Jump to content
Dogomania

Nosze dla Golden Retrievera po operacji - co polecacie?

Recommended Posts

Posted

Cześć.

15.10.2010 moja suczka będzie miała operacje - wycięcie listwy mlecznej.
Niestety mieszkam na III piętrze, więc będziemy musieli ją znosić na wyjście na siku.

Poszukuję najlepszego, najwygodniejszego rozwiązania dla psa.

Znalazłem na razie coś takiego:
http://www.zabanet.eu/index.php?page=shop.product_details&product_id=45&flypage=flypage.tpl&pop=0&option=com_virtuemart&Itemid=18

Nie wiem czy to dobry pomysł, podzielcie się proszę Waszymi doświadczeniami a przy okazji zajrzyjcie do drugiego mojego tematu, może ktoś coś istotnego będzie mógł mi doradzić:
http://www.dogomania.pl/threads/193721-Usuni%C4%99cie-listwy-mlecznej-co-i-jak-%28?p=15465013#post15465013

Pozdrawiam

Posted

A noszenie suni to zalecenie lekarza? Po takim zabiegu nie ma potrzeby noszenia suczki,pierwsze dni powinna dostawać leki przeciwbólowe,umozliwi je to w miarę dobre funkcjonowanie.Według mnie należy ograniczyć wyjścia do minimum,a sunia sama da radę chodzić po schodach.

Posted

Takiego zalecenia nie dostaliśmy jeszcze, ale wydaje (a w zasadzie to już wydawało) nam się, że to oczywiste, że przy takim rozcięciu brzucha suczka nie będzie w stanie sama chodzić bez narażania rany na niepotrzebne powikłania, dopytam lekarza przy następnej wizycie.
Mamy niestety dość strome schody, ale ew. pierwsze parę dni pomieszkam z Draką u rodziny, która ma windę i zamknięte podwórko.

Dzięki za odpowiedź Rottaska.

• 2 weeks later...
Posted

moze mi sie wydaje, ale wedlug mnie to mozna sie obejsc bez kupowania. Mysle, ze takiego psa mozna przeniesc w razie czego na bardzo mocnym przescieradle/kocu ulozonym a'la hamak. Ludzi tak czasem sie przenosilo, a wazyli wiecej niz golden w dodatku suczka :)