Hawanka Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 Postanowiłam założyc wątek ponieważ dyskusja trwa w galeri Luny i Prady...(niech galeria zostanie galerią:eviltong:) Widze że dużo chetnych jest... Ja sama bym pojechała ale Poznań mnie wyczerpie finansowo :-( Ja czekam jedynie na foteczki i sprawozdanie z Wystawy (chociaż to :lol:) Pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkie hawańczyki z PL :evil_lol: Quote
Havany Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Mam nadzieję, że i nam uda się pojechać. Byłoby naprawdę fajnie, gdyby była inwazja hawańczyków z Polski. My, Wiesia, Ania i Monia. W końcu by się przekonali, że i u nas są piękne psy. Quote
Monia85 Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Już ma prawie transport załatwiony(dzięki miłej dziewczynie z dogo ;D). Hotel zarezerwowany i jutro przelewam pieniążki za wystawę, a do 15 mam czas czy chce iść na klubową, ale gadałam z dziewczyną, która jedzie i to nie jest dla nie żaden problem pojechać dzień wcześniej, więc na 60% też będziemy na klubówce, czyli trzy w jednym ;D Quote
ann1 Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 My z Czarkiem też się skłaniamy do tego aby pojechać na trzy dni i troszkę pozwiedzać. Nie byliśmy jeszcze w Wilnie.W Legionowie spotkam się z dziewczynami , pogadam i podejmę decyzję. Jeśli możesz to podaj namiary na ten hotel . Razem będzie weselej. Quote
Monia85 Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 Ja mam rezerwacje w tych trzech hotelach (tak na wszelki wypadek), bo co raz mniej miejsc jest dostępnych, a w Paryżu jak teraz rezerwowałam to już jest brak miejsc koło wystawy na ten okres. Podaje linki do hoteli w których mamy rezerwacje, ale najprawdopodobniej będziemy w tym hotelu z pierwszego linku (GILE): http://www.booking.com/hotel/lt/gile.html?aid=304142;label=postbooking_confemail http://www.booking.com/hotel/lt/europolis.html?aid=304142;label=postbooking_confemail http://www.booking.com/hotel/lt/europastayvilnius.html?aid=304142;label=postbooking_confemail Radzę zarezerwować teraz to nic nie kosztuje, to są tzw. rezerwacje elastyczne, czyli nie ponosi się żadnych kosztów przy odwołaniu rezerwacji na jeden dzień przed przyjazdem. A miejsc co raz mniej. Quote
ann1gorszapolowa Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 Czy orientowałaś się może, ile wyniesie opłata za zwierzaka? W linkach nic na ten temat nie ma, a zapis o opłatach za zwierzaki jest dość enigmatyczny. Quote
Monia85 Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 Niestety tak jest wszędzie i już do nich pisałam. Dostałam na razie odpowiedź z jednego hotelu Vilnius Europolis i oni chcą 5 euro za małego psa i 10 za średniego/za noc. Przypuszczam, że większość hoteli ma podobną cenę. Quote
ann1 Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 My bierzemy pod uwagę dwa ostatnie hotele . W pierwszym parking płatny za dobę 10 euro, w pozostałych darmowy. Jeżeli się zdecydujemy będziemy jechali samochodem. Jeżeli będziesz chciała to możemy się umówić gdzieś po trasie i pojedziesz z nami.Planujemy wyjazd w czwartek a powrót po niedzielnej wystawie. Chcemy troszkę liznąć uroków tego pięknego miasta. Quote
Monia85 Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 My też wstępnie zrezygnowałyśmy ten pierwszy hotel . Jeśli coś by się zmieniło z transportem u mnie to chętnie skorzystam z propozycji. Tu mamy jeszcze na oku hotel, a za psa chcą 10 lit(ok 11,5 zł): http://www.jnn.lt/index.php?page=rooms&hl=lt Quote
Hawanka Posted October 1, 2010 Author Posted October 1, 2010 Ale sie dziewczynki rozkreciliście wystawami zagranicznymi....:D Ja tez planuj ale dopiero w 2011 roku :) Quote
Monia85 Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 Już nie mogę się wycofać ;D. Pieniądze przelane, a szkoda mi stracić 70 euro. A do piętnastego mam czas, aby Arabelle zgłosić na klubową. To będą skromne święta w tym roku po takim weekendzie na Litwie ;D.A hotel zarezerwowałam tu i już się z dziewczynami skonsultowałam, że to będzie najlepsze miejsce i tak taniej nie znajdziemy, a wiem od kilku osób, że to całkiem fajny hotelik: http://www.jnn.lt/ . Ann1 rezerwujcie tu też pokój to będzie raźniej w grupie, a wieczorami zrobimy rundkę po Starym Mieście i tamtejszych knajpeczkach, aby nasz malutkie sukcesiki opijać ;D (oczywiście wstęp musi być z psami). Quote
Monia85 Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 Pytanie do osób, któe już wystawiały swoje psy na Litwie-czy dużo jest w danych kategoriach wiekowych psów? Czy tak jak u nas-pojedyncze sztuki, czasem pary. Quote
Pilosus Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 Monia , tak jak u nas, czasami mało, innym razem więcej. Na międzynarodówki często przyjeżdżają Finowie, np.hodowla Jatakabi's, psy mają świetne. Są czasami Szwedzi. Na krajówki też przyjeżdżają. Na pewno nie ma tyle hawańczyków, co np. yorków:evil_lol:. Zajrzyj na blog hodowli, o której wspominałam, na wystawach w Szwecji jaka jest konkurencja:lol:. Ale co Ty zawczasu się martwisz? Masz super sunię i bądź dobrej myśli. Będzie dobrze.Ja najbardziej boję się prognozy pogody.Zapowiadają taką mroźną i śnieżną zimę. Quote
Havany Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 Dziewczyny, ja chyba nie będę mogła jechać. Jeszcze zobaczę ale chyba nic z tego. Quote
Pilosus Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 Ania, staraj się, dzisiaj mija pierwszy termin zgłoszeń. Quote
Pilosus Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 Monia85, dostałaś potwierdzenie z Wilna? Quote
Monia85 Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 Nie, jeszcze nie. I nie wiem, czy mam się martwić czy nie. Chciałabym uniknąć takiej sytuacji, że moje zgłoszenie zaginęło i musiałabym znów zgłaszać i dopłacać. A zgłaszałam faxem. Teraz będę zgłaszać również na klubówkę. Kto jeszcze jest chętny??? Quote
Pilosus Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 [quote name='Monia85']Nie, jeszcze nie. I nie wiem, czy mam się martwić czy nie. Chciałabym uniknąć takiej sytuacji, że moje zgłoszenie zaginęło i musiałabym znów zgłaszać i dopłacać. A zgłaszałam faxem. Teraz będę zgłaszać również na klubówkę. Kto jeszcze jest chętny???[/QUOTE] A wysłałąś wszystkie dokumenty, tj.kopia rodowodu, przelewu i zgłoszenie? Quote
Monia85 Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 Tak, cały komplet. Zobaczymy co będzie, poczekam jeszcze tydzień. Quote
Pilosus Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 Jak nie dostaniesz, to koniecznie pisz do nich. Quote
Monia85 Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 Ach, koleżanka już dwa dni temu dostała potwierdzenie, a wysyłałyśmy w tym samym czasie tylko, że ona wysyłała e-mailem. Może do nich mój faks nie przeszedł? Napisałam do nich dwa dni temu kolejna prośbę o wysyłanie potwierdzenia i cisza. Czy mam do nich zadzwonić, czy wysłać fax ze wszystkimi dokumentami+wyjaśnienie, ze jeszcze nie otrzymałam potwierdzenia, że zgłosiłam psa i przesyłam nowy komplet w razie gdyby poprzedni się zagubił. Czy to nie będzie za duże natręctwo z mojej strony i czy nie odbiorą tego negatywnie? Quote
Pilosus Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 Wyślij jeszcze raz e-mailem, napisz tylko , że wysyłałaś faksem w pierwszym terminie i nie dostałaś potwierdzenia. Quote
Monia85 Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 Dostałam już potwierdzenia na e-mail, że przyjęli nas na 3 wystawy. A teraz proszę o kilka porad związanych z wystawianiem za granicą. Już mi się ręce trzęsą jak myślę o tym :roll:. Czy dostanę listem jakąś wejściówkę, czy mam wydrukować od nich potwierdzenie, a jak zachowywać się na ringu, czy zasada jest podobna co u nas. Tyle pytań mam, chyba o wszystko. Jak wyglądają porównania, a jak ich nie zrozumiem. Nerwy mam straszne :crazyeye: Quote
Pilosus Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 Monia, nie denerwuj się. Dostaniesz z Wilna potwierdzenie, numerki odbiera się przeważnie na ringu, mówię tu o międzynarodówce, na temat klubowej Ci nie powiem, bo nie byłam, ale jeśli nie znasz rosyjskiego, porozumiesz się z nimi po angielsku. Porównanie wygląda, tak, jak u nas. Ja zgłosiłam tylko na międzynarodówkę, na sobotę, to się spotkamy. Quote
Cezus80 Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 no jak byłam dwa lata temu na klubówce IX to po angielsku ni wząb ale po polsku !!!!! mozna było się dogadać. NA pewno wydrukuj potwierdzenie wpłaty,czasem moze sie przydac. A numerki tak jak Pilosus pisała zazwyczaj na ringu , pokazujesz zgłoszenie i dostajesz numerek . reszta jak w Polsce. Dasz radę !!!! trzymam kciuki !!!! Quote
Recommended Posts