Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Normalnie. Moja wazyla mniej wiecej tyle samo o ile mnie pamiec nie myli. Teraz w wieku 5.5 miesiaca wazy ok 16kg.

Czy dajesz jej jeszcze cos oprocz Puriny?

Posted

No właśnie nic jej więcej nie daję więcej i zastanawiam się czy nie powinnam tylko nie wiem co.

Ja się toszkę zmartiłam jej wagą jak zobaczyłm bullka o pół miesiąca starszego który był od niej potęzniejszy i ważył 14 kg więc jest różnica

Posted
No właśnie nic jej więcej nie daję więcej i zastanawiam się czy nie powinnam tylko nie wiem co.

Ja się toszkę zmartwiłam jej wagą jak zobaczyłm bullka o pół miesiąca starszego który był od niej potęzniejszy i ważył 14 kg więc jest różnica

Moze mial poprostu ciezsza budowe. nasza tez jest mala i nigdy nie osiagnie rozmiarow niektorych bulkow, ale specjalnie taka mala bralismy. Miesniaki tylko ladnie wygladaja a na codzien to sie nie sprawdza.

Mozesz jej dawac warzywa, owoce, mieso, jogurt naturalny, twarog, oliwe, suche kromki czarnego chleba. Tylko nie przesadzaj z iloscia. :D

Posted

Właśnie właśnie żebym nie przesadziła :lol: bo jak zobaczyłam tamtego bullka to zaczęłam wmuszać w tą biedną psinkę więcej niz mogła zjeść :)A z warzywami to myślałam że jak je tą karmę to ona zawiera wszystkie niezbędne witaminy co maja owoce i warzywa, ale spróbuje napewno jej się spodoba

Posted
Właśnie właśnie żebym nie przesadziła :lol: bo jak zobaczyłam tamtego bullka to zaczęłam wmuszać w tą biedną psinkę więcej niz mogła zjeść :)A z warzywami to myślałam że jak je tą karmę to ona zawiera wszystkie niezbędne witaminy co maja owoce i warzywa, ale spróbuje napewno jej się spodoba

Wiesz ja mojej daje warzywa i owoce glownie z tego powodu, ze wole, zeby jadla jablko czy marchewke niz moje buty :D . Duza marchew to zajecie na jakies 45 min przynajmniej, wliczajac w to taniec radosci na poczatku.

Posted

Mag masz rację !!! to jest dobry pomysł taka marchewka zamiast buta bedzie super :lol:

A masz może zdjęcia jak twoja miała ok 3 misiący, bo chciałbym porównać jak wyglądała

Posted

Beri wczoraj skonczyla 14 miesiecy i wazy 22,5 kg (max 23,5kg).

Ona jest z tych wyzszych bulli i wyglada jeszcze na drobniutka. Na wystawie zaliczylam wpadke - podeszlam do dwoch dziewczyn z pregowanymi bullinkami i spytalam, czy to miniaturki :oops: Okazalo sie, ze to standardowe bulle. Ale jakies takie niskie byly... Beri jest bardziej w typie "wzrostowym" jak Hoza Hanka - chyba ze biale sa wyzsze (to taka luzna uwaga z moich obserwacji).