Jump to content
Dogomania

2x CACIB Vilnius / LITWA 18-19. 12. 2010

Recommended Posts

Posted

Postanowiłam założyc wątek ponieważ dyskusja trwa w galeri Luny i Prady...(niech galeria zostanie galerią:eviltong:)

Widze że dużo chetnych jest... Ja sama bym pojechała ale Poznań mnie wyczerpie finansowo :-(

Ja czekam jedynie na foteczki i sprawozdanie z Wystawy (chociaż to :lol:)

Pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkie hawańczyki z PL :evil_lol:

• Replies 68
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mam nadzieję, że i nam uda się pojechać. Byłoby naprawdę fajnie, gdyby była inwazja hawańczyków z Polski.
My, Wiesia, Ania i Monia. W końcu by się przekonali, że i u nas są piękne psy.

Posted

Już ma prawie transport załatwiony(dzięki miłej dziewczynie z dogo ;D). Hotel zarezerwowany i jutro przelewam pieniążki za wystawę, a do 15 mam czas czy chce iść na klubową, ale gadałam z dziewczyną, która jedzie i to nie jest dla nie żaden problem pojechać dzień wcześniej, więc na 60% też będziemy na klubówce, czyli trzy w jednym ;D

Posted

My z Czarkiem też się skłaniamy do tego aby pojechać na trzy dni i troszkę pozwiedzać. Nie byliśmy jeszcze w Wilnie.W Legionowie spotkam się z dziewczynami , pogadam i podejmę decyzję. Jeśli możesz to podaj namiary na ten hotel . Razem będzie weselej.

Posted

Ja mam rezerwacje w tych trzech hotelach (tak na wszelki wypadek), bo co raz mniej miejsc jest dostępnych, a w Paryżu jak teraz rezerwowałam to już jest brak miejsc koło wystawy na ten okres. Podaje linki do hoteli w których mamy rezerwacje, ale najprawdopodobniej będziemy w tym hotelu z pierwszego linku (GILE):
http://www.booking.com/hotel/lt/gile.html?aid=304142;label=postbooking_confemail
http://www.booking.com/hotel/lt/europolis.html?aid=304142;label=postbooking_confemail
http://www.booking.com/hotel/lt/europastayvilnius.html?aid=304142;label=postbooking_confemail
Radzę zarezerwować teraz to nic nie kosztuje, to są tzw. rezerwacje elastyczne, czyli nie ponosi się żadnych kosztów przy odwołaniu rezerwacji na jeden dzień przed przyjazdem. A miejsc co raz mniej.

Posted

Niestety tak jest wszędzie i już do nich pisałam. Dostałam na razie odpowiedź z jednego hotelu Vilnius Europolis i oni chcą 5 euro za małego psa i 10 za średniego/za noc. Przypuszczam, że większość hoteli ma podobną cenę.

Posted

My bierzemy pod uwagę dwa ostatnie hotele . W pierwszym parking płatny za dobę 10 euro, w pozostałych darmowy. Jeżeli się zdecydujemy będziemy jechali samochodem. Jeżeli będziesz chciała to możemy się umówić gdzieś po trasie i pojedziesz z nami.Planujemy wyjazd w czwartek a powrót po niedzielnej wystawie. Chcemy troszkę liznąć uroków tego pięknego miasta.

Posted

Już nie mogę się wycofać ;D. Pieniądze przelane, a szkoda mi stracić 70 euro. A do piętnastego mam czas, aby Arabelle zgłosić na klubową. To będą skromne święta w tym roku po takim weekendzie na Litwie ;D.A hotel zarezerwowałam tu i już się z dziewczynami skonsultowałam, że to będzie najlepsze miejsce i tak taniej nie znajdziemy, a wiem od kilku osób, że to całkiem fajny hotelik: http://www.jnn.lt/ . Ann1 rezerwujcie tu też pokój to będzie raźniej w grupie, a wieczorami zrobimy rundkę po Starym Mieście i tamtejszych knajpeczkach, aby nasz malutkie sukcesiki opijać ;D (oczywiście wstęp musi być z psami).

Posted

Pytanie do osób, któe już wystawiały swoje psy na Litwie-czy dużo jest w danych kategoriach wiekowych psów? Czy tak jak u nas-pojedyncze sztuki, czasem pary.

Posted

Monia , tak jak u nas, czasami mało, innym razem więcej. Na międzynarodówki często przyjeżdżają Finowie, np.hodowla Jatakabi's, psy mają świetne. Są czasami Szwedzi. Na krajówki też przyjeżdżają. Na pewno nie ma tyle hawańczyków, co np. yorków:evil_lol:. Zajrzyj na blog hodowli, o której wspominałam, na wystawach w Szwecji jaka jest konkurencja:lol:. Ale co Ty zawczasu się martwisz? Masz super sunię i bądź dobrej myśli. Będzie dobrze.Ja najbardziej boję się prognozy pogody.Zapowiadają taką mroźną i śnieżną zimę.

• 2 weeks later...
Posted

Nie, jeszcze nie. I nie wiem, czy mam się martwić czy nie. Chciałabym uniknąć takiej sytuacji, że moje zgłoszenie zaginęło i musiałabym znów zgłaszać i dopłacać. A zgłaszałam faxem. Teraz będę zgłaszać również na klubówkę. Kto jeszcze jest chętny???

Posted

[quote name='Monia85']Nie, jeszcze nie. I nie wiem, czy mam się martwić czy nie. Chciałabym uniknąć takiej sytuacji, że moje zgłoszenie zaginęło i musiałabym znów zgłaszać i dopłacać. A zgłaszałam faxem. Teraz będę zgłaszać również na klubówkę. Kto jeszcze jest chętny???[/QUOTE]
A wysłałąś wszystkie dokumenty, tj.kopia rodowodu, przelewu i zgłoszenie?

Posted

Ach, koleżanka już dwa dni temu dostała potwierdzenie, a wysyłałyśmy w tym samym czasie tylko, że ona wysyłała e-mailem. Może do nich mój faks nie przeszedł? Napisałam do nich dwa dni temu kolejna prośbę o wysyłanie potwierdzenia i cisza. Czy mam do nich zadzwonić, czy wysłać fax ze wszystkimi dokumentami+wyjaśnienie, ze jeszcze nie otrzymałam potwierdzenia, że zgłosiłam psa i przesyłam nowy komplet w razie gdyby poprzedni się zagubił. Czy to nie będzie za duże natręctwo z mojej strony i czy nie odbiorą tego negatywnie?

Posted

Dostałam już potwierdzenia na e-mail, że przyjęli nas na 3 wystawy. A teraz proszę o kilka porad związanych z wystawianiem za granicą. Już mi się ręce trzęsą jak myślę o tym :roll:. Czy dostanę listem jakąś wejściówkę, czy mam wydrukować od nich potwierdzenie, a jak zachowywać się na ringu, czy zasada jest podobna co u nas. Tyle pytań mam, chyba o wszystko. Jak wyglądają porównania, a jak ich nie zrozumiem. Nerwy mam straszne :crazyeye:

Posted

Monia, nie denerwuj się. Dostaniesz z Wilna potwierdzenie, numerki odbiera się przeważnie na ringu, mówię tu o międzynarodówce, na temat klubowej Ci nie powiem, bo nie byłam, ale jeśli nie znasz rosyjskiego, porozumiesz się z nimi po angielsku. Porównanie wygląda, tak, jak u nas. Ja zgłosiłam tylko na międzynarodówkę, na sobotę, to się spotkamy.

Posted

no jak byłam dwa lata temu na klubówce IX to po angielsku ni wząb ale po polsku !!!!! mozna było się dogadać. NA pewno wydrukuj potwierdzenie wpłaty,czasem moze sie przydac. A numerki tak jak Pilosus pisała zazwyczaj na ringu , pokazujesz zgłoszenie i dostajesz numerek . reszta jak w Polsce.
Dasz radę !!!! trzymam kciuki !!!!