Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 183
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No i wykrakałam, za wcześnie się ucieszyłam i zmieniłam temat :placz::placz::placz:

Dzwoniła do mnie właśnie nowa opiekunka Miłka, dzisiaj odebrała wyniki i okazało się, w poniedziałek idzie do szpitala :-( Domek dla Miłka na gwałt potrzebny. Rany, jakiego ten biedny psiak ma pecha :placz:

Błagam o pomoc w ogłaszaniu, ja nie wyrabiam czasowo i fizycznie, sama mam tymczasowiczkę dzikuskę i urwanie głowy :shake:

Posted

Teoretycznie na kilka dni, ale nie wiadomo, jak się sprawy potoczą i czy po powrocie z zabiegu będzie w stanie się Miłkiem opiekować :-(
Psiakiem podczas jej nieobecności mógłby się zająć jej TZ, ale mam wrażenie, że opieka nad Miłkiem ją przerasta, bo zamartwia się teraz o własne zdrowie (nie dziwię się). Nie wiem co to będzie, jestem załamana... Potrzebujemy przede wszystkim ogłaszania Miłka, żeby dziewczyna wiedziała, że nie została z problemami sama :-(
Nie wiem co robić, szukać tymczasu, czy czekać i dać szansę obecnym opiekunom, może dadzą sobie radę... Jestem w kropce...

Posted

Nie wiem czy z ogłoszeń tak prędko znajdzie się dom :(
Kurcze, przetrzymać łatwiej...
Mógłby wrócić, w końcu to już nie szczenior, który brudzi i niszczy :( Nie mam pomysłu, a strasznie mi go żal!!!

Posted

Jutro pojedzie do Pani Bonsai (ja niestety wyjeżdżam, a sprawa jest bardzo pilna) i porozmawia, zobaczy Miłka na żywo i oceni sytuację. Doradzi jak postępować z Miłkiem, żeby nowej opiekunce było jak najlżej. Zobaczymy jak się sprawy potoczą...

Bonsai bardzo, bardzo dziękuję w imieniu swoim i Miłka :Rose:

Magmal dziękuję za ogłoszenia, są teraz na wagę złota :-( A tak z ciekawości, jakie to forum? Nie pytam żeby sprawdzać, tylko dlatego, że mam słabość do kropków, mój pierwszy pies był dalmatyńczykiem, może do Was dołączę :eviltong:

Posted

[quote name='Delph']No i Miłek musi zniknąć do poniedziałku :placz::placz::placz:
Dlatego że załatwił się w domu w nocy, bo źle się czuł :-([/QUOTE]

ale coś z nim nie tak? :(
dość słaby powód... :( poszli z nim do veta? bo jak się źle czuł? :(

Posted

Poznałam Miłka - naprawdę z niego Miłek. ;) Jest nieco zdezorientowany sytuacją, trochę niepewny siebie, rozpaczliwie poszukuje akceptacji próbując zwrócić na siebie uwagę na różne sposoby. Trudno mu położyć się na miejscu i nic nie robić, konieczne jest postawienie mu jasnych zasad - będzie bardziej spokojny, gdy będzie wiedział , co go czeka. No i tyle zmian, tyle się dzieje wokół niego. Ale zdobył serca moje i koleżanki! :loveu: Ma naprawdę duży potencjał - jest nastawiony na współpracę z człowiekiem, chętnie się uczy. Charakter ma nieco terrierkowaty, ale wszystko się jeszcze może zmienić, to jego pierwsze dni w nowym miejscu. Fajny pies, nie jest problemowy jak sygnalizowano, jest średnio trudny dla osób początkujących według mnie, tylko potrzeba trochę cierpliwości i pracy - ale z którym psem nie trzeba?

Posted

Na tych foteczkach cudny!
Sluchajcie, bo ja nie ogarniam juz ... Gdzie on teraz jest? U tych ludzi, co kobieta idzie do szpitala? Stamtad ma spadac jutro? :(