest przymocowany pasek, czy nie jest za bardzo w tyle? pies swobodnie schyla głowę i na nic się nie skarży ;) ale dziwnie mi to wygląda) Quote
Asia&Kleo Posted August 25, 2013 Posted August 25, 2013 Nadira, ja uważam, że dobrze pasuje ;) Możesz ewentualnie poszerzyć, rozgiąć druty, do których przymocowane są paski. Quote
IZMADO Posted August 26, 2013 Posted August 26, 2013 Marta_Ares napisał(a):2, jutro zrobię zdjęcie :) ważylam fizjologa i baska :) praktycznie te same rozmiary, cocker spaniel fizjolog - ok 170g baskerville - ok 77g.... Masz zdjęcia? Jestem bardzo ciekawa jak się prezentuje ten rozmiar, bo ja chyba też wezmę 2. W Chopo mamy cocker spaniel suka, więc wymiarowo Baskerville 2 jest na długość ciut dłuższy, ale w obwodzie mniejszy. Czy brać tą dwójkę, czy może w takim razie lepiej rozmiar większy jednak? Quote
Marta_Ares Posted September 2, 2013 Posted September 2, 2013 mamy tylko 2 z telefonu, nie mialam kiedy lepszych zrobić W Łodzi są chyba w Kakadu w Manufakturze ? można podejść przymierzyć tutaj fizjolog spaniel: Quote
lucky23 Posted September 3, 2013 Posted September 3, 2013 Przychodzę tutaj żeby poradzić sie waszego zdania. Otóż Xena zbiera śmieci na spacerach, dziś znalazła kawał mięsa.. a ja wiadomo.. chciałam jej zabrać.. i ona ostro mnie dziabnęła :< I jaki kupić? Treningowy czy taki zwykły ? Quote
zaba14 Posted September 3, 2013 Posted September 3, 2013 Fajny ten baskerville , Miya nie lubi fizjologa :/ fakt że jest troche za mały, plastikowy toleruje bez większych oporów ale on znów jest ciut za krótki... gdzie mogę znaleźć rozmiarówki tych baskervillów ? Quote
Marta_Ares Posted September 3, 2013 Posted September 3, 2013 tu są wymiary np. http://www.zooplus.pl/shop/psy/smycz_obroza_dla_psa/kaganiec_dla_psa/372178 Quote
gops Posted September 3, 2013 Posted September 3, 2013 zaba14 napisał(a):Fajny ten baskerville , Miya nie lubi fizjologa :/ fakt że jest troche za mały, plastikowy toleruje bez większych oporów ale on znów jest ciut za krótki... gdzie mogę znaleźć rozmiarówki tych baskervillów ? Patrząc na wymiary to na staffika prędzej 4ka niż 3ka , gdzie pysk staffika do bordera . Quote
Marta_Ares Posted September 3, 2013 Posted September 3, 2013 gops napisał(a):Patrząc na wymiary to na staffika prędzej 4ka niż 3ka , gdzie pysk staffika do bordera . lepiej patrzeć na dokładne wymiary. Ares ma 2 Quote
Unbelievable Posted September 3, 2013 Posted September 3, 2013 lucky23 napisał(a):Przychodzę tutaj żeby poradzić sie waszego zdania. Otóż Xena zbiera śmieci na spacerach, dziś znalazła kawał mięsa.. a ja wiadomo.. chciałam jej zabrać.. i ona ostro mnie dziabnęła :< I jaki kupić? Treningowy czy taki zwykły ? nie kupować kagańca tylko psa wychować. Jak cię gryzie przy czymś takim no to pozdrawiam. Quote
Recommended Posts