Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Idą dzieciaki w świat. To zawsze trudne ale cóż taka kolej rzeczy.
Też myślę żeby lepiej oszczędzić jednak maluchowi takiego tułania, a poza tym tak jak napisała Ajula może dzieciak zostawić mokre i śmierdzące niespodzianki w hotelu ;)

Posted

no to jednak pożegnaliśmy się z Ladusią:placz:. Nie było innej alternatywy. Pan Robert może słusznie poddał pod rozmysł, zeby mała najpierw przyzwyczaiła sie do samochodu w drodze do N.Targu. Ponieważ wziął ze sobą syna, żeby sie opiekował Ladusia to przystałam na to , biorąc pod uwagę, że Lady u mnie w pracy szybko się zaaklimatyzowała. Ja jutro niestety nie mogłabym wziąć urlopu, bo koniec m-ca i trza przygotować sie do zamknięcia .
Nowy DS Lady wg mnie naprawdę jest ok. Przede wszystkim odpowiedzilny. Pan Robert zanim przyjechali do nas przeczytał 2 ksiązki n/t wychowania psiaków. Zobligował również swego syna Szymona (lat 14) do przeczytania tychże książek ze zrozumieniem. Szymon jest bardzo miłym młodym człowiekiem i chyba jednak "zakochał się" w psince. Jak ją zobaczył to prawie się "rozpłynął" nad nią. Powitanie było w przedpokoju i musiałam 4 razy zapraszać do psiego pokoju zanim się panowie podnieśli z kolan:evil_lol:( obaj). Pan Robert pozapisywał wszystko n/t karmy , szczepień i w ogóle wstępnej obsługi;) No i jak już ich pożegnaliśmy to panowie jeszcze udali sie po podkłady seni, bo uczymy maluchy siusiu na podkład i już juz prawie umieją.:multi:
No Lady jak przystało na księżniczkę szybciej załapała o co chodzi.
Acha i dodam jeszcze , że pan Robert z własnej woli zadzwonił o 22- giej, że dotarli do hotelu i Lady jak tylko rozłożyli podkład zrobiła siku na niego (wczesniej tylko na półkę w samochodzie sie wykoopała, ale to taki drobiazg:evil_lol:)i że w pokoju jest lustro duże i nasza księzniczka się przegląda zdziwiona, że tam jest taka sama psina.
Mam nadzieję, że nowy DS zamelduje się na dogo.
Decyzja, żeby najpierw do DS odeszła Sniki, a maluchy dwa żeby zostały, chyba była trafiona. Wprawdzie porobiłam zdjęcia w typie: nie ma mamy, ale dość szybko rodzeństwo zajęło się sobą. Zwłaszcza, że za chwilkę spały ze mną w łóżku:loveu:.
Co Wam powiem, to nie jest łatwo wydawać szczeniaki, które macie w zasadzie od ich urodzenia sie:-(.

Posted

aż mi łezka w oku stanęła....
DS zaprosiłam na ten wątek już jakiś czas temu, więc nowa Rodzinka Lady jest w temacie ;)
mam nadzieję, że się zalogują i będziemy mieć relacje na bieżąco

podoba mi się, że Szymon pojechał z Tatą, żeby się po drodze opiekować sunią, świadczy to o odpowiedzialności tego DS

Pan Robert jest bratem Pana Wojtka, który adoptował od nas Birkę z autostrady - to jest 5 gwiazdkowy zwierzolubny dom :loveu:
kto chce, nich zajrzy na wątek Birki i zobaczy, jaką Lady będzie miała ogromną "kuzynkę" :)
http://www.dogomania.pl/threads/192198-Birka-z-autostrady-w-cudownym-DOMU-!!

to ja się na dniach umówię z Panem Robertem na wizytę i podpisanie umowy
i zobaczę tą śliczną królewnę :loveu:

Posted

Eh, z jednej strony bardzo się cieszę, że Lady trafiła do takiego wspaniałego domku, a z drugiej faktycznie łezka się w oku kręci... Ale najważniejsze, że będzie szczęśliwa!
A co z Grochem? Jest jakiś potencjalny DS?

Posted

No tak smutno troszkę teraz w domu. Grosik teraz zajmuje sie nami. Próbujemy zapoznać Szante i Gocha ze sobą, ale zarówno dla Szanty jak i Grosika jest to przeżycie. Szanta jednak go nie toleruje. A on biedasiek chętnie by sie z nia pobawił, ogonek mu lata tak jak smigło samolotowe a ta tylko kłapie zebiskami nad nim. Żal patrzeć . Grosik już raz zrobił siku na snieżek, a dzisiaj poszło drugie danko. Na sniegu szaleństwo okrutne odchodzi. Za siostra wydaje sie nie bardzo rozpaczać. Tylko jak zostaje sam w pokoju to troszke sobie popiskuje przez chwilę dopóki nie zajmie sie: kanapą, pudełkiem z ksiązkami , zabawkami i oczywiście podkładem seni. Kosteczki ida dość szybko, ale wczoraj Szanta zakosiła mu kosteczkę z kennelki:mad:.
Dzwoniłam do pana Roberta. Udało im sie wrócić do Poznania, jednak droga była bardzo ciężka. Całe szczęście , że Szymon był z nim, bo zajmował sie Lady i całkiem dobrze zniosła podróż. Dzisiaj Pan Robert idzie później do pracy więc jest z psinką, a Szymon wraca o drugiej . Pan Robert niecnie wykorzystuje obecność Lady, pozwalając jej zając sie firanką , której nie lubi:evil_lol:(ciekawe co zona na to powie??;))
Bylismy u Magdy przelotem w niedzielę i pomyzialismy Foczkę i Kropeczkę ( normalnie sie mi wydaje , że dziewczyny nabrały ciałka więcej:lol:)
PAULINA!! Ty mie tu nie przysyłaj nowych szczeniaków do chrzszczenia tylko szukaj domeczku dla swojego chrzesniaka:mad: A tak na poważnie, to ponieważ szczeniorki poszły do domków tylko z dogo to nie miały robionych do tej pory ogłoszeń. Jeśli ktos mógłby pomóc w ogłaszaniu Grosika to będę wdzięczna. Oczywiście pokryję koszty jesli jakies będą.

Posted

Pan Robert dzwonił do mnie (najpierw do DoPi bo mu się pomyliły numery ;))
Mała ma się dobrze, wszystko jest ok.
Mieli wczoraj bardzo długą podróż, przez ten zasypane drogi przebijali się z trudem, dotarli do Poznania o 2 w nocy. Lady nie miała problemu z długą podróżą w aucie, spała wtulona w Szymona, a on trzymał ją za łapkę :loveu:
Podałam namiary do naszej pani wet fundacyjnej, to jest nawet niedaleko nowego domu Lady.
Będziemy z panem Robertem w nieustającym kontakcie, a za kilka dni, jak już trochę ochłoną wybiorę się na wizytę i podpisanie umowy adopcyjnej. Adopcja odbywa się przez Fundację Animalia.
Tak więc nie martwcie się, wszystko jest i będzie dobrze!

Posted

bo Lady jest teraz w Poznaniu, gdzie działa Fundacja Animalia, DoPi jest daleko, nie ma możliwości przyjeżdżania i sprawdzania jak się ma malutka
bezpieczniej jest dla Lady, jeśli będzie pod opieką merytoryczną Fundacji
bezpieczniej dla nowego domu - bo podpisując umowę biorę na siebie odpowiedzialność i służę domowi pomocą w różnych sprawach dotyczących małej
ten DS nie miał jeszcze nigdy psa, a tym bardziej szczeniaka, lepiej będzie dla wszystkich zainteresowanych, jeśli będziemy ich wspierać

Posted

karusiap napisał(a):
A ja mam takie pytanie z czystej ciekawosci. Czemu umowy sa na Fundacje a nie po prostu na DoPI od razu przy wydawaniu psa?

Karuś , ja nie wiem, czy postapiłam słusznie, ale bez jakiegokolwiek papierka bym suni nie wydała. Poprosiłam pana Roberta o podpisanie (w momencie przekazania Lady) umowy adopcyjnej ze mną. Jak Ajula podpisze umowę Fundacyjną to swoja odłożę ad akta.

Posted

DoPi napisał(a):
Karuś , ja nie wiem, czy postapiłam słusznie, ale bez jakiegokolwiek papierka bym suni nie wydała. Poprosiłam pana Roberta o podpisanie (w momencie przekazania Lady) umowy adopcyjnej ze mną. Jak Ajula podpisze umowę Fundacyjną to swoja odłożę ad akta.

Dla mnie super slusznie kochana:loveu:Tak tylko pytalam czy Fundacja sprawuje jakas piecze nad maluchami,ze na nich ma byc umowa.Ale skoro masz swoja to ja mysle,ze ona najwazniejsza:)

Posted

zastanawiam się, czy powinnam się obrazić :hmmmm:
chyba nasz Fundacja nie wydaje się komuś wiarygodna
kiedy jeszcze nie byłam w fundacji, wydając psy do adopcji zawsze prosiłam jakąś fundację o umowę adopcyjną fundacyjną, bo tak jest moim zdaniem bezpieczniej dla psa - fundacja więcej znaczy niż pojedynczy człowiek i ma więcej możliwości interwencji w przypadku problemów

Posted

Ajula napisał(a):
zastanawiam się, czy powinnam się obrazić :hmmmm:
chyba nasz Fundacja nie wydaje się komuś wiarygodna
kiedy jeszcze nie byłam w fundacji, wydając psy do adopcji zawsze prosiłam jakąś fundację o umowę adopcyjną fundacyjną, bo tak jest moim zdaniem bezpieczniej dla psa - fundacja więcej znaczy niż pojedynczy człowiek i ma więcej możliwości interwencji w przypadku problemów

Pomoge Ci odpowiedziec-Nie powinnas;)
Oj tam oj tam:)Przeciez pisze,ze z ciekawosci pytam tylko.Nie znam Waszej Fundacji, nie mam powodow by podwazac czyjac wiarygodnosc.Myslalam,ze przegapilam jakies informacje.
Zawsze dobrze sie zabezpieczyc-jak najbardziej;)

Posted

o kurczę,ale Grosiu się zestresował wizytą u dra na szczepieniu. wazymy 3,7 kg (znaczy on waży bo ja ciut więcej:eviltong: pisze teraz z nim na rekach, bo bidusiek nie moze dojsc do siebie i cały się trzęsie:shake:.mam nadzieje ze go nie zmroziło. wpakowałam go do swojej czapki, tylko nie rozumiem z czego sie doktor smiał jak to zobaczył. ze co ze niby czapeczke mam taką jak na wieloryba?:razz: a pan Robert od Lady jak ze mna rozmawiał to sie dziwił ze nie polecam mu swojego weterynarza w Poznaniu:evil_lol: (pomylił telefony i myślał, że rozmawia z Ajulą) ,
no Grosiu zasnął na moich rekach zawiniety w mój podkoszulek i już sie nie trzesie. :multi:

Posted

ja czekam dopiero na drugie odrobaczenie - bo robale były i to jakie - w poniedziałek, a potem szczepienie po tygodniu...

france nie chcą wychodzić na pole ;) ale jestem nieugięta, więc wyłażą, dreptają w miejscu i przyłażą z powrotem do domu i walą kupę na środek salonu. GRRRR ;)

Posted

to może zastosuj podkłady seni. Lady i grosik załapali dość szybko. Zdarzają sie wpadki, ale jak nie ma w domu nikogo i podkłady są do zabawy. To dziwne, że 2 psiaki miały robale a dwa nie. Na polu zimno jak cholera , samemu sie nie chce wychodzić to co sie dziwić maluchom. A płaszczyki mają żeby nie zmarzły:cool3::eviltong: no my teraz mamy z głowy kolejny tydzień, bo kwarantanna i nie bedziemy wychodzić na mróz.

Posted

u nas Seni funkcjonują od początku (już leci 3 paczka).. tyle, że tyle samo przenieść mi sikającego/robiącego kupę piesa na podkład co na pole (na taras).. więc próbuję im pokazywać że POLE to doskonałe miejsce.
Cześć siuśków trafia w podkład, ale insza inszość jest w różnych miejscach... także potrzebują jeszcze trochę czasu. Na szczęście łóżka nie obsikują ;P

niestety wczoraj wymyśliły że podkład super nadaje się do.. targania.. próbuję im tłumaczyć że nie ;) ale zobaczymy czyja wola silniejsza ;)

Posted

hihi, u nas podkład jest super jak jestem z Grosiem w pokoju. Da sie wtedy nawet kupke strzelić na niego. Natomiast jak wychodzimy z domu, to niestety mokro jest nawet na łóżku. Nasze sreberko chyba odreagowywuje szczepienie, bo go roznosi. Potrafi już z łóżka na parapet, a z parapetu na biurko i wszystko co w zasiegu to jego. Oddajemy klatkę kennelkowa, bo wczoraj znaleźliśmy w niej: 3 pojedyncze skarpety Sailora, dezodorant męski STR8 , etui na okulary rowerowe(nie wiem skąd wyciągnął, bo na wierzchu nie leżały) ręczniczek do rąk z łazienki( podprowadzony chyba chyłkiem) oraz mój kapeć .:evil_lol:
Wiadomość z ostatniej chwili Grochu zeżarł okulary do pływania Łukaszowi i zrobił koopencję do torby sportowej w/w przygotowanej na WF w szkole.:angryy:

Posted

Uczę się robić siad...

Zmęczony nauką.

Znowu mnie męczą.

Teraz będę leżał.

Broń mnie Jazgot chce mnie zjeść( kiedyś mu odpłacę...)

Czas na odrobinę literatury.