Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A o myslicie o Agility + bokser ?

Juz kiedys probowalam z Lenką agility, ale takie małe podworkowe miala jedynie 8 miesięcy ( filmik z naszych skoków -->http://www.youtube.com/watch?v=x-UOyiWhJwA), teraz ma 1,5 roku, i chcemy na poważnie zacząc hopać, w sumie Lena moim zdaniem dobrze sobie radzi, nawet potrafimy, super biegnie do przeszkod, gdy jej pokazuje ręką itp. ale do przeszkod... jakich przeszkod, domowej roboty( gwozdz plus deski).. podobno są organizowane spotkania u nas w Rzeszowie przez ZK, ale niema Klubu z prawdziwego zdarzenia.. no nic narazie pozostaje nam klepanie stacjonat i innych przeszkod. w przyszlości bardzo bym chciala pojechac na jakis obróz Agility... Pozdrawiam

• Replies 50
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

Pamiętam jak widziałem pierwszy raz Agility w telewizji :D Były to zawody Pedigre.

Pierwsze co mi przyszło na myśl to: "że, głupie jest to i co im się w tym podoba. Że by pies skakał". Teraz myślę inaczej:lol:

Posted

dopiero teraz zauważyłem, że ktoś odkopał ten temacik...
[quote name='aangelaa95']czesc mam pytanie :p czy do agility nadaje sie chihuahua ? :cool3:[quote name='dog_master'] A czemu nie? ;-)
No, może choćby temu, bo chihuahua może ważyć nawet 0,5 kg i przeważenie huśtawki może w jego wykonaniu trwać wieki całe :lol:
Więc to chyba zależy, jaki jest chihuahua i czy chce się trenować, czy trenować? ;)

Posted

A myślisz,że ten schiperke to ile waży no napewno ne 0,5 kg ale nie wiele a co biega .Małe psy też sobie radzą, sam napisałeś ,że rózne mogą być wagi cziłek.Może niech dziewczyna spróbuje zobaczy czy pies daje radę, czy go to kręci i sama zadecyduje? Jej nie chodziło o stwierdzanie prawdy oczywistej ,że taki super mały pies nie przeważy chuśtawki tylko czy RASA się nadaje, to że bc są świetne w agility nie oznacza,że KAŻDY bc się nadaje do tego.

Posted

Każda rasa się nadaje do dobrej zabawy jaką jest agility.
Zresztą widać to doskonale na każdych zawodach. Jeśli ktoś chce się dobrze bawić ze swoim psem rasa nie ma znaczenia. Starują i miniaturowe jamniki, yorki ale też rottweilery czy cane corso;) i oczywiście przeróżnej wielkości mixy.
Więc dobrej zabawy Aangelaa95.

Posted

Robull napisał(a):

No, może choćby temu, bo chihuahua może ważyć nawet 0,5 kg i przeważenie huśtawki może w jego wykonaniu trwać wieki całe :lol:

aaa tak, przeciez zeby sie dobrze bawic na torze to moga nawet z tej hustawki zrezygnowac :razz: przeciez nie musza od razu startowac,a w klasie zero to chyba tej hustawki i tak nie ma :evil_lol:
wkurza mnie jak ktos pisze "ze ten pies sie nie nadaje" ( ze wzgledu na rase bo np jesli chodzi o zdrowie to popieram w 100%) moze i nie nadaje sie na zawody ale przeciez nie kazdy chce startowac, a ja zaobserwowalam ze pokonywanie razem toru ( czy tam jakis prostych kawalkow) bardzo wzmacnia wiez z przewodnikiem :multi:

pozdrawiam

• 3 weeks later...
Posted

[quote name='Sajnox']Wzielam ja niedawno ze schroniska ale lubi biegac wiec myslalam o jakims sporcieNajpierw niech suka odzyska siłę i zdrowie po schronisku i po porodzie, a później... skoro mówisz, że lubi biegać, to może [SIZE=-1]canicross?

Posted

Sajnox napisał(a):
A mozesz powiedziec dlaczego nie nadaje sie do sportow. Wzielam ja niedawno ze schroniska ale lubi biegac wiec myslalam o jakims sporcie

Sajnox ale ona chyba odchowuje szczeniaki. A zdjecia jakie umeisciłas wskazują ze sunia w koszmarnym stanie. TRoche to rujnujące dla jej organizmu aby odchowała te szczeniaki. No ale twoja decyzja. Najpierw przywróc sunię do stanu w jakim przy przypominała psa. A potem spóbuj od podstaw szkolenia. Byc moze PT i obedience bedzie fajnym sportem i nauczycie się współpracowac. Kiedy bedziesz mieć ten etap za sobą, wtedy pomysl jeszcze o innym sporcie. Narazie trudno cos pwiedzieć o suni która musi nadrobić wiele rzeczy i zdrowotnie i psychicznie.

Posted

Tak wiem, ze musi nabrac masy i jak narazie odpoczac od malych jak narazie dobrze sie czuje bryka na polku, ale nie za dlugo bo chce do malych. Co do zostawienia malych wetka powiedziala zebym zostawila pare, ze to bedzie lepiej dla niej. Tera dostaje witaminy i cos na wzmocnienie dostaje duzo jedzonka i milosci wiec mysle ze za jakis czas jakos sie razem pobawimy;)

Posted

Sajnox napisał(a):
Tak wiem, ze musi nabrac masy i jak narazie odpoczac od malych jak narazie dobrze sie czuje bryka na polku, ale nie za dlugo bo chce do malych. Co do zostawienia malych wetka powiedziala zebym zostawila pare, ze to bedzie lepiej dla niej. Tera dostaje witaminy i cos na wzmocnienie dostaje duzo jedzonka i milosci wiec mysle ze za jakis czas jakos sie razem pobawimy;)

Pare to dwa, a Ty jej zostawiłas az 5. W jej stanie to nawet jedno byloby duzo

Posted

A jaki to mastif? ( sorki , nie widziałam fotek )
Ja też mam mastifa, suczkę i jest zwinniejsza od wielu rotków, czy bokserów. Proszę nie szufladkować wszystkich mastifów , jako ociężałe.:mad:
Moja to mastif tybetański. :cool3:
A suczce życzę miłości i odzyskania kondycji :)
Pozdrawiam