Jump to content
Dogomania

Bambi bez domku , bez kasy ........

Recommended Posts

Posted

[FONT=Tunga]Kochane cioteczki , kolejny psiak który pilnie potrzebuje naszej pomocy !!!! Nasza Mona ma bystry wzrok i wypatrzyła tę bide leżącą przy ulicy ! Psiak był bardzo wystraszony i spłoszony ale głód był silniejszy od strachu i zdecydował się podejść do kaśki i zjeść parę smaków ! Jak już podszedł widok był przerażający ! Rozwalona tylna łapa , wychudzony maxymalnie ( czuć dopiero po dotknięciu bo na bardzo gęstą sierść ) Njaprawdopodobniej ma także połamane żebra bo jak go ciotka brała pod brzuch to zapiszczał. O dziwo psiak bez problemu wsiadł do samochodu i kasia przewiozła go do klinki w Wołominie . Tam diagnoza ( jeszcze nie pełna ) prześwietlono łapę która na szczęście nie jest złamana a zebra naj prawdopodobnej tylko mocno otłuczone , aczkolwiek zalecono konsultację z chirurgiem , jest nafaszerowany kleszczami wiec napewno ma babeszje , wysoką gorączka i ogólne wycięczenie organizmu. Dostał także kroplówkę wzmacniającą ileki na babeszje ale musiałyśmy go przewieżć do innego weta ponieważ tam nie mogł zostać . Wet wiek ocenił na 2-3 lata takze jeszcze całe życie przed nim ale bez naszej pomocy nie będzie to mozliwe .[/FONT]
[FONT=Tunga]Teraz musimy zorganizować przede wszystkim hotelik i oczywiście kase , bo bez nie ruszymy dalej z miejsca . [/FONT]
[FONT=Tunga]Oto nasza bida!!!!!!!![/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]Wpłaty jednorazowe [/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]mikrofix1 - 50 zł.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]p.Beata z zoologicznego sklepu z Wołomina 100 zł.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]mona 025-250 zł.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]aga35- 250zł.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]bazarek - 51 zł.[/FONT]
bazarek 96,20 zł.

[FONT=Comic Sans MS]wydatki [/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]leczenie 350 zł.[/FONT]+ [FONT=Comic Sans MS]180- (zapłacone także przez mona025 )[/FONT]
hotelik 21,10,2010-21,11,2010 -300 ZŁ.zapłaciła mona025
hotelik 21,11,2010-21,12,2010 - 300 zł. zapłciła mona025
hotelik 21,12,2010- 21,01,2011- 400 ( z karmą ) 147,00 +250 zł. mona025
STAN KASY NA 29,12,2010 - 0,00 zł.

• Replies 199
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cholera jasna co ubędzie to przybędzie. Biedol i to znowu duuży, psiachmać. Ja takie uwielbiam, ale z adopcjami takich "zwykłych" psów jest zwykle lipa.

Posted

Jak mój Pax, miał kilkadziesiąt kleszczy.
Cóż, ja to nigdy nie czekam na deklaracje, bo gdybym czekała, to psy, które mam pod opieką do dzisiaj by w schronach i na ulicach ganiały... Teraz o deklaracje ciężko, moje psy nie mają albo maja na 20-30 zł/miesięcznie.
Ratujemy się bazarkami, wpłatami jednorazowymi i allegro cegiełkowym. To ostatnie bym Wam radziła, bo niewiele mogę pomóc :( w tej chwili mam 7 psów w hotelach...

Posted

mysza 1 napisał(a):
Cóż, ja to nigdy nie czekam na deklaracje, bo gdybym czekała, to psy, które mam pod opieką do dzisiaj by w schronach i na ulicach ganiały... Teraz o deklaracje ciężko, moje psy nie mają albo maja na 20-30 zł/miesięcznie.
Ratujemy się bazarkami, wpłatami jednorazowymi i allegro cegiełkowym. To ostatnie bym Wam radziła, bo niewiele mogę pomóc :( w tej chwili mam 7 psów w hotelach...

Mysza, my nawet hotelu nie mamy żadnego :(

Posted

mysza 1 napisał(a):

Niestety i ja podobnie...i środków brak , o deklaracjach nie wspominając...nie chcę jednak Was dołować...więc jak tylko znajdę moment też wrócę...poczytam i może i ja się przydam!Trzymaj się milutka...

Posted

AGA35 napisał(a):
wczorajsze zabiegi opłacia mona025 -180 zł.teraz jedzie już na kredycie :-(

A jaki jest stan psiaka?? Nie wiem czy teraz nie musimy szukać jakiejś lecznicy, która weźmie psa do siebie - na krechę. Szukanie Hotelu w sytuacji gdy Jego życie jest tak naprawde zagrożone jest ciut bez sensu. Dobrze by było mieć zaplecze tj. miejsce w Hotelu, ale chyba teraz musimy zukać lecznicy..

Chyba że psiak nadaje się do zabrania do Hoteliku - wtedy inna sytuacja :)

Posted

jestem...ale w tej chwili nijak pomóc nie mogę:(

kurcze...już tak myślałam, zeby sie zebrać i wileśtam osób i puszczać systemowo lotka...może udałoby się wygrać te miliony i kupiłoby się siakieś gospodarstwo, dało dogomaniakom i miejsce dla psiaków i zatrudnienie...ot, takie marzenia:(

Posted

Ciotki moich teściów owczarek miał jednego lata ok 100 kleszczy (czasem naprawdę wielkie ) i nie zachorował a wystarczył jeden złapany w lasku Bielańskim i zachorował :(:(:(.

Posted

pies musi być cały czas pod kroplówką?

Mysza, my nawet hotelu nie mamy żadnego

hotel znalazł by się :) w Wołominie 10zł/doba weterynarz w razie czego tam dojeżdża jednym warunkiem jest to że pies nie będzie pod kroplówką bo był by w boksie zewnętrznym.