Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Aniu dziękuje trochę za bardzo się wyciągnęła ;) a z obroży i smyczy jestem naprawdę zadowolona ;) poszukam gdzieś w papierach czy nie mam do nich jakichś namiarów ;)
Justyska to puchate maleństwo niestety nie moje jest rasy Kleine Spitz ;) tak mi się spodobało, że musiałam mieć z tą kuleczką fotkę ;)

Posted

tutaj macie fajnie, bo w PL przy stawce amstaffow to czlowiek musi sie nastac :D :D

byłam wczoraj pierwszy raz na wycieczce :) tutaj :P poza Corkiem ;P pojechalismy do Killarney do parku narodowego, przepieknie! :) w sumie jechalismy do Dingle do oceanarium (do bani :D ) ale po drodze widzielismy sporo fajnych widoczkow :) nawet pierwszy raz tutaj pływałam, taka ciepła woda na drodze do Dingle byla :crazyeye: :crazyeye: u nas w Kinsale jak mocze nogi to czuje jak mi zamarzaja :evil_lol:

Posted

Zabcia oj musi się nastać, ale i jest fajniej bo chociaż jest jakaś konkurencja.
Niestety w Killarney nie byłam chociaż słyszałam, że jest to bardzo fajne miejsce, my teraz na weekend planujemy jechać w okolice Ring of Kerry ;)
W Brei jest małe, ale fajniutkie oceanarium ;) Ja niestety ani razu nie miałam możliwoścu pływać ( tylko moczyłam nogi w Morzu oraz w Naszej rzeczce ;)
Tengusia dziękuje bardzo za miłe słowo o Akirze ;) :evil_lol:

Posted

Smile jak jest po angielsku szczepionka na wścieklizne, kocia białaczka, koci katar i panleukopenie ?? :) no i jakie są środki na insekty w kroplach ?? :cool3:

my chcemy sie wybrac w tym roku jeszcze na mohery :razz: mam nadzieje ze zdjecia beda z ring of kerry ?

Posted

Zaba no to teraz mnie zaskoczyłaś ;) Rabis to jest wścieklizna, a reszty niestety nie wiem, ale jak będziesz u weta to powiedz mu, że chcesz zaszczepić Kiciusia na wszystkie kocie choroby. Ja teraz używamy Advocate
My na Mohery też planujemy jechać ;)

• 3 weeks later...
Posted

No, nareszcie Jacuś pospał na tyle długo, że mogłam sobie pooglądać Akirę. Cudna mordziacha :loveu:

Fajnie, że się wystawiacie w Irlandii.

A korzystając z tego, że zapewne jestes obeznana z anglojęzyczną terminologią wystawową, zapytam - co znaczy, gdy po wystawie ktoś określa, że jego pies byl Runner Up BIS albo BOB itd.? To znaczy, że przystąpil do porównania, czy może że miał miejsce tuż za zwycięzcą?

Posted

Dziękuje bardzo za wizytkę u Aki ;) Wystawiamy się aby nie wyjść z wprawy,i dla samej przyjemności ;) bo Aki to pierwsza zarejestrowana w IKC Amstaffka i na wystawach jesteśmy same ;(
Wiesz co, tego określenia nie słyszałam, ale zapytam się koleżanki, która jest bardziej obeznana:)

Posted

No to zapytaj, bardzo Cię proszę.

A dlaczego amstafów nie ma w Irlandii? Niepopularne czy to po prostu ogólna tendencja - słabo skynologizowany kraj na przykład?

Posted

Wiesz co, są jakieś tam psy w typie bullowatych, jest jeszcze jedna Amstaffka zarejestrowana w IKC ( także Polaków), na Naszej pierwszej wystawie tutaj Akira wzbudzała bardzo dużą sensacje ;), a jeśli chodzi o psy to irlandczycy są psiarzami, bardzo dużo jest Boxerów, Labradorów, Border Terrierów i King Charles Spanieli ;)