Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To taki jest system z metrem? Probowalam kilka razy zrozumiec co trzeba zrobic, zeby zamiescic tam ogloszenie... To niefajnie :(
Oczywiscie, ze mamy Wyborcza, ale poniewaz pieniedzy pewnie starczy na jedno ogloszenie, prosze o porade ktora gazete wybrac :) Czy wyzsza polka w style Wyborcza, Glos Wlkp, czy jakis szmatlawiec (ale czytany przez wiecej osob) w stylu Fakt, Super Express?

• Replies 732
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Z metrem to jest tak, że biorą z cafeanimala, kiedyś najlepiej z godz. 13-14 (pewnie wtedy grzebali), ale później juz sie to zmieniło. Trzeba wyczaić, co wpada do metra i kiedy te ogłoszenia były zamieszczone... robota z tym jest, a efekty jakoś gorsze ostatnio.
Wyborcza to straszny koszt, a Fakt i te inne to target taki średni... zróbcie wyróżnione gumtree na tydzień na jakiś region, a za tydzień na inny - to chyba najlepszy stosunek ceny do efektów.
No i tym elaboratem się przyznałam pośrednio, że podglądam Dyzia:)

Posted

Poniewaz nikt mi nie chcial nic podpowiedziec, sama zadecydowalam.

Oglosze Dyzia w Glosie WLKP, ogloszenie pojawi sie w sobote i niedziele w dziale "zwierzeta". Niestety jest to ogloszenie bez zdjecia, bo w Glosie nie ma takiej mozliwosci.
Cena za teskt i dwa dni emisji: 258zl, gdyby dodac poniedzielek: 343zl.

Dawac?

Tresc:
Dyzio to mały, starszy, czarny pies, bez realnych szans na adopcję. Nie jest młody, nie jest piękny, nie jest przytulanką. Jest starszym, spokojnym psem, który potrzebuje świętego spokoju, cieplego legowiska, krotkich spacerków i poczucia bezpieczeństwa. Dyzio spędził wiele lat w schronisku, zauważony przez wolontariuszy - teraz szuka domu. Może w Twoim domu znajdzie się kącik dla starego, małego psa? 889 787 929

Posted

Zaraz mnie udusisz zapewne (bo się nie odzywam, a jak już się odezwę to marudzę...)
Obawiam się ,że na ogłoszenie z "Głosu", bez fotki, nie będzie żadnego odzewu.
Wolałabym dać Dyziulka do "Mojego Psa".
Za fotkę biorą 55 zł + 10 zł za linię (22 znaki)
Można dodać anons przez net (tylko trzeba się zarejestrować/zalogować):
http://www.psy.pl/

Posted

Moge dac, ale obawiam sie, ze kazdy, kto czyta Mojego Psa - ma psa :)

Ale ok, masz decydujacy glos ;)

no to sie zarejestruje i oglosze Dyziulinke.

Zrobione: 155zl. Emisja: marcowe wydanie.

Strasznie malo te 10 linijek , musialam znacznie okroic tekst ;) Cholera, nie wiem czy nie skopalam bo w tresci ogloszenia nie podalam namiarow, tylko w takich polach dodatkowych... bede musiala tam zadzwonic.

Posted

conceited napisał(a):
Wplata jest na koncie :)

Zrobilam Dyziulince wyroznione ogloszenie na allegro, wiec odejme 15zl od jego konta.

http://allegro.pl/dyzio-maly-starszy-piesek-i1429890174.html

A jak Dyzio reaguje na przedszkole w domu?

Dziękuję :lol:. Możesz nanieść poprawkę? Dyziolina jest wykastrowany.

Dyzia chomiki "ani grzeją ani ziębią", dopóki nie próbują gryźć. Gdy się na szanownego dżentelmena rzucają z ząbkami, to ten jest zmuszony udzielić im reprymendy :evil_lol:

Odkąd Dyzio dostaje to samo lekarstwo na serduszko, co Doduś (zalecenie wet), skończyło się wreszcie "churchlanie". Na spacerach Dyzio wykazuje szczególne zainteresowanie starszymi osobami (tupta w ich kierunku). Powyższe plus upodobania kulinarne świadczą niezbicie o jego przeszłości. Można wg Dyzia regulować zegarek - kiedy wybija godzina spaceru, zeskakuje z łóżka i odstawia taniec dzikich pod drzwiami (tupie, podskakuje, kręci się w kółko). Nie ma zmiłuj, albo idę natychmiast albo za karę "oleje" mi szafę (co się teraz już nie zdarza, zdarzało się na początku, teraz mnie już wytresował :evil_lol:). Kształci mnie jeszcze w kwestii zakładania szelek, ale jestem mało kumata i wciąż popełniam błędy :oops:. Musi się biedaczek non stop przebierać i mi pokazywać, jak mam go ubierać - wg niego żaden z pasków nie może się znajdować pod brzuchem, oba mają być na grzbiecie.

Posted

hehehe :loveu:
alez Ty Ciotka nieogarnieta:eviltong: nie rozumiesz, jak Dyzio Ci tlumaczy :eviltong:

juz poprawilam allegro. Tak sie zastanawiam, jak dotrzec do tych starszych ludzi, ktorzy chcieliby i mogli miec psa, ale nie buszuja po internecie. Jakies spotkania emerytow? Kolka rozacowe? szkola 3 wieku? jak tam sie wkrecic? :D

Posted

BeaBono napisał(a):
Musi się biedaczek non stop przebierać i mi pokazywać, jak mam go ubierać - wg niego żaden z pasków nie może się znajdować pod brzuchem, oba mają być na grzbiecie.

A to dobre :megagrin:

Posted

Zapraszam na IV, ZIMOWĄ, edycję bazarku fotograficznego :)!
[B]Zwycięzca sam decyduje na którego psa przeznaczy wygraną!
[/B]
[url]http://www.dogomania.pl/threads/201347-Bazarek-fotograficzny-na-pomoc-psiakom-%29-IV-ZIMOWA-EDYCJA-DO-P%C3%93%C5%81NOCY-20.02?p=16224112#post16224112[/url]

Posted

Kurde, martwie sie tym ogloszeniem w Moim Psie ;) napisalam im maila bo telefon jest wiecznie zajety, ze chcialabym edytoowac ogloszenie i wpisac w nim namiary na siebie i nikt nie odpisuje ;P jutro bede znow wydzwaniac.

Posted

ufff...dodzwonilam sie dzis do redakcji i Pani dodala moj numer do ogloszenia :)

juz jestem spokojna.

Sa nowe wplaty na koncie Dyzia, jutro podam szczegoly bo dzis juz przysypiam.

Posted

Dyzio miewa się dobrze. Ma swój rytm dnia, spacerki o tych samych godzinach, jedzonko po powrocie. Ma swój pokój i Pepsi do towarzystwa, łóżeczko, mizianko wieczorem przed snem. Wydaje się być zadowolony. Zdrówko w porządku. Nie lubi gości, Dodka i fotografowania :diabloti: