Jump to content
Dogomania

2x CACIB Vilnius / LITWA 18-19. 12. 2010

Recommended Posts

Posted

Ale mam pietra :-o Na samą myśl o tych wystawach serce przyśpiesza. Muszę Arabella idealnie przygotować, jeszcze bardziej muszę o jej włos zadbać. Może znacie sposoby jak zrobić, aby była bardziej puszysta, ale lśniąca i jedwabista, bo czasem mam wrażenie, ze wygląda jak czarny maltańczyk z przylegającym włosem do skóry. A musiała akurat teraz mieć wymianę włosa :roll:. O której tam powinnam być, bo wyjeżdżamy w czwartek o 17 i tak ok 7 tam będziemy, a chyba według ichniego czasu o 8, czy powinnam od razu pojechać na wystawę? I jeszcze jedno czasem używam final spray (przeważnie na przedziałek), wiem, ze u nas w Polsce jeszcze tak nie ganiają za to i nie dochodzi o dyskwalifikacji psa, a jak jest na Litwie?

• Replies 68
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

monia wyjeżdzasz o 17 i na miejscu planujesz byc 7 ( ichnia 8 )??? strasznie długo bedziecie jechać???/

spraje ok mozna używac ale na puderek i inne osuszacze trzeba uważać czasem się moga przyczepic jak wszędzie na zagranicznych wystawach ;)

Posted

Dziewczyny z Koszalina wyjeżdżają o 17, ja dosiadam się w Lęborku (z Lęborka do Ełku jest 400km-ok 6 godzin jazdy), a z Suwałk do Wilna 3,5 godziny. Reasumując wychodzi =/- 10 godzin ;D

• 3 weeks later...
Posted

Jestem załamana:-( Nie mam transportu, z przyczyn losowych moja towarzyszka, która miała jechać ze mną, dziś mi powiedziała, że musi wycofać psy. Ja mam trzy wystawy opłacone i co teraz. Zostało mało czasu, aby kogoś znaleść i chyba będe musiała wybrać się pociągiem:shake:. Załamka!!!

Posted

Monia85 napisał(a):
Jestem załamana:-( Nie mam transportu, z przyczyn losowych moja towarzyszka, która miała jechać ze mną, dziś mi powiedziała, że musi wycofać psy. Ja mam trzy wystawy opłacone i co teraz. Zostało mało czasu, aby kogoś znaleść i chyba będe musiała wybrać się pociągiem:shake:. Załamka!!!

No to faktycznie Problem.Zadzwoń do ZK do Sopotu wiem że dziewczyny często organizuja takie wypady,więc może akurat sie uda.Pozdrawiam

Posted

Monia85 napisał(a):

Oj to naprawde masz problemik i to powazny :(
Rozmawialiśmy ostatnio ,miała nadzieje ze bedzie dobrze z tym twoim transportem
Ja sie spytam dwie osoby bo jadą ...ale nie wiem czy maja jeszcze wolne miejsca jak cos to zadzwonie do ciebie...

Posted

Jak pisałam na innym wątku-należy liczyć wyłącznie na siebie. Po małym flirtowaniu z kierowcą i opowieści jakiego to mam słodkiego pieska udało mi się firmę przewozów międzynarodowych namówić na możliwość zabrania mojego psiaka. W tą i z powrotem mam przejazd, a co najważniejsze koszt takiego biletu w dwie strony kosztuje mnie 250zł. Ach ten kobiecy wdzięk, że nawet przez słuchawkę telefonu można coś załatwić:diabloti:

Posted

Monia85 napisał(a):
Jak pisałam na innym wątku-należy liczyć wyłącznie na siebie. Po małym flirtowaniu z kierowcą i opowieści jakiego to mam słodkiego pieska udało mi się firmę przewozów międzynarodowych namówić na możliwość zabrania mojego psiaka. W tą i z powrotem mam przejazd, a co najważniejsze koszt takiego biletu w dwie strony kosztuje mnie 250zł. Ach ten kobiecy wdzięk, że nawet przez słuchawkę telefonu można coś załatwić:diabloti:

No twój urok działa Hihi :diabloti:
Moi znajomi jadą ale niestety nie maja wolnego miejsca więc nie pisałam i nie dzwoniłam :)
trzymam kciuki za was !!!!

Posted

Monia85 napisał(a):

no no Monia wielki szacun !!! Widze że sie mocno zaparłaś na ta wystawę SUPER BEDE TYM BARDZIEJ MOCNO TRZYMAŁA ZA WAS KCIUKI!!!.
PS PAmietaj o zmianie czasu -chyba godzinka do przodu nie spóźnij sie na ring!

Posted

Dostałam na zgłoszeniu informację, że numerki do odbioru przy ringu. W piątek będę o 7:00 w Wilnie, więc mam czas do wystawy klubowej, bo zaczyna się dopiero o 14:00. Czy na swojej stronie podzadzą ilość zgłoszonych psów w danej rasie i klasie i czy będzie podana mniej więcej rozpiska godzinowa, tak jak u nas na wystawach?

Posted

Monia85 napisał(a):

No Monia Super! Jak stare przysłowie mówi "Tam gdzie diabeł nie może to babe pośle" Trzymamy kciuki!

Posted

[quote name='Cezus80']No kochani I jak po wystawie ????
Były jakieś cotonki ???[/QUOTE]
Do wystawy to jeszcze 12 dni, ale umiejętność przewidywania przyszłości, jest z gatunku tych cennych :p

PS. Szkoda, że nie będziecie w Legionowie.

Podpisano
Gorszapołowa na koncie Lepszejpołowy :diabloti:

Posted

O kurcze ostatnio żyje w innej czasoprzestrzeni ;) hiii
No w Legionowie nas nie będzie bo będziemy walczyli w Kassel ( Niemcy ) i to będzie prawdziwa walka ponad 20 cotonków ;) uffff trzymajcie kciuki

Posted

[quote name='Cezus80']O kurcze ostatnio żyje w innej czasoprzestrzeni ;) hiii
No w Legionowie nas nie będzie bo będziemy walczyli w Kassel ( Niemcy ) i to będzie prawdziwa walka ponad 20 cotonków ;) uffff trzymajcie kciuki[/QUOTE]
Kciuki bedziemy trzymać ale wiadomo Karolinko ze ty masz najpiękniejsze cottony :)

Posted

Dzięki za super miłe słowa ... ale jak zapewne się już domyślacie są kraje w których piękno to nie wszystko ...a niestetyt jedziemy do kraju w którym tak własnie jest . Tak wiec trzymajcie kciuki bo naprawdę tym razem będą potrzebne ... a my byśmy chcieli zrobić duży plan minimum dla każdego psa + CACIB-y po jednym dla psa i suczki ;) hiiii plan prawie nie realny ...ale wierze w wasze kciukasy !!!!

Posted

[quote name='Cezus80']O kurcze ostatnio żyje w innej czasoprzestrzeni ;) hiii
No w Legionowie nas nie będzie bo będziemy walczyli w Kassel ( Niemcy ) i to będzie prawdziwa walka ponad 20 cotonków ;) uffff trzymajcie kciuki[/QUOTE]

Karolinko, trzymamy kciuki...

Posted

[B]Wystawa 18-12-2010[/B]
Jedyny spis to numery:[COLOR=black][SIZE=2][/SIZE][/COLOR]
1847
1848 - Pilosus
1849
1850
1851
1852 - ARABELLA Z Fabryki Psów
1853
1854 - Pilosus