Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 732
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W poście 648 uzupełniłam wpłaty i wydatki Dyziowe.
Stan Dyziowy finansów jest na zero.
Wreszcie wetka opisała ostatnie EKG Dyziolina - serduszko się pogorszyło i trzeba było dołożyć jeszcze jeden lek - Diltiazem.Wizyta kosztowała 68 zł ( za lek Karsivan - będzie brał go 2x 1 tabl. a nie jak dotychczas 2x 1/2 tabl. )

• 2 weeks later...
Posted

Dominiko, Dyzio już nie potrzebuje deklaracji na dom tymczasowy, bo dzięki uprzejmości Kasi i Beaty, płatny domek tymczasowy zamienil sie w bezplatny. Dyzio potrzebuje tylko na leczenie bo najmlodszy juz nie jest. Finansowanie psiaka przejmuje Fundacja Głosem Zwierząt oraz Beata robi bazarki na niego. Jeśli chciałabyś dołożyć się na leczenie Dyzia, możesz wpłacic pieniążki na konto Fundacji (numer konta podany w pierwszym poscie).
Ja musze sie zabrac za uporzadkowanie rozliczen, dzis to zrobie, bo dawno zadnych kosztow nie wpisaywalam na pierwszej stronie.

• 1 month later...
Posted

Witajcie,
Ponieważ trochę zaniedbałam pierwszą strone tego wątku (wiedząc, że Katebono i tak wszystko skrzętnie zapisuje w poście numer 648:))
pozwalam sobie odświeżyc wątek i zrobic porządek z finansami.
Ostatnich zmian na pierwszej stronie dokonywałam 15go pazdziernika, zmieniając tytuł wątku, ale przestałam zapisywać wydatki Dyzia w lipcu. Pierwszą stronę zostawiam więc nienaruszoną, żebyscie mogły zobaczyć, że faktycznie jest tak, jak napisałam powyżej :)

Teraz nadrabiam to poniżej:

wpłaty na Dyzia na lipiec: 305 zł (wszystkie deklaracje)
wpłaty na Dyzia za sierpień: 255zł (swojej deklaracji nie zapłaciła Gonia P)

Wydaje mi się, że był jeszcze ostatnio jakiś bazarek Beaty (na różne psy, w tym Dyzia), ale nie ma go w poscie Kasi więc się nie wychylam bo nie pamiętam.

a teraz wydatki:

Na stronie pierwszej wydatki, które zapisywałam opiewają na kwote 1.369,70zł, dodać koszt dt przez wszystkie miesiące (czyli 2.750zl) wychodzi 4.119,7zl.

Katebono w swoim poscie sumuje wydatki (z wyszczegolnieniem na co) na kwotę 4.562zl.

To znaczy, że nie zapisałam wydatków na kwotę 442,3 zł.

A teraz Dyziowa skarpeta:

Pieniędzy w Dyziowej skarpecie na pierwszej stronie jest 309,30zł.
Nadmiar z wplat z lipca i sierpnia to 60zl.
Reasumując, Dyzio miał: 369,30 zl.

Skoro jednak wydatków od tamtej pory było 442,30zl to w tej chwili w Dyzia skarpetce jest - 73zl.

Błagam, Kasiu i Beato, sprawdźcie czy się nie pomyliłam, czy dobrze policzyłam i czy nie ominęłam jakichś bazarków.

Posted

http://www.dogomania.pl/threads/216087-Zakończony-Kosmetyki-i-trochę-biżu...-dla-Dyzia-i-Saurona...-do-23.10-do-godz.-20.00?p=18052837&viewfull=1#post18052837
Z tego bazarku było dla Dyzia 77 zł
Też nie pamiętam czy od września 2011 r. był jakiś bazarek na Dyzia oprócz tego co wyzej napisałam, spytam później BB

Czy mam uzupełnić post 648? Jezeli tak to potrzebowłabym daty faktur za leki i sumę bo nie pamiętam ( wysłałam ci pocztą faktury )No i nie wkleiłam tych faktur już na wątek ( a chyba powinnam :oops:)Oj, zaniedbałam , zaniedbałam wydatki Dyziolka:oops:

Posted

[quote name='KateBono']http://www.dogomania.pl/threads/216087-Zakończony-Kosmetyki-i-trochę-biżu...-dla-Dyzia-i-Saurona...-do-23.10-do-godz.-20.00?p=18052837&viewfull=1#post18052837
Z tego bazarku było dla Dyzia 77 zł
Też nie pamiętam czy od września 2011 r. był jakiś bazarek na Dyzia oprócz tego co wyzej napisałam, spytam później BB

Czy mam uzupełnić post 648? Jezeli tak to potrzebowłabym daty faktur za leki i sumę bo nie pamiętam ( wysłałam ci pocztą faktury )No i nie wkleiłam tych faktur już na wątek ( a chyba powinnam :oops:)Oj, zaniedbałam , zaniedbałam wydatki Dyziolka:oops:

Kasiu, wydobędę te sumy od Gosi :) a przynajmniej spróbuję :)

no i właśnie, co tam u Dziadzia Dyzia ? :)

Posted

Dyzio przymierza płaszczyk :evil_lol::

[video=youtube;AEvXPBt51EU]http://www.youtube.com/watch?v=AEvXPBt51EU&list=UUYByIFN2upW11ncWzoxKT1A&index=2&feature=plcp[/video]

[video=youtube;SXDTTA3xpxs]http://www.youtube.com/watch?v=SXDTTA3xpxs&list=UUYByIFN2upW11ncWzoxKT1A&index=1&feature=plcp[/video]

[video=youtube;fm2DkP6yneo]http://www.youtube.com/watch?v=fm2DkP6yneo&feature=plcp&context=C3331f81UDOEgsToPDskKAznXOEPV9hfaAqAXR3ZZb[/video]

• 2 weeks later...
Posted (edited)

Dyziek chory. Nie wytrzymywał z siusianiem (dawałam mu urosept), trochę kichał, kasłał i najwyraźniej bolało go gardło, bo zastanawiał się nad miską, czy jeść, a to do niego niepodobne. W czwartek był u weta, został zbadany (gardło bolesne po jednej stronie), dostał antybiotyk w zastrzyku. Wetka zaleciła acodin albo syrop prawoślazowy (ten pierwszy miałyśmy akurat w apteczce).
Dzisiaj Dyzio dostał kolejny zastrzyk.

Edited by BeaBono