czarna_hancza Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 Tak...teraz widac foteczki :loveu: Quote
Sylvia_76 Posted February 18, 2008 Author Posted February 18, 2008 [quote name='Dozia_13']A gdzie kupiliscie tą Rękawice?? może i mybśy cuś takiego sobie sprawili... :( W Krakvecie. Dozia - zacznij od delikatnego głaskania Elzy miękką szmatką, potem rób to samo mokrą, potem rękawicą. Na zakonczenie - zawsze przysmaczek :) Czarna Hańcza - bardzo się cieszę :) Quote
Sylvia_76 Posted February 18, 2008 Author Posted February 18, 2008 moth napisał(a):Robiliśmy awanturę. Zarząd Główny umył ręce. Dowiedzieliśmy się, że mamy psy mysliwskie, więc nie zmarzną. My się mamy ciepło ubrać i wyglądem nie przejmować bo oceniać nas będzie kobieta. Na 3 dni przed wystwą była mozliwość otrzymania zwrotu pieniędzy. Ja czekałam do ostaniego dnia, bo była obietnica, że jak będzie bardzo zimno, albo np będzie padać, to jednak psy zostaną ocenione w hali, po zakończeniu ocen innych psów. Ponieważ w sobote się tak nie stało to nie chciałam ryzykować i w niedziele nie pojechałam. Ja mojemu psu nie będe fundować marznięcia więc zostaliśmy w domu. Korek jest cudny, gratuluje kolejnego championatu. :multi: Witajcie, Kochani!!! :loveu: Psy myśliwskie - O.K. tyle, że widziałam też ludzi, którzy przyjechali na wystawę z psami i dzieckiem/dziećmi. Te nie wyglądały na myśliwskie :diabloti: i ewidentnie marzły. O tym widocznie nie pomyślano. Dobrze zrobiliście, że zostaliście w domu. Nie było sensu ryzykować. Do zobaczenia gdzieś w świecie! :) Quote
jo-jo Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 Sylvia_76 napisał(a):http://i025.radikal.ru/0802/e8/d451cb0bca66.jpg Cześć Czarny dziecku :loveu: Quote
Dozia_13 Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 Sylvia_76 napisał(a):W Krakvecie. Dozia - zacznij od delikatnego głaskania Elzy miękką szmatką, potem rób to samo mokrą, potem rękawicą. Na zakonczenie - zawsze przysmaczek :) OO to troszke dlaleko ja kupiliscie...:evil_lol: Dzieki za rade jutro postaram się ja zastosować mam nadzieję, że polubi czesanko...:cool3: Ślemy causki na dobranoc... :kiss_2::kiss_2::kiss_2::kiss_2::kiss_2: Quote
Azja i North Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 Witam serdecznie :) Piękne zdjęcia Korka (mojego ulubieńca wśród Modrych). Gratulujemy kolejnego Chempionatu. Korek tak pięknie zawsze się wystawia :) gdyby moje chłopaki tak stały. Pozdrawiam serdecznie Berata & Azja Sarras Mały Smok & North Cescades Ankh Morpork Quote
Sylvia_76 Posted February 19, 2008 Author Posted February 19, 2008 [quote name='Azja i North']Witam serdecznie :) Piękne zdjęcia Korka (mojego ulubieńca wśród Modrych). Gratulujemy kolejnego Chempionatu. Korek tak pięknie zawsze się wystawia :) gdyby moje chłopaki tak stały. Pozdrawiam serdecznie Berata & Azja Sarras Mały Smok & North Cescades Ankh Morpork Witaj! Bardzo miło mi gościć Was tutaj :loveu: Korek łypie teraz na mnie złowrogo, pewnie przypomina sobie, co mówiłam dziś w lesie, próbując zrobić mu jakąś fotkę, o jego postawie :diabloti: (nie były to miłe słowa, padło też coś o ograniczeniu wołowiny i o tym, że zachowuje się jak durny szczeniak i że nigdy już nie zabiorę go na wystawę, jak będzie tak stał i mnóstwo innych rzeczy :evil_lol:). Jakie to szczęście, że na ringach wystawowych nie leżą patyczki... Zobaczyłabyś, co potrafi mocno zdesperowany pies :evil_lol: Przyznam, że do Torunia jechałam z myślą, że albo wygramy w fajnej stawce albo przegramy z honorem z pięknymi psami (i Azja i Aleksander Atheneumowy bardzo mi się podobają). Do zobaczenia gdzieś na ringach zagranicznych!!! P.S. Moja dzisiejsza porażka fotograficzna i pięknie wystawiający się Modry :evil_lol: Quote
Dozia_13 Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 CZemu tylko jedna fotka?? Ja czekam na wiecej piękności... :P Quote
jo-jo Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 [quote name='Azja i North']Witam serdecznie :) Piękne zdjęcia Korka (mojego ulubieńca wśród Modrych). Gratulujemy kolejnego Chempionatu. Korek tak pięknie zawsze się wystawia :) gdyby moje chłopaki tak stały. Pozdrawiam serdecznie Berata & Azja Sarras Mały Smok & North Cescades Ankh Morpork Cześć Beatko !!!!:multi: [quote name='Sylvia_76'] Yyy no ta mina mówi mi dużo... Na wstępie co Ty mi tam robisz ? Quote
Sylvia_76 Posted February 19, 2008 Author Posted February 19, 2008 [quote name='Dozia_13']CZemu tylko jedna fotka?? Ja czekam na wiecej piękności... :P Piękności nie będzie, Korek dziś miał Dzień Miniasty Klaudio Jojkowa, nie mam pojęcia co robisz, że ten pies wygląda na twoich fotkach zdecydowanie lepiej niż na moich ;) W każdym razie podziwiam coraz bardziej :) Quote
jo-jo Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 [quote name='Sylvia_76']Klaudio Jojkowa, nie mam pojęcia co robisz, że ten pies wygląda na twoich fotkach zdecydowanie lepiej niż na moich ;) W każdym razie podziwiam coraz bardziej :) Przestań :oops: Ktoś tu chyba zaraz skoczy? :evil_lol: Quote
Dozia_13 Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 Ojj jest moja kruszynka...:evil_lol: NIe ważna jakie fotki ważne żeby był mój słodziek...:loveu: Causki od nas :kiss_2::kiss_2::kiss_2: Quote
Azja i North Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 Cześć Klaudia :) Ja to jak mam zrobić zdjęcia Azji to jestem chora, ile on usłyszy ode mnie, i z pewnościa nie jest to zakaz wołowiny, czy wystaw ;) ma gdzieś co ja do niego. Wiecznie mam tylko kawałki a nie mam całości. Dopiero jak przywiązę to jest ok. W przeciwieństwie do Azji Nordziak stoi zawsze ładnie. Nie kreci sie i lepiej wychodzi. Zreszta zrobic czarnemu dogowi ładne zdjęcie to nielada wyczyn. Kilka ostatnich zdjęć jest na naszej stronce w dziale galeria więc zapraszam www.doginiemieckie.prv.pl Lubię ogladac też zdjęcia Klaudii, które sa zawsze super !!!! A co do wystaw, w chwili obecnej nie mamy pojazdu więc tłuczemy się pociągami, a to nie przyjemność. Ale może w tym roku postaramy się o jakieś autko to wtedy tez ruszymy na podbój do innych krajów :) Quote
Sylvia_76 Posted February 20, 2008 Author Posted February 20, 2008 Azja i North napisał(a):Cześć Klaudia :) A co do wystaw, w chwili obecnej nie mamy pojazdu więc tłuczemy się się pociągami, a to nie przyjemność. Ale może w tym roku postaramy o jakieś autko to wtedy tez ruszymy na podbój do innych krajów :) Oj... pamiętam ten okres w swoim życiu :) Nie mieliśmy samochodu, bo nie był nam potrzebny - wszędzie gdzie chcieliśmy dało się dojechać taksówką/pociągiem/samolotem. Gdy pojawił się Korek logicznym nastepstwem była myśl o aucie. Szukanie trwało ładnych kilka miesięcy (miało to być kombi, z bagażnikiem tej wielkości, aby Bąblowi było wygodnie w długich trasach), w międzyczasie wybraliśmy się z Potworem na wakacje do Krynicy Morskiej (PKSem - miał wtedy 5 miesięcy), na narty do Szklarskiej Poręby (pociągiem, kilka razy - wtedy już był w okolicach roku i starszy). Na szkolenia z psem zasuwałam metrem. Na wystawy - pakowaliśmy się do samochodu znajomych albo pociągiem. W efekcie - mam doskonale oswojonego ze środkami transportu psa :) Mimo wszystko - duże wygodne kombi z bagażnikiem na dachu to świetna rzecz. Nie trzeba tłumczyć, przepraszać, prosić, denerwować, zastanawiać jak będzie etc. Nie trzeba ograniczać ilości psich rzeczy zabieranych ze sobą. I najważniejsze: świat stoi otworem, a na zagranicznych ringach jest naprawdę miło :) Tak miło, że podjęliśmy już decyzję o wycofywaniu się powoli z polskich wystaw. P.S. Czarne dogi są koszmarnie trudne do fotogafowania - zgadzam się w 100%. Klaudia Jojkowa na szczęście mieszka dość blisko :) :cool1: Quote
halbina Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 Miniasty Korek jest i tak całuśny! http://halbina.posadzdrzewo.pl/ odwiedź moje drzewo i posadź własne! Quote
Sylvia_76 Posted February 20, 2008 Author Posted February 20, 2008 [quote name='halbina']Miniasty Korek jest i tak całuśny! http://halbina.posadzdrzewo.pl/ odwiedź moje drzewo i posadź własne! Zwłaszcza rano, gdy rozdaje całuski na przebudzenie i zieeeewa prosto w twarz :evil_lol: Fajna strona, nie słyszałam o niej wcześniej. Już posadziliśmy :) http://korkosmok.posadzdrzewo.pl/ zapraszamy do odwiedzin :) Quote
Jupi Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 fajna stronka, odwiedziłam Twoje drzewko i posadziłam swoje,:p pozdrawiam Quote
Kamila Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 [quote name='Sylvia_76']Korek kocha wyczesywanie :) Mógłby tak stać cały dzień i się przekręcać z jednej strony na drugą :evil_lol: Nienawidzi za to kąpieli (wanna i prysznic to wrogowie prawie tacy, jak odkurzacz :diabloti:). Dwa tygodnie temu kupiłam rękawicę Econetti i znaleźliśmy kompromis: pies stoi i się obraca w różne strony, a ja szoruję go mokrą rękawicą, która zbiera kłaki wyśmienicie, a przy okazji pierze psa :) Mam to samo...;) Sylwia-a czy ta rekawice da sie jakos na necie kupic?Jakbys jakiegos linka podeslala to by bylo super :p Quote
MEGNUM Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 http://animalia.pl/produkt.php?id=5331&kat=61 Quote
Kamila Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 [quote name='MEGNUM']http://animalia.pl/produkt.php?id=5331&kat=61 Dzieki wielkie :p Quote
Sylvia_76 Posted February 21, 2008 Author Posted February 21, 2008 [quote name='MEGNUM']http://animalia.pl/produkt.php?id=5331&kat=61 albo tu: http://www.krakvet.pl/econetti-rekawica-pielegnacji-siersci-p-3038.html Ja kupowałam w Krakvecie, ale widzę, że tam jest droższa i bez mydełka gratis (te kupuje się osobno). Jestem z niej bardzo zadowolona. A teraz dwa słowa o wystawach... W ten wekend Korek po raz ostatni będzie pokazany w Polsce. W zasadzie już Bydgoszcz miała być jego ostatnią wystawą, ale uwarunkowania zawodowe powodowały, że do ostatniej chwili nie wiedzielismy czy pojedziemy. Z tego też powodu zgłosilismy się na wystawę do Leszna, zapowiadającą się dość atrakcyjnie. Dodatkowym argumentem by akurat w Lesznie zakończyć trasę po Polsce jest przepiekny zamek z doskonałą kuchnią w którym będziemy mieszkać. Może Korkowi się przypomni jak to dumni i dostojni przodkowie mieszkali w pałacach i zacznie się zachowywać trochę bardziej powściągliwie. Bo jak nie to zapłacimy majątek za pałacową porcelanę :cool1: Quote
Sylvia_76 Posted February 22, 2008 Author Posted February 22, 2008 Megnum - co słychać u Michelki? :loveu: Quote
MEGNUM Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 Sylvia_76 napisał(a):Megnum - co słychać u Michelki? :loveu: Sylwia ja protestuje!!!! Jak to nie będziecie wystawiać w PL??? To kiedy my sie spotkamy:placz: Miszela szkut niedobry postanowiła się odchudzać:shake: Myślałam ze to jakiś protest głodowy w związku z tym, ze pańcia do pracy lata i zostawia w domu samą, ale tak mnie ciagle całuje ze to chyba nie o to chodzi. W każdym bądź razie wczoraj postanowiłam, ze pieścić się nie będę:mad:!! Stawiam miche i jak nie chce to zabieram i stawiam o nastepnej porze posiłku. Od wczoraj rana jeszcze nie wymiękła:roll: Co tam jeszcze hmmmm ??? Ucho jedno stoi drugie leży:lol: A poza tym jest kochana:loveu: Koreczek jaki fotomodel:razz: Śliczne fotki:) Quote
Sylvia_76 Posted February 22, 2008 Author Posted February 22, 2008 MEGNUM napisał(a):Sylwia ja protestuje!!!! Jak to nie będziecie wystawiać w PL??? To kiedy my sie spotkamy:placz: na spacerku? wpadniesz do nas? wpadniemy do Ciebie? Możliwości jest mnóstwo :) Nie widzimy sensu w pokazywaniu psa cały czas w tych samych miejscach, u tych samych sędziów. Zamiast kolekcjonować polskie CACe i CACIBy pobawimy się w coś innego :) MEGNUM napisał(a):Miszela szkut niedobry postanowiła się odchudzać:shake: Myślałam ze to jakiś protest głodowy w związku z tym, ze pańcia do pracy lata i zostawia w domu samą, ale tak mnie ciagle całuje ze to chyba nie o to chodzi. W każdym bądź razie wczoraj postanowiłam, ze pieścić się nie będę:mad:!! Stawiam miche i jak nie chce to zabieram i stawiam o nastepnej porze posiłku. Od wczoraj rana jeszcze nie wymiękła:roll: Twarda bądź!!! :evil_lol: A serio - my mamy opcje awaryjne, czyli roztopione masełko lub twarożek wiejski. Gdy Korek próbuje wymusić niejedzeniem karmy kolejną porcję mięska zabieramy miskę. MEGNUM napisał(a):Co tam jeszcze hmmmm ??? Ucho jedno stoi drugie leży:lol: W tym wieku mają prawo robić wszystko, na co tylko przyjdzie im ochota :) MEGNUM napisał(a):A poza tym jest kochana:loveu: wyobrażam sobie :loveu: MEGNUM napisał(a):Koreczek jaki fotomodel:razz: Śliczne fotki:) to załuga Klaudii. Szczerze mówiąc - nie mam zielonego pojęcia, jak ona to robi, że wychodzą fajne. Mnie to zupełnie nie wychodzi. Może kluczem do sukcesu są przynajmniej trzy osoby do zrobienia zdjeć (jedna - focąca, druga - trzymająca psa i trzecia - robiąca za wariata :) )? A może coś całkiem innego? :) Quote
Recommended Posts