Talia Posted July 23, 2010 Posted July 23, 2010 Śliczne fotki. Ona wchodzi tez głębiej do wody czy tylko tam gdzie ma grunt? Te szelki są extra. Quote
zmora0 Posted July 23, 2010 Posted July 23, 2010 No właśnie. Po 3 latach spędzonych w hodowli mam już wyrobione zdanie co do tego czego szukam.. :D Eksterier jest na drugim miejscu, choć gdybym miała do wybrania dwie równie dobre hodowle, to wezmę psa z tej z większymi osiągnięciami wystawowymi :D Quote
Shetanka Posted July 23, 2010 Posted July 23, 2010 http://i399.photobucket.com/albums/pp80/smileofredwitch/DSC_0026-13.jpg trochę wody dla ochłody :D Quote
Ewa&Duffel Posted July 23, 2010 Posted July 23, 2010 [quote name='Smile of Red Witch']Ewa witam po powrocie z wakacji ;) Hej ! :) Motorówka :D Zazdrościmy wody, Duffel jak na razie ma do dyspozycji tylko basen, bo we wszystkich naszych miejscówek woda brudna aż strach :roll: http://i399.photobucket.com/albums/pp80/smileofredwitch/DSC_0019-10.jpg Quote
Smile of Red Witch Posted July 23, 2010 Author Posted July 23, 2010 Talia ona pływa ;) wchodzi do bardzo głębokiej wody, ostatnio nad morzem chciała wejść bardzo daleko ( była na szczęście na lince ) przy bardzo dużej fali. Netheter w jakiej hodowli spędziłaś 3 lata?? Wiesz co ja bym się zastanawiała odnośnie tych sukcesów wystawowych ( choć są w PL 2 hodowle, z których mogłabym wziąść psa ) Ewa u Nas w rzece na szczęście woda czyściutka jak kryształ ;) nawet raki w niej żyją ;) Quote
zmora0 Posted July 23, 2010 Posted July 23, 2010 Akurat wilczaków czechosłowackich - jantarowa wataha :) O, a jakie to hodowle? możesz mi na PW podesłać nazwy, to zerkne na ich strony www. Quote
Smile of Red Witch Posted July 25, 2010 Author Posted July 25, 2010 Wilczaki strasznie mi się podobają ;) kiedyś myślałam o takim psiaku ;) Quote
zmora0 Posted July 25, 2010 Posted July 25, 2010 No CsV piękne psy, ale dostać coś na prawdę ładnego w PL to prawie niemożliwość.. najlepiej jechać do Wloch :D Quote
Smile of Red Witch Posted July 25, 2010 Author Posted July 25, 2010 Hehehe a nie lepiej do ojczyzny rasy?? Quote
zmora0 Posted July 25, 2010 Posted July 25, 2010 Wbrew pozorom - nie. Czechy i Słowacja to nie miejsca, gdzie są najlepsze psy - największa ich populacja jest we Włoszech właśnie. Dwa kraje 'założycielskie' mają swoje dwa osobne typy i zazwyczaj biada temu, kto je połączy! Czeski typ jest cięższy, większy, bardziej owczarkowaty, ale zwykle z lepszym futrem. Słowacki to małe psy, lżejsze, z mniejszym uchem, bardziej suche, ale futro gorsze.. Jedne i drugie mogą mieć problemy z nieciekawa maska i ciemnymi oczami, chociaż kształt oczu czasem jest lepszy u psów słowackich. Gdybym miała wybierać z tego co jest - wzięłabym psa z Jantarowej, ale gdyby to było niemożliwe, raczej skłaniałabym się ku pojechaniu do Włoch, ew. do Słowacji. Quote
Smile of Red Witch Posted July 26, 2010 Author Posted July 26, 2010 Rozumiem ;) czemu biada kto połączy oba typy ze sobą? Mogą wyjść jakieś mutacje?? A co odnośnie hodowli z Peronówki bo z tego co kojarzę to jedna z pierwszych hodowli CSV Nowe fotki ze spacerku Quote
zmora0 Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 Nie, właśnie wg. mnie to bardzo dobry pomysl, żeby łączyć oba typy, no ale.. A o Peronówce to mogę napisać, ale na PW. Quote
Ewa&Duffel Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 Widzę, że Aki miała kolegę do pływania, to labrador ? ;) Bardzo jej ładnie w tej obroży :loveu: Quote
Smile of Red Witch Posted July 29, 2010 Author Posted July 29, 2010 Ewa to jest Najlepsza przyjaciółka Akiry - Labradorka Lara ;) w sumie dzięki Nam ma troszkę spacerków bo jak idziemy gdzieś dalej to staramy się ją zabierać ze sobą aby zrzuciła troszkę sadełka ;) po troszkę zapasiona Niuńka jest ;) Quote
Smile of Red Witch Posted July 29, 2010 Author Posted July 29, 2010 Ps. Aki wczoraj była na "mini" torze do Agility i baardzo się Panience to spodobało ;) szczególnie tunel i skoki ;) ostatnio wolę spędzać bardziej aktywniej czas z suką niż na wystawach, choć i to i to lubimy ale nic nie przebije ( żadne medale i zwycięstwa) szczęśliwego i wybieganego Pyszczka ;) Quote
Oscar Patric Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 Masz rację,najważniejsze aby Akisia była szczęśliwa,to super że zaczynacie ćwiczyć Agility Quote
Lucky. Posted August 1, 2010 Posted August 1, 2010 Hej, a jakieś zdjęcia sa z tego mini agility ? :> Quote
Feigned Posted August 1, 2010 Posted August 1, 2010 super, że sobie ćwiczycie! zdjęcia bardzo ładne :) Quote
Smile of Red Witch Posted August 1, 2010 Author Posted August 1, 2010 Fotek niet bo aparat z Nami nie poszedł na spacerek ;) ale mam nadzieję w przyszłym tygodniu zabrać tam suńkę ( o ile nie pójdziemy na tor wyścigów psich ;) bo wczoraj się dowiedziałam, że u Nas w mieście takowy jest ;) ) Quote
Recommended Posts