Czarodziejka Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 [quote name='Faro']Ej , Sherlocy ;) tylko "nie wylejcie dziecka z kąpielą" :nono: ta aukcja jest wiarygodna http://www.allegro.pl/item114814390_...omoz_nam_.html) FAUNA faktycznie istnieje i działa zgodnie z tym co widnieje w aukcji - poza tym podają autentyczny nr konta schroniska i proszą nie tylko o wsparcie finansowe , ale wcześniej o karmę, koce .... A że banerki maja krakowskie , cóż ...... wykorzystano je do szczytnego celu i to raczej nie z zamiarem kradzieży praw autorskich (nawet jesli nie uzgodnione to z krakowskim TOnZ-em), ale pewnie z braku własnych banerków) Właśnie po to sprawdzamy, żeby wykluczyć pomyłkę :) Potem ją wkleję. A knoscy - już pisałam, Green Evil, nie czytasz dokładnie, są ok. Quote
Wiedźma Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 [quote name='Czarodziejka']I tak kluges/guma został zdemaskowanym przez Wiedźmę oszustem na skalę ogólnopolską ;) Ale to dzięki AlmaMater została błyskawicznie znaleziona strona salonu dla psów! Norbitka, mnie nie bawi śledzenie oszustów, ale skoro trafiam na takie aukcje, to ostrzegam. Szkoda czasu; poza tym, jak ktoś mądrze napisał, w "twórczym" zapale można wylać dziecko z kąpielą:lol: Quote
Czarodziejka Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 [quote name='Norbitka']Tak troche OT bo nie dotyczy piesków, ale powiedzcie mi czy to tez jakis przekret? http://doladowania_free.xt.pl/ Jakos ciężko mi uwierzyc w cos za darmo w dzisiejszym swiecie. To śmierdzi z daleka, ale może ktoś lepiej się zna? Legion 23 wie wszystko :diabloti: Quote
GreenEvil Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 Czarodziejka napisał(a):A knoscy - już pisałam, Green Evil, nie czytasz dokładnie, są ok. To ja chyba zupelnie nie czaje, po co wkleilas te numery kont i aukcje. Pzdr GreenEvil Quote
Frotka Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 Słuchajcie, na to wygląda, że osoba, ktora zbiera pieniądze na krakowskie schronisko robi to w dobrej wierze i nie ma złych intencji. Quote
Czarodziejka Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 GreenEvil napisał(a):To ja chyba zupelnie nie czaje, po co wkleilas te numery kont i aukcje. Pzdr GreenEvil Ponieważ chciałam, żeby osoby, które wpłacają kasę na aukcjach charytatywnych wiedziały, komu można zaufać i jak widzisz - sami dobrzy ludzie zbierają pieniążki dla piesków, a kwiatek na razie jeden Reebok 88 - dane wkleiłam, poza tym same konta organizacji, a nie prywatne. Zastanawia mnie tylko ta skierka 187 - dlaczego Allegro usunęło aukcję, jako niezgodną z regulaminem? Chciałabym wklejać w tym reedytowanym poście wystawiających, wiarygodnych i oszustów - przyda się. Czasem można porównać nr kont, czasem dane do przelewu i tak już coś wiesz... Quote
black sheep Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 O rany ale pokrecone. Wogole o co chodzi z tymi darmowymi doladowaniami? Quote
Kara. Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 Może można sobie darmowo doładować...wiruska do komputera:evil_lol: Quote
black sheep Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 heh ja to mam tyle wirusków komputerowych ze mi nie trzeba nastepnego;) Quote
Norbitka Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 Czy osoby biorące udział w aukcji http://www.allegro.pl/show_item.php?item=115716509 dostały meil od p.Marty? co o nim sadzicie? Quote
Wiedźma Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 Sprawa klugesa/gumy ma ciąg dalszy, ale to chyba nie na forum. Jeśli ktoś jest zainteresowany, wyślę informacje na pw. Quote
Czarodziejka Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 [quote name='Norbitka']Czy osoby biorące udział w aukcji http://www.allegro.pl/show_item.php?item=115716509 dostały meil od p.Marty? co o nim sadzicie? Ja dostałam, ale mimo wszystko uważam, że źle zorganizowała, nawet jeżeli miała dobre intencje, o czym do tej pory nie wiem, tę aukcje. Wcześniej otrzymałam maila od kierowniczki TOZ z Krakowa, która przestrzegła mnie przedc oszustką i oznajmiła, że sprawa jest skierowana na policję. Biorąc udział w takiej akcji trzeba się dobrze zorganizować i zapewnić sobie wiarygodność. Wybacz, ale jeżeli jej dane nie są znane kierowniczce instytucji, na którą założyła konto i w imieniu której występuje podając własny nr konta...nie mam podstaw jej wierzyć. Quote
AlmaMater Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 Wiedźma napisał(a):Sprawa klugesa/gumy ma ciąg dalszy, ale to chyba nie na forum. Jeśli ktoś jest zainteresowany, wyślę informacje na pw. Ja poproszę. Quote
kijasm Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 No to teraz dam Wam informacje z pierwszej ręki! Tą ja jestem ta Marta. I po kolei! Zawinił zły przepływ informacji - i owszem, była w tym moja wina! ale: Po pierwsze nie ma czegoś takiego jak kierowniczka TOZu (jest Pani Prezes Zarządu). Doszło do niedomówień i to pociągneło lawinę! Podstawowy bład -> za wszelka cene szukanie afer i rzucanie oszczerstw - mój numer telefonu nie był tajemnicą - wystarczyło do mnie zadzwonić. Pozwole sobie zacytować maila, którego dostał mój znajomy! "Witam Podane w aukcji konto jest fałszywe, prosimy o nie wpłacanie pieniędzy. Postaramy się również ująć autora aukcji. Pozdrawiam serdecznie Magdalena L***** Inspektor KTOZ" "ująć autora aukcji" ?? Powaznie wystarczyło zadzwonić! Jest to zachowanie niepoważne i nieprofesjonalne - nauczcie sie, prosze, ze najpierw nalezy sprawdzic, a pozniej oskarzac. aha - policja nie ma z tym nic wspolnego (i nigdy nie miala) słuchajcie! Łączy nas jeden cel i jedna cecha - chęć pomocy zwierzetom i milosc do nich! Nie ma sensu walić na oślep i oskarżać na prawo i lewo. Zatem po prostu zapraszam do wspolpracy! pozostaje mi tylko zaprosić Was - miłośników pieskow - do wziecia udzialu w aukcji! jezeli tylko ktokolwiek z was ma watpliwosci, na stronie z aukcja jest nr telefonu do krakowskiego TOZu. Dzwońcie, pytajcie ... http://www.allegro.pl/show_item.php?item=115716509 pozdrawiam :lol: a w ogole, to fajne forum - chyba sie tu zadomowie :)) To co dziewczyny i chłopaki - ufamy sobie?? :) aha - konto jest na moje nazwisko, zalozone tylko i wylacznie na cele allegro. nie mam dostepu - jako wolontariusz - do konta nalezacego do TOZu Quote
kijasm Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 dzieki :D ciesze sie, ze moge tu byc - sama mam psiaka -> 15 letniego kundelka:D ale to nie miejsce na takieposty ... :) Quote
black sheep Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 Ale sie porobiło, nie wypowiem sie bo nie wiem co powiedziec. Chociaz, co mi tam. Ty wystawiając aukcje mogłaś podać więcej informacji i zrobić to bardziej fachowo, bo my tu na dogo wraz z cioteczkami nienawidzimy oszustow! Oj nie! Gdybys przeczytala ten watek od poczatku, dowiedzialabys sie dlaczego! Wiesz ile pieniedzy takie aukcje wyludzaja od porzadnych ludzi, a potem nie trafiaja tam gdzie trzeba? Wiesz ile listów i zapewnien takich jak twoje już słyszeliśmy? Quote
AlmaMater Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 Witamy na Dogo :) Dobrze, że się sprawa wyjaśniła. Nie szukamy afer za wszelką cenę, ale tak się złożyło, że ostatnio paru oszustów się trafiło, także na Allegro. Tacy ludzie, działając bezkarnie, podważają zaufanie do charytatywnych aukcji, dlatego trzeba ich ścigać. Aukcje charytatywne powinny być przejrzyste. Ja jestem zdecydowanie przeciw zbieraniu pieniędzy na prywatne konta. Quote
lula Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 Myślę,że nie ma się co dziwić. Zbyt wiele się tu wydarzyło ostatnio by ufać każdemu. Podjęłam ryzyko i otrzymałam maila o następującej treści: Treść wiadomości: Witam, pisze poniewaz zaszlo nieporozumienie. W wyniku niedomowien zostalam oskarzona o oszustwo - przykro mi, ze tak sie stalo. Pani, ktora mnie oskarzyla najpierw zdecydowala informowoc o moim rzekomym oszustwem, zamiast skontaktowac sie ze mna. Zawinil zly przeplyw informacji dlatego zrozumiem, jezeli ktokolwiek z tycj, ktorzy zalicytowali stracili do mnie zaufanie i postanowia nie wplacac pieniedzy, lub zarzadaja zwrotu. dla tych, ktorzy jednak tego nie zrobia, obliguje sie do przeslania po zakonczeniu aukcji potwierdzenia oprzelewu na konto TOZ. dziekuje i mam nadzieje, ze nie zraziliscie sie do uzytkowanika schronisko_krak, bo to mial byc dopiero poczatek projektu. pozdrawiam i dziekuje! Marta Kijas teraz Marto masz okazję udowodnić szczerość swoich intencji. Być może zostaniesz oczyszczona z zarzutów ;) Quote
black sheep Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 Niegdy nie powinno sie podawac nr. wlasnego konta!!! Po co??? Kasia_m byla bardziej wiarygodna od Ciebie, ic o sie okazalo??? Powinnas podac nr konta do schroniska! Chyba ze zbierasz na konkretny cel. Quote
kijasm Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 być może ??!! :D swoja droga rowniez brzydze sie oszustwem i krew mnie zalewa, jak widze jak ktos wykorzystuje tych, ktorzy nie zaprotestuja :angryy: Dlatego rozumiem wasza reakcje. A teraz, kochani, zrozumcie i moj gniew - z calym wstretem do oszustow zostac wliczonym w poczet takowych ... ale dobrze, ze juz wyszlo na prosta :D Swoja droga nie moge patrzec jakie czasem bledy robie nie trafiajac w odpowiednie klawisze :-o Quote
black sheep Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 Marto, zrozum, że nam ciężko zaufać. Skąd mamy wiedzieć że nie okażesz się nastepną Kasią_m, czy ty wiesz jaka ona była święta, do rany przyłóż, taka pomocna, a jak się wypowiadała, no najwieksza miłosniczka psów, wieksza od nas tu razem wziętych! Wierze, że w twoim przypadku jest inaczej! (Nie mart sie błedami, ja same byczki szczelam) Quote
Paulina87 Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 Ten cały guma od niby fundacji jest teraz dostepny na GG :evil_lol: a ktos tu miał o nim więcej info do przesłania na PW...mogę prosić :> Quote
Norbitka Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 Ja z ta "fundacją" romawiałam na GG usiłujac sie dowiedziec czyje to konto. Nie da sie rozmowy z GG wkleic bo wychodzi nieczytelne na PW Quote
Ksera Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 kijasm napisał(a):być może ??!! :D swoja droga rowniez brzydze sie oszustwem i krew mnie zalewa, jak widze jak ktos wykorzystuje tych, ktorzy nie zaprotestuja :angryy: Dlatego rozumiem wasza reakcje. A teraz, kochani, zrozumcie i moj gniew - z calym wstretem do oszustow zostac wliczonym w poczet takowych ... ale dobrze, ze juz wyszlo na prosta :D Swoja droga nie moge patrzec jakie czasem bledy robie nie trafiajac w odpowiednie klawisze :-o Oczywiście ja wredna napisałam do wszystkich maile, ale było to spowodowane wieczorną lawiną telefonów w sprawie aukcji. Jednak choć konto podane jest kontem prywatnym pieniądze miały trafić do właściwych rąk. Nie dziw się Marto, na tak ostrą reakcję, bo to jest związane z ostatnio modną falą przekrętów na podobnych aukcjach. Oczywiście żądna danych zalicytowałam na aukcji i teraz jestem lżejsza o 1 zł :cool3: . Quote
Recommended Posts