Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

DoPi napisał(a):
dlaczego nikt nam nie chce odpowiedzieć na pytanie?? i nikt nas nie odwiedza??:shake:

Boimy się zarazić :evil_lol:
Ja mogę tylko powiedzieć, że Bonuś się po Vetorylu nie drapie.
Natomiast drapal się jak dostawal twarog (bo to przez jakiś czas byla jedyna rzecz ktorą on chciał jeść) podobno zostal przebialczony :-(

Posted

Amigo, czy ja nic Ci nie "wiszę" za ogłoszenia dla Groszka??:oops: to po pierwsze, a po drugie , czy Bonusiowi przeszło po zmianie diety?? a po trzecie to jeść w domu nie mamy co ani my ani psy , bo nie ma kto jechać na zakupy. wszyscy leżą pokotem:cool3:. A Szanty nie nauczyłam jeszcze mówić:eviltong:

Posted

wkońcu musze tego łobuza małego odwiedzić, ale czasu brak totalnie ehh... koniec semestru w szkole itd, jeszcze mam dla magdalenki ten kalendarz mam nadzieje ze uda mi się go jakos przekazac wreszcie...

Życzę szybkiego powrotu do zdrowia choc t pogoda wcale temu nie sprzyja...
Pozdrawiam :)

Posted

DoPi napisał(a):
Amigo, czy ja nic Ci nie "wiszę" za ogłoszenia dla Groszka??:oops: to po pierwsze, a po drugie , czy Bonusiowi przeszło po zmianie diety?? a po trzecie to jeść w domu nie mamy co ani my ani psy , bo nie ma kto jechać na zakupy. wszyscy leżą pokotem:cool3:. A Szanty nie nauczyłam jeszcze mówić:eviltong:

A kartkę z listą zakupów nie można jej przywiazać do obroży?
Bonusiowi jak przestałam dawać serek to przestal się drapać. Ja tlumaczylam wetowi, ze przecież ja mu daję tylko ociupinkę tego serka, to mi odpwiedział, zebym się przyjrzala jaka z Bonusia jest ociupinka, wiec trzeba też i porcyjki dawać odpowiednie.
Co do kosztów za ogłoszenia to jeszcze nie policzylam ile zużylam prądu i jak mi się klawiatura zużyla no i moje roboczogodziny też nie policzone. Ale jak policzę to Ci dam znać :eviltong:

Czy mam Ci coś przywieźć do jedzenia?

Posted

Kochane dziewczyny, kurujmy się bo nikt za nas świat nie zrobi, że o porządkach nie wspomnę:shake:. Trzeba pozbierać psie kupy i inne "wydaliny" o sierściuchach nie wspomnę:razz:,
Magdalenka tez się rozłożyła. Może to napaść na dogomaniaczki??:cool3: Uważajcie trzeba sie w razie czego zjednoczyć:evil_lol:.
Teraz o Grosiku, Grochulcu vel Groszku. Jest przekochany co wszyscy wiedzą.
Uczymy się fizjologii na polku. Czasem nam sie udaje (zaznaczam -czasem)
Dzisiaj wpadka i siusianie na łóżko, ale potem na polku też i koopencja coraz częściej na polku:multi:. Jak mam szanse wyjść z nim co 2 godziny to jest ok.
Rottka zgodziła się zrobić wizytę przed adopcyjną w domu koło Alwernii. Będę czekać na wieści.
Evelko dzięki za namiar.:lol:
Amiga to może ja zapłace w naturze:evil_lol: jakieś pierożki w Trebolu:eviltong:?

Posted

DoPi napisał(a):

Amiga to może ja zapłace w naturze:evil_lol: jakieś pierożki w Trebolu:eviltong:?

Ooo to jest myśl, ale to już chyba na wiosnę?
Kuruj się, kuruj, bo kto przygotuje Wigilię? Kto podslucha o północy co Szanta ma do powiedzenia?

Posted

Uprzejmie donoszę, że Grosik pieknie chodzi na smyczy:multi:. Oczywiście jak zobaczy kogoś to od razu sie wyrywa do skakania po nim. Ale poza tym to pieknie sobie spacerujemy. No i chyba bedzie się nazywał "chodźtu", bo na to najlepiej reaguje:evil_lol:
A wogóle to jest tak ciekawy świata, że nie wie , gdzie ma najpierw lecieć jak wychodzimy:lol: Przesypiamy całe noce , a rano ok. 6-7 mej lecimy na siku i koopencje na polko i ładnie nam to idzie(jak zdążymy sie ubrać, bo w piżamce ciut zimno;))

Posted

DoPi napisał(a):
Uprzejmie donoszę, że Grosik pieknie chodzi na smyczy:multi:. Oczywiście jak zobaczy kogoś to od razu sie wyrywa do skakania po nim. Ale poza tym to pieknie sobie spacerujemy. No i chyba bedzie się nazywał "chodźtu", bo na to najlepiej reaguje:evil_lol:
A wogóle to jest tak ciekawy świata, że nie wie , gdzie ma najpierw lecieć jak wychodzimy:lol: Przesypiamy całe noce , a rano ok. 6-7 mej lecimy na siku i koopencje na polko i ładnie nam to idzie(jak zdążymy sie ubrać, bo w piżamce ciut zimno;))

O no to super! Gratulujemy!
A tą piżamkę to koniecznie zawsze przebieraj, żebyś na święta znowu nie zawitała do łóżka;)
A co tam z domkiem? Była już wizyta?

Posted

Moje drogie ciotki dogomańskie.
Wczoraj Groszek pojechał do domku koło Alwernii:multi:. Cieszę sie ogromnie , bo domek odpowiedzialny. Ogromny ogrodzony teren wokół domu. Sonia (młoda bernardynka) przewesoły psiak (wysterylizowana). Chłopiec Antoś 5 letni , potrafiący się zająć Groszkiem ( wczoraj powiedział, że musi pozbierać klocki lego, zeby Groszek nie zjadł i nie bolał go brzuszek). Państwo wychodzą na spacery z psem do pobliskiego lasu.
Wczoraj jak wracalismy do domu i jednak było nam smutno:-(, martwiłam sie czy Groszek nie bedzie głodny ,a tu dostaje mmsa ze zdjeciem jak Groszek zajada ryż z kurczaczkiem, który pani mu specjalnie ugotowała.
Dzisiaj był u mnie w pracy nowy pan Groszka , po reszte zabawek i karmy i opowiedział, ze Groszek nie spał w łóżku:placz:.( Ja wiem, że rozpuszczam psiaki, bo wszystkie u mnie spały w łóżku,oprócz Bacy, bo troche za duży). Na poczatku płakał, ale potem usnął na swoim spanku (Zawieźliśmy mu jego bed vet i szarpaczka.)
Soni wczoraj się bał, bo to wielki pies, ale dzisiaj pan mówił, ze już skakał po niej. A ona skora do zabawy, w przeciwieństwie do naszej Szantusi. No i państwo kontynuuja nauke czystości:evil_lol:
zaproszenie mamy ciągłe w odwiedziny i napewno skorzystamy.:lol:

Posted

no juz zdrowiejemy, a teraz troszke zdjęć mamusi -Sniki w nowym domku . Zdjecia z komórki więc jakość niezadobra, ale widac co trzeba;)
No i właściciel łóżka musiał sie podzielić spaniem (nadmienie , ze ma pow. 1,80m wzrostuale na szczęście dość szczuplasty, bo tak to zajałby Snikusi więcej miejsca:evil_lol:)

Posted

gratuluje, cieszę się że rodzinka "rozprowadzona" - DoPi, wspaniale się nimi zajęłaś!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nigdy Ci tego babo nie zapomnę, a gdybym kiedyś znalazła karton szczeniaków, to będę wiedzieć gdzie podrzucić ;P

Fajowo, że nowy Panuś Grocha taki odpowiedzialny... u mnie jest trochę masakra - chowam rzeczy przed dziewczynami "poza ich zasięg", ale kochany Zeusek albo ShiSha to coś zwalą, to porwą.. a to Basia ciągle bransoletkę jakoś zostawi, albo inną pierdułkę...
Majcia lubi roznosić swoją butelkę z soczkiem po domu - psiunie zjadły już sto tysięcy czubków smoczków (ale wypluwają, tylko rozgryźć muszą).. wszystkie lalki mają obgryzione stopy i dłonie ;) france nawet mi w torebce grzebały (ściągnęły ją z narożnika), poczęstowały się tabletką na gardło... ;) robią "rozpiździaj" totalny ;) ale są przekochane...

Posted

zdjecia som Magduś??? No łatwo nie będziesz mieć. W końcu wzięłaś 2 psiaki maniunie:evil_lol:. Pomysl sobie, ze już za 10 lat bedą stateczne:eviltong:
a ja wklejam pierwsze zdjecie Grosika z nowego domku, jak zajada ryż z kurczaczkiem. No i jak widac mu sie powodzi, bo u nas miał tylko suche

Czy Groszek nie wyglada tu na wielkiego psa?? a to jeszcze taka pchełka:loveu:

Posted

Ja nie wiem czy nie trzeba przenieść wątku do tego co to maja dom?? ale ja bede wklejać nowe informację na temat psiaków jak tylko bedę wiedzieć cos nowego:lol:. No i zdjęcia, żebyśmy wiedziały co powyrasta z maluchów (zwłaszcza z Foczki i Grochulca);)
A teraz info z nowego domku Grochulca. Wszystko jest w porządku. W pierwszym dniu Grosik bał się Soni, a teraz zobaczycie co z nia wyprawia. Lata jak torpeda ( no ma "ciut" więcej powierzchni). No i ze zdjęć widać , że śpi na kanapie (w salonie). Włazi do budy Soni i nie chce od niej wyjść. A buda jest w budynku garażowym i ma wahadłowe drzwi (z obserwacji mojego syna).
a teraz fotorelacja

Zobaczcie moje prawe ucho - będę półwilczurem:eviltong:

Ale mam fajną towarzyszkę Sonie:multi:

Posted

no to jadziem dalej

Muszem sim dostać do Soni - sie to przekopie

matko kochana, dlaczego to cos się moczy w wodzie??!! gupie jakies

i znowu na śnieżek

abo lepiej sie prześpie

Posted

kolejny spacer Groszka w towarzystwie Soni

dzisiaj Grosiu został zaszczepiony 3 raz na te nosówki , parwo i inne. Wsiklizna za miesiąc.
Pani weterynarz tamtejsza ponoć zachwycała się urodą Grochulca:loveu::loveu: