Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 719
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sluchajcie az mnie krew ze zlosci zalala!!!czytam watek od poczatku ale nie wiem w koncu jaki jest koniec ale napisze moje wnioski.po kolei:
kilka miesiecy temu wplacilam kase na kilka aukcji, typu kup cegielke. zaraz sprawdze na allegro od kogo je kupilam ale pamietam ze jedna aukcja to byla schronisko biedniejsze niz inne zbierano kase na karme dla psow w jakims prywatnym schronisku, a druga aukcja to byla w zamian za jakies tapetki. ja pelna dobrych checi wplacilam tam kase i sie cieszylam ze cos pomoge ale widze ze to wielki przeklret byl!!!!!!a dlaczego? ano wlasnie kilka dni temu dostalam wiadomosc od rebook88 (skad miala do cholery moj adres allegro????skad wiedziala ze sposrod tysiecy uzytkownikow akurat ja wplacilam kase na zwierzeta?) i w tej wiadomosci pisze:
Wiadomość od: reebok-88 (3) , wysłana z komputera o numerze IP: 80.55.63.58
Treść wiadomości:
Prosimy o pomoc dla Dragona:
http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=112062947
Każda złotówka jest dla nas ważna.
Dziękujemy i Pozdrawiamy.

cale szcescie nie wplacilam nic bo troche podejrzanie to wygladalo.

sluchajcie dalej. uwazam ze ta osoba reebok88 posiada kilka kont na allegro (byc moze nie dziala sama) i kosi pieniadze z aukcji bazujac na ludzkiej naiwnosci i litosci i wspolczuciu dla zwierzat!!!! zaraz sprawdze nicki tych osob co kupowalam cegielke i radze przeswietlic tak kazda osobe, ktora robi aukcje charytatywne. po 2! mozna miec kilka kont w roznych bankach - zaden problem!jejku jaka ja jestem wsciekla!!!!

Posted

co jeszce mi przyszlo do glowy. jesli ta reebok88 ma moj adres to ma i innych ludzi ktorzy brali udzial w tej aukcji co ja czyli i ich nagabywala na licytacje!powiem szczerze ze odeszla mi ochota na wspieranie finansowe wszelkich aukcji charytatywnych, i jesli bede miala potrzebe wspierac schronisko to pojade i cos osobiscie zawioze przynajmniej bede widziala i wiedziala ze nikt tego nie ukradnie lub nie przywlaszczy........

Posted

emir napisał(a):
własnie wysłałam temu gnojkowi maila, że fundacja złoży zawiadomoenie o przestępstwie; to go chyba umocuje; może siedząc nauczy się gramatyki i ortografii K>

Emir, kochane słoneczko - wyrwałaś z kontekstu moją wypowiedź, a dotyczyła mianowicie umocowania prawnego konta bankowego Alarmowego Funduszu na Życie.
Wszyscy jesteśmy jacyś zakręceni, ale dobrze, że wysłałaś maila. Gnojek ma lat 15 i niewyparzoną gębę. Cofnij się trochę w tym wątku - wkleiłam kilka kont innych allegrowiczów - może coś dorzucisz? Chętnie reedytuję tamten post, bo po to go napisałam.

Posted

kasia124 napisał(a):
co jeszce mi przyszlo do glowy. jesli ta reebok88 ma moj adres to ma i innych ludzi ktorzy brali udzial w tej aukcji co ja czyli i ich nagabywala na licytacje!powiem szczerze ze odeszla mi ochota na wspieranie finansowe wszelkich aukcji charytatywnych, i jesli bede miala potrzebe wspierac schronisko to pojade i cos osobiscie zawioze przynajmniej bede widziala i wiedziala ze nikt tego nie ukradnie lub nie przywlaszczy........

Czy zachowałaś maila z danymi sprzedającego, jeżeli tak, to go tu wklej, a jak nie to trudno. Porównałybyśmy dane z mojej aukcji.

Posted

http://http://www.allegro.pl/item98599400_98599400.html

oto jedna z aukcji tej osoby u ktoreej kupilam cegielke. nie wiem czy jest ona uczciwa, czy ja znacie, czy jest powiazana z reebok88? nie mam dostepu do jej adresu, ale zaraz zerkne do historii rachunku w inteligo i tam mam wszystkie wplaty wiec i adres bedzie pani niki910. jejku normalnie jakas psychoza z tymi oszusytami. cholerka ja w lutym wplacalam pieniadze i niestety juz ta aukcja zniknela ale w takim razie ten proceder trwa od dluzszego czasu, i jesli jest to ta sama osoba to niestety kwota jest duzo wieksza niz 300 zl. zaraz jeszce poszukam tej drugiej aukcji.

Posted

STOWARZYSZENIE OCHRONY ZWIERZĄT SARA- PRZEMYŚL
ORZECHOWCE 3 37-712 ORZECHOWCE
Tytuł: CEGIELKA NA SCHRONISKO
na taki adres wplacalam kase to nie wiem czy jest to osoba prywatna czy rzeczywisice jakies stowarzyszenie?

Posted

[quote name='kasia124']ano wlasnie kilka dni temu dostalam wiadomosc od rebook88 (skad miala do cholery moj adres allegro????skad wiedziala ze sposrod tysiecy uzytkownikow akurat ja wplacilam kase na zwierzeta?) i w tej wiadomosci pisze:
Wiadomość od: reebok-88 (3) , wysłana z komputera o numerze IP: 80.55.63.58
Treść wiadomości:
Prosimy o pomoc dla Dragona:
http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=112062947
Każda złotówka jest dla nas ważna.
Dziękujemy i Pozdrawiamy.

cale szcescie nie wplacilam nic bo troche podejrzanie to wygladalo.

sluchajcie dalej. uwazam ze ta osoba reebok88 posiada kilka kont na allegro (byc moze nie dziala sama) i kosi pieniadze z aukcji bazujac na ludzkiej naiwnosci i litosci i wspolczuciu dla zwierzat!!!! zaraz sprawdze nicki tych osob co kupowalam cegielke i radze przeswietlic tak kazda osobe, ktora robi aukcje charytatywne. po 2! mozna miec kilka kont w roznych bankach - zaden problem!jejku jaka ja jestem wsciekla!!!!

Nie wpadaj w paranoję, reebok88 może mieć kilka kont, ale te aukcje, na które płaciłaś, mogły byc uczciwe. Reebok88 pewnie przejrzała inne aukcje charytatywne i wysłała do osób biorących w nich udział maile, korzystając z odpowiedniej opcji na Allegro. Ludzie wystawiający aukcje, w których brałas udział, na pewno nie tylko nie brali w tym udziału, ale pewnie nawet nie wiedzieli.
Napisz, z jaką datą był ten mail, bo to oznacza, że reebok88 nadal działa.

Posted

Kasiu124 obie aukcje, w których brałaś udział są jak najbardziej legalne i dotyczą realnych schronisk. Ta pierwsza to schronisko w Orzechowcach http://www.schronisko.sara.glt.pl/ - numert konta i dane się zgadzają. Druga aukcja została wystawiona przez dziewczyny z dogo, które działają w Ostrowii (Fela, Owieczka i ktoś jeszcze, nie pamiętam niestety). http://www.ostrow.schronisko.net/

Nie popadajmy w paranoję - tam, gdzie jest podana nazwa fundacji/schroniska/ adres i telefon, a także użytkownik ma np. 100 czy 200 komentarzy, a nie 2 lub 3 - można zaufać. Oczywiście zawsze lepiej zadzwonić i spytać się czy wiedzą o takiej aukcji albo poszperać w necie czy jest taka fundacja/schronisko i czy konto się zgadza.

Posted

aha no to jestem spokojna. wolalam sprawdzic czy sa to dobre aukcje ale jak mowicie ze znacie te osoby to ok. a wiadomosc od reebok jest stara- jeszce sprzed tej calej afery z 26.06.2006. macie racje jak sie naczytalam tych historii o oszustkach (jednoczesnie czytalam watek o kasi-m) to popadlam w paranoje! ale zla jestem nadal :mad:

Posted

[quote name='kasia124']aha no to jestem spokojna. wolalam sprawdzic czy sa to dobre aukcje ale jak mowicie ze znacie te osoby to ok. a wiadomosc od reebok jest stara- jeszce sprzed tej calej afery z 26.06.2006. macie racje jak sie naczytalam tych historii o oszustkach (jednoczesnie czytalam watek o kasi-m) to popadlam w paranoje! ale zla jestem nadal :mad:

Kaśka, jak narazie to oszustem jest reebok88 - który już zgarnął sporo kasy i guma1990 vel kluges vel Sebastian Nowotarski, którego działalność skończyła się zanim się rozpoczęła.

PAWEŁ NOWAK
03114020040000380240851014

AUKCJA POMOCY DLA SCHRONISKA
reebok-88 (26)

Posted

ja zaczynam się zastanawiać nad sprawą Marty -licytującej na rzecz schroniska w Krakowie......skoro aukcja była uczciwa dlaczego allegro zablokowało to konto?????????
Marto mam nadzieję, że jakoś to wyjaśnisz......:>

Posted

Z allegro tak jest, że czasami modetratorzy zdejmują aukcję; z tego, co wiem, charytatywne nie są mile widziane (no i niejednokrotnie trudno się dziwić). Nie znam Marty, więc nic nie powiem, ale Madziara pisała kiedyś, że zdjęto jej aukcję na rzecz Hektora. Pewnie znasz tę historię, to jeden z najpopularniejszych wątków na dogo. Na wszelki wypadek - link czyli sznureczek :)
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=23845

Posted

[quote name='Wiedźma']Z allegro tak jest, że czasami modetratorzy zdejmują aukcję; z tego, co wiem, charytatywne nie są mile widziane (no i niejednokrotnie trudno się dziwić). Nie znam Marty, więc nic nie powiem, ale Madziara pisała kiedyś, że zdjęto jej aukcję na rzecz Hektora. Pewnie znasz tę historię, to jeden z najpopularniejszych wątków na dogo. Na wszelki wypadek - link czyli sznureczek :)
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=23845

Rozumiem obsługę Allegro - w pewnym sensie, takie aukcje, to żebraninia - a jakże...

Posted

black_sheep napisał(a):
chyba nie o to chodzi, tylko o to, ze czesto sa nie zgodne z regulaminem i czesto są poprostu oszustwem

Moje aukcje charytatywne kończą się dziś i cieszę się, że udało się zebrać parę groszy dla Berusi, która już jest wyciągnięta ze schrona, dla Avy, która po operacji jedzie do nowego domku, dla Dragona, który czeka na kastrację i domek tymczasowy, dla Evity, która znalazła tymczasową opiekunkę i chętnych do wsparcia finansowego i rzeczowego na tymczasie. Nie wiem tylko, jaki los czeka Antosia i Kado bez łapki...:-(

Posted

niedługo dojdzie do tego, że łatwiej będzie wyżebrać (np. w tramwaju) niż zorganizować zbiórkę paru groszy na szczytny cel.....echhhhh

Posted

lula napisał(a):
niedługo dojdzie do tego, że łatwiej będzie wyżebrać (np. w tramwaju) niż zorganizować zbiórkę paru groszy na szczytny cel.....echhhhh

Tak na marginesie - ten śpiący wygnieciony ryjec na twoim avatarku to właśnie Lula?
Już ją uwielbiam - boksię pomarszczoną :loveu: