kasia_m Posted June 29, 2006 Posted June 29, 2006 reebok robisz jakis konkretny ruch czy konczymy to i spotkamy sie za kilka dni???? Quote
kasia_m Posted June 29, 2006 Posted June 29, 2006 reebok88 napisał(a):pierwszy ruch będzie w schronisku, a forum jutro, jak wszystko się wyjaśni ok , czyli wybrales dla mnie sprawa jasna nalezaloby przesniesc ten watek , to juz nie sa pwp ,modowi nalezaloby zglosic chyba Quote
black sheep Posted June 29, 2006 Posted June 29, 2006 tak trzeba zglosic i usunac ta osobe z dogomani! Quote
kasia_m Posted June 29, 2006 Posted June 29, 2006 skoro Ty nie potrafisz wykonac konkretnego ruchu zrobie go jutro o 9.05 ja Quote
kasia_m Posted June 29, 2006 Posted June 29, 2006 Oszustwo polegajace na wyludzeniu , jest klasycznym przykładem przestępstwa przeciwko cudzemu mieniu. Jego istotę lepiej oddaje czasem jeszcze używane inne określenie - "oszukańcze wyłudzenie mienia". Słownik języka polskiego PWN definiuje oszustwo jako "świadome wprowadzenie kogoś w błąd lub wyzyskanie czyjegoś błędu dla własnej korzyści". Znamiona ustawowe oszustwa są niemal identyczne. Kodeks karny wyróżnia formę "oszustwa czynnego", a więc aktywnego wprowadzenia ofiary w błąd o określonym stanie rzeczy i 'oszustwa biernego", które polega na wykorzystaniu już istniejącego takiego błędnego przekonania. Udowodnienie oszustwa wymaga w każdym wypadku wykazania nie tylko, że sprawca działał w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, ale przede wszystkim wykazania, że sytuacja majątkowa pokrzywdzonego pogorszyła się wskutek zastosowania przez sprawcę nieuczciwych środków. Quote
kasia_m Posted June 29, 2006 Posted June 29, 2006 Fakt, czy pieniadze,pozyczka zostały w terminie i czy w ogóle zwrócone, nie jest dla odpowiedzialności karnej najważniejszy. Liczy się przede wszystkim zła [nieuczciwa, nielojalna] intencja sprawcy, która wyraża się w udowodnieniu mu tzw. zamiaru bezpośredniego kierunkowego. Quote
kasia_m Posted June 29, 2006 Posted June 29, 2006 Oszukańcze działanie sprawcy może być ocenione jako samodzielne przestępstwo opisane w art. 286 kodeksu wykroczeń albo łącznie z odpowiedzialnością za inne przestępstwo. Te inne przestępstwa to np. posłużenie się sfałszowanym dokumentem księgowym, dyplomem, dowodem tożsamości. Samodzielną podstawę odpowiedzialności karnej stanowi oszustwo komputerowe z art. 287 kk, oszustwo gospodarcze opisane w art. 297 kk czy oszustwo ubezpieczeniowe a art. 298 kk. Oszustwo dokonane czy usiłowane w podstawowej swojej postaci zagrożone jest karą od 6 m-cy do 8 lat pozbawienia wolności, a w przypadku oszukańczego wyłudzenia mienia - karą 10 lat pozbawienia wolności. Z kolei, w wypadku mniejszej wagi można ograniczyć się do wymierzenia oszustowi kary pieniężnej Quote
Kara. Posted June 29, 2006 Posted June 29, 2006 black_sheep napisał(a):Bo to jeszcze dziecko Hmm...Wcale nie takie dziecko.Konto na Allegro ma /ale to się da jeszcze załatwić/.Konto w banku ma...no tu już trudniejsza sprawa.Wychodzi na to że całkiem duże to dziecko:mad: No a jeśli dziecko to ja cieniutko widzę naszą przyszłość:shake: Reebok ty lepiej podaj o co cię Kasia prosi bo jak sie nasza adwokatka dobierze ci do d... to masz słabe perspektywy:evil_lol: Quote
Kara. Posted June 29, 2006 Posted June 29, 2006 Prosiła bo już sobie poszła.Zresztą ja też straciłabym już cierpliwość. Prosiła że byś podał swoje dane i wiek!!! To chyba niezbyt skomplikowane??? Jeśli jesteś uczciwy i nie masz nic na sumieniu to co za problem? Quote
black sheep Posted June 29, 2006 Posted June 29, 2006 reebok88 napisał(a):szkoda, że poszła :( Przeginasz! Dla ciebie szkoda? chyba wielkie szczescie. Co sie odwlecze nie uciecze wiec nie masz z czego zartowac!!! Juz niedlugo wszystko sie wyda!!! Quote
reebok88 Posted June 29, 2006 Author Posted June 29, 2006 żartować? ani troche mi do śmiechu, nic sie nie wyda, bo nic złego nie robie pomagając schronisku Quote
dusje Posted June 29, 2006 Posted June 29, 2006 kasia_m napisał(a):dusje plzzzz jeszcze jeden text o pani adwokat i bede wygladac tak :megagrin: A przepraszam.... to juz tak z ogromnego szacunku z mojej strony dla Ciebie jako adwokata i kobitki z serduchem dla czworonoznych!!! No nie gniewasz sie przeciez??? Pozdrowionka Quote
dusje Posted June 29, 2006 Posted June 29, 2006 reebok88 napisał(a):ale jaki ruch? moje dane? czy cos innego? Jasne , ze twoje dane.... Nie udawaj. Skoro dzialasz w tak zboznym celu jak pomoc dla schroniska, to skad biora sie twoje obawy? Ty uwazaj, bo jesli przyjdzie ci do glowy wykorzystanie do "zboznego celu"zdjecie mojego psiaka, to spotkamy sie osobiscie i niekoniecznie na herbatce oraz pogadance. Quote
ARKA Posted June 29, 2006 Posted June 29, 2006 reebok88 napisał(a):żartować? ani troche mi do śmiechu, nic sie nie wyda, bo nic złego nie robie pomagając schronisku "Pomagajac"-zmyslone historie, zdjecia psow niezyjacych, ukradzione zdjecia i prywatne konto, nie ustalona 'pomoc' ze schroniskiem, PODWAZONA wiarygodnosc LUDZI, ktorzy 'flaki wypruwaja' aby pomoc potrzebujacym zwierzetom.TO MALO zlego zrobiles? Mam nadzieje, ze sedzia z nawiazką oceni twoj czyn!!! Dla takich jak ty nie powinno byc zlituj sie!!!:angryy: :angryy: :angryy: Czy schronisko dalo Ci pozwolenie abys im pomagal, czy my dalismy Ci pozwolenie na wyciecie zdjec z naszej strony www. Na stronie jest zastrzezenie. Masz wyrok jak w tym banku, na bank!!! Quote
kasia_m Posted June 29, 2006 Posted June 29, 2006 reebok nie wiedzialam, ze bedzie Ci tak przykro , ze sobie pojde... Quote
kasia_m Posted June 29, 2006 Posted June 29, 2006 ja ? a nie Ty to zrobiles? dlaczego pomimo, ze wyludziles od ludzi tu pieniadze kazesz im czekac do jutra .... w takiej sytuacji to nie Ty stawiasz warunki...nawet brak Ci odwagi, zeby powiedziec w jakim jestes wieku... Quote
ARKA Posted June 29, 2006 Posted June 29, 2006 I slusznie ze nie zasniesz to dopiero poczatek.. Dlaczego nie chcesz sie przedstawic i napisac ile masz lat, skoro twierdzisz, ze twoje intencje byly 'szlachetne',hm? Samo to juz o zlych intencjach twoich swiadczy. I tak wiesz dobrze, ze internet nie jest anonimowy!! Quote
reebok88 Posted June 29, 2006 Author Posted June 29, 2006 mam odwage, mój wiek jest w loginie, tzn. mój rok Quote
dusje Posted June 29, 2006 Posted June 29, 2006 reebok88 napisał(a):dzisiaj w nocy pewnie oka nie zmrużę......już Pani postawiła na mnie wyrok :( Jakby zauwazam, ze reebok nabiera oglady literackiej. Toz to juz calkiem inny poziom wypowiedzi, bardziej dojrzaly i chyba wskazujacy na metryke pelnoletniego. Czyzbym byla w bledzie? Oswiec nas reebok i przyznaj sie do daty przyjscia na ten swiat. Quote
jogi Posted June 29, 2006 Posted June 29, 2006 Gdyby nie ta emotikona to brzmiałoby jak szydera np:dzisiaj w nocy pewnie oka nie zmrużę......już Pani postawiła na mnie wyrok :evil_lol: czy nie wygląda bardziej przekonująco?? Quote
kasia_m Posted June 29, 2006 Posted June 29, 2006 żenujacy jest ten watek...Pawelku gdybys sie przyznal skonczyloby sie na malych klopotach a tak - trudno - beda wieksze...pa:cool1: Quote
kasia_m Posted June 29, 2006 Posted June 29, 2006 tu nie chodzi o przeprosiny ... raczej o to, ze nie ma w Tobie cienia zalu czy jakiegokolwiek wstydu... teraz jak czytam o psach potrzebujacych kasy boje sie, ze znowu trafie na oszusta Quote
kasia_m Posted June 29, 2006 Posted June 29, 2006 mnie przepraszac nie musisz ja Ci pieniedzy nie wplacalam...a tlumaczyc sie bedziesz gdzie indziej.... Quote
kasia_m Posted June 29, 2006 Posted June 29, 2006 reebok88 napisał(a):Owszem jest mi wstyd, że oszukuje, nawet bardzo, miało wyjść zupełnie inaczej, a wyszło jak wyszlo za co wszystkich bardzo bardzo przepraszam. Bardzo chcę to wszystko wyjaśnić...ale nie przed sądem, tylko przed kierownikiem schroniska i najlepiej niech on mi wymierzy słuszną karę. a jaka kare Ty dla siebie proponujesz? co jestes w stanie zrobic ? Quote
Recommended Posts