QóBa Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Cześć. 15.10.2010 moja suczka będzie miała operacje - wycięcie listwy mlecznej. Niestety mieszkam na III piętrze, więc będziemy musieli ją znosić na wyjście na siku. Poszukuję najlepszego, najwygodniejszego rozwiązania dla psa. Znalazłem na razie coś takiego: http://www.zabanet.eu/index.php?page=shop.product_details&product_id=45&flypage=flypage.tpl&pop=0&option=com_virtuemart&Itemid=18 Nie wiem czy to dobry pomysł, podzielcie się proszę Waszymi doświadczeniami a przy okazji zajrzyjcie do drugiego mojego tematu, może ktoś coś istotnego będzie mógł mi doradzić: http://www.dogomania.pl/threads/193721-Usuni%C4%99cie-listwy-mlecznej-co-i-jak-%28?p=15465013#post15465013 Pozdrawiam Quote
rottaska Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 A noszenie suni to zalecenie lekarza? Po takim zabiegu nie ma potrzeby noszenia suczki,pierwsze dni powinna dostawać leki przeciwbólowe,umozliwi je to w miarę dobre funkcjonowanie.Według mnie należy ograniczyć wyjścia do minimum,a sunia sama da radę chodzić po schodach. Quote
QóBa Posted September 30, 2010 Author Posted September 30, 2010 Takiego zalecenia nie dostaliśmy jeszcze, ale wydaje (a w zasadzie to już wydawało) nam się, że to oczywiste, że przy takim rozcięciu brzucha suczka nie będzie w stanie sama chodzić bez narażania rany na niepotrzebne powikłania, dopytam lekarza przy następnej wizycie. Mamy niestety dość strome schody, ale ew. pierwsze parę dni pomieszkam z Draką u rodziny, która ma windę i zamknięte podwórko. Dzięki za odpowiedź Rottaska. Quote
diabelkowa Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 moze mi sie wydaje, ale wedlug mnie to mozna sie obejsc bez kupowania. Mysle, ze takiego psa mozna przeniesc w razie czego na bardzo mocnym przescieradle/kocu ulozonym a'la hamak. Ludzi tak czasem sie przenosilo, a wazyli wiecej niz golden w dodatku suczka :) Quote
Recommended Posts