RenWroc Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 O rany, czuję się jakbym jakąś gwiazdkę z nieba dostała, już myślałam, że takiego szarego psiaka nikt nie weźmie, ci ludzie będą mieli z niego pociechę, on dopiero po chwili nagradza spojrzeniem, jak już zaufa nieco człowiekowi, i wcale nie ciągnie się na smyczy i staje w miejscu, jak chce się spacer przerwać i bardzo lubi czesanie; opowiedzcie to wszystko o nim, żeby go tym bardziej pokochali; jak się da, to po czasie może zobaczymy jakieś zdjęcia, jak się Ciapek miewa; uff, choć ta jedna bieda byłaby szczęśliwa! Quote
diuna_wro Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 a Tobie Ciapku:loveu: jutro wszystko opowiem. Niestety przez kraty, bo już pewnie na spacerek z boksu nie można Cię zabrać Quote
Basia1244 Posted October 16, 2010 Author Posted October 16, 2010 Ciekawe, czy telefon był, z któregoś z tych 35 ogloszeń? 1. www.adin.pl 2. www.olx.pl 3. www.gumtree.pl 4. www.kupsprzedaj.pl 5. www.ale.gratka.pl 6. www.szerlok.pl 7. www.adopcjapsa.pl 8. www.kupiepsa.pl 9. www.przygarnijzwierzaka.pl 10. www.kokosy.pl 11. www.morusek.pl 12. www.adopcje.org 13. www.ojej.pl 14. www.owi.pl 15. www.cwirek.pl 16. www.aukcjezwierzat.pl 17. www.psiamania.pl 18. www.cafeanimal.pl 19. www.petsy.pl 20. www.sprzedasz.pl 21. www.pajeczyna.pl 22. www.pineska.pl 23. www.najpewniej.pl 24. www.neeon.pl 25. www.petworld.pl 26. www.hodowcy.com.pl 27. www.tusprzedaj.pl 28. www.zwierzeta.hiperogloszenia.pl 29. www.oglosze.pl 30. www.zwierzeta.swiatogloszen.net.pl 31. www.facebook.pl (ogłoszenie w grupie Podziel się ze zwierzem) 32. www.drobne.centrumofert.pl 33. www.top-ogloszenia.com 34. www.autogielda.pl 35. www.tablica.com Quote
Maruda666 Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 Jestem umówiona z panem na jutro koło 11. Trzymajcie kciuki ;) Quote
Maruda666 Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 No więc już po wizycie i myślę, że Ciapek może się pakować :) Osiedle na którym będzie mieszkał znajduje się na skraju dość sporej wsi Dużo zieleni, terenów do spacerów. Kilka dwu albo trzy piętrowych bloków w sporej odległości os siebie. Od głównej drogi są oddzielone ogrodzeniem, z drugiej strony jakieś działk, pola. Pani na emeryturze, będzie miała dla niego masę czasu. Pan pracuje. Mają doświadczenie z psiakami - to już kolejny piesek . Przez kilkanaście lat był u nich wyżeł - trochę agresywny, nieobliczalny ( po schronisku). Ostatnia suczka niestety zginęła tragicznie kilka mies temu - na spacerze z panią, na smyczy jakiś dureń najechał na nie. Psy nigdy nie miały u nich posłania - spały gdzie chciały - fotel, kanapa, łóżko. Ale jak Ciapek będzie chciał posłanie, to dostanie. Jedyny minus, o którym zapomniałam powiedzieć Agnieszce, to to że oboje palą - ale mieszkanie składa się z kuchni i co najmniej dwóch pokoi ( córka twierdzi że są trzy, ale sama nie wiem). Nie wiem co jeszcze napisać. Myślę, że będzie mu tam dobrze. Quote
Basia1244 Posted October 17, 2010 Author Posted October 17, 2010 :sweetCyb::iloveyou::Rose: Maruda666! bardzo dziękuję, za wizytę i relację teraz już tylko przygotuję papiery i 30 raniutko Ciapasty do domciu wio! Kocham wszystkich. Quote
diuna_wro Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Ciapciuś w biurze zarezerwowany na mnie, z adnotacją, że 30tego jedzie do domu. Marudzie i jej córci WIELKA BUZIA:buzi: Quote
Poker Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Ale fajowo,biedny Ciapuś z papierochami ,ale juz lepsze one niż dozgonny schron. Quote
Basia1244 Posted October 17, 2010 Author Posted October 17, 2010 Poker napisał(a):Ale fajowo,biedny Ciapuś z papierochami ,ale juz lepsze one niż dozgonny schron. Ale dlaczego z papierochami? Quote
monika083 Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Basia1244 napisał(a):Ale dlaczego z papierochami? Maruda napisala,ze oboje panstwo sa palacy. Quote
Maruda666 Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Coś się Ciapusiowi też od życia należy ;). A jak mu nie będzie pasić, pójdzie do drugiego pokoju :) Quote
Basia1244 Posted October 18, 2010 Author Posted October 18, 2010 AAA no tak, jakoś sam fakt nałogu mi umknął :) - no ale ...... nie będę tu nikogo paluchami wskazywać, lecz dymiarzy z psami jest sporo i chyba więcej niż tych bezdymnych :). A wiecie, że mój pies ze zdziwieniem obserwuje palących ? - W domu nikt nie pali, więc on nie bardzo rozumie, co to te papierosy i czemu się je do ust wkłada, skoro nie są jadalne, cuchną i parzą :) - raz nawet spróbował dotknąć takiego papierosa, ale się przysmolił i teraz już tego unika. Quote
diuna_wro Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 Ciapku, Twój nowy Pan własnie zadzwonił z pytaniem jak się czujesz, bo się martwi czy dobrze u Ciebie. Opowiedziałam, że na boksach jesteś i pożaliłam się, że Ci ten młodziak po głowie skacze, a Pan powiedział żebyś dał radę i wytrzymał, bo oni czekają na Ciebie Ciapku Quote
monika083 Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 bardzo fajnie !! szkoda ,ze jakiegos transportu wczesniej nie da sie zalatwic :/ Quote
Maruda666 Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 Ja o tym paleniu napisałam, co by nie było, że coś zataiłam - sama też kopcę jak komin :evil_lol: . Ale Ciapek bedzie miał za to piękne zielone tereny na spacery i wentylowanie płucek :) Quote
diuna_wro Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 Ciapula pojechał:sweetCyb::sweetCyb::laugh2_2::klacz::cunao: Basiu, dziękujemy za zawiezienie:Rose: a Ty Ciapciu sprawuj się tam grzecznie i koo tylko na spacerkach rób :painting: Quote
monika083 Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 no nareszcie !! czekamy na relacje Basi , Ciapuniu szczescia!! i dziekujemy nowym Wlascicielom za ogromne serducha!! Quote
Poker Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 ale fajnie ,że pojechał, szczęścia Szczoteczko ..... Quote
Maruda666 Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 Jak ten czas szybko leci ;). Sierściaku, dużo szczęścia i bądż miły dla swoich dużych :) :) Quote
diuna_wro Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 Basia dzwoniła zaraz po i powiedziała: to był strzał w dziesiątkę! oby się sprawdziło Quote
diuna_wro Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 Dzwoniłam do Ciapcia. Był na dwóch spacerkach, zjadł michę, a teraz leży, odpoczywa i się rozgląda. Bedziemy w stałym kontakcie Quote
satia Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 Super wieści :) nie widziałam wcześniej wątku, zamieściłabym zdjęcia z "testu dzieciowego" z moim młodym, którego Diuna widziała i wie, że "aktywny". Pies dla dziecka aniołem był i chętnie współpracował w kwestii podawania/dostawania kości. Dziecioł głaskał i się tulił i psiołek nijak się nie denerwował. No to super, że piesioł ma dom :))) Quote
Recommended Posts