Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 77
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mój Ciapunia słodziak wylądował dziś na boksach ogólnych (blok 6 boks 53) i siedzi z młodym rozbójnikiem, który go nieustannie zaczepia i męczy do zabawy i podgryza :( - Ciapunia nie ma sił na taka zabawę, trochę pozwala sobie po głowie skakać, trochę się opędza, podbiegł do kraty wołając - ciocia zabieraj Ciapka, a ja nie mam dokąd :( - biedny, stary, kochany Ciapek.

Posted

jeny, aż się rozdygotałam jak Pan zadzwonił. Głos miał szorstki i stary, ale wyrażenia jakie padały były ciepłe i wzbudzały zaufanie. Ten głos był jak Ciapek...

dom z ogrodem, Pan pracuje na zmiany, Pani jest na emeryturze, pies mieszkałby w domu (nie w budzie), wiek Ciapka im nie przeszkadza.

P.S. Dzięki Moniko:)

Posted

Rozsyłam pw z prośbą do kogo się da na razie nic nie mam, ale nie tracę nadziei - mój mąż już wie, że 30 X wieziemy Ciapka do Złotoryi - więc....tylko ta wizyta potrzebna, żebym była pewna, że państwo pokochają i zaopiekują się tym moim cudakiem kochańskim i stareńkim.

Posted

dziś rozmawiałam z biurem o Ciapku. Pies został oddany po 10 latach pracy - stróżowania na posesji firmy. Nie skarżono się nie niego, nie ma żadnych negatywnych uwag na jego temat, po prostu firma się rozpadła.

Ciapek nie poradził sobie na boksie, był gryziony, dlatego wylądował w izolatce.

Ciapciu - zapracowałeś na godziwą emeryturę !!!

Posted

Rozmawiałam tym razem z Panią ze Zlotoryi. Przemiła osoba, wyrażająca się z ogromną miłością i czułością o swoich poprzednich psach... czeka na wizytę i czeka na Ciapka:loveu:

tylko ja się z Panem nie bardzo zrozumiałam, Ci Państwo nie mieszkają w domu, ale w mieszkaniu 3pokojowym. Ciapka przygarniają prawie bezwarunkowo, chcieliby jedynie by Ciapek tolerował dzieci, bo dzieci sąsiadów na podwórku przyzwyczajone są do miziania psów.

Wszystkie poprzednie psy tych Państwa (wyżły, kundelki) dożywały starości.

Posted

Kurcze, ale my dzieci małych nie mamy na testera. Diuna? Jak go na dzieci sprawdzimy? Może w weekend się uda?
Moniko! Jak maruda666 jest ze Złotoryi, to ja natychmiast do niej piszę, bo po co siostra ma zatrzymywać się w Złotoryi, jak może prosto ze Zgorzelca autostradą do Wrocka pojechać, a to jednak jest kawałek po zjeździe z A4. Zaraz do marudy napiszę i mam nadzieję, że się zgodzi na wizytę. Zobaczymy.

Posted

w sobotę raczej nie uda mi się go "na dzieci" sprawdzić, bowiem ma padać i ludziska nie przyjdą. W niedzielę się postaram. Jak tylko będę miała okazję, to od razu z Ciapkiem podreptam do jakiegoś szkraba.

Mnie się wydaje, że problem dzieci nie wystąpi, ponieważ po 1. Ciapek dzieciom się nie spodoba, bo jest szorstki i szary. Podejrzewam, że nie będą się do głaskania garnęły. Po 2. Ciapek to ciapa. Jak mu szczylki po głowie skaczą, a on nic - wydaje się, że i dzieci go nie wzruszą. Po 3. tam w domu dzieci nie ma, i nawet jeśli nie będzie ich lubił, to po prostu dzieci będą musiały się nauczyć, że się nie tyka Ciapka (wyżeł tych Państwa nie znosił dzieci i w ogóle obcych ludzi, był ze schroniska i pomimo miłości jaką dostał pewnych barier nie pokonał. Żył długo i szczęśliwie, był kochany, bez dzieci).

Zobaczymy...

Posted

Maruda666!

dziękuję za przeprowadzenie wizyty. Skontaktuj się ze mną proszę, na PW, bo nie mogę Cię wyszukać na liście użytkowników. Podaj mi w PW swój numer tel. Pozdrawiam serdecznie!

EDIT: Już znalazłam i już piszę