Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dogo07 napisał(a):
Na tym filkimu to piesek był jakiś taki szczuplejszy niż na tych zdjęciach ostatnich, a może mnie się tylko tak wydaje.

nie wydaje Ci sie. teraz Dziadzio jest gruby i potrzebuje diety. Nie wiem tylko czy tak przytyl od zarcia czy chorobowo... ale chyba od zarcia, dostaje pelne michy, jak inne psy, a wogole sie nie rusza.

• Replies 732
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No ale przecież przedtem też tyle jadł i nie był taki gruby, dobrze byłoby żeby jak będzie już w dt, jakieś badania miał zrobione, nie wiem, krew, czy coś jeszcze. A może faktycznie odpowiednia dieta wystarczy. A może on by wolał miękkie domowe jedzonko a nie połykać twarde kulki karmy.

Posted

conceited napisał(a):
jutro bedziemy u Dziadziunia z Ania z Poznania i zapytamy go co o tym mysli :)

namawiam mamę na wizytę u Dziadzia jutro, na razie się waha
o której będziecie w Dopiewie?

Posted

Bedziemy od 13:00 do ... 14:00 ?

Ja o 15:00 musze byc w pracy.

Zapraszamy na wizyte ! moze nawet Ania moglaby Was skads zabrac jesli nie jestescie mobilne... bo tam dojazd jest okropny i trudny do wytluaczenia. :)

Posted

Bylysmy dzis z Ania bitą godzine w schronie i Dziadzio ani razu nie wyszedl z budy :(
Wlazlam mu do boksu, podnioslam zaslonke a on lezal w srodku, trzasl sie i powarkiwal. To jest ta sama sytuacja co z nasza spanielka. Tez siedziala na progu budy, tzresla sie i warczala. Na szczescie dla spanielki, zostala przewieziona do Pani Wandy i tam jest zupelnie innym psem. Nie wiem jak to dziala, ale sie domyslam. Zbyt wiele osob czyta to forum, wiec nie bede sie rozpisywac na temat przyczyn tego zachowania :/
Bardzo mi zal tego psa. On nie wie co to radosc, albo nie pamieta. Smutne to.

Posted

no wlasnie dlatego bylabym za tym zeby go wyciagnac...

mam pewien pomysl -potrzebujemy jeszcze 60 zl deklaracji ,tak?
czyli niech bedzie 6 osob ,po 10 zl ,lub 12 po 5
zrobmy bazarek ,na ktorym bedziemy zbierac te deklaracje ,za kazda deklaracje osoba deklarujaca otrzyma ode mnie -poczta 3 kartki hand -made (swiateczna ,walentynkowa i urodzinowa)

Posted

[quote name='conceited']Bylysmy dzis z Ania bitą godzine w schronie i Dziadzio ani razu nie wyszedl z budy :(
Wlazlam mu do boksu, podnioslam zaslonke a on lezal w srodku, trzasl sie i powarkiwal. To jest ta sama sytuacja co z nasza spanielka. Tez siedziala na progu budy, tzresla sie i warczala. Na szczescie dla spanielki, zostala przewieziona do Pani Wandy i tam jest zupelnie innym psem. Nie wiem jak to dziala, ale sie domyslam. Zbyt wiele osob czyta to forum, wiec nie bede sie rozpisywac na temat przyczyn tego zachowania :/
Bardzo mi zal tego psa. On nie wie co to radosc, albo nie pamieta. Smutne to.

[quote name='monika083']no wlasnie dlatego bylabym za tym zeby go wyciagnac...

conceited, monika083 i pozostałe cioteczki "dziadziusiowe" - mam propozycję:

pierwszy miesiąc pobytu u nas będzie "z rabatem" - nie 8 zł/dzień, tylko 7 zł/dzień, czyli 210 zł za pierwsze 30 dni.

Dziadzio tyle już ma :

[quote name='conceited']
razem 190zl + 20zl jednorazowo
brakuje juz tylko 60 zl deklaracji !

Zgadzacie się, cioteczki?

ps. Czy on reaguje na to imię? Może by mu zmienić? Ktoś ma pomysł?

Posted

Jejku, jestescie kochane.

Monika083 - pomysl z bazarkiem jest wspanialy. Bardzo sie ciesze, ze ktos o Dziadziu mysli i bardzo Ci dziekuje bo on mysli, ze nikomu nie jest potrzebny.

BeaBono - czy KateBono sie zgadza?:oops:

Powiedz Bea - jak widzisz pierwsze dni Dziadzia u Was? czy moglby liczyc na jakis odrebny kacik? mysle, ze bedzie musial jakis czas ochlonac i dojsc d siebie. Troche mnie to powarkiwanie niepokoi. Zmienil sie... na filmiku widac jak kiedys radosnie do mnie podchodzil, teraz jest jakis taki... jakby mnie nie poznawal. Mysle, ze to przez ten chwytak, ktory jest na nim praktykowany.

Nie reaguje na to ime.

Posted

[quote name='conceited']BeaBono - czy KateBono sie zgadza?:oops:

Powiedz Bea - jak widzisz pierwsze dni Dziadzia u Was? czy moglby liczyc na jakis odrebny kacik? mysle, ze bedzie musial jakis czas ochlonac i dojsc d siebie. Troche mnie to powarkiwanie niepokoi. Zmienil sie... na filmiku widac jak kiedys radosnie do mnie podchodzil, teraz jest jakis taki... jakby mnie nie poznawal. Mysle, ze to przez ten chwytak, ktory jest na nim praktykowany.

Nie reaguje na to ime.

KateBono decyduje, bo to jej PTD (ja "robię" za pomagiera bez wynagrodzenia :evil_lol:), wpis był "pod jej dyktando" :lol:

Dziadzio może liczyć na własny pokój (a dokładnie na posłanko w pokoju siostry). Nasze psy ustępują i się wycofują, gdy gość na nich warczy (Alpen warknął ze dwa razy na Pepsi i włos mu ze łba nie spadł - podbudował się czorcik jeden; Gufcio słysząc warkot innego psa popiskuje tylko żałośnie)

Zaraz wam pokażę, jak psiaki się u nas czuły nieswojo i niekomfortowo :

Zuzia:

Alpi:

Babi:

"sterroryzowane" przez Pepsulę i Gufa - wszystkie udają truposzczaki, żeby uniknąć pogryzienia :diabloti:

Posted

Ciotki jesteście wielkie :-) :-) :-)
Monika 083 pomysł z bazarkiem przepiękny.
Podwyższam swoją deklarację miesięczną na hotelik z 10,00 na 15,oo

Posted

conceited, kto "wyadoptuje" Dziadzia z Dopiewa? Czyj będzie "w papierach"? Ja zrozumiałam, że bierzesz to na siebie. Dziadzio nie jest zaczipowany, prawda? Jeśli formalnie będzie Twoim psem, to przepisy poznańskie będą Cię obowiązywać. Masz koty, więc pewnie nie do końca jesteś zorientowana w kwestii czipowania i podatku za psa w Poznaniu. W Poznaniu czipowanie jest obowiązkowe. Do końca 2009r. było darmowe. Nie wiem dokładnie, ile teraz kosztuje (ale mogę się jeszcze dopytać).

Do wykonania zabiegu elektronicznego oznakowania psa potrzebne są:
dowód tożsamości (ze zdjęciem), aktualne zaświadczenie potwierdzające szczepienia psa przeciwko wściekliźnie.
Rejestracja psa jest obowiązkowa tzn., że brak wszczepionego mikroczipa jest wykroczeniem, za które funkcjonariusz Straży Miejskiej Miasta Poznania od dnia 1 stycznia 2010 roku będzie mógł ukarać posiadacza psa mandatem w wysokości od 20 zł do 500 zł.
Jeżeli są Państwo posiadaczami psa, przypominamy, że każdy właściciel psa zobowiązany jest do jego zarejestrowania poprzez elektroniczne oznakowanie (wszczepienie mikrochipu), a także do wniesienia opłaty od posiadania psów.
W roku 2010 wysokość opłaty wynosi 55,00 zł.
W bieżącym roku ze zwolnienia korzystają:

• członkowie personelu przedstawicielstw dyplomatycznych i urzędów konsularnych oraz inne osoby zrównane z nimi na podstawie ustaw, umów lub zwyczajów międzynarodowych, jeżeli nie są obywatelami polskimi i nie mają miejsca stałego pobytu na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej – pod warunkiem wzajemności;
  • osoby zaliczone do znacznego stopnia niepełnosprawności w rozumieniu przepisów o rehabilitacji zawodowej i społecznej oraz zatrudnianiu osób niepełnosprawnych – z tytułu posiadania jednego psa;
  • osoby niepełnosprawne w rozumieniu przepisów o rehabilitacji zawodowej i społecznej oraz zatrudnianiu osób niepełnosprawnych – z tytułu posiadania psa asystenta;
  • osoby w wieku powyżej 65 lat prowadzących samodzielnie gospodarstwo domowe – z tytułu posiadania jednego psa;
  • podatnicy podatku rolnego od gospodarstw rolnych – z tytułu posiadania nie więcej niż dwóch psów;
  • właściciele psów poddanych zabiegowi sterylizacji lub kastracji;
  • właściciele psów nabytych w poznańskim Schronisku dla Zwierząt przy ul. Bukowskiej 266.

Nie piszę tego, by "stwarzać problemy" (czekamy na Dziadzia, może do nas przyjechać w każdej chwili). Piszę, by problemów uniknąć w przyszłości.

Posted

to dopiero moja pierwsza stała deklaracja (zwykle pomagam jednorazowo), ale mam strasznie duży sentyment dla piesków - staruszków. Niech bedzie 50zł/miesięcznie. Tylko napiszcie mi na pw - gdzie wpłacać kase i do kiedy :)

Posted

Witajcie:)
chciałabym pomóc Dziadziusiowi. Z tymi deklaracjami chodzi o to że co miesiąc wpłacam daną kwotę na konto tak? Jestem w stanie co miesiąć dawać 30 zł. Czy ktoś mógłby przesłać mi dane gdzie mogę wpłacać te pieniążki? Pozdrawiam serdecznie :)

Posted

[quote name='kelani']Witajcie:)
chciałabym pomóc Dziadziusiowi. Z tymi deklaracjami chodzi o to że co miesiąc wpłacam daną kwotę na konto tak? Jestem w stanie co miesiąć dawać 30 zł. Czy ktoś mógłby przesłać mi dane gdzie mogę wpłacać te pieniążki? Pozdrawiam serdecznie :)[/QUOTE]

suuuper,bardzo dziekujemy

tak ,deklaracje placimy co miesiac,na hotelik i utrzymanie psiaczka.

jejku ciotki od finansow gdzie jestescie?? ale cudnie ,Dziadzius moze opuszczac schron :):)