Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

EDIT:
Dzięki wspaniałości Kasi i Beatky, Dyziulek został w swoim dt na dożywocie, domek już nie jest płatny, ale prosi o zwrot kosztów leczenia Dyziulka. Finanse Dyzia przejęła Fundacja Głosem Zwierząt, która będzie pokrywać koszta leczenia psiutka. Datki na rzecz Dyzia prosimy kierować na konto Fundacji, z dopiskiem: dla Dyzia.

Podaje dane:

Fundacja „Głosem Zwierząt”
Ul. Lodowa 2/1
60-226 Poznań

Konto:
07 2490 0005 0000 4500 6401 8021

Przelewy zagraniczne:

IBAN: (PL przed nr konta bankowego)

BIC/SWIFT: ALBPPLPW

___________________________________________________________________________________

Edit:
Dyzio przebywa w PDT w Poznaniu u BeaBono i KateBono, za 8zl/dobe, wyzywienie, transport i opieka w cenie.
Jak do tej pory zostal zaszcepiony, odrobaczony, wyleczony z zapalenia gardla. Mial wyrwane dwa zeby i usuniety kamien. Badanie krwi wyszly nienajgorzej.
8.11 Dyzio bedzie kastrowany i bedzie mial usuwanego guzka. - juz po :)

__________________________________________________________________________________
Zaksiegowane wpłaty na Dziadzia - pazdziernik 2010

stale:
Pani Gabrysia 50zl
magenka1 10zl
What May NN 30zl
Markofix1 50zl
conceited 30zl
kelani - 30zl
monika083 - 10zl
Secia - 15zl
JJD - 30zl
GoniaP- 50zl

jednorazowe:
Paulinken - 30zl
syla - 20 zl
Lalla- 20zl

RAZEM: 385zl

Zaksiegowane wplaty na Dyzia - Listopad 2010

Stale:
Markofix - 50zl
Magenka1- 10zl
Pani Gabrysia - 50zl
conceited - 30zl
What May NN - 30zl
Secia - 15 zl
kelani - 30zl
GoniaP - 50 zl
monika083 - 10zl

jednorazowe:
Pianka - 100zl
bazarek BeaBono - 165, 50 zl

RAZEM: 540 zl

Zaksiegowane wplaty na Dyzia - grudzien 2010
Markofix - 50zl
Magenka - 10zl
Pani Gabrysia - 50zl
JJD - 30zl
conceited - 30zl
monika083 - 10zl
Secia - 25 zl:loveu:
WhatMayNN - 30zl (i wplacila juz za styczen 30zl)
GoniaP-50zl

wplata z bazarku - 535zl (271 zl odciagniete na leczenie Dyzioliny)

Zaksiegowane wplaty na Dyzia - styczen 2011
GoniaP- 50zl
WhatMayNN - 30zl
Magenka - 10zl
JJD - 30zl
Gabrysia - 50zl
conceited - 30zl
extra od blueberrykiss = 45zl !
Markofix - 50zl
Secia 15zl

zaksiegowane wplaty na Dyzia - luty 2011
conceited - 30zl
WhatMayNN - 60 zl (za luty i marzec)
Magenka - 10zl
Markofix - 50zl
JJD - 30zl
Gabrysia - 50zl
GoniaP - 50zl

zaksięgowane wplaty na Dyzia - marzec 2011
Gabrysia - 50zl
Markofix - 50zl
Secia - 30zl
Magenka - 10zl
JJD - 30zl
WhatMayNN - 30zl
GoniaP - 50zł
conceited - 30zł

zaksięgowane wpłaty na Dyzia - kwiecień 2011 i zaległe deklaracje

Markofix - 50zł
Kelani - 30zł za kwiecień i 120zł za poprzednie miesiące :)
Gabrysia - 50zł
Monika083 - 10zł za kwiecień i 20zł zaległości :)
JJD - 30zł
conceited - 30zł
WhatMayNN - 30 zl
Magenka - 10zl

zaksięgowane wpłaty na Dyzia - maj

markofix - 50zł
JJD - 30zł
WhatMayNN - 30zl
conceited - 30zl
Gabrysia - 50zl
Secia - 45zl (za kwiecień, maj, czerwiec)
magenka - 20zl (maj, czerwiec)
kelani - 30zł

razem: 285zł

Zaksięgowane wplaty na Dyzia - czerwiec

Secia - 15zł (wliczyłam już w majowe przychody)
Magenka - 10zł (wliczyłam już w majowe przychody)
JJD - 30zł
Markofix - 50zł
WMNN - 60zl ((za czerwie i lipiec)
Gabrysia - 50zł
ja - 30zł
kelani - 30zł
GoniaP - 150zł (za zaległe miesiące)
bazarek Beatki - 279zł

Zaksięgowane wplaty na Dyzia - lipiec

conceited - 30zl
WMNN - 30zl (wliczone w czerwcu)
Gabrysia - 50zl
Markofix - 50zl
Kelani - 30zl
JJD - 30zl
Magenka - 10zl

razem: 200zł

Jeśli ktoś jeszcze wpłacił, a nie widzi siebie na liście proszę o info. Mój TZ zaczął korzystać z mojego konta do transakcji z allegro i ciężko mi się
przekopać przez jego wpłaty/wypłaty.

W Y D A T K I :

co miesiac 250zl - platny DT

szczepienie + odrobaczanie = 100zl
wizyta u weta w sprawie kaszlu = 50zl
Wyrywanie ząbków i czyszczenie = 100zl
duomox = 10zl
badanie krwi (listopad) = 49 zl
kastracja + wyciecie guziolka = 336zl
sciagniecie szwow = 25zl
II rach za zapalenie gardla = 38 zl
ogłoszenie w Moim Psie = 155zł
ogłoszenia w Metrze = 196,80zł
wyróżnione allegro (4 edycje) = 60zł
wizyta u weta w związku z serduszkiem = 62,70zł
wizyta u weta w związku z serduszkiem i czipowaniem = 61zł
leczenie zapalenia gardła = 126,20 zł

reasumujac

wplywy w pazdzierniku -> 385zl - 250zl na DT = 135zl
wplywy w listopadzie -> 540zl - 250zl na DT = 290 zl
wplywy w grudniu ->285 zl z deklaracji i 535zl z bazarku = 820zl - 250zl na DT = 570zl
wplywy w styczniu -> 265 zl + 45 zl od Blueberrykiss = 310zl - 250zl na DT = 60zl
wpływy w lutym - > 250zł - 250zl na DT = 0zł
wpływy w marcu -> 280zł - 250zł na DT = 30zł
wpływy w kwietniu -> 380zł - 250zł na DT = 130zł
wpływy w maju - > 285zl - 250zł na DT = 35zł
wpływy w czerwcu -> 679zł - 250zł na DT = 429zł

sumujac co zostalo: 1679 zł

wydatki na Dyzia na pierwszej stronie to koszt: 1369,70 zł

co razem daje w Dyziowej skarpecie : 309,30gr

_________________________________________________________________________________
Witajcie,
Psy Dopiewskie maja jeden wspolny watek, ale postanowilam zalozyc osobny watek temu jednemu psu bo nie mam zadnego pomyslu jak mu pomoc.
Reszte psow oglaszam, chora sunie bede brala do weta, kilka fundacji nam pomaga w roznych konkretnych przypadkach, ale w tym nikt nie wie jak pomoc.

Chodzi o Dziadusia.
Dziadus to stary pies, ktory kilka juz lat siedzi w przytulisku. Gdy trafilam do przytuliska w styczniu byl jeszcze w miare zwawy, wychodzil z budy, wykazywal zainteresowanie moja osoba. Teraz Dziadziu juz prawie wogole nie wychodzi, wolno sie porusza, jest bardzo slaby. Dodatkowo, jest najbrzydszym psem w przytulisku.
Raz zdawalo sie nam, ze los usmiechnal sie do Dziadziusia. Zostal zaadoptowany przez pewnego Pana. Wszyscy sie cieszyli, cieszyl sie i Dziadzius, niestety... nastepnego dnia wrocil do przytuliska bo wył w nocy.:placz: Nie dali mu nawet szansy sie zaaklimatyzować.
Teraz Dzidzius stracil zainteresowanie swiatem. Czasem jeszcze do mnie wyjdzie, powacha przysmaki jakie przynosze psom, ale ich nie je, nie ma ochoty lub nie ma sily, nie wiem. Jak przychodze z kims innym - czasem warczy. Na wetke warczy i jest agresywny. W zeszlym tygodniu wetka obcinala mu pazury i mowila, ze poniewaz byl agresywny trzeba bylo uzyc chwytaka.:-(
Nie wiem jak pomoc temu psu. Nie mam pomyslu.
Dziadek jest maly, krępy, wrecz gruby. Jest apatyczny, zrezygnowany.
Nie ma szansy na dom ze swoim wygladem, zdrowiem i zachowaniem.
Co robic? Czy jest sens brac go do hotelu?
Czy ktos pomoze radą jak pomoc brzydkiemu, staremu, moze choremu psu, ktory nie jest towarzyski? Czy na prawde ma umrzec w tym schronie?:-(
Moze on jest chory? Moze ktos moglby mu zasponsorowac badania?nie wiem.

Uploaded with ImageShack.us

filmik z Dziadziuniem : http://www.youtube.com/watch?v=_6-WLxR0XVg&feature=related
Co prawda krecony byl z mysla o suni, ktora jest na pierwszym planie, ale po 30 sekundach widac Dziadzia. przepraszam za sciezke dzwiekowa:oops:

• Replies 732
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jestem na zaproszenie Dogo07 nie za bardzo wiem jak pomóc niestety :(
Trzeba staruszka ogłaszać ogłaszać

do hoteliku potrzebna kasa ale teraz ciężko zebrać na dogo każdy ma full deklaracji trzeba szukać poza dogo

Posted

Chodzi o szukanie sponsora na opłacenie dobrego hoteliku dt koszt takie hoteliku to 300-350 zł co m/c
są cioteczki Renatka Czarodziejka ZuziaM które biorą staruszki na dt odpłatnie

Posted

magenka1 napisał(a):
Chodzi o szukanie sponsora na opłacenie dobrego hoteliku dt koszt takie hoteliku to 300-350 zł co m/c
są cioteczki Renatka Czarodziejka ZuziaM które biorą staruszki na dt odpłatnie

taaaaak? ojej, byloby cudownie. pieniadze sie znajda. zawsze sie znajduja. nerke sie sprzeda:evil_lol:
taki DT jest o wiele bardziej sensowny niz hotelik bo tam znow bylby sam. on wiele nie potrzebuje, tylko cieplego kata i diety, oraz poglaskania od czasu do czasu. nawet nie wiem jak ze spacerkami bo sie juz malo rusza... :-(

Posted

Problem tylko taki, ze to bylby chyba tymczas do konca zycia :/ Nie chce mi sie wierzyc, zeby ktos malego zaadoptowal.

No nic, na dobry poczatek, dobra dusza podczytujaca forum zaoferowala 50zl deklaracji. :loveu::loveu:
Rozumiem, ze wszystkie trzy DT sa w Warszawie?
Jeden juz namierzylam dzieki watkowi jaki wkleilas. Reszty cos nie moge znalezc.

Zapytalam tez jeden DT w Poznaniu czy wzialby Dziadziusia. Jesli tak, to uzbieram te pieniadze chocby nie wiem co.

Posted

Dogo07 napisał(a):
To malutki piesek. A 300-350zł to chyba raczej opłata za średniaczki. Tylko czy ktoś zechce go wziąć skoro on taki niedotykalski.

no wlasnie :(

tak bardzo bym nie chciala by tam umarl ... wydaje mi sie, ze to jest tylko kwestia zdobycia zaufania. do mnie czasem podchodzi jak widac na zdjeciach, powacha moje palce i odchodzi, ale jak ostatnio tam bylysmy z Gonia to nie wyszedl wogole. Jak bylam tam z wetka to ona weszla do boksu a on na nia warczal z budy. Nie dal podejsc. Ale moze kojarzy ja z zabiegami i to dlatego.

Posted

KateBono z Poznania zgodzila sie przyjac Dziadziusia za 8zl/dzien, co daje 250zl/ miesiac.

Oficjalnie zaczynam zbiorke deklaracji na wyciagniecie ze schronu Dziadziusia, ktory mimo swojego wieku nie wie, ze czlowiek moze byc fajny !!!

Moze jakis bazarek zmontuje, choc nie wiem kiedy bo fanty mam ale czasu brak :/

Pani Gabrysia (nowa opiekunka Szczoteczki vel Nuki z Dopiewskiego watku) deklaruje 50zl !:loveu:
Ja deklaruje 30zl.

Dzis pojade do Dziadziusia zobaczyc jak sie czuje.

Kto jeszcze pomoze?

Posted

nikt nie pomoze? :(
ja dzis niestety nie dam rady do niego podjechac bo mam przerwe w pracy zbyt krotka. jutro na 100%.

Czarodziejka napisala:

"Faktycznie sierot...Myślę, że potrzebuje uwagi i towarzystwa innych radosnych psów. Siedzi w kojcu zamknięty, w depresji i czeka na śmierć. Co mogę poradzić, to szukajcie mu DT w domku, lub w ogrodzie z budką, nie w kojcu, gdzie nadal będzie siedział, bo to nie zmieni jego losu. Nie jest w schronie gryziony, tylko nikt go nie zauważa i on czując to czeka po prostu na śmierć."

Posted

ja niestety mam tyle stałych deklaracji że na razie nie mogę pomóc
napisz jeszcze na pierwszej stronie gdzie do heteliku i za ile miesiąc, czy te 250 zł to już z jedzeniem?
Czy wyciągnięcie psiaka ze schroniska jest łatwe? Kto by go przewiózł do hotelu? O wszystkim trzeba pamiętać

Posted

magenka1 napisał(a):
ja niestety mam tyle stałych deklaracji że na razie nie mogę pomóc
napisz jeszcze na pierwszej stronie gdzie do heteliku i za ile miesiąc, czy te 250 zł to już z jedzeniem?
Czy wyciągnięcie psiaka ze schroniska jest łatwe? Kto by go przewiózł do hotelu? O wszystkim trzeba pamiętać

Ok. Znalazlam platne DT w Poznaniu u BeaBono i KateBono, dla Dziadziusia za 8zl/dobe, zwykle wyzywienie w cenie. Dziadzius teraz je zwykla, marketowa karme i chyba przydalaby mu sie dieta, ale na razie nie ma co marzyc, poki nie ma deklaracji.
Z zabraniem ze schronu nie ma problemu - biore to na siebie. Transport tez bo DT jest w Poznaniu :)

Posted

Fajny ten Wasz dziadziuś, dla mnie śliczny.Pomogłabym i dałabym bezpłatny DT, gdyby był babcią.Niestety mam Edzia i on nie toleruje innych samców.Dodam, że Edzio jest z Obornik, z Azorka.Niby sąsiad, a zaborczy jak diabli.Jednorazowo po 10 pażdziernika mogę parę złotych wysłać.

Posted

Powiedziala, ze okolo 10. Moim zdaniem wiecej.
Za godzinke pojade do chlopaka. Mam nadzieje, ze do mnie wyjdzie.

Syla - to faktycznie szkoda :( ale mam pewno starsza sunie, ktora traci wzrok... chcialabym jej zacme zoperowac u doktora Dabrowskiego, zabrac ja tam na konsultacje, ale po operacji oczu nie bede mogla jej odstawic do schronu przeciez... zastanowisz sie?

Choc teraz tak mysle, ze nie wiadomo jak Dziadzius zareaguje na inne psy. Oa ma caly boks dla siebie. Hmmm... a co zrobimy jak nie polubi psow dziewczyn ?
o koty sie nie martwie bo ich nie dogoni :)

nikt nie dorzuci juz grosika?