fibi:) Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 Hmm miałam nie brac już żadnego psa na DT, bo mam jednego tymczasa. no ale wczoraj zmieniłam zdanie:mad: wybrałam się z kolegą do takiej knajpo-restauracji w Serocku. Gdy wyszliśmy po 23 radośnie przywitał nas..... pies biegający po parkingu. Darek poszedł spytać pracowników czy to pies "firmowy"- niestety powiedzieli że błąka się tu od dwóch dni.... Niby dawali mu jeść, ale co z tego jak psinka nawet nie ma gdzie spać:shake: no i cóż, dawaj ja do samochodu. Rano o dziwo obyło sie w domu bez pretensji ze strony taty- mamę mam w szpitalu akurat. Sunia wygląda jak przerosnięty pinczerek- z tym że ma ciut dłuższa sierść. na moje oko waży ok 2-3 kg..... straszna z niej drobinka. Patrząc po zębach to jeszcze dzieciak ok 10 miesięcy. śmierdziała niemiłosiernie, dzis było kąpanie:cool3: wyjełam jej 4 kleszcze. sierść cała pozlepiania, w jakis strupkach. dziś lub jutro rano skoczę z nią do wetki. Sunia sie ogólnie boi wszystkiego, ale podchodzi, daje sie wziąść na ręce więc myslę że będzie ok;) z moimi psami się zapoznają....kot ucieka na jej widok:evil_lol: ogólnie jest drobna ale ma długie nóżki- ok 20 cm. narobiła mi dziś na rzadko dwa razy:mad: ale mam nadzieje ze to nie jakaś choroba. zestresowana jest psinka po wizycie u wetki ruszamy z ogłoszeniami- mysle że mała ma szansę szybko znalezc domek no i mam fotek kilka- wstawi ktoś? :oops: 03.10.2010 r WYDATKI: badanie krwi- 28 zł lecznica-faktura 115 zł ZDJĘCIA NA STRONIE 2 Quote
fibi:) Posted September 28, 2010 Author Posted September 28, 2010 dzięki pomocy cioteczki delph:loveu: udało mi się wkleić tu zdjęcie małej, reszta na str 2 Quote
fibi:) Posted September 29, 2010 Author Posted September 29, 2010 mała dostała odrobaczenie. książeczkę zdrowia założymy po szczepieniach. rozsyłam zaraz wątek..... Quote
fibi:) Posted September 29, 2010 Author Posted September 29, 2010 a ja podnoszę.... zero odzewu. myśle że nie ma na co czekac tylko ruszyć powoli z ogłoszeniami. sunia zdrowa, żywa;) niedługo szczepienia Quote
Aimez_moi Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 A jak Pucek sie odnosi do malucha? Quote
fibi:) Posted September 30, 2010 Author Posted September 30, 2010 Pucuś trochę na początku ją "molestował":eviltong: teraz jest ok, tylko czasem zapomina że to nie bawi sie z Borysem:mad: który waży 30 kg, tylko z 3kg kruszynką ogólnie jest super, chodzimy we czwórkę na spacery. i najbardziej właśnie Pucka się trzyma który wczoraj jako pierwszy pokazał jej okoliczne tereny;) Quote
yoko100 Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 wyslij na poczte zdjecia to jutro moge wstawic Quote
fibi:) Posted September 30, 2010 Author Posted September 30, 2010 dziękuję cioteczko za pomoc ;) ale delph wstawi dziś bo już wczoraj do niej pisałam a sunia to normalnie diabeł wcielony:evil_lol: Quote
yoko100 Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 a no to ok chcialabym zobaczyc dziewczyne:) Quote
Delph Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Oto zdjęcia sunieczki nadesłane przez Fibi: Quote
fibi:) Posted September 30, 2010 Author Posted September 30, 2010 no to macie ogólny zarys suni;) aczkolwiek te zdjęcia nie oddają jej uroku. jutro postaram się o jakieś inne, żeby było z czego wybrać do ogłoszeń mała ogólnie jest grzeczna- nie brudzi w domu, nie jest szczekliwa-w zasadzie to tylko raz szczeknęła podczas zabawy z moim bratem, jest przyjazna do innych zwierząt- aczkolwiek z moim kotem na razie dystans- ale bardziej z jego strony, bo mała próbuje zapoznania. Jest towarzyska bardzo- wszystkim znajomym którzy u nas byli wskakuje na kolana zalotnica mała:eviltong: najbardziej upodobała sobie mojego psa Korka, który.....sie jej boi a ona ma dużą radochę z tego:cool3: śpi grzecznie cała noc. w swoim koszyku albo na mojej poduszce:mad: jest bardzo drobniutka dlatego dopóki moje słonie nie zobaczą że trzeba z nią delikatnie to pilnujemy ich podczas dzikich harców Quote
Aimez_moi Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 Ale slicznota.......:) domku szukamy Kochaniutka......:) Quote
fibi:) Posted October 1, 2010 Author Posted October 1, 2010 tez myslę że odpowiednio ogłaszana w mig znajdzie domek. nie mam jeszcze książeczki małej , ale mysle że warto już zamówić pakiet ogłoszeń? Quote
Aimez_moi Posted October 3, 2010 Posted October 3, 2010 Pewnie tak.....:) sliczna sunieczka.....:) Quote
fibi:) Posted October 3, 2010 Author Posted October 3, 2010 no i się zaczęło....w sobote po 5 mnie obudziła, bo jakas taka "kręcąca" była:roll:. sprawdzałam że nosek ma strasznie ciepły. przysnęłyśmy, po 7 zaczęła wymiotować, potem drgawki takie że nie mogła wstać z podłogi:-( pojechałyśmy do lecznicy Mastiff w Nowym Dworze. okazało się że to od kleszcza- miała ich kilka jak ja znalazłam. dostała kroplówkę, antybiotyk i jeszcze 4 zastrzyki. po pobraniu krwi okazało sie że mała ma anemię. nerki i wątroba są ok na szczęście ok. poprosiłam o fakturę- 115 zł plus 28 zł za badanie krwi w szpitalnym laboratorium. oczywiście nie zapłaciłam, nie stać mnie na to w tej chwili....:shake: dzis byłyśmy na kontroli, mała się czuje ok. przy zdejmowaniu wenflonu podrapała mnie, wetke i ugryzła mnie w twarz bo nie było mowy o założeniu kagańca. mała terrorystka:evil_lol: przy okazji wizyt w lecznicy okazało się, że mała ma "alergię" na inne sunie...:mad: Quote
fibi:) Posted October 3, 2010 Author Posted October 3, 2010 cioteczko yoko pozwoliłam sobie wysłać jeszcze 3 fotki małej, jak będziesz mogła to wstawisz- przydałyby się do ogłoszeń, które chciałabym już lada dzień zamawiać na bazarku. mała jest praktycznie zdrowa, trochę jeszcze dziś śpi więcej ale to po lekach. więc myslę że nie ma na co czekać... Quote
Aimez_moi Posted October 3, 2010 Posted October 3, 2010 O Boziu....Fibi...ale mialas dzionek..... Quote
fibi:) Posted October 3, 2010 Author Posted October 3, 2010 dziś miałam lepszy;) najpierw czekałyśmy prawie godz w poczekalni a ja miałam pilną potrzebę fizjologiczną hehe w drodze powrotnej wstąpiłam do sklepu, gdzie upuściłam jogurt który pobrudził mnie, podłogę i ekspedientkę.a sunia w tym czasie zarzygła mi cały samochód:p Quote
fibi:) Posted October 4, 2010 Author Posted October 4, 2010 podnoszę małą.... wieczorem napiszę tekst do ogłoszeń i ruszamy z szukaniem domku. kupiłam dziś resztki kurczaka jak byłam w Nasielsku, całe 10 kg bo mam mnóstwo psów do dokarmiania ehh:shake: . zostawiłam na stole bo wyszłam zamknąc bramę, a tą mała diablicę dorwałam na łózku jak kończyła jeść:crazyeye: taką dosyc spora część.... oby jej nic nie było tylko:roll: Quote
Aimez_moi Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 Oj... bo.... widzisz Fibi......glodna byla?.... E chyba fajnie pachnialo......:):) Quote
fibi:) Posted October 7, 2010 Author Posted October 7, 2010 podniosę małą.... mimo wielu PW nikt nie zajrzał. ehh teraz czekam na ogłoszenia bazarkowe Quote
fibi:) Posted October 12, 2010 Author Posted October 12, 2010 66 ogłoszeń jest na bazarku to sporo;) o allegro tez pomysle, tez był jakiś bazarek teraz nie mam czasu zbytnio bo 24tego mam obrone i z nauką w lesie jestem..... a na dodatek panienka cieczki dostała, ciężko będzie to przeżyć ale naszczeście moja mama nie pracuje teraz Quote
Recommended Posts