Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 494
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Aniu14p, nie wiem dlaczego ludzie, wydawać by się mogło światli, czasem mówią i robią rzeczy, z których dziecko by się śmiało. My dorośli z czasem zatracamy zdolność patrzenia na rzeczywistość sercem, że o empatii nie wspomnę. W obecnym, skrajnie materialistycznym świecie nie ma czasu i ochoty (u dużej cześci społeczeństwa) na zadumę czy refleksję. A wpomnianym przez Ciebie ludziom, może sie zdaje, że będą żyli wiecznie? Nie wiem.
Tak myślę, że to nie są ludzie Liska. To ktoś inny jest mu przeznaczony.
Wierzę w to!
Lisku do góry, szukamy domku!

Posted

Masz rację, dla Liska to trzeba mieć sporo energii, ostatnio jak mi się uwolnił z za dużej obroży to można było boki zrywać ze śmiechu jak stara, zdenerwowana i ostro puszysta ciotka goniła za maluszkiem, ale przyszedł i już na rączkach doturlaliśmy się do boksu :evil_lol: , a co tam, kurtkę zawsze można wyprać!

Posted

Lisek na nowo mnie wczoraj zadziwł - tak jak zadziwia mnie za każdym razem, kiedy pojawiam się w schronisku - bo on mimo całego swojego schroniskowego nieszczęścia ma tyle dobrodusznej pogody ducha w sobie. To najwdzięczniejszy psiak, jakiego w życiu widziałam :loveu:

Posted

eurydyka napisał(a):
nikt nie zauwaza Liska, a to taki fajowy psiak

lisek jest łagodny siedzial z moja sunia w jednym boksie .mozna go polecic:wink: :scared: :painting:

Posted

Jako, że moje psy nie znoszą kąpieli, ani czesania, ani żadnych zabiegów upiększaniących, to proszę żeby ktoś z większym autorytetem przytulił wreszcie Liseczka, to jest piękny i mądry piesek, piesek, który czeka i potrafi pokochać na zawsze, Lisek jeast absolutnie cudowny (nie to co moje egoistyczne zarazy - sztuk 4, bo w bloku, w centrum Warszawy, więcej nie dam rady przytulić, szczególnie, że mam negatywnie nastawionych sąsiadów)

Posted

[quote name='Ania-Sonia']Oto Lisek :multi: :loveu: :loveu: Lisek mieszka w sochaczewskim schronisku „Azorek”. Od paru lat. Jakoś nikt się na nim jeszcze nie poznał…

Jest niewielkiego wzrostu, a wyglądem przypomina owczarka szetlandzkiego. Moim zdaniem jest prześlicznym psem :loveu:

Ale to co w Lisku najfajniejsze to charakter – to wesoły i żywy (ma temperamencik młodzieńca, ale takiego kulturalnego ;) ), pogodny i bardzo bystry psiak. Łagodny w stosunku do innych psów, bardzo przyjacielski i czuły dla ludzi.
Przebywanie z Liskiem i wyprowadzanie go na spacery to ogromna przyjemność nie tylko dla psa, ale i wolontariuszy :lol: Lisek po prostu uwielbia towarzystwo człowieka i niezwykle wdzięcznie to okazuje. Reaguje za każdy gest i słowo skierowane w jego kierunku.

Lisek ma już kilka latek (ok.4-5), z czego większość spędził w schronisku :-( W zeszłym roku został zaatakowany i dotkliwie pogryziony przez innego psa. Teraz przebywa w najsympatyczniejszym boksie pod wiatą wraz z dwiema uroczymi panienkami – Muszką i Minią. Dziewczynki mają już swój wątek, teraz pora na Liska :lol:

Może dzięki dogomanii Lisek nie podzieli losu innego słynnego dogomaniackiego Liska, który na wyzwolenie od schroniskowej egzystencji musiał czekać 20 lat.

Jeśli chciałbyś dać szansę Liskowi - zadzwoń 0-507 920 043 lub napisz do: psiapoczta@poczta.fm

[/quote
do gory lisek pros o domek:ghost_2: