Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam dziś nie najlepsze wieści. Guziołek na dupce Dyzia krwawi. Gufcio niemal na okrągło wylizuje Dyziowi cztery litery, a Dyzio chętnie się poddaje takim zabiegom...

• Replies 732
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Byłam dzisaj z Dyziulkiem u weta na badaniu krwi (morfologia, profil wątrobowy i nerkowy). Za kłucie igłą i zawiązanie pysiola Dyzio się zemścił - olał ścianę w gabinecie:oops::evil_lol:. Rachunek opiewa na sumę 49zł. BB wklei póżniej.No i mam złą wiadomość (ten tydzień to mi przynosi samego pecha:razz:)pan doktor zmienił cenę operacji (wycięcie "guzioła' i usunięcie klejnotków)na 250-300zł.:mad:

Posted

O cholibka... niezla sumka :/

Poniewaz Dyzio ma 54,50 zl, zaraz Wam wysle 49zl za wizyte. Na Dyzia koncie zostanie niewiele (5,50zl) , ale dzis ktos na priv poprosil o jego nr konta wiec moze sie Dyzio troszeczke wzbogaci :)

A wyniki badan kiedy beda?

Posted

[quote name='KateBono'] Zapomniałam napisać, że operować będzie dr Starczewski
[/QUOTE]
to dobra wiadomość, on się zna na swojej robocie
szkoda tylko, że nie taniej

Posted

Dyziulek w poniedziałek ma wycięcie guzioła +kastracja. Mam przyjechać rano między 8 a 11. Wyniki badań są dobre ale profil wątrobowy (ALAT albo ASTAT- podwyższony- niedużo) Póżniej wkleimy wyniki i zaległe rachunki (pieniążki za rachunki doszły).Ma zapobigawczo brać Hepatil 1 tabl.dz.Najwyższy czas bo guzioł krwawi i ropieje- musi to go boleć:shake:

Posted

Dyziulek jedzie jutro na operację guziołka:shake: i kastrację, trzymajcie kciuki, żeby wszystko poszło dobrze- BB strasznie się denerwuje, wszyscy schodzimy jej z drogi. Ja nie bo jestem uziemiona:evil_lol: troszkę się "połamałam" ale nerwy też mną "trzęsą"

Posted

KateBono napisał(a):
Dyziulek jedzie jutro na operację guziołka:shake: i kastrację, trzymajcie kciuki, żeby wszystko poszło dobrze-

będzie dobrze, nie martwcie się dziewczyny!
kciuki będę trzymać

Posted

monika083 napisał(a):
dziewczynki ,a ta kastracja Dyzia jest konieczna?

Pan doktor stwierdził, że tak - zapobiegnie przerostowi prostaty, które może się Dyziulkowi zdarzyć. Najwięcej to boję się tego guzioła, żeby paskudztwo nie było złośliwe:shake:.

Posted

Przy czyszczeniu ząbkow mial juz przeciez glupiego jasia, wiec nie powinno byc problemow z uspieniem go na chwilke. Bedzie dobrze :) dzielny chlopak jest :)
co do guziolka - przeciez doktor mowil, ze to nic powaznego...musi byc dobrze !!! :)

Nikt nie dzwonil? :(

cos polamala Kasiu?

Posted

Witam, padł mi system i net i dlatego trochę mnie nie było...

Co do Dyzia, kastracja w chwili obecnej jest b.potrzebna ze wg na tego wstrętnego guziołka. Paskudztwo się powiększyło, krwawi, leci z niego ropa. Wygląda strasznie, pewnie boli, choć Dyzio tego nie okazuje, Gufi nadal wylizuje Dyziowi cztery litery, po czym wymiotuje, więc muszę chłopaków pilnować i nie pozwalać na te zabiegi pielęgnacyjne. Wet mówił, że jeśli tylko by się usunęło guziołka, bez kastracji, to będzie się on odnawiać. Bardzo się boję, że ten guzek zezłośliwiał...Ale z drugiej strony fosfataza nie poszybowała szaleńczo w górę (co ponoć ma miejsce w przypadku nowotworu), więc tego się trzymam i nie tracę nadziei... Inne próby wątrobowe wyszły dobrze, to przekroczenie wartości dopuszczalnych w przypadku jednej z nich, mogło być spowodowane niedawnym przyjmowaniem przez Dyzia Duomoxu.
W kwestii zachowania - odnotowuję u Dyzia dalsze postępy. Gdy Dyzio chce iść np do kuchni i napotyka w przejściu warczącego Dodka, staje, patrzy prosząco i czeka, żebym wzięła go na rączki i przeniosła. Podobnie sytuacja wygląda, gdy wracamy ze spaceru - Dyzio opiera się dwiema łapkami na pierwszym schodku i czeka, aż pańcia wniesie szanowną dupencję po schodach :evil_lol:. Na spacerach Dyzio wykazuje zainteresowanie innymi psami, pozwalam mu się witać z wybranymi, czyli z tymi, o których wiem, że są przyjazne i nieagresywne (goldenka, młody biały chyba maltańczyk).
Jego przysmakiem jest tuńczyk. Obojętnie czy daję Dyziowi mięsko, parówkę czy cokolwiek innego... jeśli się Dyziowi żarcia nie "przyprawi" tuńczykiem, to grymasi i nie chce nawet spróbować.

Z ogłoszeń nikt niestety dotąd nie zadzwonił :shake:

Posted

hmmm...moze by faktycznie oglosic go w gazecie.

na razie czekam na relacje po operacji, przeczytam dopiero wieczorem po pracy wiec trzymam kciuki za Dyziulka :cool2: moje koty tez trzymaja :kociak:

Posted

Do wszystkich zainteresowanych:

Dyzio juz po operacji, zniosl ja bardzo dzielnie :) Ma kolnierz na szyi i saczek w rance po guzku. Odsypia w pokoju Beatki.
Operacja wyniosla 300zl, oprocz tego Dyzio dostal tabletki, w srode wizyta kontrolna i kolejne tabletki (i wydatki :( ).

Niestety BeaBono i KateBono maja problemy z internetem wiec chwilowo nie beda pisac na forum.

Dodam tez, ze Dyzio chetnie przyjmie kazdy datek. Beatka robila bazarek ogloszeniowy na Dyzia, ale z braku neta nie moze go dokonczyc. Prosimy o pomoc i przypominamy o wplatach na listopad.
Nie wszyscy jeszcze wplacili (wlasciwie wplacily trzy osoby, uaktualnie liste jutro, bo mi cos dogo zamula i wchodze na 1 strone przez 15 minut)