AMIGA Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 Wczoraj trafiła do mnie przesłodka 3 miesięczna sunieczka dobermanka. Z książeczka, z prawie pełnym kompletem szczepień, 3-krotnie odrobaczona, po jednym z rodziców z rodowodem. Mala ma wpisane do książeczki imię Erna. Została odstawiona do schroniska podobno z powodu alergii u dziecka. Co by nie było - mała nawet nie zdążyła przejść przez bramę schroniska, tylo zostala dostarczona do mnie. (Dzięęęęęęęęęęęęęęęęęki asior :mad::cool3: ) Od wczoraj szaleje w moim domu. A jest jak pershing - jak si e rozpędzi, to tratuje wszystko co napotyka po drodze, niestety mojego staruszka Bonusia też :angryy: Jest przekochana, przylepna i przesłodka. Niestety jest problem z wychodzeniem na siusianko, bo jak tylko widzi, ze biorę smycz do ręki to najpierw zwiewa gdzie się da, a jak widzi, że już nie ma wyjścia to się rozplaskuje na podłodze i musze ją ciągnąć jak sanki za soba. Na trawniczku już jest rozluźniona, niucha sobie, łapie w zęby patyczki, podgryza żołędzie, no i dopiero jak wracamy, to znowu zamienia się w sanki. Na początku nioslam ją na rękach, ale ona jest chyba cięższa od mojej Amigi = sznaucerki średniaczki. Ale z każdym spacerkiem jest lepiej. Na spacerach zalatwia się bardzo pieknie,choć w domu tez jej się to bardzo pięknie udaje :evil_lol: A teraz porcja zdjęć Zaręczam, że to lapsko nie jest pożyczone od innego psa :loveu: Te łapska też Quote
AMIGA Posted September 28, 2010 Author Posted September 28, 2010 i zdjęć cd Nie mogę się przestać zachwycać tymi łapskami A ty się też mną zachwycasz? A Ty tu nawet nie próbuj wskakiwać - to już jest moja wersalka Co tam tak pachnie? Przez chwilkę nawet potrafię spokojnie poleżeć Quote
malawaszka Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 kooooocham ją i te jej łapole wielkie :loveu: Quote
BIANKA1 Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 Cudna . :loveu:Moja córka z zięciem szukała dobermanki , jak ich Optusia odeszła za TM . Wtedy nie było . Szkoda , bo teraz maja roczne dziecko , a wiadomo że dobermany to chodzące torpedy . Choc ja przecież chowałam jednocześnie rocznego wnuczka i kilku tygodniowego Rokiego . Zapytam , tylko teraz zięc jest w Niemczech . Quote
majqa Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 Zżera mnie zazdrość na całego AMIGO, Ty Szczęściaro!!! Takie cudeńko móc przytulać... :placz: Quote
weszka Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 Piękny piesek na kolumienkach :loveu::evil_lol: Quote
majqa Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 AMIGA napisał(a):Zapraszam na przytulanki :-) A dziękuję, dziękuję ale jak już dopadnę dzieciny to nie odmówię sobie wyprzytulania reszty futrzaków. :-) Quote
dzodzo Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 aaa boska, kiedy moj 40 kg potwor byl takim pypciem slodkim....ech Quote
Nutusia Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 No, Amigo - gratuluję! Nawet miłość publicznie wyznana - no, no... powiem Krechulcowi! :) Przepiękna dzidzia, a ta alergia... no jakoś tak nie do końca, skoro smycz taka straszna jest... Quote
aisaK Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 piekny kąsek dla pseudo, trzeba będzie bardzo uważać, ahh te łapy! uwielbiam takie łapy! Quote
AMIGA Posted September 28, 2010 Author Posted September 28, 2010 Nutusia napisał(a):No, Amigo - gratuluję! Nawet miłość publicznie wyznana - no, no... powiem Krechulcowi! :) Przepiękna dzidzia, a ta alergia... no jakoś tak nie do końca, skoro smycz taka straszna jest... Przepraszm, przepraszam - w którym miejscu widzisz to wyznanie miłości? Quote
karusiap Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 Alee cudak haha:)sliczna.:loveu: Wiedzialam co robie nie odbierajac od Aski telefonu:eviltong: nie nie , po prostu nie moglam. Quote
FREJKA Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 słodkości! ja dopiero tu na dogo zaczęłam się bardziej przypatrywać dobkom - ogólnie jako rasie- i właśnie nie mogę wyjść z podziwu dla tych łapek - długie, smukłe i zakończone sporymi stopkami. śliczna rasa:loveu: a drobinkowaty Bonusik musi czuć się teraz jak podczas nalotu Messerschmittów :look3: Quote
BIANKA1 Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 Dzieci już widziały i się zastanawiają . Quote
Nutusia Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 malawaszka napisał(a):kooooocham ją i te jej łapole wielkie :loveu: Hihihi... o przepraszam - zwracam honor! Zobaczyłam w awatarku brodate cudo i pomyliłam Cię z Malawaszką! :) Masz szczęście, bo by Ci Krechol palec odgryzł przez furtkę za... półtora roku, jak mi przywieziecie następne "cuś"! :) Quote
AMIGA Posted September 28, 2010 Author Posted September 28, 2010 Nutusia napisał(a): za... półtora roku, jak mi przywieziecie następne "cuś"! :) Przypominam delikatnie, że z tych półtora roku już pół mineło :multi: Quote
2411magdalenka Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 cudowna psiunia! oj nie nacieszysz się długo tymi łapiskami ;) piękna Księżniczka Quote
irenaka Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 Zaraz mnie ktoś w łeb zdzieli, ale muszę Wam to napisać:evil_lol:. Mój Artur twierdzi, że to jamnik:roflt::roflt::roflt: Quote
marysia55 Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 AMIGA napisał(a):Zapraszam na przytulanki :-) chyba w końcu dam się skusić:evil_lol: BIANKA1 napisał(a):Dzieci już widziały i się zastanawiają . no to niech się zastanawiają głęboko:lol:, ale 'piorunem' bo taka Torpeda może szybko zmienić miejsce zameldowania:diabloti: irenaka napisał(a):Zaraz mnie ktoś w łeb zdzieli, ale muszę Wam to napisać:evil_lol:. Mój Artur twierdzi, że to jamnik:roflt::roflt::roflt:tak, tak .... jamnik tylko odmiana 'wysokopienna' :evil_lol: Quote
AMIGA Posted September 28, 2010 Author Posted September 28, 2010 irenaka napisał(a):Zaraz mnie ktoś w łeb zdzieli, ale muszę Wam to napisać:evil_lol:. Mój Artur twierdzi, że to jamnik:roflt::roflt::roflt: Właściwie jak się tak dobrze przyjrzeć :-) Quote
Aga-ta Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 no, no tego sie nie spodziewalam...ale Pani chyba tez nie;) dziewczyna cudna:) Quote
Asior Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 [quote name='karusiap']Alee cudak haha:)sliczna.:loveu: Wiedzialam co robie nie odbierajac od Aski telefonu:eviltong: nie nie , po prostu nie moglam. oszzzz TYYYY :mad: jak tak dalej pójdzie to nikt odemnie telefonów odbierać nie będzie :placz: buuuu ale Amiguś.. ja naprawdę nie wiedziałam, ze to takie BYDLE jest wielkie :crazyeye::crazyeye::crazyeye: Toż to będzie OGROMNIASTY POTWÓR jak dorośnie..... Karusiap, czy zawiadomiła byś dobermany na ich wątku?? Trza ją szybko wydawać, bo już mam następny kąsek dla cioci Amigi, z tym, ze tym razem taki mini mini...... :loveu: Quote
Recommended Posts