Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

simbik napisał(a):
Jak wrażenia po Słowenii :lol:? Przymierzamy się do jakiejś wystawy w tamtej okolicy i ciekawa jestem jak odebraliście te tereny o tej porze roku ?

Słowenia jest piękna, zielona, czysta. Drogi - marzenie. Ludzie o takim temperamencie, otawrtości i wrażliwości, jakie uwielbiam. Hotel w którym zwierzęta naprawdę były milie widziane.

Wystawa, jesli pominąć koszmarny bałagan organizacyjny, ilość osób i psów zdecydowanie przekraczającą możliwości hal i spóźnienia - cudna.

Mieliśmy przyjemność byc oceniani przez Panów:
Joao Vasco Pocasa (Portugalia), Andreasa Korozsa (Węgry) - w zamian za M-me Labrousse (szkoda...) i Fabrizio la Rocca (Włochy).

Przywieźliśmy trzy CACe i jednego CACIBa. Zwłaszcza ten ostatni sprawił nam ogromną radość, gdyż w stawce CACIBowej staneły psy:
MERLIN vom Hollenstein
EROS-N del Bianello
BOREE-ATOS D'Iskandar
ORTHO from Valvasor's Land
CESARE-A del'Elsa
i EL CORAZON Modry Efekt.

Gdy włoski sędzia po przebiegnięciu dwóch kółek pokazał zwycięstwo Korka miałam łzy w oczach. Wygranie w takiej stawce, przy takim sędzim... To było niesamowicie emocjonujące :)

Zaprzyjaźniliśmy się z trzema hodowlami, z którymi planujemy spotkania na wystawach :)

Było fantastycznie!!!

Świecący oczami Korek w Lublianie:

Posted

Sylvia_76 napisał(a):
Gdy włoski sędzia po przebiegnięciu dwóch kółek pokazał zwycięstwo Korka miałam łzy w oczach. Wygranie w takiej stawce, przy takim sędzim... To było niesamowicie emocjonujące :)

Ehh, te łzy :placz::loveu: Jeszcze raz GRATULUJE :calus:

Sylvia_76 napisał(a):
Dzień dobry, dzień dobry :evil_lol:

Takie coś jak S czeka :mad:

Posted

Karolina, specjalnie dla Ciebie ( i nie tylko) opowieść pt. "Dwa wariatki" :loveu:

Za górami (nie, to nie ten kierunek), za lasami (ooo, lepiej), w pewnym domku:

którego pilnował wystawowy kaczor - dzięcioł :evil_lol:

mieszkały sobie dwa pięknopsy

Pewnego dnia jeden z nich rzekł do drugiego:
"Lalka, chodź pobiegać!

Nuuudzę się! No, chodź!"

... i pognały...

czasem hamując

i rozmawiając w trakcie

Zagryzały się na stojąco

i w parterze:

Nawet takie miny nie robiły na Nuce wrażenia

co zresztą widać na załączonym obrazku :lol:

Po powrocie do domku i zmolestowaniu losowo wybranego Dużego :evil_lol:

diabełki zamieniały się na powrót w aniołki

i zasypiały :loveu:

Posted

Sylvia_76 napisał(a):

Mieliśmy przyjemność byc oceniani przez Panów:
Joao Vasco Pocasa (Portugalia), Andreasa Korozsa (Węgry) - w zamian za M-me Labrousse (szkoda...) i Fabrizio la Rocca (Włochy).

Gartulacje !!:multi:

Szkoda Mme Labrousse, ciekawe jak by się jej teraz spodobał korek. ..bo to chyba ona dała mu bisa dzieciowego na klubie ?

Posted

Gratuluję wyników, szczególnie tego CACIBa :laola:, bo to prawdziwy Sukces przez duże S :lol:. Fotki śliczne, aż zatęskniłam za plażą ... ale na nią to musimy jeszcze poczekać :roll:. A masz może jakieś fotki BOREE-ATOS D'Iskandar ?

Posted

Klaudia, Halbina - dziękuję :)

Moon - dziękuję :)
Bardzo jestem ciekawa opinii M-me na temat Korka. Z tego co zdążyłam zaobserwować - bardzo ceni sobie elegancję u psa. Dlatego postaramy się "upolować" ją na jakiejś wystawie.
Tak, to ona dała Korkowi BIS szczeniąt klubu.

Asher - tych fotek nie pokażę!!! Zabanowaliby nas!!! :evil_lol:
Chatka jest do wynajęcia (za śmieszne pieniądze), 20 km od morza. Największym jej plusem jest kominek i ogrodzony teren (ok. 1200m. - co, sprawdziliśmy, nadaje się do elementarnego zmęczenia dwóch potworów przed pójściem na dłuuugi spacer) :)

Simbik - strasznie się cieszę z tego CACIBa!!! Fotki robiła moja znajoma, pewnie ma coś Atosa (i całej CACIBowej stawki). Sprawdzę czy mi już przesłała i wyślę Ci na maila.

Posted

Sylvia_76 napisał(a):
Simbik - strasznie się cieszę z tego CACIBa!!! Fotki robiła moja znajoma, pewnie ma coś Atosa (i całej CACIBowej stawki). Sprawdzę czy mi już przesłała i wyślę Ci na maila.

Jest ATOS w tych fotkach jest, uwielbiam tego psa :loveu:

Ale jeszcze bardziej uwielbiam tego :

Posted

A Atosika możnaby wstawić gdzieś na przykład tu??
Strasznie ciekawi mnie, jak rośnie!

Bardzo proszę... :oops:

Koraska też już dawno nie zdarzyło mi się spotkać, za rzadko bywacie w Polsce! :cool1:

Gratulacje za Słowenię !!

Świetna lekcja poglądowa przed 22 :)

Posted

Cloudy napisał(a):
A Atosika możnaby wstawić gdzieś na przykład tu??
Strasznie ciekawi mnie, jak rośnie!

Nie stety fotki ze Słowenii robione były przez jedną ze znajomych hodowczyń i na publikacje na forach nie wyraziła zgody, za to masz na stronce Iskandarów nowe fotki Atosa :)

Cloudy napisał(a):
Koraska też już dawno nie zdarzyło mi się spotkać, za rzadko bywacie w Polsce! :cool1:

Za jakiś czas będzie można go spotkać jeszcze raz, prawdopodobnie ostatni na polskim ringu.

Posted

jo-jo napisał(a):
Nie stety fotki ze Słowenii robione były przez jedną ze znajomych hodowczyń i na publikacje na forach nie wyraziła zgody, za to masz na stronce Iskandarów nowe fotki Atosa :)

Dzięki, już lecę! :lol:

jo-jo napisał(a):

Za jakiś czas będzie można go spotkać jeszcze raz, prawdopodobnie ostatni na polskim ringu.

Czemu? :-(
Szkoda by było...
Jeśli nie dla osiągnięć, to chociaż czasem dla fanów! :cool3:

Posted

Sylvia_76 napisał(a):
Czarna Hańcza - Korka możesz zobaczyć u nas, gdzie zawsze jesteś mile widziana.

Dzieki kochana... :calus: Mam nadzieje ze kiedys bedzie mi dane zawitac do stolicy ;)
Poki co...musze zadowolic sie fotkami :loveu:

Posted

[quote name='halbina']Piękni jesteście... wszyscy troje... ale najpiękniejszy Korek!!! :evil_lol:

:lol:
bardzo często to słyszę :cool3: Właściwie zdumiona byłabym, gdyby ktoś uwazał inaczej :evil_lol: