Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A ja ta cichutko na paluszkach wchodzę rano, Ciiiiii żeby nie pobudzić towarzystwa. Niech śpi .
A ja pomiziam okrągłe brzuszki maluszkom i dzielnej mamusi a także Szantusi.
Teraz skoro oczka juz otwarte to tylko czekamy na moment jak towarzystwo sie rozpełźnie na wszystkie strony i trzeba będzie uważać na każdy krok :-)

Posted

Witajcie ciocie i wujkowie. Przeklejam z bazarku imieninowego bo tam juz chyba nikt nie zagląda, a chciałam się rozliczyć
Z bazarku imieninowego otrzymałam na dzień dzisiejszy :
30 zł od Amigi- dziekujemy bardzo:loveu: za Nutkę i Cocę
15 zł od Paoii - również bardzo:loveu: za Grosika ( na którego teraz wołamy Grochu bo taki wielki :))
28 zł od mojej koleżanki Kasi za drugie imiona - b.dziekuję:loveu:
15 zł od moego sąsiada Radosława - b.dzieki:loveu: za Dagę
Razem 88 zł

wydatki:
100 zł karma starter (boje z Magdalenką trwały ostre, bo nie chciała przyjąć, ale ja większa jestem to wygrałam:evil_lol:)
29 zł karma dla suni dog chow - puriny

Wczoraj mielismy atak zazdrości Szantusi nawet nie zazdrości, ale wygląda na to że troche złośliwości w tym było. Oczywiście wszystko przeze mnie, bo wzięłam Grosika na rece i poszłam do kuchni, za mną Szantusia , no to dałam jej do powąchania i co zrobiła moja sunia??
odwróciła się ode mnie i zaczęła siurać idąc przez całą kuchnię, przedpokój, i do duzego pokoju:angryy:
I co Wy na to?? a potem Łukasz na nią nakrzyczał, to przyleciała razem z Dagą do mnie do kuchni (nie mogłam sie ruszyć , bo kuchnia zalana) i tak obygwie grzeczniutko bez warczenia na siebie stały koło mnie. Szantusia oczywiscie ze wzrokiem " no to nie ja przecież' a Daga solidaryzowała sie z nia. Bo jak Szanta nie warczy na Dagę to Dagusia jest przyjazna.
No i taki mielismy wieczór:razz:

Posted

ooo dziś miałam okazje odwiedzić maluchy, rosną jak na drożdzach!!! porpostu nie widzialam ich tydzien i są juz 2 razy wieeeeksze, otworzyły oczka i "chodzą" :D haha
jutro fotorelacja bo dzis juz nie dam rady

Posted

Jak miło czytać takie wieści o zdrowych, wesołych maluszkach stawiających pierwsze kroki w dorosłość :loveu:

Niestety nasze maluchy umierają - zabija je babeszja.. Jedna sunia odeszła za TM, a druga jest jedną nogą w grobie - potrzebna jej transfuzja krwi i leczenie, a my nie mamy pieniędzy by ratować maluszki :placz: Proszę zajrzyjcie i pomóżcie rozsyłać watek: http://www.dogomania.pl/threads/193615-PMOCY-BABESZJA!!!-5-maluszk%C3%B3w-b%C5%82aga-o-wspatrcie-na-leczenie!!-Jeden-ju%C5%BC-za-TM-%28?p=15545494&viewfull=1#post15545494

Posted

Biedoty z tych szczeniaków straszne. Nie mogę czytać takich rzeczy, bo potem jak moje któreś ichnie to mi sóra cierpnie. Bardzo się do nich przywiązaliśmy. Do suni mamuni i dzieciaczów. Są nasza pocieszną rodzinką.
Magdaleno będziesz miała urwanie głowy z Foczką, bo wydaje się , że najbardziej rozrabia. Wogóle maluchy już zaczynają się podgryzać i bawić. Chyba idą im zębale, bo namiętnie gryzą wszystko i wszystkich. Mamunia pilnuje jednak bardzo maluchów. Dzisiaj wyjęliśmy wszystkie przed kennelkę , ale sunia zaczęła je brać w zęby i ciągnąć z powrotem, więc je włożyliśmy. Przez chwilkę udało nam sie jednak zobaczyć ja się już poracznie ruszają i bawia.

Posted

słodie , słodkie tylko już specyficznie czasem zapachnimy. Zaczynamy być lejkami. Widze, że Sailor podczas mojej nieobecności 3 dniowej ta był zajety, ze nic nie napisał. Ciekawe czym był zajęty tak bardzo. Zeznaje , że psiakami hehe. Choć teraz faktycznie mozna patrzeć długo jak zaczynaja rozrabiać.

Posted

hihihihii... no to zaczyna się jazda bez trzymanki ;) proszę na bieżąco relacjonować, które najszybsze, które najzłośliwsze, a które najsłodsze i najkochańsze ;) oczywiście wszystkie pozytywne opinie zaczynające się na "naj" winny dotyczyć "Kropecki" albo "Foki" ;)
A w ogóle to mąż z córą pozbawili mnie piesa.. właściwie chęci posiadania piesa. Bo "Foka" ma być tatusiowa, a "Kropeczka" Basi. Zostaję z niczym.... o nie, nie, nie... 3 to już stanowczo za dużo ;P ;)
nadal i wciąż się nie możemy doczekać... powoli zaczynam tłumaczyć kotu Zeusowi, że niedługo będzie miał towarzystwo :) ciekawe co to będzie hihi...
Pierwsza partia zabawek już zamówiona :)
hmm.. DoPi a ile mniej więcej obwodu ma obróżka Dagi ? bo też bym chciała już maluchom przygotować... ile cm?

Posted

Moja droga Magdallenno, jak chcesz wziąć szczeniaki w wieku 8 m-cy to obróża "Sniki" ( aj wydało się:razz:). To zaczne od początku. Daga-Sniki na 99% będzie miała domek.:multi::multi::multi::multi: Moja koleżanka z pracy postanowiła ulec swej córce i dać dom Suni. Córka już nazwała ją Sniki . Tylko mnie nie wypada zrobić przedadopcyjnej, bo mogę być stronnicza. Jakby ktoś mógł zrobić wizytę w Hucie to byłabym wdzięczna. No i dobrze byłoby, żeby nowy domek wiedział o sterylce i poadopcyjnej.
A obroża Sniki będzie chyba za duża na 8 tygodniowca ;)
Ja na razie przejmuje się brakiem , jakością, formą itd koopencji maluchów, następnie piszczeniem, następnie widzą czy nie widzą następnie "kurcze tóreś ichnęło" itd
jeszcze troche i ..........:cool3::-o:crazyeye::razz:

Posted

Z otwartymi ślepkami one już tak mądrze wyglądają :loveu:
Wizytę w Hucie mogę zrobić, może uda mi się namówić agamikę - zawszeć to co dwie pary oczu to nie jedna

Posted

no tak tylko, że wydaje mi się , że Grosik nie widzi:shake:. I teraz czy po otwarciu ślepków one od razu widzą, czy za jakis czas??
Amiga dzieki za propozycje - ewentualnie Paoiii by z Toba poszła jakby co.;)

Posted

DoPi maluszki zaraz po otwarciu oczek nie widzą wyraźnie. Zaledwie jakieś kontury. Do człowieka podchodzą wyczuwając jego ciepło. Dopiero koło 4 tygodnia maleństwa zaczynają widzieć lepiej. Moja Zuzia w wieku 3 tyg. była taka bezradna - obijała się o meble, wpadała w krzesło, a jak doszła do ściany - siadała i piszczała, bo nie wiedziała gdzie jest i dlaczego nagle jej się droga skończyła :evil_lol:

Posted

DoPi nie bój :) wszystko będzie dobrze! jesteś po prostu jak.. mama.. :) wszystko Cię niepokoi.. ale to dobrze ;) maluszki takie wychuchane... :loveu:

a obróżki bywają z regulacją :eviltong: więc myślałam, że uda mi się zrobić zakup jednorazowy... tym bardziej że Daga-Sniki taka chudzinka ;) nic to, poszukam i porozglądam się dalej...

Posted

Agnieszko dzieki, bo sie naprawde martwiłam. Magda dzięki za podpore. A jak jest z koopencjami bo robia na żółtawo, a czasami takie śluzowate. Ale tez normalne czasami.
Acha i zaczynają wyłaziorować z klatki , a potem piszczą, bo nie umieją wrócić . Grochu sobie dzisiaj urządził spanko na poduszczce zwinietej, a Lady poszła z drugiej strony kennelki i nie mogła wrócić. Wtykała pyszczek przez kratke i piszczała. I nie zauważyłam jak podeszła do klatki Szantusia i miałam akcje, bo Sniki sie na nią rzuciła z zebiskami. Musiała galopem rozdzielać. No niby moja wina, ale wpadłam do pokoju , bo Lady strasznie piszczała i nie zamknęłam drzwi. Ech.. jednej szkoda i drugiej w sumie też.

Posted

widziałam jaką wojnę potrafią te babska rozpętać... masz nerwy ze stali!!!!
Naprawdę doceniam, że zabrałaś Dagusię do siebie i wychowujesz maluchy... cudowna z Ciebie kobita!

Agniecha, dzięki za rady,Ty szczeniakowa encyklopedio :cool3:

Posted

Coby my nie chcieli, kupilimy ale mamunia troche zjadła bo wybredna jezd:razz: Asiorku senkiju:lol:
Dopisuję
Zobaczyłam dzisiaj w koopencji "Kropecki" takie coś dziwne. Galopem pojechałam do dr Szpeyera i cóż - mamy robale:angryy:.
Jak 3 tygodniowy szczeniak siedzący w domciu może mieć robale. No i dr powiedział, że nawet przez łożysko przechodzą. Więc zrobiliśmy akcję ważenia i odrobaczania. Zdjęcia wklei moje dziecko - potem, bo teraz udaje, że się uczy:evil_lol:.
Wyniki wagowe:
Grosik rekordzista - 1 kg
Kropecka - 0,79 kg
Lady - 0,81 kg
Foczka - 0,80 kg

No i odrobaczyliśmy rodzinkę Pyrantelum
Za jakąś godzinę Foczka zrobiła koopsko i nie uwierzycie ile było tego świństwa i jakie wielkie.:shake:
W takim maluszku!!!!??????
Za 2 tygodnie kolejna dawka
teraz sobie śpią więc ja też sobie chrapnę po przeżyciach