Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wczoraj trafiła do mnie przesłodka 3 miesięczna sunieczka dobermanka.
Z książeczka, z prawie pełnym kompletem szczepień, 3-krotnie odrobaczona, po jednym z rodziców z rodowodem. Mala ma wpisane do książeczki imię Erna.
Została odstawiona do schroniska podobno z powodu alergii u dziecka. Co by nie było - mała nawet nie zdążyła przejść przez bramę schroniska, tylo zostala dostarczona do mnie. (Dzięęęęęęęęęęęęęęęęęki asior :mad::cool3: )
Od wczoraj szaleje w moim domu. A jest jak pershing - jak si e rozpędzi, to tratuje wszystko co napotyka po drodze, niestety mojego staruszka Bonusia też :angryy:
Jest przekochana, przylepna i przesłodka.
Niestety jest problem z wychodzeniem na siusianko, bo jak tylko widzi, ze biorę smycz do ręki to najpierw zwiewa gdzie się da, a jak widzi, że już nie ma wyjścia to się rozplaskuje na podłodze i musze ją ciągnąć jak sanki za soba. Na trawniczku już jest rozluźniona, niucha sobie, łapie w zęby patyczki, podgryza żołędzie, no i dopiero jak wracamy, to znowu zamienia się w sanki. Na początku nioslam ją na rękach, ale ona jest chyba cięższa od mojej Amigi = sznaucerki średniaczki.
Ale z każdym spacerkiem jest lepiej.
Na spacerach zalatwia się bardzo pieknie,choć w domu tez jej się to bardzo pięknie udaje :evil_lol:

A teraz porcja zdjęć

Zaręczam, że to lapsko nie jest pożyczone od innego psa :loveu:

Te łapska też

• Replies 199
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

i zdjęć cd

Nie mogę się przestać zachwycać tymi łapskami

A ty się też mną zachwycasz?

A Ty tu nawet nie próbuj wskakiwać - to już jest moja wersalka

Co tam tak pachnie?

Przez chwilkę nawet potrafię spokojnie poleżeć

Posted

Cudna . :loveu:Moja córka z zięciem szukała dobermanki , jak ich Optusia odeszła za TM . Wtedy nie było . Szkoda , bo teraz maja roczne dziecko , a wiadomo że dobermany to chodzące torpedy . Choc ja przecież chowałam jednocześnie rocznego wnuczka i kilku tygodniowego Rokiego . Zapytam , tylko teraz zięc jest w Niemczech .

Posted

No, Amigo - gratuluję! Nawet miłość publicznie wyznana - no, no... powiem Krechulcowi! :) Przepiękna dzidzia, a ta alergia... no jakoś tak nie do końca, skoro smycz taka straszna jest...

Posted

Nutusia napisał(a):
No, Amigo - gratuluję! Nawet miłość publicznie wyznana - no, no... powiem Krechulcowi! :) Przepiękna dzidzia, a ta alergia... no jakoś tak nie do końca, skoro smycz taka straszna jest...

Przepraszm, przepraszam - w którym miejscu widzisz to wyznanie miłości?

Posted

słodkości! ja dopiero tu na dogo zaczęłam się bardziej przypatrywać dobkom - ogólnie jako rasie- i właśnie nie mogę wyjść z podziwu dla tych łapek - długie, smukłe i zakończone sporymi stopkami. śliczna rasa:loveu:
a drobinkowaty Bonusik musi czuć się teraz jak podczas nalotu Messerschmittów :look3:

Posted

malawaszka napisał(a):
kooooocham ją i te jej łapole wielkie :loveu:

Hihihi... o przepraszam - zwracam honor! Zobaczyłam w awatarku brodate cudo i pomyliłam Cię z Malawaszką! :) Masz szczęście, bo by Ci Krechol palec odgryzł przez furtkę za... półtora roku, jak mi przywieziecie następne "cuś"! :)

Posted

Nutusia napisał(a):
za... półtora roku, jak mi przywieziecie następne "cuś"! :)

Przypominam delikatnie, że z tych półtora roku już pół mineło :multi:

Posted

AMIGA napisał(a):
Zapraszam na przytulanki :-)
chyba w końcu dam się skusić:evil_lol:
BIANKA1 napisał(a):
Dzieci już widziały i się zastanawiają .
no to niech się zastanawiają głęboko:lol:, ale 'piorunem' bo taka Torpeda może szybko zmienić miejsce zameldowania:diabloti:
irenaka napisał(a):
Zaraz mnie ktoś w łeb zdzieli, ale muszę Wam to napisać:evil_lol:. Mój Artur twierdzi, że to jamnik:roflt::roflt::roflt:
tak, tak .... jamnik tylko odmiana 'wysokopienna' :evil_lol:

Posted

irenaka napisał(a):
Zaraz mnie ktoś w łeb zdzieli, ale muszę Wam to napisać:evil_lol:. Mój Artur twierdzi, że to jamnik:roflt::roflt::roflt:

Właściwie jak się tak dobrze przyjrzeć :-)

Posted

[quote name='karusiap']Alee cudak haha:)sliczna.:loveu:
Wiedzialam co robie nie odbierajac od Aski telefonu:eviltong: nie nie , po prostu nie moglam.

oszzzz TYYYY :mad:
jak tak dalej pójdzie to nikt odemnie telefonów odbierać nie będzie :placz:
buuuu
ale Amiguś.. ja naprawdę nie wiedziałam, ze to takie BYDLE jest wielkie :crazyeye::crazyeye::crazyeye:
Toż to będzie OGROMNIASTY POTWÓR jak dorośnie.....
Karusiap, czy zawiadomiła byś dobermany na ich wątku??

Trza ją szybko wydawać, bo już mam następny kąsek dla cioci Amigi, z tym, ze tym razem taki mini mini...... :loveu: