paoiii Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 DoPi napisał(a):Witam Kopciuszka i Asiorka na wątku maluchów. Dziękuję za zainteresowanie. Napewno bedę pytac o wiele rzeczy, bo doświadczenie mam marne w wychowaniu szczeniaków. Odrazu mówie, ze rowniez doswiadczenia nie mam, ale z racji w miare bliskiego miejsca zamieszkania moge zawsze w czymś pomoc. No i do zobaczenia w sobote, jednak będe czekac pod kraksportem wole sie nie zagłębiac w osiedle bo nie trafie i opoznie wyjazd :) Quote
jadwiga Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 pozdrawiam,niestety,na razie mogę tylko zapisać... Quote
DoPi Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 artykuł o naszej suni w dzisiejszej Gazecie Wyborczej w części krakowskiej na str.7 lub w internecie na stronie gazeta.pl /kraków . Miszkańcy zdenerwowali sie na gmine. Podrzuce im zdjęcie z maluchami, to wrzucą na strone ze zwierzakami. Quote
2411magdalenka Posted October 1, 2010 Author Posted October 1, 2010 nie mogę się doczekać jutra... i jutrzejszej relacji! Zakochana jestem w maleństwach po uszy... codziennie oglądam je po 5-6 razy :) Quote
paoiii Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 Ja też się nie moge doczekać by ujrzeć cudeńka no i mamuśke oczywiście! :) A relacja przynajmniej ta foto bedzie dopiero wieczorem, wybaczcie ale po hotelu jade od razu do moich pociech do schronu na reszte dnia :) Quote
2411magdalenka Posted October 2, 2010 Author Posted October 2, 2010 ale długo trzymacie w niepewności ;) a może już rodzinka jest u Cioteczki DoPi tylko za bardzo ją absorbuje? ;) mam nadzieję, że mamusia i maluchy zdrowe.... Quote
paoiii Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 Rodzinka u cioteczki DoPi myśle najwcześniej w poniedziałek. Suńka jest przesympatyczna, ma mega pobudzony instynk macierzyński dla maluchów zrobiła by wszystko! Szczeniorki przecudowne małe larwy:loveu:. Mamusia wyszła na chwilke na pole zeby sobie odpocząc, bo maluszki ssają ją cały czas, pozatym nie chciałysmy jej stresować robiąc zdjecia dzieciaczkom. Są 3 sunie i jeden chłopak (trzeba robić bazarek imininkowy!) sunia sunia Zdjęc bedzie wiecej jak DoPi już je wezmie :) Quote
2411magdalenka Posted October 2, 2010 Author Posted October 2, 2010 Cudne cudowności aż słów brak :) cały dzień nie mogłam na tyłku usiedzieć tylko właziłam na dogo i sprawdzałam czy już są fotosy. Wspaniałe są. I mamusia też złapała mnie za serducho... Quote
kopciuszek Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 Ostatni chłopak to chyba głowe ukradł innemu psiakowi:evil_lol::loveu: Quote
DoPi Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 ja bardzo sorry, ale dopiero teraz mam chwile. Sunia jest cudowną mamunią. Brzydko się na nas patrzyła jak weszłyśmy do boksu z Paoii. Przekupiłam ją jednak jedzonkiem. Dała się pogłaskac i poruszać maluchy. Jaq otworzyłyśmy wrota boqsu do podniosła się sama do wyjścia. Więc ją wzięłam na smyczkę i poszłyśmy na trawniczeq(wcieło mi 11 litere alfabetu, będe używać q). Po drodze spotqałyśmy Łuqasza i chyba go poznała bo podbiegła machając ogonqiem. Jednaq szybqo wróciłyśmy do maluchów. Jutro jadę do Amigi po qlatqę qennelową coby Szanta nie zagryzła się z sunią. No i do Magdy, qtóra zaoferowała mi qarmę. Magda będziemy dobijać targu. Co do głowy chłopczyqa to polecam film "masqa". Może cos w tym jest?? a najpewniej to niezła mieszanqa będzie z tatusiem szczeniaqów. Brązowa dziewczynqa pewnie po tatusiu, a chłopczyq będzie miał główqe tatusika hehehe. Boszzz zwariuje z qlawikaturą,k a to jedyny czynny laptoq. Quote
2411magdalenka Posted October 3, 2010 Author Posted October 3, 2010 DoPi czekam, wszystko gotowe :) fajowa Ciotka z Ciebie ;) a ze mnie uparta i wolę przekazanie a nie handel ;) Na dzień dobry musiałam się przywitać i znowu pooglądać dzieciątka, a jak męża wyprawię znowu na Mazury to wezmę się za bazarek imieninkowy... Maska hihihihiihi no gdyby był dziewczynką to chyba nie byłoby innej opcji ;) Quote
sailor Posted October 3, 2010 Posted October 3, 2010 Witam, melduje się na wątku( z lekkim opóźnieniem). W mieszkaniu (czyt. w moim pokoju) trwaja prace przygotowawcze na przyjęcie nowej rodzinki. Na razie wygląda na to, że nie będę miał gdzie spać:) bo moje łózko ewidentnie przeszkadza w naszych planach. No ale grunt to wydzielić bezpieczną przestrzeń wolną od naszego krwiożerczego potwora( Szanty). Quote
karusiap Posted October 3, 2010 Posted October 3, 2010 sailor napisał(a):Witam, melduje się na wątku( z lekkim opóźnieniem). W mieszkaniu (czyt. w moim pokoju) trwaja prace przygotowawcze na przyjęcie nowej rodzinki. Na razie wygląda na to, że nie będę miał gdzie spać:) bo moje łózko ewidentnie przeszkadza w naszych planach. No ale grunt to wydzielić bezpieczną przestrzeń wolną od naszego krwiożerczego potwora( Szanty). a kiedy planujecie przeprowadzke psiakow? Quote
2411magdalenka Posted October 3, 2010 Author Posted October 3, 2010 wykraczę wszystko ;) DoPi i Sailor właśnie odjechali ode mnie z karmą, zaopatrzyli się również w wiekowe kocyki i z klatką od Amigi ruszyli do hoteliku :) także mamusia i cudeńka od dzisiaj będą w ciepełku i pod czujnym okiem Wspaniałej Cioteczki i jej równie wspaniałego syna, który odstępuje pokój rodzince :loveu::loveu::loveu: bazarek imieninkowy właśnie się tworzy, ruszy w ciągu godzinki pewnie... Quote
2411magdalenka Posted October 3, 2010 Author Posted October 3, 2010 URZĄDZAMY CHRZCINY, ZAPRASZAM http://www.dogomania.pl/threads/193873-CHRZCINY-tj-bazarek-imieninkowy-dla-4-malc%C3%B3w-i-mamy-do-10.10-godz-22?p=15481410#post15481410 Quote
paoiii Posted October 3, 2010 Posted October 3, 2010 2411magdalenka napisał(a):wykraczę wszystko ;) DoPi i Sailor właśnie odjechali ode mnie z karmą, zaopatrzyli się również w wiekowe kocyki i z klatką od Amigi ruszyli do hoteliku :) także mamusia i cudeńka od dzisiaj będą w ciepełku i pod czujnym okiem Wspaniałej Cioteczki i jej równie wspaniałego syna, który odstępuje pokój rodzince :loveu::loveu::loveu: bazarek imieninkowy właśnie się tworzy, ruszy w ciągu godzinki pewnie... ooo jak super moze uda mi sie np we wtorek umowic z Dopi na jakies zdjecia nowe maluchów i mamci z domu! :) Quote
Koszmaria Posted October 3, 2010 Posted October 3, 2010 się urodziły skurczybyki niemal równo miesiąc przed moimi 21 urodzinami :o Quote
sailor Posted October 3, 2010 Posted October 3, 2010 Dotarlim do domu. Jak się okazało klatka nie zajeła całego mojego pokoju i nadal mam gdzie spać. Sunia wesoło szwęda się po pomieszczeniach w których aktualnie nie ma Szanty( czyli żadko odwiedza duży pokój). Maluchy ja to maluchy...śpią. Jutro zrobimy spotkanie Mamusi z Szantą, dziś już się nie da bo na polu ciemno i nasza starusza nic nie będzie widzieć. Podsumowując- nowa rodzina wydaje się być zadowolona z przeprowadzki. Quote
2411magdalenka Posted October 4, 2010 Author Posted October 4, 2010 super :) i cieszę się, że zostało dla Ciebie parę metrów kwadratowych na legowisko ;) ...a dzisiaj u mnie przymrozek! super, że "rodzinka na swoim" hehehe Quote
DoPi Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 no tak, ja poprosze o jakies imiona bo sunie trzaby jakos wołać. A jest ekstraśna. Jak chce siku to stoi pod drzwiami i wyciaga łebek do klamki. Macha ogonkiem. A jak przychodzi na pieszczoty to tak klekota pyszczkiem jak bocian . Quote
wojtuś Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 Jestem Magdalenko :loveu: A czemu w zaproszeniu potraktowałaś mnie od razu :mad:, to chyba tak wychowawczo bym odwagę miał :cool3: sie pojawić;);) Cudowna ta Rodzinka:) Jest tutaj Agnieszka24 to myślę że pomoże w radach o karmieniu takich Szczeniaków, sama Aga wykarmiła od butelki 2 tyg. Zuzię. Aga zaglądaj prosimy:loveu: Pieknie Wszystkich Witam i Asiora:loveu:, który radą i pomocą z Nami będzie;);) Quote
2411magdalenka Posted October 4, 2010 Author Posted October 4, 2010 podnoszę, co by o rodzince "głośno" było... fajowo, że mamusia względnie mało kłopotów sprawia... nie mogę się doczekać, żeby ją poznać...:cool3: Quote
DoPi Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 witam nowozaglądających, dzisiaj zapoznawaliśmy moją Szantę z sunia , ale oczywiście jak mnie nie było w domu. Na spacer wyszły obie z Sailorem. Zobaczymy co będzie jak ja będę w domu. Jak źle to bede się musiała wyprowadzić hehe. Maluchy śpią i się czołgają. Więcej napisze Synuś mój jak wróci , bo to jego rodzina Quote
Evelka Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 Jestem i ja. Rodzinka faktycznie przepiękna! Wszystkie maluchy chwytają za serce:loveu: Mój TŻ też zauroczony, bo jest wielkim fanem JRT...:cool3: Wiem, wiem, że Mamusia jest raczej foksterierem, ale w końcu czy to taka wielka różnica?:evil_lol: DoPi, sailor - jesteście niesamowici:loveu:, że zdecydowaliście wziąć do siebie całą rodzinkę! Ogromnie gratuluję i dziękuję! Quote
Recommended Posts