Shania Posted September 29, 2010 Author Posted September 29, 2010 a o bazarek poprosimy bardzo... Quote
mysza 1 Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 Shania napisał(a):Na razie musimy to pozbierać, mamy jednorazowo 30 zeta...trzeba w razie nie znalezienia dt znaleźć hotelik dla niuni...a z dt ciężko będzie zapewne:( Dostałam propozycję własnie hoteliku, który ktoś opłaci za miesiąc, ale pieniążki trzeba będzie oddać... Myślę, że Aza szybko powinna znaleźć nowy domek... Gdzie ten hotel i za jaką cenę? Ja mam wstępną rezerwację na hotel od 6 października ale potrzebuję dodatkowych deklaracji, na razie dostałam 150 zł jednorazowo przez PayPal od Mariat:loveu: Jeśli będziecie miały hotel na miejscu, przekażę te środki. Quote
bela51 Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 Shania napisał(a):a o bazarek poprosimy bardzo... Jesli macie jakies fanty, to przysyłajcie zdjecia, ja moge bazarek zrobic. Ale sama juz nie mam nic atrakcyjnego na sprzedaż... Quote
Shania Posted September 29, 2010 Author Posted September 29, 2010 http://www.katowiczak.pl/32305_aza_szuka_domu.html http://www.fistak.pl/default.aspx?postid=4902 Ogłoszenia Azy...zaraz porobię następne Siet, jaki brak czasu Quote
Shania Posted September 29, 2010 Author Posted September 29, 2010 Są hoteliki dwa w pobliżu..można by tam Azę dowieść..jeden Ninka zaproponowała, drugi J_ulia może, a deklaracji mamy jednorazowej 30 zeta:( Quote
bela51 Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 Trudno w biegu znaleźć deklaracje. To zawsze troche trwa... Quote
NINKA1 Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 Dziewczyny hotelik jest załatwiony u Uli koło Siewierza , to jest super miejsce żeby dziewczynę postawić na nogi, sunia może tam jechać choćby jutro. Ula zgodziła się przyjąć sunie na dokarmienie jak to nazwała i cena za miesiąc to 450zł. Dziewczyna będzie miała wszystko czego jej potrzeba , Ula o nią się zatroszczy i podtuczy a wtedy będziemy mogły szukać domu. To jest bardzo ładna psina i za dwa, trzy tygodnie zrobimy jej fotki do ogłoszeń. Tak bodaj to sobie wyobrażam.No jeszcze wcześniej szczepienia i może sterylka. Jak zwykle jest problem z pokryciem kosztów, ale tu nie ma czasu za dużo bo jak rozumiem w sobotę Aza dostaje eksmisje do schroniska . W jej stanie to nie wchodzi w rachubę. Proponuję zróbmy tak: ja prześle Uli za pierwszy miesiąc pieniądze i to będzie mój wkład a tym sposobem zyskamy trochę czasu na zebranie pieniędzy na jej sterylke i ewentualny dłuższy pobyt w hoteliku. Problem jest na ten moment tylko jeden , mianowicie transport bo ja mam z tym problem na dzień dzisiejszy. Czy to co proponuję ma sens? Potrzebuję szybkiej decyzji bo po południu wierciłam dziurę w brzuchu Uli i chcę dać jej odpowiedź,żeby nie blokować miejsca. Quote
mysza 1 Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 NINKA1 napisał(a):Dziewczyny hotelik jest załatwiony u Uli koło Siewierza , to jest super miejsce żeby dziewczynę postawić na nogi, sunia może tam jechać choćby jutro. Ula zgodziła się przyjąć sunie na dokarmienie jak to nazwała i cena za miesiąc to 450zł. Dziewczyna będzie miała wszystko czego jej potrzeba , Ula o nią się zatroszczy i podtuczy a wtedy będziemy mogły szukać domu. To jest bardzo ładna psina i za dwa, trzy tygodnie zrobimy jej fotki do ogłoszeń. Tak bodaj to sobie wyobrażam.No jeszcze wcześniej szczepienia i może sterylka. Jak zwykle jest problem z pokryciem kosztów, ale tu nie ma czasu za dużo bo jak rozumiem w sobotę Aza dostaje eksmisje do schroniska . W jej stanie to nie wchodzi w rachubę. Proponuję zróbmy tak: ja prześle Uli za pierwszy miesiąc pieniądze i to będzie mój wkład a tym sposobem zyskamy trochę czasu na zebranie pieniędzy na jej sterylke i ewentualny dłuższy pobyt w hoteliku. Problem jest na ten moment tylko jeden , mianowicie transport bo ja mam z tym problem na dzień dzisiejszy. Czy to co proponuję ma sens? Potrzebuję szybkiej decyzji bo po południu wierciłam dziurę w brzuchu Uli i chcę dać jej odpowiedź,żeby nie blokować miejsca. To ma sens ale to dosyć wysoka cena. Jeżeli zapłacisz za pierwszy miesiąc to można sunię tam wieźć. Ja przekazę 150 zł, które dostałam na sunię osobie, która będzie zbierać kasę na hotel. Założycielka wątku na razie się nie pojawiła ale to jest szansa dla suni więc trzeba to miejsce wykorzystać koniecznie. Przez miesiąc możemy jej nawet dom znaleźć. Tyle, zę wczesniej sterylka a w tym stanie nie jest to mozliwe. Dokąd trzeba ją zawieźc i kto może to zrobić? Quote
Shania Posted September 29, 2010 Author Posted September 29, 2010 Przepraszam bardzo, ale jestem cały czas na telefonie odnośnie suni...hotelik hotelikiem, ale serio napiszę prosto, ja się po prostu boję, Aza trafi do hoteliku, a potem pustki i co??? Mnie nie stać na zapłatę, tego się boję...drugi hotelik to 300 zł plus 150 na leki jak dobrze zrozumiałam czyli 450 zeta, ale nie mamy żadnych deklaracji, jak moge podjąc decyzję???? Quote
mysza 1 Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 Shania napisał(a):Przepraszam bardzo, ale jestem cały czas na telefonie odnośnie suni...hotelik hotelikiem, ale serio napiszę prosto, ja się po prostu boję, Aza trafi do hoteliku, a potem pustki i co??? Mnie nie stać na zapłatę, tego się boję...drugi hotelik to 300 zł plus 150 na leki jak dobrze zrozumiałam czyli 450 zeta, ale nie mamy żadnych deklaracji, jak moge podjąc decyzję???? Normalnie, najwyżej za miesiąc odwieziesz ją do schronu ;) Masz opłacony pierwszy miesiąc i 1/3 drugiego to naprawdę bardzo dużo na początek. Nie ma nic do stracenia, teraz trzeba ja zabierać. Quote
bela51 Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 Zawieźcie sunie do hetelu, coś pomyslimy, na pewno nazbiera się troche deklaracji. A jesli chodzi o sterylke, to mozna sie zwrócic do Akcji sterylkowej do Soemy. Na pewno dofinansuja zabieg. Quote
mysza 1 Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 bela51 napisał(a):Zawieźcie sunie do hetelu, coś pomyslimy, na pewno nazbiera się troche deklaracji. A jesli chodzi o sterylke, to mozna sie zwrócic do Akcji sterylkowej do Soemy. Na pewno dofinansuja zabieg. Racja, ja mam tam stałe wpłaty i teraz moja sunia dostanie zwrot za piątkową sterylkę. Quote
Shania Posted September 29, 2010 Author Posted September 29, 2010 Mam opłacony pierwszy do oddania...to trzeba oddać , za hotelik, i co? Ja nie dam rady oddać:( Quote
Shania Posted September 29, 2010 Author Posted September 29, 2010 trzeba oddać 450 zeta za miesiąc, nie możemy nie oddać i jak ja sama oddam? K..fa nie dam rady..przykro mi:( Więc realnie myślę, to wiesz łatwo dać ale nie mogę kogoś kto zapłacił zostawić potem Quote
mysza 1 Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 To ta kasa jest do zwrotu, tak? Inaczej zrozumiałam. Nie wiem, ja dzialam inaczej, najpierw ratuję psy, potem szukam pomocy, bazarków itd. Ale trzeba chcieć. Quote
Shania Posted September 29, 2010 Author Posted September 29, 2010 Aza kolejne ogłoszenie http://gliwice.olx.pl/item_page.php?Id=125049255&g=6 Quote
Shania Posted September 29, 2010 Author Posted September 29, 2010 mysza 1 napisał(a):To ta kasa jest do zwrotu, tak? Inaczej zrozumiałam. Nie wiem, ja dzialam inaczej, najpierw ratuję psy, potem szukam pomocy, bazarków itd. Ale trzeba chcieć. Wiesz ja też ratuję, ale nie obarczę się deklaracjami za hotelik, ledwie przędę co miesiąc, więc nie dam rady jak mi przyjdzie zapłacić 450 zeta samej, mam 3 psy, nie dam rady więcej Quote
Shania Posted September 29, 2010 Author Posted September 29, 2010 Jak komuś mogę psa dać mówiąc, że oddam kase?a z czego? 3 psy-jeden na dt, więc nie ma wyjąć z portfela i czekać Quote
mysza 1 Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 Shania napisał(a):Wiesz ja też ratuję, ale nie obarczę się deklaracjami za hotelik, ledwie przędę co miesiąc, więc nie dam rady jak mi przyjdzie zapłacić 450 zeta samej, mam 3 psy, nie dam rady więcej Ogłaszasz ją z tymi zdjęciami z pierwszej strony? Wydasz ją bez sterylki? Jesteśmy tu po to, żeby pomóc, wiele osób deklaruje taką wolę. Trzeba rozsyłać wątek, napisać w tytule, że sunia ma czas do soboty. Pytałaś tych ludzi czy może zostać trochę dłużej niż do soboty? Quote
Shania Posted September 29, 2010 Author Posted September 29, 2010 bez sterylki nie, dzwoniłam dzisiaj do schronu, jestem cały czas w kontakcie, więc sunia będzie wydana przez schron, dzisiaj do Pani sie nie dodzwonię, pracuje długo..moge zadzwonić do 13 jutro Quote
Shania Posted September 29, 2010 Author Posted September 29, 2010 po drugie, sorki, że napiszę, nie rozmawiasz z pensjonarką...wiem co robię, czego potrzeba suni, i nie jestem sama w sensie adopcji, na pewno powtórzę- nie wydam psa bez sterylki, czekam tez na kontakt ze schronem, który teraz miał problem ale o suni wie..i przepraszam, nie rozmawiasz z osoba, która nie ma doświadczenia z psami, mam i to pewnie wiele większe niż nie jeden stąd, to że nie pisze nie znaczy, że nie wiemszam o co chodzi dziękuję i przepraszam Quote
NINKA1 Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 O rany Shania jeszcze raz powtarzam: Ja pokrywam pierwszy miesiąc i nie chcę żadnego zwrotu, no jaśniej tego nie potrafię powiedzieć!!! Sunia w tym stanie nie moze trafic do schroniska nawet takiego dobrego jak gliwickie. Pod dobrą opieką stanie szybko na nogi i znajdzie dom, nad tym wszyscy popracujemy , to też mogę obiecać. Masz już deklaracje 150 zł na ewentualne kolejne oplaty . No i skoro się w to zaangażowałam na Twoje zaproszenie to chciałabym zobaczyć efekt końcowy czyli szczęśliwą adopcje. Trzeba podjąć decyzje skoro jest szansa ominąć schronisko albo chociaż je odroczyć. Quote
ania_to_ja Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 A jaki jest koszt miesięcznego pobytu suni w hoteliku? Quote
mysza 1 Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 Shania napisał(a):po drugie, sorki, że napiszę, nie rozmawiasz z pensjonarką...wiem co robię, czego potrzeba suni, i nie jestem sama w sensie adopcji, na pewno powtórzę- nie wydam psa bez sterylki, czekam tez na kontakt ze schronem, który teraz miał problem ale o suni wie..i przepraszam, nie rozmawiasz z osoba, która nie ma doświadczenia z psami, mam i to pewnie wiele większe niż nie jeden stąd, to że nie pisze nie znaczy, że nie wiemszam o co chodzi dziękuję i przepraszam Czyli już zdecydowałaś, że oddajesz ją do schronu. Nie zauważasz, że są ludzie, którzy chcą sunię ratować. Ja też pisałam o hotelu od 6 października. Jak widać chęc pomocy to niezbyt cenna cecha. Ciekawe w jakim celu jest ten wątek? Żeby nasz czas marnować? I zmień ton bardzo proszę, bo ja przyszłam pomóc psu a Twoje ambicje mam w głębokim poważaniu. Quote
Shania Posted September 29, 2010 Author Posted September 29, 2010 mysza 1 napisał(a):Czyli już zdecydowałaś, że oddajesz ją do schronu. Nie zauważasz, że są ludzie, którzy chcą sunię ratować. Ja też pisałam o hotelu od 6 października. Jak widać chęc pomocy to niezbyt cenna cecha. Ciekawe w jakim celu jest ten wątek? Żeby nasz czas marnować? I zmień ton bardzo proszę, bo ja przyszłam pomóc psu a Twoje ambicje mam w głębokim poważaniu. Jak ja mogę decydować??? Mogę przeprosić, że zle zrozumiałam...oczywiście, że jej nie oddam do schronu, jak nie musze...myślałam(tak zrozumiałam, że trzeba oddać za koszty pierwszego m-ca w hoteliku).jeżeli nie jest super, i proszę mi nie pisać glupot (prosze wybaczyć), tylko co dalej jak sunia zostanie dłużej a nie ma deklaracji? Ja serio bym ją wzięła ale czwarty pies..nie dam rady sama..po prostu:( Quote
Recommended Posts