Jump to content
Dogomania

2x CACIB Vilnius / LITWA 18-19. 12. 2010

Recommended Posts

• Replies 68
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Na wystawie klubowej w Wilnie - Arabella z Fabryki Psów FCI - Zwycięzca Młodzieży. Pierwszy wniosek na Młodzieżowego Championa Litwy.
Trzymamy kciuki za kolejne wystawy.

Posted

Havany napisał(a):
Na wystawie klubowej w Wilnie - Arabella z Fabryki Psów FCI - Zwycięzca Młodzieży. Pierwszy wniosek na Młodzieżowego Championa Litwy.
Trzymamy kciuki za kolejne wystawy.

Ogromne Gratulacje !!!!

Posted

Dziś Arabella dostała ocenę doskonałą ale była druga. Wszystko zgarnął All - pokonał konkurencję nawet z najlepszych hodowli europejskich.

Wiesiu - gratulacje !

Posted

Havany napisał(a):
Dziś Arabella dostała ocenę doskonałą ale była druga. Wszystko zgarnął All - pokonał konkurencję nawet z najlepszych hodowli europejskich.

Wiesiu - gratulacje !

No to Super!!!
Gratki:)

Posted

Dziękuję:) Wyjazd był dla nas owocny. Alek tą wystawą spełnił warunek na Championa Litwy. Pojechaliśmy po ostatniego CAC-a, a młody pokonał fińskie psy i wygrał nawet ze Zwycięzcą Europy. Nasza Tajcia też otrzymała LTCAC i res.CACIB, co mnie bardzo cieszy, bo panna nie znosi wystaw.

Posted

Wiesiu, ogromne gratulacje. Alek jest tak piękny , że nie dziwi to zwycięstwo. Dobrze że pokazujesz go poza granicami. To świetna reklama nie tylko Twojej hodowli ale też polskich hawańczyków. Jeszcze raz gratuluję.Szkoda ,że nie zabrałaś Didi.
PS Jak duża była stawka w poszczególnych klasach.

Posted

Nareszcie już w domu. Po całonocnej podróży i tylu emocjach nawet spać mi się nie chce. Jeśli chodzi o wystawy to jestem bardzo dumna z Arabelli, choć przeżyłyśmy chwilę zgrozy w sobotę, ponieważ, co gorsza na ringu, Arabella dostała sensacji żołądkowych (pewnie to też moja wina, że nieodstersowałam jej przed wystawą, choć sama byłam jak kłębek nerwów i chyba za to co się stało na ringu ze zdenerwowania mogłabym przepraszać we wszystkich językach świata. Arabella bardzo podobała się sędzinie w sobotę i byłam w 90% pewna, że wygra, bo po pierwszej wpadce dała nam jeszcze szanse, ale przy drugiej powiedziała, że niestety, ale pierwsze miejsce dostaje suczka z Finlandii. Choć muszę przyznać, że samo porównywanie mojej Arabelki do psów z Finlandii (jednych z lepszych na świecie) jest bardzo emocjonujące i jestem dumna, że dostała 2 x ocenę doskonałą. Bardzo dziękuję Pani Aniu za tak przepięknego psa o idealnym dla mnie i dla rodziny charakterze.
Jeśli chodzi natomiast o warunki to hala jest bardzo niska, więc dzwięk się mocno roznosi i nasila, a szczególnie jak są blisko Chihuahua, malutko miejsca, ciasno i duszno. Inaczej było na klubowej gdzie psów było ok 150, a nie 2000. A jak już wiadomo na klubowej dostałyśmy puchar i pierwszy wniosek na JCHLT.
Jeszcze dodam jeden z moich wniosków-wzorzec hawańczyka chyba można wyrzucić, a już napewno zapis o tym, że psa się nie strzyże i zostawia się w jak najbardziej naturalnym wyglądzie. Otóż nie, wszystkie fińskie i nie tylko psy mają wyrównywany płaszcz, czasem robiona jest tzw. "spódniczka", przycinane włosy na ogonie i uszach, na łapach to już standard i dodatkowa ciekawa sprawa mają tapirowane włosy na czubki głowy tak jak robi się to shi-tzu (miła finka nawet pokazała mi jak zrobic to dokładnie i wypróbowałam to w niedzielę, muszę przyznać, że ładnie wyglądała). I chyba to tyle ;D

Posted

Monia , wielkie gratki dla Arabelli za odniesiony sukces a dla Ciebie gratulacje za upór i wytrwałość. Opłacało się.
Jak wypoczniesz napisz coś więcej, jaka była stawka, na co zwracali uwagę sędziowie, może fotki jak masz i jak ogólne odczucia co do organizacji wystawy.

Posted

Pilosus napisał(a):
Dziękuję:) Wyjazd był dla nas owocny. Alek tą wystawą spełnił warunek na Championa Litwy. Pojechaliśmy po ostatniego CAC-a, a młody pokonał fińskie psy i wygrał nawet ze Zwycięzcą Europy.

Na innym forum już Ci pisałem, że Al jest dla mnie number one w Polsce :)

Posted

Monika, jeszcze raz gratuluję. Trzy dni z rzędu i u trzech różnych sędziów uzyskałyście ocenę doskonałą. Moim zdaniem, w porównaniu z naprawdę świetnymi psami jest to bardzo dobry wynik. Bo jeżeli jesteś porównywana do najlepszych to łatwiej jest dostrzec wszystkie wady.
Możesz być dumna z Arabelli.

Posted

Jestem bardzo dumna z niej. Choć myślałam, że choć dwa wnioski przywieziemy, bo chciałam jeszcze zrobić białoruskiego lub łotweskiego JCH, bo gdybym miała litewskiego to tam wystarczy jeden wniosek. Teraz pewnie to już nie zdążymy przed ukończeniem 18 miesięcy, a maratonów nie chce znów robić. Choć w wakacje już mam zaplanowane trzy pod rząd (znów klubowa) w Druskiennikach (początek sierpnia, dlatego pewnie nie będzie nas w Sopocie). Zresztą mało wystaw w Polsce planuje tego roku.