Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

http://www.allegro.pl/item115716509_schronisko_krakow_wirtualne_cegielki_pomoz_.html
Ja z kolei zalicytowałam na tej aukcji by mieć dane wystawiajacego. osoba z zerem komentarzy jak na razie. czy ktos zna tę osobę?
Ta osoba z pierwszego linku na GG podaje ze ma 17 lat...
Juz zadałam pytanie tej osobie przez formularz Allegro
Dalsze moje obserwacje osoba wystawiajaca i kupujaca to przypuzsczalnie ta sama osoba. Na GG wystepuje pod nickiem Guma. Ma 17 lat czyli 1990 to rok urodzenia.

• Replies 719
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Norbitka jesli ma 17 to rocznik albo 1988 albo 1989 ja jestem rocznik 88 ale ze z grudnia to mam jeszcze 17 wiec wszystko zalezy od miesiaca urodzenia

Posted

[quote name='Usia']Norbitka jesli ma 17 to rocznik albo 1988 albo 1989 ja jestem rocznik 88 ale ze z grudnia to mam jeszcze 17 wiec wszystko zalezy od miesiaca urodzenia
Fakt daty mi sie pomajtały ale to mało wazne . te dwie osoby podaja taki sam numer GG 2929402. Czyli jest to ta sama osoba.

Posted

[quote name='Usia']Norbitka jesli ma 17 to rocznik albo 1988 albo 1989 ja jestem rocznik 88 ale ze z grudnia to mam jeszcze 17 wiec wszystko zalezy od miesiaca urodzenia
Fakt daty mi sie pomajtały ale to mało wazne . te dwie osoby podaja taki sam numer GG 2929402. Czyli jest to ta sama osoba.

Posted

Nasza Fundacja wystawia sporo aukcji charytatywnych, ale konkretne rzeczy, książki itp. Szukamy tez domów psiakom - z całej zreszta Poslki. Ale jest strona o mnie, dane Fundacji, konto Fundacji - i tak powinno być. Zreszta wkleję Wam zaraz link - może przy okazji ktos znajdzie coś dla siebie i wspomoże nas, ale tez zobaczycie jak to jest u nas.

http://www.allegro.pl/my_page.php?uid=4724329

Ja na prywatne osoby już od dawna nie wpłacam. To podejrzane po wszystkich aferach.

Posted

[quote name='Wiedźma']Znalazłam coś takiego:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=115929158&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any.
Dlaczego ktoś mi grozi wyrzutami sumienia, prosząc o pomoc dla zwierzat?

Dla mnie ta osoba nie ma nic wspólnego z żadna fundacją:
- nie podaje nazwy fundacji, danych
- robi błędy, pełno literówek, poprzekręcanych slów
- pisze bardzo dziecinnie (ludzie przywożą do nas pieski bo one rosną a oni myslą, że będa ciągle małe) :roll:
- wręcz zmusza do licytacji pisząc o sumieniu :evil_lol:
- podaje swoje dane kontaktowe do przelewu a nie fundacji

Posted

Zgadza się. Poza tym ma taki sam numer konta, jak pierwsza osoba, która "kupiła" cegiełkę; ponadto zgadza się w obu przypadkach nazwa miejscowości (v. post nr 493).

Posted

Norbitka napisał(a):

Norbitka, pisz natychmiast do Allegro, niech usuna obie aukcje - to oszust. Wyślij też maile do osób, które licytują - niech nie wpłacają pieniędzy.

Posted

supergoga napisał(a):
Ja na prywatne osoby już od dawna nie wpłacam. To podejrzane po wszystkich aferach.

Masz rację. Dlatego jestem przeciwna zbieraniu pieniędzy na psy na prywatne konta dogomaniaków! Nawet jeżeli są to osoby najuczciwsze na świecie. Bo my to wiemy, to nie wiedzą tego ludzie korzystający z Allegro. I jak mają odróżnić oszusta od osoby rzeczywiście pomagającej psom?

Posted

[quote name='Patka']http://www.allegro.pl/show_item.php?...2+wys%C5%82any. przeczytajcie jakim językiem jest to napisane i ile literowek nikt poważny i odpowiedzialny chyba tak by sie nie zachowywał ....

A czy ktoś wie skąd jest to zdjęcie, bo ono jest pewnie ukradzione?
Czy to nie jest ze strony jakiegoś zakładu fryzjerskiego dla psów? Bo tak mi się nasunęło. Zwróćcie uwagę na ściany - te fantazyjnie położone kolory. To nie wygląda mi na schronisko ani na prywatne mieszkanie, to jakiś zakład. A ta kobieta chyba czesze psa.

Posted

byłam obserwatorem tego wątku kiedy głównie dotyczył wyłudzenia na allegro.
Czytałam i się wciekałam,że można tak wykorzystywać dobroć ludzi.
Teraz też jestem wściekłą na siebie jak pisałam na dogo w temacie dotyczącym kasi_m jakiś czas temu ,po przeczytaniu paru wątków z jej wypowiedziami poddałam w wątpliwość jej prawnicze wykształcenie.Nie zaufałam intuicji i męzowi(powiedział,że są mylone podstawowe pojęcia) i napisałam do niej na PW i zapytałam czy aby jest adw. odpisała,że tak jak zaczęłam dopytywać o aplikacje i takie tam stała się delikatnie mówiąc niemiła.
jestem wsiekłą,że nie napisałam na forum może kogoś bym uratowała przed nią:(

Posted

:angryy: :angryy: :angryy: No wiecie co, to juz sie w glowie nie miesci co za bezczelne, parszywe kreatury!!!:angryy: :angryy:

Allegro MUSI cos z tym zrobic!!:angryy: :angryy:

Posted

i jeszcze zobaczcie jaki jest durny - podaje do siebie kontakt "guma1990", a osoba, która zalicytowała w jego aukcji to nikt inny tylko....tak, tak, "guma 1990" !!!!!

piękne , co ?

Posted

Allegro już i tak nie lubi aukcji charytatywnych Mogliby weryfikować takie aukcje ale to sporo roboty więc sie uprą i zabronią na amen.Tylko te dogomaniackie też zdejmą:roll:

Posted

[quote name='AlmaMater']Chodziło mi o tę aukcję:
http://www.allegro.pl/item115716509_schronisko_krakow_wirtualne_cegielki_pomoz_.html

Czy ta jest uczciwa?
W końcu nie wiem, w której aukcji brałaś udział, żeby dostać dane oszusta.

Mysle,ze ta tez nie jest uczciwa, nie sadze aby schronisko mialo konto w mbanku!!!:angryy: :angryy: :angryy:
Nozesz ty ile sie tych aukcji namnozylo??:angryy: :angryy: :angryy:

Zaraz dam Kserze znac!!