Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To ja myślalam, że Wam dr Speyer powiedzial, że szczeniaki trzeba najpierw odrobaczyć. To się naprawdę w glowie nie mieści ile takich wstrętnych robali się mieści w malutkich brzusiach

Posted

DoPi jesteś bezbłędna hihihihi.. chciałabym widzieć Twoją minę gdy dumałaś nad tą koopencją ;)
Kochana kobita. Psia mama normalnie :)
pamiętam moje lipcowe szczeniaki i to co z nich wylazło, z tym że one były "polowe".. normalnie zwoje ogromnych robali, nie nadążałam tego sprzątać bleeeee... i tak było przez 2 doby.. fuj fuj fuj, już robię twardy reset pamięci, bo to zbyt traumatyczne ;)

dzisiaj przyszły pierwsze zabawki :) gumowy jeżyk, sznurkowa kość i piłeczka z której wypada karma podczas toczenia :)
mam obsesję różowej obróżki... a druga będzie zielona... :cool3::cool3::cool3:

czekam na fotosy :)

Posted

Przepraszam, że się tyle nie odzywałam, ale mało bywałam na dogo, a poza tym mieliśmy sporo nieplanowanych spraw...:/ Zresztą leczyłam też uciążliwe zapalenia krtani i tchawicy! Nadal mam jeszcze ich ślad w głosie... Naprawdę uroczo chrypię:cool3::eviltong:
Ale już będziemy nadrabiać zaległości! Żeby nie wyszło, że jesteśmy z TŻ'tem najgorszymi chrzestnymi i że Lady ma najgorzej;)
Wieczorem zadzwonię do DoPi i umówimy się na odwiedziny - dobrze?:)

Posted

DoPi napisał(a):
Coby my nie chcieli, kupilimy ale mamunia troche zjadła bo wybredna jezd:razz: Asiorku senkiju:lol:

a "se" ktoś po to by przyszedł??? :cool3: na Floriańską...

DoPi napisał(a):
No i odrobaczyliśmy rodzinkę Pyrantelum

poproście dr jak będziecie za dwa tyg, zeby odrobaczył psiaki vetminthem .. o pyrantelum słyszałam, że wielu jeszcze lekarzy go daje, ale jak by nie patrzeć to lek na LUDZKIE glisty a nie na robale zwierzęce... skoro działa na glisty to raczej innego cholerstwa nie usunie... dlatego warto drugą dawką odrobaczyć je innym weterynaryjnym środkiem ;)

Evelka napisał(a):
Naprawdę uroczo chrypię:cool3::eviltong:

no nie odmówię sobie dziś przyjemności zadzwonienia do Ciebie i usłyszenia tej chrypki, bo ogromnie jestem ciekawa jak chrypisz :megagrin:

Posted

Asior napisał(a):
(...) no nie odmówię sobie dziś przyjemności zadzwonienia do Ciebie i usłyszenia tej chrypki, bo ogromnie jestem ciekawa jak chrypisz :megagrin:

No naprawdę bardzo śmieszne!:eviltong: A gdzie współczucie dla mojego stanu?!:mad::razz:

Posted

Moje drogie cioteczki czekam na Was , dzisiejszy wieczór do północy jest Wasz, bo może potem troche bysmy sie przespały.
Dalej walczymy z robalami!!:mad: To niewiarygodne:-o. Asiorku sie by podeszło na Floriańską, bo sie pracuje na Szewskiej;) i dziekuję za radę w sprawie odrobaczania.
A i "Grochu" juz coraz lepiej radzi sobie z pokonaniem bariery klatkowej i niestety znaczy swą droge:cool3:
panele beda do wymiany jak nic. Jak maluchy wyjmiemy z kennelki przy sprzataniu i wymianie posłań to pierwsze co robia to .... no wiadomo co:razz:. Jakies zdjęcia się wklei jak sie nauczy, bo młodziezy sie nie doproszę.

Posted

DoPi to ma być transporter dla malucha? ;) wiesz.. jakby Ci to powiedzieć.. co by Cię nie urazić ;) ...jest trochę za mały na te wielkoludy ;)

no to miłej imprezki Ciotki! tylko wszystkie maluchy mi tu po równo wygłaskać!!! ;) trza dbać o ich delikatną psychikę ;)

Posted

Psia mama jest niesamowita :loveu: cudna sunia. A maluchy wiadomo - sama słodycz :loveu: Żeby nie przedłużać bo i spać trzeba iść wstawiam kilka fotek na początek :razz:

Posted

Piękne maleństwa i mamusia :)

Przepraszam za offa...ale prosimy osoby z Krakowa o pomoc!
Chanelka uciekła!!!
Zajrzyjcie proszę na jej wątek, może ktoś wie jak pomóc!
Chanelka w środę pojechała do Krakowa do nowych właścicieli, nowego miasta. Nie zna miejskiego zgiełku, wczoraj wyrwała się z szelek i uciekła bidulka nie wiadomo dokąd Pomóżcie! Może ktoś z Krakowa, albo znacie dogomaniaków, którzy pomogą?

http://www.dogomania.pl/threads/195006-KRAK%C3%93W-Nowa-Huta-Zagin%C4%99%C5%82a-tyle-co-wyadoptowana-suczka!-Prosz%C4%99-POM%C3%93%C5%BBCIE!!

Posted

DoPi zadałaś pytanie na wątku moich szczeniorów, odpiszę Ci także tutaj:

Żółta biegunka czy normalna?
Wymioty po jedzeniu? (ile czasu po?) Co to za rzygowinki? (jedzenie, piana, śluz?)
Cz maluchy jedzą coś oprócz mleka mamy?
Czy są wychudzone lub apatyczne?

I jeszcze... dlaczego szczeniaki nie zostały poddane eutanazji zaraz po urodzeniu? Pod czyją opieką przebywała wtedy suka? Nie mam czasu czytać wątku, przepraszam.