Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

DoPi napisał(a):
Witam Kopciuszka i Asiorka na wątku maluchów. Dziękuję za zainteresowanie. Napewno bedę pytac o wiele rzeczy, bo doświadczenie mam marne w wychowaniu szczeniaków.

Odrazu mówie, ze rowniez doswiadczenia nie mam, ale z racji w miare bliskiego miejsca zamieszkania moge zawsze w czymś pomoc. No i do zobaczenia w sobote, jednak będe czekac pod kraksportem wole sie nie zagłębiac w osiedle bo nie trafie i opoznie wyjazd :)

Posted

artykuł o naszej suni w dzisiejszej Gazecie Wyborczej w części krakowskiej na str.7 lub w internecie na stronie gazeta.pl /kraków . Miszkańcy zdenerwowali sie na gmine. Podrzuce im zdjęcie z maluchami, to wrzucą na strone ze zwierzakami.

Posted

Ja też się nie moge doczekać by ujrzeć cudeńka no i mamuśke oczywiście! :) A relacja przynajmniej ta foto bedzie dopiero wieczorem, wybaczcie ale po hotelu jade od razu do moich pociech do schronu na reszte dnia :)

Posted

Rodzinka u cioteczki DoPi myśle najwcześniej w poniedziałek. Suńka jest przesympatyczna, ma mega pobudzony instynk macierzyński dla maluchów zrobiła by wszystko!
Szczeniorki przecudowne małe larwy:loveu:. Mamusia wyszła na chwilke na pole zeby sobie odpocząc, bo maluszki ssają ją cały czas, pozatym nie chciałysmy jej stresować robiąc zdjecia dzieciaczkom. Są 3 sunie i jeden chłopak (trzeba robić bazarek imininkowy!)

sunia

sunia

Zdjęc bedzie wiecej jak DoPi już je wezmie :)

Posted

ja bardzo sorry, ale dopiero teraz mam chwile. Sunia jest cudowną mamunią. Brzydko się na nas patrzyła jak weszłyśmy do boksu z Paoii. Przekupiłam ją jednak jedzonkiem. Dała się pogłaskac i poruszać maluchy. Jaq otworzyłyśmy wrota boqsu do podniosła się sama do wyjścia. Więc ją wzięłam na smyczkę i poszłyśmy na trawniczeq(wcieło mi 11 litere alfabetu, będe używać q). Po drodze spotqałyśmy Łuqasza i chyba go poznała bo podbiegła machając ogonqiem. Jednaq szybqo wróciłyśmy do maluchów.
Jutro jadę do Amigi po qlatqę qennelową coby Szanta nie zagryzła się z sunią. No i do Magdy, qtóra zaoferowała mi qarmę. Magda będziemy dobijać targu.
Co do głowy chłopczyqa to polecam film "masqa". Może cos w tym jest?? a najpewniej to niezła mieszanqa będzie z tatusiem szczeniaqów. Brązowa dziewczynqa pewnie po tatusiu, a chłopczyq będzie miał główqe tatusika hehehe. Boszzz zwariuje z qlawikaturą,k a to jedyny czynny laptoq.

Posted

DoPi czekam, wszystko gotowe :) fajowa Ciotka z Ciebie ;) a ze mnie uparta i wolę przekazanie a nie handel ;)

Na dzień dobry musiałam się przywitać i znowu pooglądać dzieciątka, a jak męża wyprawię znowu na Mazury to wezmę się za bazarek imieninkowy...
Maska hihihihiihi no gdyby był dziewczynką to chyba nie byłoby innej opcji ;)

Posted

Witam, melduje się na wątku( z lekkim opóźnieniem). W mieszkaniu (czyt. w moim pokoju) trwaja prace przygotowawcze na przyjęcie nowej rodzinki. Na razie wygląda na to, że nie będę miał gdzie spać:) bo moje łózko ewidentnie przeszkadza w naszych planach. No ale grunt to wydzielić bezpieczną przestrzeń wolną od naszego krwiożerczego potwora( Szanty).

Posted

sailor napisał(a):
Witam, melduje się na wątku( z lekkim opóźnieniem). W mieszkaniu (czyt. w moim pokoju) trwaja prace przygotowawcze na przyjęcie nowej rodzinki. Na razie wygląda na to, że nie będę miał gdzie spać:) bo moje łózko ewidentnie przeszkadza w naszych planach. No ale grunt to wydzielić bezpieczną przestrzeń wolną od naszego krwiożerczego potwora( Szanty).

a kiedy planujecie przeprowadzke psiakow?

Posted

wykraczę wszystko ;)
DoPi i Sailor właśnie odjechali ode mnie z karmą, zaopatrzyli się również w wiekowe kocyki i z klatką od Amigi ruszyli do hoteliku :) także mamusia i cudeńka od dzisiaj będą w ciepełku i pod czujnym okiem Wspaniałej Cioteczki i jej równie wspaniałego syna, który odstępuje pokój rodzince :loveu::loveu::loveu:

bazarek imieninkowy właśnie się tworzy, ruszy w ciągu godzinki pewnie...

Posted

2411magdalenka napisał(a):
wykraczę wszystko ;)
DoPi i Sailor właśnie odjechali ode mnie z karmą, zaopatrzyli się również w wiekowe kocyki i z klatką od Amigi ruszyli do hoteliku :) także mamusia i cudeńka od dzisiaj będą w ciepełku i pod czujnym okiem Wspaniałej Cioteczki i jej równie wspaniałego syna, który odstępuje pokój rodzince :loveu::loveu::loveu:

bazarek imieninkowy właśnie się tworzy, ruszy w ciągu godzinki pewnie...

ooo jak super moze uda mi sie np we wtorek umowic z Dopi na jakies zdjecia nowe maluchów i mamci z domu! :)

Posted

Dotarlim do domu. Jak się okazało klatka nie zajeła całego mojego pokoju i nadal mam gdzie spać. Sunia wesoło szwęda się po pomieszczeniach w których aktualnie nie ma Szanty( czyli żadko odwiedza duży pokój). Maluchy ja to maluchy...śpią. Jutro zrobimy spotkanie Mamusi z Szantą, dziś już się nie da bo na polu ciemno i nasza starusza nic nie będzie widzieć. Podsumowując- nowa rodzina wydaje się być zadowolona z przeprowadzki.

Posted

no tak, ja poprosze o jakies imiona bo sunie trzaby jakos wołać. A jest ekstraśna. Jak chce siku to stoi pod drzwiami i wyciaga łebek do klamki. Macha ogonkiem. A jak przychodzi na pieszczoty to tak klekota pyszczkiem jak bocian .

Posted

Jestem Magdalenko :loveu:
A czemu w zaproszeniu potraktowałaś mnie od razu :mad:,
to chyba tak wychowawczo bym odwagę miał :cool3:
sie pojawić;);)
Cudowna ta Rodzinka:)

Jest tutaj Agnieszka24 to myślę że pomoże w radach o karmieniu
takich Szczeniaków, sama Aga wykarmiła od butelki 2 tyg. Zuzię.

Aga zaglądaj prosimy:loveu:

Pieknie Wszystkich Witam i Asiora:loveu:, który radą i pomocą z Nami będzie;);)

Posted

witam nowozaglądających, dzisiaj zapoznawaliśmy moją Szantę z sunia , ale oczywiście jak mnie nie było w domu. Na spacer wyszły obie z Sailorem. Zobaczymy co będzie jak ja będę w domu. Jak źle to bede się musiała wyprowadzić hehe.
Maluchy śpią i się czołgają. Więcej napisze Synuś mój jak wróci , bo to jego rodzina

Posted

Jestem i ja.
Rodzinka faktycznie przepiękna! Wszystkie maluchy chwytają za serce:loveu:
Mój TŻ też zauroczony, bo jest wielkim fanem JRT...:cool3: Wiem, wiem, że Mamusia jest raczej foksterierem, ale w końcu czy to taka wielka różnica?:evil_lol:
DoPi, sailor - jesteście niesamowici:loveu:, że zdecydowaliście wziąć do siebie całą rodzinkę!
Ogromnie gratuluję i dziękuję!