Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 732
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przepraszam, że dopiero teraz.........:oops:

Conceited - wpłaty doszły:
- 111 zł za czyszczenie ząboli i Duomox
- 49 zł za badanie krwi
- 250 zł za DT za listopad
- 30 zł od What May NN- deklaracja na Dyzia
- 100 zł darowizna od Pianki ( taki tytuł przelewu )

Posted

Dzisiaj Dyziulek odwiedził weta - zdjęcie szwów i ostatni zastrzyk antybiotyk. Pan doktor powiedział, że ładnie się goi ale jeszcze biedactwo 2-3 dni ma chodzić w kołnierzu, nie jest z tego zadowolony biedny Dyziulo;). W czasie ściągania szwów w Dyzia wstąpił "diabeł"- pluł, parskał, warczał,wyrywał się, dobrze że miał pychol zawiązany bo niechybnie bylibyśmy "pożarci", zrobił siusiu i prytnął sobie:evil_lol: Jeszcze nie ma czipa bo nie dał sobie już go wstrzyknąć - ściągnął z tej złości bandaż z pychola i nie chciałyśmy go więcej stresować, pojedziemy do naszego weta póżniej na założenie.
Koszt wizyty 25 zł.

Rachunek:

Posted

KateBono napisał(a):
pluł, parskał, warczał,wyrywał się, dobrze że miał pychol zawiązany bo niechybnie bylibyśmy "pożarci", zrobił siusiu i prytnął sobie:evil_lol:

kochany biedulek na pewno był bardzo zestresowany
ale dobrze, że to już za nim :)

Posted

Dyzio jest pamiętliwy :evil_lol:. Po tym jak mama zawiozła go do weterynarza na ściągnięcie szwów, Dyziek się na nią obraził - nie chce z nią wychodzić na dwór.
Dodek próbuje podporządkować sobie mniejsze psiaki, warczy i doskakuje do Dyzia. Kiedy ostatnio chłopaki na siebie warczały, stanęłam nieopatrznie pomiędzy nimi... i oberwałam - Dyziek trafił mnie w łydkę :diabloti:. Z Filutkiem Dyzio żyje w zgodzie.

Posted

BeaBono napisał(a):
stanęłam nieopatrznie pomiędzy nimi... i oberwałam - Dyziek trafił mnie w łydkę :diabloti:.

o rany, ale chyba przypadkiem Cię dziabnął? czy chciał, żebyś mu zeszła z drogi?

Posted

conceited napisał(a):
... brzydkiego Dyzia z obolałą dupką :)

Wpraszam się na wątek:)
Zobaczyłam zdjęcia na bazarku ogłoszeniowym BB - Dyzio taki ładniutki w tym kołnierzu jest i fajne ma futerko (mięciutkie, prawda?). A tu czytam, że brzydki...:mad:Musiałam to oprotestować.

Nadal lubi tuńczyka? Jest takie fajne puszeczkowe z tuńczykiem...

Posted

hehehe...no coz... moje zdanie w kwestii urody Dyziulka ulega powoli zmianie, faktycznie futerko mu sie poprawilo u dziewczyn na DT, dostal mase suplementow i teraz lśni.:razz: a krzywe girki wydaja sie byc slodkie:evil_lol:

tunczyka ponoc uwielbia:p

Posted

Ajula, sądzę, że przypadkowo, Dyzio chciał dziabnąć Dodka, ale go zasłoniłam...
Conceited - nie masę suplementów tylko kerabol i oliwę z oliwek do mięska.
mmd - futerko mięciutkie :lol: szybko kłaczki odrastają
te trójkątne uszka i burza kłaków nasuwają mi skojarzenia ze szpicem
tuńczyka Dyziek je "ludzkiego"
na pierwsze miejsce wśród przysmaków dyziowych wysunęła się ostatnio kurza wątróbka

Dyziek się polał dziś na klatce, nie zdążył... mokro, zimno, o infekcję pęcherza nie trudno... daję mu urosept, żeby odkazić drogi moczowe (lek ziołowy, nie zaszkodzi, wiem o nim od weta, moje psiaki dostawały, gdy była taka potrzeba)

Posted

BeaBono napisał(a):
daję mu urosept, żeby odkazić drogi moczowe (lek ziołowy, nie zaszkodzi, wiem o nim od weta, moje psiaki dostawały, gdy była taka potrzeba)

moja Hexi też dostawała urosept, jak miała problemy z pęcherzem